Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין שהילד מבגדי המלך החדשים התגלה דווקא כמבוגר בחבורה !!!!:-P

נמרוד - כל מילה בסלע.

אה ועוד משהו - אני חושב שעם הגיל גם תבין כי לאו דווקא המכוניות שהיו לאביך (טובות יותר או פחות:roll: )

הן המכוניות שתעדיף להחזיק כמכוניות אספנות.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אנשים למה אתם מרפים את ידיו?

זכורתני, ואני בגיל 21, משכורת הקבע הראשונה שלי הלכה על וולפסוואגן וריאנט 69, הרכב הראשון שלי.

איכשהו (נמרוד:wink: ), הרכבים שלי תמיד באו על חשבון לחם ובגדים

תמיד מצאתי כסף לתחזוק הגרוטאות שלי במקום לשלם לדברים יותר חשובים כמו שכר דירה וכ"ו....

רק בשנים האחרונות הצלחתי קצת (ואת כל הקרדיט בעניין הזה צריך לתת לזוגתי שתחייה שמאז שאנחנו יחד יש לי הרבה יותר רכבים מאשר קודם...) לשלם קודם על אוכל ומותרות כגון בגדים

אנא

תעודדו את הבחור ללכת בדרכי

שמישהו ישמור על הגחלת

לא יכול להיות שאני הייתי האידיוט היחידי שהתנהל ככה עם הכסף והרכבים שלו

בבקשה

עזרו לו לעשות את השטויות שאני עשיתי...:lol:

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם
אנשים למה אתם מרפים את ידיו?

זכורתני, ואני בגיל 21, משכורת הקבע הראשונה שלי הלכה על וולפסוואגן וריאנט 69, הרכב הראשון שלי.

איכשהו (נמרוד:wink: ), הרכבים שלי תמיד באו על חשבון לחם ובגדים

תמיד מצאתי כסף לתחזוק הגרוטאות שלי במקום לשלם לדברים יותר חשובים כמו שכר דירה וכ"ו....

רק בשנים האחרונות הצלחתי קצת (ואת כל הקרדיט בעניין הזה צריך לתת לזוגתי שתחייה שמאז שאנחנו יחד יש לי הרבה יותר רכבים מאשר קודם...) לשלם קודם על אוכל ומותרות כגון בגדים

אנא

תעודדו את הבחור ללכת בדרכי

שמישהו ישמור על הגחלת

לא יכול להיות שאני הייתי האידיוט היחידי שהתנהל ככה עם הכסף והרכבים שלו

בבקשה

עזרו לו לעשות את השטויות שאני עשיתי...:lol:

נכון, "את המשכורת הקבע הראשונה"...

כשאין אז אין, וההורים, ככל הנראה אינם רוצים שזה יהפך לנטל...

מה אוסיף ומה אומר, למרות שהייתי רוצה שהילדון יתחיל לשפץ להנאתו, קשה לעשות זאת ללא תמיכה מההורים. לדוגמא: "אם היית משקיע פחות על הגרוטאה שלך ויותר בלימודים הכל היה נראה אחרת"

או "כבר שבוע שהגרוטאה שלך עומדת וומטפטפת שמן" או " הגוש חלודה הזה מלכלך לנו את הנוף ותופס מקום חניה" ועוד...

אם ההורים היו מהזן המפרגן, סבבה, אבל כשכלכלתך תלויה בהורים, שקול צעדיך.

אני מאמין שאם זה היה חשוב לו מספיק הוא היה מוצא מקום עבודה (כל עבודה, אפילו ה"בזויה" ביותר) ומרוויח כסף, אבל ככל הנראה זה לא...

כמו שאחי עשה, חסך כסף מעבודות "טינופת" וקנה אוטו ב 2500 ש"ח, שיפץ אותו וסידר אותו פיקס...

אבא שלי התנגד לרעיון מההתחלה, וממש עיקם את הפרצוף כשאח שלי הביא את האוטו. במהלך הזמן הוא הבין שהילד משקיע זמן ואנרגיה באוטו והחליט לעזור (פיננסית + מוראלית)...

