Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי המפה היה להם לפחות 3 ק"מ לפעול. המון זמן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 410
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נאמר שהשיחה היתה מאיזור גבעת אבני. פרט מוזר מכיוון שבין גבעת אבני לצומת פוריה יש עלייה די ארוכה ליד איזור התעשיה, מספיק לעזוב את הגז והרכב ייעצר לבד, כך שלא נראה שזה הגיוני

פורסם

אנחנו מתווכחים פה על שני מצבים שונים, ולכן הוויכוח לא מוביל לשום מקום:

מצב א' - איך צריך לנהוג כשכל מערכות הרכב עדיין תקינות,לפני שהברקסים כבר לא עובדים, ואז הגיר, בשילוב שימוש נכון וזהיר בבלמים מאיט את מהירות הרכב וזה בדוק על עשרות רכבים שנהגתי בהם כולל פורד סיירה 87 אוטומטית בירידות של אמלפי-סורנטו (איטליה, למי שמכיר, אין לנו דברים מטורפים כאלה בארץ-שיפועים מטורפים ,נתיב אחד צר לכל כיוון,בלי מעקה בטיחות,בלי שוליים נורמלים ובלי מקום לטעויות אנוש).

מצב ב'- מצב חירום בו הבלמים כבר תקולים. זה מצב הרבה יותר חמור, שנקלעתי אליו פעם אחת בחיי,שהיא פעם אחת יותר מידי (כפי שתיארתי בהודעה בדף 3). כאן יהיה קשה יותר להגיע בזמן לעצירה מוחלטת וזה דורש מיומנות של שימוש בגיר ובבלם היד.

החוכמה היא לא להגיע למצב כזה, ונהג טוב יכול למנוע כניסה למצב כזה ב99% מהמקרים (למעט מקרה של תקלה פתאומית).

לכן, DNY ו ALONJP , אם עדיין יש לך בלמים אתה לא עוצר רק עם הגיר. הגיר הוא הבאפר שעוזר לך לא להגיע למהירות שתאלץ אותך לבלום כל הזמן, עוזר לך לא לפתח מהירות שאינך רוצה בה והשיטה מחליפה את הלחיצה הקבועה על דוושת הבלם שגורמת להתחממות מערכת הבלמים. במקרה כזה גם מחשב הגיר ידע להוריד הילוך בהינתן ההוראה. בכל רכב בעולם.

אנחנו לא מדברים על האטה של 50% אלא על שמירה על מהירות קבועה תוך שימוש בכח המנוע כדי לבלום את המומנט הדינמי המתפתח מגלגול של הרכב במורד הדרך.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
אחת ולתמיד - נהיגה נכונה בירידה:

ד. טעית ולחצת יותר מידי? אתה מרגיש ריח שרוף או שומע חריקות? מרגיש ירידה בעוצמת הבלימה? עצור מיד בצד.

אם הגעת עד כאן כנראה שלא תוכל לעצור מיד בצד, בטח לא בירידות האלו.

סתם מחוסר היכרות וידע כללי:

בתור מה אתה כותב ומדריך בפורום נהיגה במצבי חירום? אתה מדריך נהיגה מתקדמת? עברת קורס כזה?

מאין הידע והבטחון?

שואל באמת ולא בציניות!

בתור אחד שמכיר מקרוב את המשפחה ואף בילה איתם אתמול בטקס הכנסת שני ספרי תורה (שהאב שותף בכתיבתם ובתרומתם ובבנית בית הכנסת עצמו) לפני הנסיעה ממנה לא יחזרו.

אבי המשפחה הוא אדם מבוסס ואחראי ולא שייך ל"אותם מגזרים חלשים" שחוסכים בהוצאות.

הרכב מטופל במוסך מורשה וגם ההכנה לטסט כולל לקיחת הרכב לטסט והחזרתו למקום עבודתו של המנוח (מנהל בית ספר לילדים בסיכון) נעשתה ע"י עובד המוסך.

אם נעשה משהו לא כשר בדרך הרי שאין מה לבוא בטענות לאבי המשפחה בכל הנוגע לאחזקת הרכב, ייתכן וטעותו היחידה הייתה האמון שנתן בבני אדם שטיפלו לו ברכב ויתכן שפשוט היה כשל מכני שעדיין לא התברר סופית מהחקירה.

