Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תוך כדי חיפוש הסיבה לעלייה הדרגתית ומשמעותית בצריכת הדלק פירקתי אור ליום שישי האחרון את בית המסנן. (והתכונתי להגיע גם לבית המצערת ולעוד כמה דברים אבל זה לא קשור כרגע).

כמעט נפלתי על הת*ת ממה שראיתי שם.

אני מוכן לשים את ראשי שהמסנן שיושב שם הותקן ע"י פועל יפני לפני 4 שנים ו122K ק"מ.

ימ"ש חברת הליסינג שמכרה לי את הרכב, ואת ה"טיפול מתנה" שקיבלתי מהם לפני חודש-חודשיים.

לפי הספר אמנם לא היה צריך להחליף בטיפול האחרון (טיפול ה"מתנה") כי בספר כתוב רק "בדוק".

אבל זה חוסר אחריות לנסוע עם המסנן הזה, כמו שהוא נראה (מבטיח תמונה שלו אחרי ההחלפה).

בקיצור- איפה בגוש דן אני יכול למצוא מסנן מקורי בחנות חלפים (ולא במוסך מורשה)?

ובכלל -האם ההתעקשות שלי על מקורי מיותרת? בפורומים של מאזדה בעולם יש סיפורי זוועה על מסננים סיניים שגמרו את מערכת ההזרקה...

יש אולי מסנן תחליפי מפירמה ממולצת שאוכל לישון איתו בשקט?

אגב- עשיתי חיפוש בפורום. לא מצאתי שום הפניה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

היי

אני גם חיפשתי חליפי, אין בחנויות חלפים באזור שלי (נתניה).

מקורי עולה בחברה 199 ש"ח :roll:

בעיקרון הוראות היצרן קובעות לנקות אותו כל שנה ולהחליף אותו כל 4 שנים.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

ובכלל -האם ההתעקשות שלי על מקורי מיותרת? בפורומים של מאזדה בעולם יש סיפורי זוועה על מסננים סיניים שגמרו את מערכת ההזרקה...

ממש לא מיותרת, ההתעקשות במקום.

אני לא רואה קשר בין פילטר אוויר לא איכותי למערכת ההזרקה אבל בהחלט קיים קשר בין פילטר אוויר להריסת חיישני MAF, הצטברות ג'יפה ובוצה על השסתומים, פרפר המצערת, במנוע ואגן השמן ועוד רעות חולות שמגיעות משימוש בפילטר לא מקורי.

פילטר מקורי מבטיח לך התאמה מושלמת בתושבת, כושר סינון אוויר אידאלי ויכולת לספוח את כמות המזהמים בפרק הזמן שקבע היצרן בין מועדי ההחלפה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

פילטר אוויר תחליפי שווה ערך למקורי של חברת MANN או א.ל. פילטרים תוכל לרכוש אצל צנטרל בת"א.

אל חשש הרבה מוסכים מקצועים משתמשים בפילטרים של חברת א.ל. שהינו ייצרן OEM.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה לכולכם.

ב"ה השבוע אסע לחזי דלאל, שאלתי את הרב גוגל ומצאתי שהוא במסגר 56.

נלך על מקורי.

סמי-טי- אם כל 4 שנים, אז הם היו צריכים להחליף אותו בטיפול הנוכחי.

בכל מקרה, כמו שהוא נראה, לא ניקו אותו כל שנה ולא נעליים. ובטח שלא החליפו.

אני שם את הראש שאף אחד לא פתח שם את המכסה מאז שהאוטו עלה לכביש. ואני בטיפשותי סמכתי על חברת הליסינג שמכרה לי את הרכב .

(ראיתי ספר טיפולים מסודר עם החלפות של כל מה שצריך וכו')

בשלב הבא אני מפרק בעצמי פלגים. מתערב שגם הם מפויחים ואורגינליים מהחברה.

פורסם

אולי לא החליפו אולו הרבה זמן אבל סיכוי קלוש שהמסנן אויר לא הוחלף מעולם, לא ברכב שעבר את ה 100 אלף ק"מ ואתה גם לא הרגשת חוסר סחיבה בולט.

שם לב כי מסננים רטובים לרוב נראים רע מאוד, שחורים ומצופים בבוצה, למרות שהם יכולים להיות שמישים לגמרי.

זו גם הזדמנות טובה לדעתי, לבדוק את מצבו של מסנן האויר של מערכת המזגן.

פורסם
מסנן אויר לא מתאים עלול גם לגרום לנזק מנוע!

שם רק מקורי עם הסמל המקורי של מאזדה על הקופסה.

אני מבין שמה שרשמת בעבר כבר לא תופס ?

תהיה רגוע, חברת מסנני א.ל היא חברה ליצור מסננים אוטומטיבים ברמת OEM.

http://www.alfilter.com/default.asp

דניאל,

אנחנו מדברים כאן על חברות שמייצרות פילטרים לכול ייצרני הרכב בעולם, החברה א.ל. מספקת פילטרים למוסכים המורשים ישירות מהמפעל בארץ ככה שאינני רואה פה בעיה באי התאמה של הפילטר או איכות גרועה.

גם אנוכי רכשתי בעבר פילטר מקורי של VAG במחסני צ'מפיון וקיבלתי במקומו פילטר באריזה של MANN.

בהחלט אינני ממליץ על פילטרים ללא שם או פילטרים שלא קיבלו המלצות מנסיונם של בעלי מקצוע בארץ.