תשקיע זמן בלימודים, חברים וכו'... ברכבים יהיה לך מספיק זמן להתעסק.

"if it was meant to be it was meant to be"...

ושוב, לא חוכמה לקנות רכב, החוכמה היא לתחזק אותו בצורה שלא יהיה "מלכודת מוות"...

אם אתה נאבק על שקלים בודדים בקניה, מה תעשה שתצתרך לקנות רפידות בלם?

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

קשה בלי תמיכה מההורים,

גם אני בן 17, וגם אני קניתי מכונית אספנות שאני עובד על שיפוצה, אבל לי יש תמיכה גדולה מההורים (אבא שלי ממש מעוניין בפרוייקט) , גם פיננסית מצבי יותר טוב, יש לי באיזור ה8000 ש"ח שלי, ואבי מוכן להשקיע סכום דומה,

ראיתם את התמונות של הטאונוס שלי, 16,000 יספיקו לי (אני מעוניין את הרוב לתקן בעצמי, אבל כולם פה אומרים שזה סכומים כפולים ממה שיש לי)

בכל מקרה על תוותר על החלומות שלך!!! (ושלי)

בהצלחה מרובה

שי

פורסם

גם אני בגיל 17 חלמתי על רכב אספנות.

אני זוכר שאז הסתובבו למכירה כמה טריומף הרלד באיזור ה 5000 ש"ח (מה שהיה משהו כמו 2000$), עבדתי כמו חמור והיה לי את הכסף אבל לא העזתי ללכת על זה מכמה סיבות.

הראשית והראשונה הייתה שאולי הייתי יכול לגרד את סכום הרכישה אבל לא הייתי מצליח לשלם גם ביטוח, טסטים ולהשאיר כסף לתחזוקה כדי שהרכב לא יעמוד כל פעם חצי שנה עד שאגרד כסף לחוטי הצתה או וואטאבר. לא היה בי שום רצון לרכוש רכב רק כדי להוריד אותו מהכביש.

הסיבה השניה הייתה שכבן 17, רציתי גם להוציא כסף על סקס סמים ורוקנרול. טוב, נו. על בחורות, סיגריות, ואיזה ספר טוב או תקליט פה ושם. גם זה חשוב. לא פחות מלהחזיק מכונית מושבתת בחניה.

בסוף קניתי חיפושית ברבע מהמחיר הזה, נשאר לי כסף לביטוח, טסט ודלק. אז יכלתי גם לעלות על הרכב ולנסוע עליו, וגם לממן את שאר תאוותי.

את המכונית מהסוג שתמיד רציתי שיהיה לי קניתי רק בגיל 25, אחרי כמה שנות עבודה וחסכון, אחרי שהבטחתי שיש לי כסף לשכור דירה, ללמוד ולא לחיות מהיד לפה כדי לממן בויה ששוכבת בחניה ונאלצת לחכות לכסף לתיקון או כסף לביטוח.

ההזדמנות לממש חלום מוטורי לא בורחת, אבל הנעורים כן. העצה שלי היא שתפסיקו להתרגש מכל סיכוי קלוש לפרוייקט בעייתי שירושש אתכם ויסבך אתכם עם ההורים. במקום זה אומר לכם - לכו תזדיינו! לא כקללה חס וחלילה, באמת לכו לעשות את זה. מנסיון - בגיל 17 זה יותר חשוב.

פורסם

זה בא בשעות הפני בבוקר, שכולם ישנים, ללכת להזדיין, זה לא מבטל אחד את השני.

ובגיל 17 אין ממש לחץ (במיוחד בחופש) ולכן הפרוייקטים האלה יותר קלים לבניה/ עשיה.

(עד גיל 25 לך תדע מה יהיה, חיים את החיים כרגע ולא בעתיד)

פורסם

שהוא יהיה אצלך?

לשבת בו ולעשות כאילו?