להגיד כיצד לנהוג כולנו יכולים לאחר מעשה וכולנו נהגים מצויינים עד שלא הגענו וחלילה לא נגיע למצב חירום כזה, הידיעות בתקשורת סותרות את עצמן מכתבה לכתבה ומאתר לאתר..

לעולם אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו

לא נותר לי אלא להשתתף בצער המשפחה ובכאב הילדה שנותרה בחיים.. שד"א לפי עדות מתנדבת שטיפלה בה ראשונה, הילדה לא עפה מהרכב אלא זחלה החוצה בכוחות עצמה...

ליאור

פורסם
אנחנו מתווכחים פה על שני מצבים שונים, ולכן הוויכוח לא מוביל לשום מקום:

מצב א' - איך צריך לנהוג כשכל מערכות הרכב עדיין תקינות,לפני שהברקסים כבר לא עובדים, ואז הגיר, בשילוב שימוש נכון וזהיר בבלמים מאיט את מהירות הרכב וזה בדוק על עשרות רכבים שנהגתי בהם כולל פורד סיירה 87 אוטומטית בירידות של אמלפי-סורנטו (איטליה, למי שמכיר, אין לנו דברים מטורפים כאלה בארץ-שיפועים מטורפים ,נתיב אחד צר לכל כיוון,בלי מעקה בטיחות,בלי שוליים נורמלים ובלי מקום לטעויות אנוש).

מצב ב'- מצב חירום בו הבלמים כבר תקולים. זה מצב הרבה יותר חמור, שנקלעתי אליו פעם אחת בחיי,שהיא פעם אחת יותר מידי (כפי שתיארתי בהודעה בדף 3). כאן יהיה קשה יותר להגיע בזמן לעצירה מוחלטת וזה דורש מיומנות של שימוש בגיר ובבלם היד.

החוכמה היא לא להגיע למצב כזה, ונהג טוב יכול למנוע כניסה למצב כזה ב99% מהמקרים (למעט מקרה של תקלה פתאומית).

לכן, DNY ו ALONJP , אם עדיין יש לך בלמים אתה לא עוצר רק עם הגיר. הגיר הוא הבאפר שעוזר לך לא להגיע למהירות שתאלץ אותך לבלום כל הזמן, עוזר לך לא לפתח מהירות שאינך רוצה בה והשיטה מחליפה את הלחיצה הקבועה על דוושת הבלם שגורמת להתחממות מערכת הבלמים. במקרה כזה גם מחשב הגיר ידע להוריד הילוך בהינתן ההוראה. בכל רכב בעולם.

אנחנו לא מדברים על האטה של 50% אלא על שמירה על מהירות קבועה תוך שימוש בכח המנוע כדי לבלום את המומנט הדינמי המתפתח מגלגול של הרכב במורד הדרך.

נטקו, תודה על ההסבר המפורט, וההפרדה לשני המצבים, עכשיו זה יותר ברור.

ליאור, יש פרט אחד שאי אפשר להתווכח לגביו - תשעה אנשים ברכב עם שבעה מקומות...

פורסם
אגב, אם זכרוני אינו מטעה אותי הגרנדיס מגיע עם אותו הגיר הרציף שהיה לי באאוטלנדר.

אומנם לאאוטלנדר הייתה יכולת בלימת מנוע מעולה כאשר הייתי מוריד "הילוכים", אך איני יודע האם בגרנדים וש יכולת להוריד הילוכים באופן ידני (הגיע רק בדגם משנת 2010 במקרה של האאוטלנדר כידיות מאחורי ההגה, לפני זה היה התפקוד מסורבל יותר דרך ידית ההילוכים).

לגרנדיס תיבת הילוכים אוט' פלנטרית עם 4 הילוכים וטיפטרוניק.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
לגרנדיס תיבת הילוכים אוט' פלנטרית עם 4 הילוכים וטיפטרוניק.

משום מה חשבתי שיש לו את אותה יחידת הינע שיש לאאוטלנדר, כנראה שטעיתי.

אז עכשיו אני בטוח שהורדת הילוכים לא תעזור יותר מידי, בטח ברכב ששוקל כמעט שני טון.

פורסם

היום בבוקר בתכנית הבוקר של ערוץ 2 רואיין עד ראייה נהג מונית.

הנהג מונית ציין שהרכב עוד היה על הכביש הוא הסתכל על הרכב וראה שברכב "גלגלים היו אדומים"

אולי שימוש לא נכון של מערכת הבלימה בירידות גרם לכשל? צלחות התחממו ונהפכו כבר לאדומות ולא יעילות?

