Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ברשותי טויוטה קורולה 2012 אוטומט, בטויוטה אמרו לי טיפולים פעם ב15 אלף.

האם זה לא הרבה מדי ?

הרי החלק העיקרי בטיפול זה החלפת שמן מנוע, כי כשמן מנוע שכבר לא מתפקד כמו שצריך גורם לשחיקה מטורפת של המנוע.

ואחד מהאינדיקטורים למצבו של השמן זה הצלילות שלו (לשמן שצלול מטבעו), אז אצלי השמן כבר די כהה ב7 אלף ק"מ, שזה רק חצי מה הדרך עד לטיפול...

אני בטוח שגם במרווח טופולים כזה המנוע בשקט ישרוד את תקופת האחריות, אבל אני לא מתכוון להחליף את האוטו בסיום תקופה זו.

וכבר קראתי פה בפורום על כמה טויוטות שהלך להם המנוע ב100 אלף וקצת...

מה דעתכם ?

הייתם עושים טיפול בעצמכם ?

פורסם

החלפת שמן כל 15000 ק"מ תמנע תופעה הרסנית של בוצה במנוע. פעל לפי המלצת היבואן.

לשמן יש תפקידים נוספים פרט לסיכוך. השמן מתכהה באופן טבעי מכיוון שהוא סופח פיח.

אילו השמן לא היה משנה את צבעו זה היה מעיד על כך שהוא לא מבצע את פעולת הניקוי.

צלילות השמן אינו אינדיקציה לטיב פעולת הסיכוך.

פורסם

לא צריך להגזים בהחלפות שמן.

חשוב להשתמש בשמן איכותי ומתאים לרכבך.

אם אתה נוסע פחות מ-15000 קילומטר בשנה - החלף שמן אחת לשנה.

פורסם

תודה על התגובות המהירות.

החלפת שמן כל 15000 ק"מ תמנע תופעה הרסנית של בוצה במנוע.

העניין הוא שאותם הטויוטות שכתבו פה עליהן שהלך להן המנוע, הלך דווקה בגלל בוצה, ואת הטיפולים עשו לפי הוראות יצרן במוסכים מורשים (לפחות לפי מה שהנהגים אומרים)...

מה הייתה אומר על זה ?

פורסם

יש גם יצרנים שממליצים כל 30 אלף אז? בטויוטה אין בעיה כל 15 אלף טיפול, צבע השמן לא מעיד בהכרח על מצבו. סע בשקט,אל תשכח, יש לך טויוטה!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

1 שנה / 15000 ק"מ זה מרווח החלפת שמן מנוע המומלץ על ידי טויוטה בכל העולם.

אתה רוצה להחליף מוקדם יותר - אתה רשאי.

מכיוון שמדובר ברכב חדש הנמצא באחריות - ודא שאתה משתמש בשמן מאושר על ידי היבואן כדי שלא תפר את תנאי האחריות.

פורסם
יש גם יצרנים שממליצים כל 30 אלף אז? בטויוטה אין בעיה כל 15 אלף טיפול, צבע השמן לא מעיד בהכרח על מצבו. סע בשקט,אל תשכח, יש לך טויוטה!

בטויוטה (שיש גם לי) הלכו מנועים במאה אלף וקצת, יש מבין ?

פורסם

הלכו גם ב10000 ק"מ אז מה?

אם אתה מודאג החלף שמן+פילטר כל 10K ק"מ או שנה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
הלכו גם ב10000 ק"מ אז מה?

אם אתה מודאג החלף שמן+פילטר כל 10K ק"מ או שנה.

עידן

אתה כבר מדבר על פגם, זה לא הנושא שלנו...

מישהו יודע איזה שמן אני צריך לשים ?

תודה.

פורסם

לא יכול לעזור לך לגבי סוג שמן אבל רוצה לשמור על המנוע? רוב הבלאי קורה בעת התנעה קרה (בוקר). ככל שתחכה יותר בסרק שהמנוע יתחמם כך תטיב עימו.

פורסם
לא יכול לעזור לך לגבי סוג שמן אבל רוצה לשמור על המנוע? רוב הבלאי קורה בעת התנעה קרה (בוקר). ככל שתחכה יותר בסרק שהמנוע יתחמם כך תטיב עימו.

לא רצוי להמתין בסרק. להניע לבדוק שכול מנורות החיווי שצריכות להיות כבויות אכן כבויות ולנסוע.

איזה כייף לי :)

פורסם

את האמת אני עושה ככה כבר כמה שנים בכל כלי הרכב שהיו לי עד עכשיו, ידוע ששמן קר לא עושה את עבודתו. אני תמיד ממתין 2 דקות.

פורסם

מיותר לחלוטין ואף מזיק להמתין לפני הנסיעה.

מה שגורם לבלאי מואץ זה פעולת מנוע בטמפרטורה נמוכה.

בנסיעה המנוע יגיע לטמפ' עבודה מהר יותר מאשר בעמידה.

ולכן, מומלץ להניע, ומייד לצאת לדרך. ב 5-8 דקות הראשונות לא לאמץ את המנוע ולא להגיע לסל"ד גבוה.

• תוכן חדש...