רכב זה משהו שדורש משאבים - זמן, כסף, טיפול,

אז נאמר שהיו לך 2000 שקל, מה נראה לך? שזהו? מה עם ביטוח? טסט? דלק?

הצעה שלי - תמצא עבודה. אם אתה אפילו מעונין במשהו יותר פרקטי - קודם תפתור את הבעיה מול ההורים שלך, חבל שתקנה את האוטו ואחר כך ההורים שלך יתנדבו להתקשר לעיריה שתבוא לפנות אותו..

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

היי

מאוד נוגע ללב מה שכתבת פה ולו רק מפני שאני הייתי כמוך פעם, גם לי היה אבא עם פורד קורטינה שנמכרה וגם לי היה חלום להשיג כזאת כרכב ראשון שלי, אובססיה מוחלטת לרכב הזה, לא יודע, אבל משהו בקורטינה גורם לך לחשוב שזה הרכב הכי חזק והכי נוח והכי יציב והכי כייפי לנהיגה והכי אמין שיש .

ההבדל ביני לבינך כיום הוא שלי הייתה כזאת כרכב ראשון, אני רכשתי מייד עם המשכורת הראשונה שלי פורד קורטינה 82 ועוד אחרי שיפוץ כך שהיא ניראתה ונסעה פצצה.

עכשיו תקשיב לי טוב ותנסה להבין משהו.

בעניין המנוע שלו, הכי אמין שיש ,מבחינת הכפיות בנהיגה-משהו משגע וממכר, בעניין הנוחות, הכי נוח בעולם והמרווח הפנימי פשוט ענק!

אבל, ואבל גדול, הזמן עושה את שלו, והבעיות ברכב הזה (בכל רכב יש מחלות), הבעיות שלו הם לא במנוע אלה בכל מה שמסביב,בקאקס, מערכת היגוי,פרונט, מיתלים, מערכת פליטה.

מניסיון אני אומר לך לההוצאות על האוטו המקסים הזה שכיום לא בבעלותי...פשוט המון כסף, זה משהו שלא תבין עד שתחוש על בשרך, מבחינת מנוע-שום בעייה ,הרכב היה אצלי 6 שנים!!!שום בעיות במנוע, אבל כל מה שמסביב פשוט מתפרק עם הזמן,אין מה לעשות.

אני מציע לך לנסות לרדת מהעניין,אני יודע שזה לא יעזור כי גם אני הייתי כמוך אבל המציאות שונה מהחלום ומהעבר.

אם היו לך אמצעים וברצונך רכב אספנות כרכב נוסף במשפחה, ואם יש לך את היכולת להחזיק כזה רכב אז זה משהו אחר אבל ככה ליום יום קשה מאוד להחזיק כזה רכב.

תנסה להבין.

שבת שלום בכל אופן.

פורסם

צר לי אך עלי להצטרף למתנגדים לרעיון בתיזמון הזה. צר לי כי הלב תמיד אומר "ללכת על זה" והמוח עוצר אותנו...והרי הכי טוב לחיות דרך הלב אבל זה לא תמיד כלכלי.

ד"ר ואן, אתה צריך להבין שרכב אספנות אמור לשמש כתחביב לשעות הפנאי ולא כרכב לכל דבר. בגיל 17 עם מוגבלות פיננסית ומיגבלות חופש פעולה מצד ההורים אני מציע לך להמתין מספר שנים עם חלום האספנות שלך. הקורטינות ששרדו עד היום ישרדו כנראה גם עוד כמה שנים.

גם אני תמיד חלמתי על רכב מסויים אבל חיכיתי לרכוש אותו רק כשהתחיל להכנס לי תשלום קבוע ונורמלי כל חודש...כלומר אחרי השיחרור מהצבא. הרכב היה 205GTI....הוא היה כי אחרי מספר חודשים הבנתי שכדי להביא את הרכב למצב הרצוי לי שבו אני אהנה ממנו כמו שצריך (הרכב היה במצב טוב יחסית ל-205GTI בארץ) דרושים לי שני משאבים נדירים בחיי סטודנט: כסף (הרבה כסף) וזמן. כל זאת במיוחד לאור המצב החדש שמשנה לך את סדר העדיפויות כשאתה בא להוציא כסף.