נקווה שיעשו תחקיר רציני ויגלו מה באמת קרה שמה.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם
זהו גם אני לא הבנתי וחשבתי שמדובר על משפחתית, עד שאתה רואה שזה פורד פוקוס ואתה אומר OMG 9 אנשים ב5 מקומות.

הדבר שאתה אומר הוא נכון, ותקף לכל המקרים כולל לזה, אך זה לא מה שגרם לתאונה..

אבל זה מיצובישי גראנדיס.. בכל מקרה, גם פה אי אפשר להכניס 9 אנשים ולנסוע בלי בלמים!!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

בוודאי שאפשר להאט עם ארבעה הילוכים ומנוע גדול, בAL4 של PSA הילוך שני נמשך עד איזור ה90-100(יחסי העברה באורך הגלות), שאתה מוריד לשני במהירות הזאת הרכב מאט בצורה משמעותית מאוד.

פורסם
אם הגעת עד כאן כנראה שלא תוכל לעצור מיד בצד, בטח לא בירידות האלו.

סתם מחוסר היכרות וידע כללי:

בתור מה אתה כותב ומדריך בפורום נהיגה במצבי חירום? אתה מדריך נהיגה מתקדמת? עברת קורס כזה?

מאין הידע והבטחון?

שואל באמת ולא בציניות!

בתור אחד שמכיר מקרוב את המשפחה ואף בילה איתם אתמול בטקס הכנסת שני ספרי תורה (שהאב שותף בכתיבתם ובתרומתם ובבנית בית הכנסת עצמו) לפני הנסיעה ממנה לא יחזרו.

אבי המשפחה הוא אדם מבוסס ואחראי ולא שייך ל"אותם מגזרים חלשים" שחוסכים בהוצאות.

הרכב מטופל במוסך מורשה וגם ההכנה לטסט כולל לקיחת הרכב לטסט והחזרתו למקום עבודתו של המנוח (מנהל בית ספר לילדים בסיכון) נעשתה ע"י עובד המוסך.

אם נעשה משהו לא כשר בדרך הרי שאין מה לבוא בטענות לאבי המשפחה בכל הנוגע לאחזקת הרכב, ייתכן וטעותו היחידה הייתה האמון שנתן בבני אדם שטיפלו לו ברכב ויתכן שפשוט היה כשל מכני שעדיין לא התברר סופית מהחקירה.

להגיד כיצד לנהוג כולנו יכולים לאחר מעשה וכולנו נהגים מצויינים עד שלא הגענו וחלילה לא נגיע למצב חירום כזה, הידיעות בתקשורת סותרות את עצמן מכתבה לכתבה ומאתר לאתר..

לעולם אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו

לא נותר לי אלא להשתתף בצער המשפחה ובכאב הילדה שנותרה בחיים.. שד"א לפי עדות מתנדבת שטיפלה בה ראשונה, הילדה לא עפה מהרכב אלא זחלה החוצה בכוחות עצמה...

ליאור

אני לא מדריך, לא נהג לא מתקדם ולא בטיח. מעולם לא טענתי כך ,ואל תמשוך את הוויכוח להתלהמות בנוסח למי יש יותר גדול.

להיפך, כבר בהודעה הראשונה אמרתי שאני לא מחזיק מעצמי מומחה לנהיגה או למצבים מסוכנים.

את מה שכתבתי מלמדים לא בנהיגה מתקדמת אלא בשיעור נהיגה חמישי. וזה לא "מדריך" ולא בטיח.

אתה חושב שזה שגוי? בוא תגיד מה כן היה צריך לעשות.

אם לא תעשה כן, אניח שהודעתך כוונה להיות פוגענית ואדווח עליה בהתאם למנהלים.

מי שמניח הנחות לא מבוססות זה אתה- על מה בדיוק אתה מבסס את ההנחה שלא אוכל לעצור מיד כשארגיש ירידה בכח הבלימה או אריח ריח של רפידות שרופות? אתה מכיר את טווחי טמפ' העבודה של נוזל הבלימה של כל היצרנים? מה אתה מציע בתור חלופה? להמשיך בנסיעה למוסך הקרוב?

אני מבין שיש לך אמוציות אישיות בנושא כי הכרת את ההרוגים.

זו לא סיבה לקטול את ההודעה.

