Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיגואן? NOT ANY MORE...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מלכתחילה לא הבנתי למה מביאים מנוע מוחלש לרכב הזה. אולי כדי לא להתחרות ב- Q3? (שעוד לא היה קיים)

על כל פנים, ברכב כזה באמת מתבקש צ'יפ. אבל ל- 250? MY GOD...

האם מדובר באמת באותם רכיבים (מנוע/טורבו) כמו GTI ורק תוכנה שונה מהמפעל?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
מלכתחילה לא הבנתי למה מביאים מנוע מוחלש לרכב הזה. אולי כדי לא להתחרות ב- Q3? (שעוד לא היה קיים)

על כל פנים, ברכב כזה באמת מתבקש צ'יפ. אבל ל- 250? MY GOD...

האם מדובר באמת באותם רכיבים (מנוע/טורבו) כמו GTI ורק תוכנה שונה מהמפעל?

בדיוק. הכל זהה. הבעיה הברורה כעת היא המתלים - הרכב מכוון לנוחות ולמהלך מתלה ארוך, ובוא נאמר שבסיבובים הכוח פשוט מוגזם וצריך מאוד להזהר... הרול של הבודי היה מורגש גם קודם, ועכשיו הכניסה לסיבוב במהירות גבוהה יותר מחייבת משנה זהירות.

מצד שני, בפתיחה מהמקום יש לרכב יתרון של משקל והנעה כפולה שמצמידים אותו לכביש ומונעים פרפור צמיגים. כמובן שבגלל המתלים הרכים מרגישים את ההתרוממות של החרטום, גם במעבר מראשון לשני ואפילו לשלישי!

אין לי מושג למה, אבל לאחרונה אני נותן לאשתי את המגאן קופה החדשה ומעדיף להתנייד בטיגואן הישן... למרות שבסיבובים של חיפה, המגאן החלשה משמעותית הרבה יותר מהנה. מצד שני, בין הסיבובים יש ישורת שבה כיף להדביק את הדוושה לרצפה ולראות איך העולם זז הרבה יותר מהר... אוף ההחלטה קשה. למה לא מייצרים טיגואן קופה???

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
תמכור את המגן ותקנה gti 6 ואז השמים הם הגבול :lol:

תסלחו לי אבל אני מקבל שלגולף מארק 1 ו-2 היה קסם. מאז הן רק השמינו והפכו ללא יותר ממשפחתית מחוזקת. אני מעדיף לשבת ברכב שהמראה שלו גורם לי התרגשות. המגאן עושה את זה. גם האלפות. שום דבר מקונצרן VW לא ממש מרגש - הן יותר מדי שכלתניות. אפילו השירוקו (הנדושה כבר) נראית יותר מדי מהונדסת.

ואם כבר, הייתי בכיף לוקח איזו מגאן קאפ נחמדה, מעלה אותה ל-300 סוסונים ומראה ל-GTI/שירוקוR מאיפה הדג...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

ואז תתיקל בשירוקו/גולף R שיעלו את ההספק ל350 והם יראו לך מאיפה הכריש...

זה תמיד נחמד עוד כוח, אבל באמת כאן הבעיה שהג'יפון מכוון לנוחות ולא לטחון את האספלט.

Got To love It

פורסם
תסלחו לי אבל אני מקבל שלגולף מארק 1 ו-2 היה קסם. מאז הן רק השמינו והפכו ללא יותר ממשפחתית מחוזקת. אני מעדיף לשבת ברכב שהמראה שלו גורם לי התרגשות. המגאן עושה את זה. גם האלפות. שום דבר מקונצרן VW לא ממש מרגש - הן יותר מדי שכלתניות. אפילו השירוקו (הנדושה כבר) נראית יותר מדי מהונדסת.

ואם כבר, הייתי בכיף לוקח איזו מגאן קאפ נחמדה, מעלה אותה ל-300 סוסונים ומראה ל-GTI/שירוקוR מאיפה הדג...

נו, אז יש לך רכב שנראה מהיר ולא זז (יחסית), ורכב שנראה משפחתי וזז מהר. להזכירך, זו המטרה של ה- GTI...

היא באמת לא יפה כמו המגאן RS או הג'ולייטה, ולכן מושכת פחות מבטים, אבל דווקא הנגיעות הקטנות שמייחדות את הרכב מבחוץ הן שבעיני מיוחדות. אותי הן משמחות, וגם את מי שפתאום מזהה במה מדובר ;-)

אגב, בתצורת 3 דלתות היא נראית הרבה יותר טוב, ובכל מקרה לומר שהיא רק "משפחתית מחוזקת" זה קצת עוול, משום שיש בה עוד תכונות חוץ ממנוע. בהקשר לשרשור על שנת 1988, למשל, גם כאן כשעוזבים גז באמצע סיבוב יש אות חיים ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

דווקא בהקשר לGTI...

הטיגואן וגולף דיי זהים למעשה בהקשר לשילדה ומכלולים (למעט בולמים וקפיצים ארוכי מהלך ומוטות רוחב)

היגויי ובסיס גלגלים,למעט גיר בעייתי כיום 7 הילוכים DSG/אוטומטי בעבר.

אבל ייתרון אחד גדול,

4X4...

דווקא אותי זה מעניין ...אתכם לא ?

פורסם

ל4X4 של VW או האלדקס על מכוניות עם שלדה להנעה קידמית יתרון אחד ואוסף חסרונות ארוך.

יתרון -

* יציאה מן המקום.

חסרונות -

* משקל נוסף.

* איבודים גדולים יותר של כוח מהמנוע לגלגלים. (בפועל פחות כ"ס בגלגל)

* צריכת דלק גדולה יותר (כתוצאה מהסעיפים הקודמים).

* תחזוקה יקרה למנגנון/האלדקס.

* תת היגוי קלאסי כמו בהנעה קידמית.

* העברת כוח מוגבלת אחורה (ככל הזכור לי עד 25 אחוז), הרכב לא יישלח את הזנב תחת כוח אלא יוסיף לתת-היגוי.

* החלפת צמיגים ברביעיות. (אחרת סבירות מסויימת ליצירת עומס על האלדקס)

אז לא, לא כל כך מעניין, במיוחד שכדי להוריד את הכוח לאספלט באופן יעיל יש צורך בשיפורים נלווים, תוסיף לזה איבודים מתיבה אוטומטית רגילה ועוד אינסוף כיולים ומרכיבים בסיסיים לרכב ספורטיבי והלכת לרכוש GTI.

• תוכן חדש...