מעבר לכך הרכב התגלה כפרטנר פחות מוצלח לחיי היום יום מכפי שחשבתי...

אז היום אני עם רכב שנותן לי את הפשרה הטובה ביותר בין יכולת דינמית לבין רכב נוח והגיוני לשימוש יום יומי. הרכב הוא ZX וולקן ואני מאוד אוהב אותו ומשקיע בו סכומים נכבדים אך ורק כשאפשר ולפני שחשבתי פעמיים ושלוש על כל הוצאה.

ד"ר, שלא תבין אותי לא נכון...אני מזדהה עמוקות עם רגשותיך ותאמין לי שחלום ה-205GTI שלי לא נגוז...עוד תהיה אחת כזו בבעלותי בעתיד אך רק בתור רכב כתחביב כיאה לקלאסיקה מוטורית ולא כרכב ראשי/יום יומי.

ד"ר, אני לא אומר לך לחכות 10 שנים עד לסיום התואר הראשון, אני רק מייעץ לך להמתין מספר חודשים/שנים כי בגיל 16 דברים נראים אחרת מבגיל 18/19.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

והדבר הכי מעצבן בכל העניין הזה הוא כמובן הבחורות ה"בכלל לא חומרניות" שיש לנו בארץ, ואני יודע זה עניין כאוב ביותר שאני חוויתי אותו על בשרי לא פעם בעבר.

אתה פוגש בחורה יפה , מציע לה לצאת איתך ואז בא לאסוף אותה עם פורד קורטינה, כבר אין לך סיכוי, אתה מחוק ידידי...כן כן אין מה לעשות.

ואז אחרי מפלה או שתיים, אתה מתחיל לחשוב כל הזמן , רגע, מה אני אציע לה לצאת איתי ואני אגיע עם הפורד קורטינה שלי....אח אין לי סיכוי ,ואז תגיע למצב שהרכב דופק לך תחיים בצורה מסויימת.

אני פתרתי את העניין ,למזלי, ע"י "יבוא אישי" , בחורות של חו"ל ,אין להם את הבעייה הזאת .

אבל בארץ המצב של הבחורות "קצת" שונה.

עניין כואב מאוד ולא מובן, אבל זאת המציאות חבר.נסה להבין.

פורסם

קספר כמו שאמרת, אחרי גיל 17 יש את הצבא, ואחריו יש את האוניברסיטה, שבשניהם לא תוכל לחיות עם רכב אספנות, אז למעשה מה שאתה כן אומר לו זה לחכות 10 שנה....

ואני אישית לא יכול לחכות את הזמן הזה!

אולי אנחנו תמימים בגיל 17, אבל לחכות לגיל 24-25, בשבילי אישית, זה פשוט יותר מידי זמן

וm&t בחורה שעוזבת אותך בגלל הרכב שלך... סליחה על הביטוי היא זונה, ועדיף לך מאוד בלעדיה מאשר איתה, אני אישית לא מכיר הרבה בנות שיזרקו אותך בגלל הרכב שלך. (לפחות לא בגילאים שלי)

פורסם

בתאוריה הכל נכון, כשמגיעים למעשי, דברים משתנים. אף אחת לא תאמר לך את זה בפרצוף אבל בתכלס מה שאמרתי לך לפני כן - זו המציאות!

האגו והחומריות הם מעל לכל דמיון.

חבל פשוט שתלמד את זה בדרך הקשה.

פורסם
בתאוריה הכל נכון, כשמגיעים למעשי, דברים משתנים. אף אחת לא תאמר לך את זה בפרצוף אבל בתכלס מה שאמרתי לך לפני כן - זו המציאות!

האגו והחומריות הם מעל לכל דמיון.

חבל פשוט שתלמד את זה בדרך הקשה.

:mm_yeah:

יש דברים שלומדים עם השנים...

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...