פורסם
אולי לא החליפו אולו הרבה זמן אבל סיכוי קלוש שהמסנן אויר לא הוחלף מעולם, לא ברכב שעבר את ה 100 אלף ק"מ ואתה גם לא הרגשת חוסר סחיבה בולט.

שם לב כי מסננים רטובים לרוב נראים רע מאוד, שחורים ומצופים בבוצה, למרות שהם יכולים להיות שמישים לגמרי.

זו גם הזדמנות טובה לדעתי, לבדוק את מצבו של מסנן האויר של מערכת המזגן.

עכשיו כשאתה מזכיר את זה, הרכב גם צורך יותר דלק מאד משמעותית, וגם אני צריך ללחוץ יותר כדי לקבל כח שהייתי מקבל בנגיעה לפני שנה.

בעצתך,אני אקנה פילטר למזגן כשאהיה אצל חזי.

אבל-

א. אני לא יודע איפה הפילטר אצלי. אצטרך לחפש בשרשור המפורסם "איפה פילטר המזגן ברכב שלי"...

ב. המזגן מקר מצויןן. יש מצב שבחברת הליסינג פשוט הסירו אותו כדי לקבל את התוצאה הזו.

אני שוקל לקנות גם 4 פלאגים (זה אירידיום לדעתי),שמן ופילטר שמן, ולשפוך לנק' איסוף שמן הקרובה את המציאה ששמו לי ב"טיפול " לפני 2K ק"מ .

לא יודע מה קרה לי שהתחלתי לסמוך על אנשים (שיטפלו לי באוטו כמו שצריך, למשל).

ממש לא מתאים לי :-D

פורסם
אני מבין שמה שרשמת בעבר כבר לא תופס ?

דניאל,

אנחנו מדברים כאן על חברות שמייצרות פילטרים לכול ייצרני הרכב בעולם, החברה א.ל. מספקת פילטרים למוסכים המורשים ישירות מהמפעל בארץ ככה שאינני רואה פה בעיה באי התאמה של הפילטר או איכות גרועה.

גם אנוכי רכשתי בעבר פילטר מקורי של VAG במחסני צ'מפיון וקיבלתי במקומו פילטר באריזה של MANN.

בהחלט אינני ממליץ על פילטרים ללא שם או פילטרים שלא קיבלו המלצות מנסיונם של בעלי מקצוע בארץ.

אתה מוציא דברים מהקשרם, תוציא את כל השרשור ותראה כי השאלה הייתה על מסנן דלק של מאזדה שהוא מיוצר ע"י א.ל.

במקרה כזה בהחלט אפשר להיות רגוע כי המסנן הוא תואם לחלוטין ואינו חלק חליפי.

שנית, עברו "רק" 4 שנים מאז, הספקנו ללמוד כמה דברים מאז.

פורסם

אשמח אם תוכל לשתף אותי או אותנו בדברים החדשים שלמדת בעניין.

דרך אגב מאיפה הביטחון שייצרני OEM לדוגמא א.ל. או MANN אשר משווקים מסנני אוויר לא באריזה מקורית של ייצרן הרכב הם יירודים באיכותם ועלולים לגרום נזק למנוע.

פורסם

כתבתי כבר, מצאתי מסנן שהוא כביכול מתאים לרכב, אבל הוא לא היה בכלל מתאים.

לגבי הבטחון, אולי מתאים ואולי המסנן אפילו מצויין, אבל על אולי אי אפשר להתבסס ועם בחינה בעין בלתי מזויינת אין אפשרות לדעת בוודאות אם יש תאימות טכנית מלאה לחלק מקורי או שלא (גם עין של בעל מקצוע מנוסה).

בחלק מקורי אין בכלל ספקות.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב, אז חודשיים ו 2500 ק"מ עברו מאז פתחתי את השרשור הזה, והגיע הזמן לעדכן.

אז- קודם כל תמונות של מה שיצא מהמאזדה. (העלים הקטנים היו שם במקור. "לא נגענו"...)נראה רע, לא?

החלק החדש (מקורי) נקנה אצל חזי דלאל ב199 ש', לפי ההמלצות פה. יש אצלו חלקים בשביל להרכיב מאזדה שלמה מאפס, והוא מאד נחמד (אם כי לא זול ).

השיפור בצריכת הדלק ניכר מאד (למרות שהיא לא הפכה לפתע לקיה פיקנטו:lol:) . משהו כמו 1/12 משולב.

גם השיפור בסחיבה הוא משהו שאי אפשר לייחס רק לאפקט פסיכולוגי. זה ממש משהו ניכר.

כשיגיע הELM 27 (בסעדי אלוהי הדואר הסיני), אני "אראה" יותר בפירוט מה המצב שם בפנים, בתאי השריפה ובמזרקים(נתוני חיישנים):-D

בינתיים, אני שוקל ברצינות את החלפת הפלאגים (זו הוצאה ניכרת, אז רק שוקל) ולו כדי לראות אם יש משקעים חשודים/פיח על הפלאגים.

תודה לכל מי שסייע.

נתקו

2012-09-15 12.46.11.jpg

2012-09-15 12.46.19.jpg

פורסם

לא רחוק מדלאל יושב אהרון חלקים שמוכר חלקים מקוריים לפורד ולמאזדה .

כתובתו - הרכב 1 .

מנסיוני המחירים שלו יותר נמוכים .

הערת ביניים - קייה פיקנטו הייתה מתה לאכול 1 ל - 12 .

1 ל - 8 במקרה הטוב .

• תוכן חדש...