Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי קסנטיה שנת 2001. אני רוצה לחבר מד לחץ למוצא המשאבה ההידראולית ולבדוק מה הלחץ שהיא מוציאה כדי לראות אם היא תקינה או לא. היכן ניתן לבדוק מה הלחץ שמשאבה תקינה מוציאה? יש לי את הספר של "היינס" אך לא מצאתי שם נתון כזה.

פורסם
יש לי קסנטיה שנת 2001. אני רוצה לחבר מד לחץ למוצא המשאבה ההידראולית ולבדוק מה הלחץ שהיא מוציאה כדי לראות אם היא תקינה או לא. היכן ניתן לבדוק מה הלחץ שמשאבה תקינה מוציאה? יש לי את הספר של "היינס" אך לא מצאתי שם נתון כזה.

הסימפטומים הם שאני רוצה למדוד את הלחץ שמוציאה המשאבה.

טוב, אלה סימפטומים של מחלה קשה מאוד, חשוכת מרפא.

דווקא בספר של היינס יש נתון, בעמוד 9.1.

זה לא מתיייחס ישירות למשאבה אלא לווסת הלחץ (שמחובר ישירות למוצא המשאבה), וכתוב שם שווסת הלחץ מכניס את המשאבה לפעולה כאשר הלחץ יורד ל- 5+/- 145 BAR, ומנתק אותה כאשר הלחץ עולה ל-5+/-170 BAR.

זה אומר, לדעתי, שהמשאבה צריכה להיות מסוגלת לפתח לחץ של לפחות 165BAR.

אבל שים לב לשני דברים:

1. תקן אותי אם אני טועה, אבל הספר של היינס מתייחס ל-Xantia I, בעוד הקסנטיה שלך היא Xantia II, אז אולי חלו שינויים;

2. משאבה הידראולית מאלצת ספיקה ולא לחץ. הלחץ נבנה כתוצאה מההתנגדות לזרימה של המערכת לתוכה מזרימה המשאבה את הנוזל. זה אומר שהלחץ במוצא המשאבה לא תלוי במשאבה אלא במה שמחובר אליה. רק הלחץ המירבי שהמשאבה מסוגלת לפתח תלוי במשאבה. אם למשל תשחרר את צינור המוצא של המשאבה, הלחץ יהיה מאוד נמוך, רק מעט מעל הלחץ האטמוספרי, ואם תסתום את פתח מוצא המשאבה, הלחץ יעלה עד שמשהו יכשל/יפרץ.

ככה שאתה חייב למדוד את הלחץ כאשר המשאבה מחוברת לווסת הלחץ, כי הוא בעצם זה שקובע איזה לחץ תדרש המשאבה לפתח, ולכן לחצי ה-cut-in וה-cut-out של הווסת הנתונים בספר הם הלחצים הרלבנטיים.

פורסם
טוב, אלה סימפטומים של מחלה קשה מאוד, חשוכת מרפא.

דווקא בספר של היינס יש נתון, בעמוד 9.1.

זה לא מתיייחס ישירות למשאבה אלא לווסת הלחץ (שמחובר ישירות למוצא המשאבה), וכתוב שם שווסת הלחץ מכניס את המשאבה לפעולה כאשר הלחץ יורד ל- 5+/- 145 BAR, ומנתק אותה כאשר הלחץ עולה ל-5+/-170 BAR.

זה אומר, לדעתי, שהמשאבה צריכה להיות מסוגלת לפתח לחץ של לפחות 165BAR.

אבל שים לב לשני דברים:

1. תקן אותי אם אני טועה, אבל הספר של היינס מתייחס ל-Xantia I, בעוד הקסנטיה שלך היא Xantia II, אז אולי חלו שינויים;

2. משאבה הידראולית מאלצת ספיקה ולא לחץ. הלחץ נבנה כתוצאה מההתנגדות לזרימה של המערכת לתוכה מזרימה המשאבה את הנוזל. זה אומר שהלחץ במוצא המשאבה לא תלוי במשאבה אלא במה שמחובר אליה. רק הלחץ המירבי שהמשאבה מסוגלת לפתח תלוי במשאבה. אם למשל תשחרר את צינור המוצא של המשאבה, הלחץ יהיה מאוד נמוך (בבדיקה עם מנומטר הלחץ יהיה 0 ולא נמוך או קרוב לזה), רק מעט מעל הלחץ האטמוספרי, ואם תסתום את פתח מוצא המשאבה, הלחץ יעלה עד שמשהו יכשל/יפרץ.

ככה שאתה חייב למדוד את הלחץ כאשר המשאבה מחוברת לווסת הלחץ, כי הוא בעצם זה שקובע איזה לחץ תדרש המשאבה לפתח, ולכן לחצי ה-cut-in וה-cut-out של הווסת הנתונים בספר הם הלחצים הרלבנטיים.

