Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

שמי תומר, אחרי חודשים רבים של קריאה פסיבית בפורום החלטתי להירשם (בשביל לשאול שאלה, מקווה להשתתף יותר בהמשך).

יש ברשותי פורד מונדאו שנת 2006. לפני כשבועיים הייתי צריך לבלום בפתאומיות מה שהפעיל את מערכת ה- ABS.

יש לציין שאני לא איש טכני כשזה מגיע לרכבים, אז סליחה מראש אם אדבר בשפה פשוטה יותר. מאז אותה בלימה, אני שומע רעשי חריקה מוזרים מכיוון הגלגלים הקדמיים, אולי הבלמים. נשמע כאילו משהו משתפשף באחד הרכיבים של הרכב.

את הרעש אני שומע במהירות של 60-90+ ונשמע במיוחד כאשר הרכב נמצא בהאטה (ללא גז), במהירות של 90 קמ"ש.

כאשר הרכב במהירות שיוט (110, כביש 431 לצורך העניין) הרכב מתפקד מצוין והרעש לא נשמע.

טרם יצא לי לגשת למוסך.

אשמח לעזרה, במידה ולמישהו יש רעיון לגבי סיבת התקלה.

תומר

תומר.

פורסם

דבר ראשון תגש למוסך שיבדוק .

לפי מה שאתה מסביר במהירות של 90 קמ"ש יש רעידה בזמן בלימה זה אומר שצריך להחליף צלחות בריקס וברקסים .

Mercedes c200 cdi 2011

Skoda octavia 1.9 TDI 2008

פורסם

היי,

האוטו לא רועד בזמן בלימה.

יש רעש חריקה מכיוון הפרונט של הרכב שנשמע בעת תאוצה במהירות 60-90 +- קמ"ש. במהירות שיוט של 100-110 (ואפילו 90 כשאני מייצב את הרכב על המהירות הזו) הרעש לא נשמע (בעזרת ה cruise control לצורך העניין).

בנוסף, כשהרכב נמצא בהאטה (עזיבה של דוושת הגז ללא לחיצה על דוושת הבלמים) ויורד לכיוון ה- 90 קמ"ש ומטה במישור או עליה - הרעש נשמע שוב (רעש חריקה שאני לא מצליח להסביר מהיכן מגיע).

האוטו בולם כמובן כרגיל.

תומר.

פורסם

היה לי אותו מקרה , בלימת פתע מ-90 ל-0 תוך 10 מטרים.

כנראה צלחות שחוכות , לפונטו ספייס צלחות קדמיות זה 150 ש"ח ( חלופיות לא מקוריות) ללא עבודה.

פורסם

אינני מכונאי אבל אתה מתאר בעיה כמו שלי, במקרה שלי זה תפוחי הגה ובולמי זעזועים - האוטו חורק כאשר אני מבצע סיבוב קטן אך הרעש לא בצורה מוגזמת, כמו כן במהירויות מסוימות.

אני מחליף את הפרונט בשבוע הבא כי זה באמת סכנה, ממליץ לך כמובן ללכת למוסך ולבדוק את הבעיה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

היי

הערה קטנה .

בלמים והיגוי הם בעיני אישית המערכות הכי חשובות ברכב ( אם הרכב לא ייסע לא יקרה שום דבר אבל אם לא יעצור או יפנה ... טוב תמשיך את הקו מחשבה הזה לבד )

אבל חוץ מזה במידה ואכן רפידות הבלם סיימו את חייהם ( יש להן בלאי מוכתב מראש , ככה הן בנויות להשחק ) תגיע למצב שתעצור על הניטים או הברזל מתחת , זה יגרום לחריצה של הדיסקיות עצמן וזה חלק שאתה לא מעוניין להגיע מהר מדיי להחלפה שלו כי הוא יקר בהרבה מהרפידות ( 150 לפונטו זה נחמד למונדאו אני דיי בטוח שלא יעלה ככה )

אז אם זה זה , שווה להכנס למוסך בהקדם כי שכרך יהיה בהפסדך

עפר .

כרגיל -- לא מבין כלום בכלום

פורסם
היי,

האוטו לא רועד בזמן בלימה.

יש רעש חריקה מכיוון הפרונט של הרכב שנשמע בעת תאוצה במהירות 60-90 +- קמ"ש. במהירות שיוט של 100-110 (ואפילו 90 כשאני מייצב את הרכב על המהירות הזו) הרעש לא נשמע (בעזרת ה cruise control לצורך העניין).

בנוסף, כשהרכב נמצא בהאטה (עזיבה של דוושת הגז ללא לחיצה על דוושת הבלמים) ויורד לכיוון ה- 90 קמ"ש ומטה במישור או עליה - הרעש נשמע שוב (רעש חריקה שאני לא מצליח להסביר מהיכן מגיע).

האוטו בולם כמובן כרגיל.

אתה מציין רעש חריקה בזמן האצה והאטה. למה הרעש דומה?

האם בזמן ההאטה יחד עם בלימה, הרעש מתחזק או נעלם?

פורסם

היי,

קודם כל - כמובן שאגיע למוסך בהקדם, רציתי רק לקבל "כיווני חקירה" כאן לפני.

danniel, קשה להסביר. הרעש דומה לרעש של חלק שנתפס ומרגישים את זה היטב בדוושת הגז (בלחיצה עצמה אפשר להרגיש את זה). כנ"ל כשהרכב בירידה (או מישור עם שיפוע קל) ומאט את עצמו (כשאף אחת מהדוושות לא לחוצה) אפשר להרגיש את העניין.

אני אנסה עוד הסבר שאולי יעזור - נניח שהרכב בשיפוע קל (לכיוון ירידה) וצריך "להתגלגל" בכוחות עצמו ובעזרת כוח המשיכה (במהירות 60-90 בערך) - נראה שמשהו מאט אותו ומפריע לו להתגלגל חופשי ומשם מגיע הרעש ומה שאני מרגיש לאחרונה.

אני לא בטוח אם הרעש מפסיק קצת כשאני לוחץ על הבלמים ובולם מעט את הרכב, אבל אני חושב שכן.

תומר.

פורסם

לא יודע מה יש שם, אבל מתיאוריך זה עלול להיות בעיה בבלמים או בעיה אחרת שעלולה להסב נזק רב לרכב, אם תזניח.

פורסם

הבנתי.

המון תודה, אגש למוסך בהקדם.

אם למישהו יש רעיונות בכ"ז לגבי מהות התקלה (אגש למוסך רק ביום שני הקרוב), אשמח לשמוע.

שבת שלום!

תומר.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

צריך לעדכן - הרכב נכנס לטיפול תקופתי במוסך ושם הוחלפו צלחות הבלמים (ועוד כמה דברים שאינני זוכר, הסבתא היא זו שהלכה למוסך). נראה שהרעש נעלם וזו הייתה הבעיה.

תומר.

• תוכן חדש...