Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי אקסנט 2005 ונורת Check Engine

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני פותח את הת'ראד בשם חבר - מדובר באקסנט 2005, 5 דלתות, מנוע 1.5 ליטרים, גיר אוטומאטי עם 110k ק"מ(~).

מלפני מס' שבועות הוא ניסה להתניע את הרכב לאחר ששהה בחו"ל במשך חודש ללא ניתוק המצבר. כשניסה להתניע את הרכב, מן הסתם המצבר היה מרוקן. באמצעות סיוע מרכב אחר, התניע. יעצתי לו לנסוע עם הרכב במשך כחצי שעה בכדי לטעון את המצבר, so far sehr gut. מלבד נסיעת הטעינה, בוצעו עוד שתי נסיעות הלוך וחזור מהעבודה ביום שלמחרת, כשבנסיעה חזור נדלקה הנורה בפעם הראשונה (הרכב התנהג רגיל לחלוטין). גם בנסיון דימום המנוע והתנעה מחדש (הנורה עדיין דלקה).

למחרת הוא נסע לשני מוסכים שהוא מכיר עוד מהרכב הקודם ונמסר לו שקוד השגיאה רלוונטי לתקלה בממיר הקטליטי וישנם שני דברים שניתן לבצע - להחליף ממיר (לדברי מוסך ראשון, מדובר במחלה ידועה של הדגם הזה) או לנסות תוסף דלק (פתרון של המוסך השני, לא נשמע כמו משהו שיפתור את זה). בשלב זה הוחלט לבצע רק איפוס לנורה ובמשך שלושה שבועות היא לא חזרה לדלוק. היום בלילה היא חזרה לדלוק שוב, הרכב מתנהג רגיל לחלוטין לדברי החבר, ללא גמגומים/קשיי סחיבה.

ייתכן שמדובר בחיישן ממיר תקול ולא כל הממיר? אינני שולל את האפשרות שהסיוע לצורך ההתנעה מרכב אחר עורר את התקלה (מינוס חובר ישירות למינוס ולא לנקודה מתכתית בגוף הרכב/מנוע/גיר), אך אני יוצא מנק' הנחה שאילו זה היה המצב, הנורה היתה אמורה להידלק תוך זמן קצר, אם לא מיידית עם ההתנעה הראשונית. האם באמת מדובר במחלה שרלוונטית לרכבים האלו עם קילומטראז' שכזה?

אם יש לכם מוסך אמין שמכיר טוב את הרכב הנ"ל באיזור המרכז, אשמח לקבל המלצה בהודעה פרטית בבקשה, מאחר והחבר לא מתמצא יתר על המידה.

תודה מראש! :-)

פורסם

מומלץ לפנות למכון להזרקות דלק לאבחון נוסף.(צכון הזרקות דלק טוב בפ"ת הוא של משה זר הזרקות וקרבורטורים שבו עובד חבר הפורום חיים יוד).

באופן כללי אין חיישן ממיר,אלא חיישן חמצן (ויש רכבים בהם קיים גם חיישן חמצן אחורי).

אם בכל זאת,יתברר שהבעיה בממיר פנה לאבי פרטס מהפורום- הוא מומחה בדיוק לדברים הללו ומציע פתרונות של ממירים תחליפיים זולים הרבה יותר בהשוואה למחיר חדש ומקורי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...