Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מונית חתולית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הגיוני שהיגואר תעלה פחות מה-E קלאס, ה-E קלאס למונית עולה בסביבות 250,000.

היגואר דיזל הבסיסית עולה לפרטי קצת מעל 700,000 שקלים, ככה שלא ייתכן שיגואר כזאת למונית תעלה שליש מהמחיר לפרטי.

חוץ מזה אם מאיר משווקים את וולוו והונדה למוניות, אז אין מניעה שישווקו גם את יגואר (מעניין אם יש מונית XF).

נהגי מוניות יכולה להיות הכנסה די מרויחה, אצלנו למשל באוניברסיטה חלק מהמרצים מגיעים במוניות מבאר שבע לאילת, והנהג מונית מחכה להם עד שיסיימו את היום שלהם, בנתיים המונית עומדת, אבל הנהג מכניס לעצמו 80 שקלים לשעה (וזה עוד בלי הנסיעות).

מיותר לציין שכמעט כל המוניות הם של מרצדס.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האם היא היחידה בארץ? אני ראיתי מונית יגואר ענקית ומדהימה בצבע הזאת בזכרון יעקב, ולפי מה שאני זוכר נכון היא הייתה גם יגואר. באמת התפלאתי וגם גיחחתי, זה מיותר בשביל מונית.

פורסם
יש הרבה סיבות שמצדיקות רכישה כזאת ואם היו תקנים נורמאליים לרכבי מונית אז רוב המוניות היו כאלה, הנה רק ספורות מהן:

1. אם לנהג מונית יש סידור הסעות אורחים רבות לנמל תעופה מטעם חברה כלשהי זה מצדיק כי החברה דורשת מרצדס. יש כאלה שאפילו רוכשים S קלאס לצרכים האלו.

2. נהג מונית שהוא בעל התחנה רוצה לנסוע על רכב קצת יותר מפואר מרכבים של העובדים שלו.

3. לנהג ו/או לנוסעים הקבועים שלו חשובה נוחות ויש הרבה נהגים שכל היום עושים נסיעות קבועות.

4. נהג עושה הרבה נסיעות בין עירוניות ארוכות.

5. נהג מונית רוצה רכב אוטומטי שישרוד יותר ממיליון קילומטר ויכול להרשות לעצמו אחד כזה.

6. נהג מונית רוצה רכב נוח ושקט לנסיעות ארוכות.

בארצות נורמאליות יש תקנים לרכבי מוניות, רכב מונית חייב להיות מרווח ונוח לנוסעים. בארץ נוסעים על כל דבר עם דיזל שזז וצורך מאט דלק, למשל עם כל הכבוד לסיאט קורדובה או רכבים בסדר גודל האלו - הם לא מתאימים בתור מונית כי מאוד צפופים מאחור (לנסוע 3 מבוגרים על המושב האחורי ברכב כזה זה קצת בעייה ובנסיעה ארוכה זה סיוט, מקסימום 2 אנשים מבוגרים לנסיעות לא ארוכות במיוחד).

באמת אני נאנח כשאני רואה סיאט קורדובה משמשת בתור מונית, איפה ההיגיון שלכם, אני בתור לקוח בפעמים המועטות שהזמנתי מונית, זה היה לכל הפחות סקודה אוקטביה מהדור הישן, הקורדובה והפולו סדאן (עדיין יש כאלו) פשוט לא יכולות לשמש בתור מוניות, לא עכשיו ולא אז.

אם מתיחסים לסופר מיני, מצאתי שרשור שהתנהל לא מזמן http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=416067 ואני ממש לא מבין מה הסיבה לבחירה במונית כזאת, כנ"ל לגבי ה A-CLASS שכבר בקושי רואים.

גילוי נאות: אבא שלי נהג מונית והוא פעם אחת נהג על A-CLASS כאשר זו שימשה לו בתור חליפית, יש לו לקוחות קבועים שפשוט לא יקבלו דבר מלבד מרצדס בגירסאת סדאן.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

לי העסק הזה נראה יותר להלבנת כספים מאשר משהו רווחי עם כאלה עלויות

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם
באמת אני נאנח כשאני רואה סיאט קורדובה משמשת בתור מונית, איפה ההיגיון שלכם, אני בתור לקוח בפעמים המועטות שהזמנתי מונית, זה היה לכל הפחות סקודה אוקטביה מהדור הישן, הקורדובה והפולו סדאן (עדיין יש כאלו) פשוט לא יכולות לשמש בתור מוניות, לא עכשיו ולא אז.

אם מתיחסים לסופר מיני, מצאתי שרשור שהתנהל לא מזמן http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=416067 ואני ממש לא מבין מה הסיבה לבחירה במונית כזאת, כנ"ל לגבי ה A-CLASS שכבר בקושי רואים.

גילוי נאות: אבא שלי נהג מונית והוא פעם אחת נהג על A-CLASS כאשר זו שימשה לו בתור חליפית, יש לו לקוחות קבועים שפשוט לא יקבלו דבר מלבד מרצדס בגירסאת סדאן.

את ה-A לא רואים יותר, כי היא היתה בעלת אמינות גרועה מאוד. נהגי מוניות לא הצליחו להפטר מהם, ומי שרצה לרכוש אחת אחרי מונית היה יכול להשיג אחת בכ-15-20 אלף ש"ח (רכב כבן 5-6 שנים).

פורסם

במסגרת עבודתי אני נוסע די הרבה במוניות ויוצא לי לא מעט לדבר עם הנהגים על מצב השוק (לטענת רובם - המצב לא משהו).

