Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב וחג שמח.

לא מזמן החלפתי מצבר והחוטים הקיימים של ברכב של ה-(+) וה-(-) לא התאימו. את הפלוס סידרתי והמינוס מחוסר זמן חיברתי בצורה דיי חאפרית עד היום כאשר סידרתי את העניין. אבל עד שסודר יצא שהתנתק המינו ולא הצלחתי להתניע.

השאלה שלי, מה קורה כאשר המינוס או הפלוס מתנתקים מהמצבר בזמן נסיעה?

תודה.

יעקב.

"כל מעשנו בחיים נובעים רק מאינטרסים"

פרידריך ניטשה

האינטרס שלי הוא להעזר באנשים ולעזור להם.

:lol:

פורסם

יעקב,

לא אמור לקרות כלום עד שמכבים את המנוע,

האלטרנטור אם תקין יכול להחזיק את המתח ולספק את הזרם.

כשמכבים אז לא מצליחים להניע,

אלעד.

פורסם

לא מדויק.

אם במהלך הנסיעה מצבר מתנתק, ולא משנה אם זה + או -, עלול ואני חוזר עלול, להגרם נזק לאלטרנטור.

בעיקרון המצבר נועד להתנעה ראשונית או למקרה (זניח) שאתה עומד ומנוע כבוי, להדליק רדיו או להבהב עם האורות או לחבר מקרר ועוד מיקרים זניחים שכאלה.

מי שאמור לספק את המתח ואת הזרם במהלך העבודה זה האלטרנטור, אבל, אם תפעיל את האלטרנטור ולא יהיו לו צרכנים (כגון מצבר להטעין) הוא עלול להשרף.

פורסם

שאלה:

יש רגולטורים פנימי (באלטרנטור עצמו) וחיצוני (ב-ECU) שאמורים לפקח על מחולל הזרם, לא? (בעצם לא אמור להיווצר נזק)

פורסם

אם אנחנו נדבר רק על המינוס אז אין שום בעיה אחרי ההנעה כי דבר ראשון יש רגולטור באלטרנטור (אחלה חרוז) וגם כל מה שעשוי ממתכת זה בעצם מינוס אז כל עוד הרכב מונע זה OK.

היה לי פשוט מקרה שכזה שהפין של המינוס נשבר וחיברתי את הכבל של המינוס למתכת של הרכב (משאית ריאו צבאית ) וזה עבד .

להלן חמשת הרכבים הנגררים ביותר לשנת 2013-2014

פז'ו וסיטראן-מזדה-רנו-פורד(קונקט)-יונדאי

פורסם

בנוסף ניתוק וחיבור אקראי כזה יכול לגרום לגיצים ושינויי זרם במערכת החשמל , מחשב ניהול מנוע עם הגנות וכו' אך עם זאת יכול להגרם נזק.

כמו מחשב בייתי שמקבל מכות זרם והספק שלו נשרף.

אני שרפתי מחשב ניהול כזה מקצר במצבר....

פורסם

אלטרטור שפועל בלי חיבור למצבר, ז"א מינוס מנותק למשל, מתח הטעינה עלול לעלות מעל ל 18 וולט ואז יתכן נזק פנימי לאלטרנטור ובמקרים נדירים שבהם נתקלתי, נזק ליחידות בקרה שונות.

פורסם

חבר'ה תודה על המידע הוא עזר לי להבין כמה דברים. כמה שאלות על מה שכתבתם כאן:

אם אנחנו נדבר רק על המינוס אז אין שום בעיה אחרי ההנעה כי דבר ראשון יש רגולטור באלטרנטור (אחלה חרוז) וגם כל מה שעשוי ממתכת זה בעצם מינוס אז כל עוד הרכב מונע זה OK.

מה זה רגולטור ומה תפקידו?

אלטרטור שפועל בלי חיבור למצבר, ז"א מינוס מנותק למשל, מתח הטעינה עלול לעלות מעל ל 18 וולט ואז יתכן נזק פנימי לאלטרנטור ובמקרים נדירים שבהם נתקלתי, נזק ליחידות בקרה שונות.

לא כל כך הבנתי למה מתח הטעינה צריך לגדול אם מתנתק אחד הכבלים? הרי במצב כזה המעגל פתוח ולא אמור ליפול מתח על המצבר.

תודה

חג שמח

"כל מעשנו בחיים נובעים רק מאינטרסים"

פרידריך ניטשה

האינטרס שלי הוא להעזר באנשים ולעזור להם.

:lol:

פורסם

לא כל כך הבנתי למה מתח הטעינה צריך לגדול אם מתנתק אחד הכבלים? הרי במצב כזה המעגל פתוח ולא אמור ליפול מתח על המצבר.

המצבר הוא חלק ממעגל הטעינה של האלטרנטור ומשמש כפילטר מסויים למתח הטעינה, בלעדיו הווסת פשוט לא עובד ומתח הטעינה עולה למקסימום. זה לא נכון לכל סוגי האלטרנטורים אבל לרובם כן.

• תוכן חדש...