ותקרא את זה:

http://motocar.ifeel.co.il/article/14605.aspx

זה פורסם בשרשור המקביל.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
בוודאי שאפשר להאט עם ארבעה הילוכים ומנוע גדול, בAL4 של PSA הילוך שני נמשך עד איזור ה90-100(יחסי העברה באורך הגלות), שאתה מוריד לשני במהירות הזאת הרכב מאט בצורה משמעותית מאוד.

זה שהרכב מושך את ההילוך השני ל-100 קמ"ש לא אומר שהתיבה (טיפשה עד כמה שיש, או במילים אחרות AL4) תיתן לך להוריד הילוך ל-2 במהירות של 100 קמ"ש.

תעשה ניסוי היום להוריד הילוך במהירות נסיעה של 100 קמ"ש לשני ותדווח לנו מה קורה.

אגב, הוויכוח הזה נעשה מיותר מדקה לדקה.

לנתקו, תראה קצת יותר רגישות, התגובה שלך ילדותית.

עולה בחור שמכיר את המקרה מקרוב ואת ההרוגים באופן אישי ושופך אור על כל בליל השטויות שנאמרו כאן (לא על ידך, ע"י משתמשים אחרים) וזאת התגובה שלך?!

ואתה יכול לדווח עלי למנהל אם אני העלבתי אותך. :roll:

פורסם

אני חש אי נוחות רבה עם חלק מהתגובות המאשימות\חוקרות\מנתחות שיש פה.

אני חושב שכל אחד צריך לחשוב היטב מה הוא כותב בשרשור הזה ולזכור שכמעט משפחה שלמה נהרגה הלילה ונשארה ילדה קטנה מסכנה שחייה התהפכו ברגע אחד.

אני לא חושב שכמה שעות אחרי התאונה המחרידה הזאת אפשר ונכון להתחיל בביקורת, האשמות וכו'.

דרך ארץ, זה מה שאני מבקש.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

מהיכרות טובה עם הירידה הנ"ל, אם הרכב בא המהירות של מעל 100 קמ"ש שום הורדה של הילוך התיבה אוטומטית לא יעזור מניסיון (עם כמה מכוניות אוטומטיות אם הרכב מעל ה90 קמ"ש בירידה הנ"ל המקסימום זה שהוא לא ממשיך להאיץ) חוצמזה שבאמת שתיבה לא תתן להוריד לשני כי המהירות גבוהה מדי ככה שזה לא יעזור...

הסיבוב הנ"ל הוא באמת סיבוב חד ומאוד מסוכן (למרות שלאחרונה העלו את המהירות המותרת בקטע המדובר ל90 קמ"ש.. מוזר למה עשו את זה.. היה מותר שם 60 עד לפני כשנה...) לא בטוח שמגבעת אבני לא היה להם ברקסים כי בכביש יש כמה ישורות ועליות שאפשר לעצור בהם גם בלי ברקסים עם עזיבה שפוטה של דוושת הגז. חוצמזה שהם היו צריכים לחצות עוד שני רמזורים בלי עד לסיבוב המדובר, אז יש מצב שהם פשוט איבדו את הברקסים אחרי הרמזור של מכבי האש בכניסה לטבריה, זה הגיוני גם עם משך השיחה למשטרה שהייתה קצרה (בלילה המשטרה עונה מהר...)

פורסם

אף אחד לא שוכח את גודל הזוועה הזאת. ואני באמת לא יודע אם אפשר להתייחס לעדויות ולהשערות (אפילו של המשטרה),

כעובדות מוגמרות בשטח (בלמים שחוקים וכדומה).

יחד עם זאת בפורום רכב אפשר וניתן להתייחס למקרה ולדון בו. ומי שזה עושה לו בחילה או לא ראוי בעיניו, לא מחוייב לקרוא או להגיב, וזה לגיטימי לחלוטין.

ליאור, ברשותך, יתכן שהרכב עבר בדיקות מקיפות ואינו רכב מוזנח. יתכן שהאשם בדברים אחרים, את זה איננו יודעים עדיין.

מה שבוודאי הוא עובדה, הוא שהרכב נסע עם מס' נוסעים גדול מהמותר והחוקי, ומכן מסיק מי שמסיק, שאם אלו פני הדברים, יתכן שהיתה גם חוסר התיחסות למצבו המכני של הרכב.

גודל האובדן פשוט איננו נתפס.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...