נניח שבבדיקה התגלה שהלחץ גבוה מהלחץ המותר לפי מפרט הייצרן מה עושים במקרה כזה ?

איזה כייף לי :)

פורסם
נניח שבבדיקה התגלה שהלחץ גבוה מהלחץ המותר לפי מפרט הייצרן מה עושים במקרה כזה ?

במקרה כזה מבינים שהמשאבה בסדר, והבעיה היא בווסת הלחץ.

ולא הבנתי את מה שכתבת באדום בגוף הציטוט של ההודעה שלי.

הלחץ איפה יהיה 0? לא נמוך או קרוב למה (מה זה "זה")?

פורסם
כאשר פותחים את הצינור של משאבת השמן לאטמוספירה הלחץ יהיה 'אפס'. חוק בסיסי בתורת הנוזלים (הידרוליקה).

הלחץ לא יהיה 0, משום שגם לצינור (עד המקום אותו פתחת) יש התנגדות לזרימה, וההתנגדות הזו תדרוש לחץ בשביל להתגבר עליה.

נמוך, אבל לא אפס.

גם אם התכוונת שפותחים את הצינור מצד המשאבה (ממש מגוף המשאבה), גם הפתח דרכו יזרום השמן החוצה מציב איזושהי התנגדות לזרימה, ולכן הלחץ בתוך המשאבה יהיה גבוה מאפס.

נמוך, אבל לא אפס.

ולכן כתבתי באופן מאוד חד-משמעי, אני חושב, ודי מדוייק (עד כמה שאפשר בניסוח איכותי), "רק מעט מעל הלחץ האטמוספרי" (כאשר מה שקראת לו 'אפס' הוא למעשה הלחץ האטמוספרי במונחים אבסולוטיים).

פורסם
הלחץ לא יהיה 0, משום שגם לצינור (עד המקום אותו פתחת) יש התנגדות לזרימה, וההתנגדות הזו תדרוש לחץ בשביל להתגבר עליה.

נמוך, אבל לא אפס. - הלחץ נוצר כתוצאה מהתנגדות הנוזל לזרימה, או במילים אחרות החיכוך של הנוזל בדפנות הצינור.

אני לא מבין את ההסבר שצריך לחץ בכדי להתגבר על לחץ.

גם אם התכוונת שפותחים את הצינור מצד המשאבה (ממש מגוף המשאבה), גם הפתח דרכו יזרום השמן החוצה מציב איזושהי התנגדות לזרימה, ולכן הלחץ בתוך המשאבה יהיה גבוה מאפס.

נמוך, אבל לא אפס.

ולכן כתבתי באופן מאוד חד-משמעי, אני חושב, ודי מדוייק (עד כמה שאפשר בניסוח איכותי), "רק מעט מעל הלחץ האטמוספרי" (כאשר מה שקראת לו 'אפס' הוא למעשה הלחץ האטמוספרי במונחים אבסולוטיים).

הלחץ יהיה הלחץ האטמוספירי ולא יותר מזה. אם תחבר בקצה הצינור מנומטר הלחץ שתמדוד יהיה בהחלט אפס.

אתה מוזמן לבדוק את העניין בעזרת משוואת ברנוליי.

פורסם
הלחץ יהיה הלחץ האטמוספירי ולא יותר מזה. אם תחבר בקצה הצינור מנומטר הלחץ שתמדוד יהיה בהחלט אפס.

אתה מוזמן לבדוק את העניין בעזרת משוואת ברנוליי.

לקח לך די הרבה זמן להגיב על זה. חשבתי שהבנת.

מכל מקום, הלחץ לא יהיה זהותית אפס. לא יכול להיות זהותית אפס.

רק באטמוספירה עצמה הלחץ יהיה אפס ממש, אבל אנחנו מדברים על למדוד את הלחץ בתוך הצינור, או במוצא המשאבה, לא באטמוספירה.

אני לא כתבתי ש"צריך לחץ בכדי להתגבר על לחץ" (או לפחות אני לא מוצא שכתבתי כזה דבר - אנא הראה לי איפה).

אני כתבתי שצריך לחץ בשביל להתגבר על ההתנגדות לזרימה.

ציטוט:"... יש התנגדות לזרימה, וההתנגדות הזו תדרוש לחץ בשביל להתגבר עליה.

עליה = על ההתנגדות לזרימה, אם זה לא היה ברור.

אני כתבתי "הלחץ נבנה כתוצאה מההתנגדות לזרימה של המערכת לתוכה מזרימה המשאבה את הנוזל",

ואתה מתקן אותי ש"הלחץ נוצר כתוצאה מהתנגדות הנוזל לזרימה".

אני כתבתי ש"לצינור יש התנגדות לזרימה",

ואתה מתקן אותי ש"הלחץ נוצר כתוצאה מ... החיכוך של הנוזל בדפנות הצינור."

אז מה אתה רוצה?

אנחנו לא אומרים אותו דבר?