מוניות פרמיום חדשות מיועדות בד"כ להסדרים עם לקוחות קבועים (חברות, משרדים) ולא לאיסוף נוסעים אקראיים, ולכן מעט מוזר שהיגואר עצרה לנוסע מזדמן. באיסוף לקוחות מזדמנים אין שום יתרון לרכב יקר (המונה הוא אותו מונה).

היתרון הכלכלי היחיד שיש למונית פרמיום הוא שיש לקוחות מסוימים שבהזמנה מבקשים במפורש רכב מרמה מסוימת (קוריוז: שמעתי מנהג של מרצדס E על כך שנוסע שחרר אותו וביקש מונית חלופית כי לא היה לו סמל מקדימה). יחד עם זאת, אני חושב שגם הנוסעים המפונקים ביותר יסתפקו במרצדס E ולא יבקשו S או יגואר XJ.

פורסם
מותר לנהג מונית לא לעצור ללקוח מזדמן?

בטח שמותר , זה עדיין לא שוק עבדים ואם נהג מונית צריך כיוון נסיעה מסויים עקב הזמנת נסיעה או סיום משמרת , אף אחד לא יכול לקחת אותו לכיוון השני. מה שכן , אם נוסע נכנס כבר לרכב אז אז הנהג מחוייב לקחת אותו למחוז חפצו למרות שגם פה , זה לא שחור ולבן ואם הנהג לא מעוניין , אני לא רואה לקוח שבכל זאת ייתן לו את הפרנסה בכח.

לגביי היגואר , אני בספק אם הוא עובד כמו כל נהגי המוניות שאנחנו רואים ברחוב , לרוב מי שרוכש רכב כזה(אני משאר שהיחיד בארץ) כמו s350 או ls יש לו לקוחות/לקוח מאוד איכותיים . אני כבר שמעתי על איש עסקים שמעסיק נהג צמוד תוך שימוש בהטבות המס שיש ברכישה של מונית חדשה.

בכלל דיי נחמד בצהריי היום למצוא את עצמך יושב באחד הרכבים הכי נחשקים בעולם הרכב.

אהה ולגביי ההשוואת מחירים לאי קלאס , שלא יהיו אי הבנות במקום האקס גיי הוא יכל לרכוש לפחות שתיי אי 250 ואולי להכניס איזה ריו בעודף. אלא אם כן הוא חושב שהוא גם נוסע על אקס אף.

rover r75 -2.5L v6 -177h.p

פורסם

כל עוד הוא לא עם שלט פנוי, הוא לא חייב לעצור לאף אחד.

לעומת זאת אם נוסע עלה לו למונית אסור לנהג לסרב לקחת אותו.

כמו שנכתב, זה או מישהו שעובד עם לקוחות פרימיום קבועים,

או איש עסקים שרוצה לזכות בהטבת המס שמתלווה למונית עם נהג צמוד.

פורסם

בדיוק, כמו כן אני אוסיף שהרבה עורכי דין משתמשים בשיטת הטבת המס דרך מונית (גם רכב חדש במחיר משתלם, גם החזרי מס על הדלק).

את זה אמר לי נהג מונית מזדמן שפגשתי ושאלתי אותו איך האוקטביה הישנה סוחבת, ואז כבר דנו על העסקים עם המונית כאשר המחיר לדלק כל כך גבוה..

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
ומה תאמר על 306 דיזל שעדיין משמשת כמונית (ראיתי כזו שלשום)?

צרפתיות זה עם.

ראיתי קסרה דיזל משתעלת ומקרטעת, אבל עדיין מונית.

וראיתי 406 2L HDI דיזל, בשיפוץ גיר (AL4, מי אם לא הוא?) במוסך שאני מטפל בו. (גם מונית).

דרך אגב, שברו איתה ב2002 שיא גינס, 2348KM על מיכל 70L דיזל.

פורסם

ואחרי שכולכם סיימתם לשבח ולהלל את ה"יגואר" הנ"ל, ברור לכם שזו פורד מונדאו בתחפושת, כן?

(אגב, רכב לא רע בכלל בפני עצמו, אבל עדיין "רק" מונדאו)

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם

אני מנחש שלאורך זמן האמינות של יגואר לא משתווה לזו של מרצדס, אבל זה סתם ניחוש.

חומר למחשבה בנוגע למונית פרימיום.

בסינגפור, מחיר הנסיעה ההתחלתי והעלות ליחידת מרחק נקבעת לפי סוג הרכב.

המונית הכי בסיסית (טיוטה קראון) תעלה 3 דולר סינגפורי. המחיר עולה בהתאמה לסוג הרכב וברכבי הפרימיום המחיר קופץ ל 5 דולר. במצב כזה ללקוח יש יכולת להחליט אם לעלות למונית או לחכות ל"זולה" יותר. יש לו יכולת להזמין מראש "קלאס" של מונית וגם לנהגים/בעלים של המונית יש הכנסה תואמת להוצאה שלם על המונית.

לא מצליח להבין את הרציונל ברכישת יגואר כמונית בישראל!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

היה בזמנו עו"ד מאוד מוערך בירושלים, אבל היה גם ידוע כמאוד קמצן, שנסע על מונית בבעלותו, כדי להצדיק את תיכנון המס, פה ושם הוא דאג שיבוצעו נסיעות בתשלום, למיטב ידיעותי, תיכנון המס ניכשל.

נהג מנוסה
:roll:

• תוכן חדש...