Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג שמח.

ברשותי סובארו ליאונה 91 1600 EA71, אני בהתלבטות לגבי בחירת צמיגות שמן המנוע והיותו מינרלי או חצי סינטטי.

המלצת היצרן היא 20W-50 מינרלי, אם כי לדעתי כיום יצור השמנים מפותח הרבה יותר ואין להתייחס להמלצה משנות ה-80.

בטיפול האחרון מולא 10W-40 חצי סינטטי איכותי (בפעם הראשונה), מאז נורת השמן(לחץ שמן) דולקת אחרי ההנעה כ3-5 שניות(מלבד זאת המנוע והשאר עבדו תקין) .

האם זה תקין שנורת לחץ שמן דולקת מספר שניות?

למה זה קורה(בגלל השמן? או שיכול להיות פילטר שמן לא תקין?)?

איזה סוג שמן עליי למלא? האם ניתן למלא חצי סינטטי, מינארלי או שאפילו סינטטי מלא ובאיזה צמיגות(אין ממש חשיבות למחיר)?

כדאי לחזור למינראלי?

המנוע עבר 220K ונשמר בדקדקנות אם זה חשוב.

תודה רבה לעונים שי.

פורסם

צריך לבדוק האם מנורת לחץ השמן נדלקה רק בגלל שינוי סוג השמן (לא מומלץ לכשעצמו)/מסנן השמן לא מתאים או שיש תקלה ביוניט לחץ השמן או שבאמת השמן לא מגיע לכל המקומות במנוע,מה שיכניס אותו לסכנה.

בכל אופן הייתי מפרק אגן שמן,מנקה את הרשת שלו,ממלא שמן מינרלי כפי שמומלץ ומחליף למסנן שמן איכותי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני מציע שתחזור ל 20W50, המנוע ישן ויש בו בלאי שנצבר עם השנים, שמן דק יותר יגרום ללחץ שמן נמוך וצריכת שמן מוגברת, והקראנק יתחיל לדפוק(מה שקורה רבות ברכב הזה).

פרק את אגן השמן(פירוק פשוט וקל) ובדוק אם הרשת של משאבת השמן לא סתומה.

אם היא סתומה אז זה מה שגורם לבעיה.

פורסם

מסנן השמן מקורי ומתאים, אני לא חושב שזה היוניט כי המנורה דולקת רקל3-5 שניות לאחר ההנעה,כנראה זה מכיוון שהשמן לא מגיע לכל המנוע בגלל הצמיגות.

לפי המצלתך היא שכדאי למלא שמן מינראלי, אוקיי.

תודה רבה על ההתייחסות, אשמח לדעות נוספת.

אגן השמן= קרטר?

פורסם

השמן ששמת דליל יותר, יש במנוע מרווחים שנוצרו עם השנים המשאבת שמן לא מצליחה לבנות לחץ תוך זמן קצר משום שהשמן "בורח" מהר מידי מהמרווחים, שמן עבה יותר (20W50) סותם את המרווחים ולא "בורח" מהר ולכן המשאבה כן מצליחה איתו לבנות לחץ.

אם תחבר שעון לחץ שמן תגלה כי במצב הנוכחי הלחץ שמן שלך נמוך, ה"יוניט" לחץ שמן נדלקת רק כאשר לחץ השמן מתחת ל 0.5BAR שזה לחץ נמוך מאוד, יכול להיות שבמנוע שלך הלחץ שמן הוא 0.8BAR והנורה לא נדלקת וזה לא אומר שהמצב תקין, למרות שהנורה לא דולקת יתכן ולחץ השמן נמוך וקריטי.

אגן שמן זה קרטר

פורסם
מסנן השמן מקורי ומתאים, אני לא חושב שזה היוניט כי המנורה דולקת רקל3-5 שניות לאחר ההנעה,כנראה זה מכיוון שהשמן לא מגיע לכל המנוע בגלל הצמיגות.

לפי המצלתך היא שכדאי למלא שמן מינראלי, אוקיי.

תודה רבה על ההתייחסות, אשמח לדעות נוספת.

אגן השמן= קרטר?

שי שלום רב !

בעיה מוכרת ברכבי סובארו מהסוג שלך לאחר החלפת מסנן שמן לא מקורי(שמגיע ללא שסתום אל חוזר), ושמן לא מתאים,חצי סינטטי במקום מינרלי.

השמן המומלץ לרכבך הוא 20/50 בלבד , גם שמני דלק עומדים בתקן ומתאימים לרכבך, ומה שהכי חשוב להרכיב מסנן שמן בעל שסתום אל חוזר, שתפקידו ממסנן השמן להתרוקן מהמסנן בעת מנוחה שהמנוע כבוי, ואז לוקח כשלוש שניות למסנן להתמלא, בזמן זה, נורת לחץ השמן דולקת, אין לחץ שמן במנוע, המנוע דופק, ואת מקצר את חייו.

קרטר= אגן השמן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני עם צביקה (בנוגע למסנן הלא מקורי, מזוייף או תקול), אם היו בעיות לחץ שמן הן היו מופיעות במנוע חם, לא בקר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עכשיו אני ממש מבולבל, קראתי במקומות שונים שמאוד כדאי לעבור לחצי סינטטי בימינו(כשלעצמו מורכב ברובו משמן מינרלי) כי הוא עמיד יותר וצמיגות 50 יכולה להיות גבוהה מדיי ומתאימה לאקלים מדברי, מצד שני יש אנשים שממלצים לדבוק בשמן המינרלי.

איזה שמן עליי לקנות?כרגע עם החצי סינטטי אין נזילות ובעיות.(אם אכן הבעיה(מנורת לחץ שמן) בפילטר)

כרגע אני נוטה לכיוון הLM20W-50 או CASTROL GTX באותה צמיגות בגלל ההמלצות בשירשור הזה על מינארלי או לחלופין להשקיע פחות (חצי) ולרכוש שמן של דלק(20W-50 מינרלי).

שווה להשקיע יותר(פי שתיים)? יש הבדל ששווה להשקיע עבורו? ואם כן איזה מהשניים

אגב את החלפת השמן והמסנן אעשה בעצמי.

תודה רבה לכולכם שהקדשתם מזמנכם!

שי.

פורסם

אין מה להתבלבל. המכונית שלך מיוחדת ורגישה לצמיגות וללחץ שמן. לכן לדברי צביקה הצמיגות המומלצת לרכב שלך היא 20W-50 ושמן מינראלי בלבד. כמו כן, להקפיד על שימוש במסנן מקורי או איכותי שיש להם שסתום אל חזור שמונע מהשמן לצאת מהפילטר.

פעם אחרונה שראיתי שמן מינראלי 20W-50 של דלק הוא עלה 50-60 שקלים. אם אינני טועה שמן כזה נמכר באוטו דיפו בAPI SG.

נכון מאוד, בדרך כלל המגמה היא לעבור לשמנים על בסיס סינטטי או סינטטים מלאים. אבל הרכב שלך לפי דברי צביקה רגיש לכל שמן מלבד שמן מינראלי בצמיגות של 20W-50. אגב, זה רק ממחיש את הטענה שרכבים ישנים זקוקים לשמן ישן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אוקיי ארכוש שמן מינרלי.

האם עדיף להשקיע פי שתיים כאמור ב CASTROL GTX או LM (שניהם 20W-50) ?

הם מומלצים למנוע?

יש למישהו הסתייגות מהשימוש בהם?

תודה רבה.

שי.

• תוכן חדש...