רוצה לנסח את אותו דבר במילים שלך?

להיות האחרון שמנסח את הדברים?

בבקשה.

אבל שמחתי לקרוא שאתה שמעת על משוואת ברנולי.

פורסם
לקח לך די הרבה זמן להגיב על זה. חשבתי שהבנת.

ההנהלה שמה עליי מעקב לכן לא יכולתי לענות.

אבל שמחתי לקרוא שאתה שמעת על משוואת ברנולי.

ראשית מה שכתבתי בהקשר של התנגדות הצנרת לזרימה של נוזל הנגרמת מהחיכוך של הנוזל בדפנות הצינור זו הייתה הארה.

במקרה את הפרוייקט בהנדסה לפני קצת יותר מ-20 שנים עשיתי בתחום ההידראוליקה לכן אני עוד קצת זוכר את משוואת ברנוליי ומספר ריינולדס.

מהתגובה שלך ניתן להבין שיש לך ידע תיאורטי אבל נראה שאתה רחוק כמה שנות אור מהתחום המעשי במכניקה ובהידרוליקה לכן אתה דבק בהנחה שהלחץ הוא מעל אפס.

תבנה מיכל מים בנפח של 1 מטר מעוקב ובקצה שלו תחבר צינור באורך 1 מטר בקוטר של 1 אינ'ץ ותנסה למדוד את הלחץ בקצה הצינור כאשר הצינור פתוח לאטמוספירה (אני מה זה אשמח לשמוע את התוצאה).

פורסם
ראשית מה שכתבתי בהקשר של התנגדות הצנרת לזרימה של נוזל הנגרמת מהחיכוך של הנוזל בדפנות הצינור זו הייתה הארה.

במקרה את הפרוייקט בהנדסה לפני קצת יותר מ-20 שנים עשיתי בתחום ההידראוליקה לכן אני עוד קצת זוכר את משוואת ברנוליי ומספר ריינולדס.

מהתגובה שלך ניתן להבין שיש לך ידע תיאורטי אבל נראה שאתה רחוק כמה שנות אור מהתחום המעשי במכניקה ובהידרוליקה לכן אתה דבק בהנחה שהלחץ הוא מעל אפס.

תבנה מיכל מים בנפח של 1 מטר מעוקב ובקצה שלו תחבר צינור באורך 1 מטר בקוטר של 1 אינ'ץ ותנסה למדוד את הלחץ בקצה הצינור כאשר הצינור פתוח לאטמוספירה (אני מה זה אשמח לשמוע את התוצאה).

אה, נו, אז עכשיו הכל ברור.

אתה צודק. פשוט פעם, לפני 20 שנה, זה היה כמו שאתה אומר.

אח"כ שינו את זה, ופשוט לא עדכנו אותך.

:lol:

טוב, אני יוצא לבנות את המיכל.

המידות שנתת לי - הן חשובות?

רק עם המידות האלה אני אגיע לתוצאה שאתה מה זה תשמח לשמוע?

פורסם
ראה תמונה מצורפת להוכחה חד משמעית שהלחץ שווה לאפס בקצה של צינור הפתוח לאטמוספירה.

אם תחזור ותקרא בעיון את השתלשלות הפינג-פונג הקטנוני והמטופש הזה, תוכל (אני מקווה) לראות שלא דובר על מדידת הלחץ בדיוק בקצה הפתוח של הצינור. בכל שלב אני דיברתי - כמו גם שואל השאלה פותחת השרשור - על מדידת הלחץ בתוך הצינור, ואפילו קרוב למשאבה (נקודות E, D או F באיור שצירפת).

בהודעות #3 ו-#5 של השרשור כתב avz "אני רוצה למדוד את הלחץ שמוציאה המשאבה", ו-"בכוונתי לחבר "טי" במוצא המשאבה ולבדוק שאכן היא מגיעה ללחץ הנדרש", ואף אני בתגובתי אליו בהודעה #4 התייחסתי במפורש ל-"לחץ במוצא המשאבה".

ואז בהודעה #6 מתחילה הפארסה הזו, כשאתה הגבת להתייחסות המפורשת שלי ללחץ במוצא המשאבה, באופן ישיר (בתוך הטקסט), ב-"בבדיקה עם מנומטר הלחץ יהיה 0 ולא נמוך או קרוב לזה".

בהדעות הבאות המשכתי וציינתי במפורש "שגם לצינור (עד המקום אותו פתחת) יש התנגדות לזרימה", ו"הלחץ בתוך המשאבה יהיה גבוה מאפס", ו"אנחנו מדברים על למדוד את הלחץ בתוך הצינור, או במוצא המשאבה".

מוזר בעיני שאחרי כל כך הרבה ציונים מפורשים וחד-משמעיים כאלו, אתה ממשיך לדבר על משהו אחר (שגם לא מי-יודע-מה רלבנטי להקשר של השרשור הזה).

• תוכן חדש...