Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אני עכשיו בשלבי התענינות להתחיל לעבוד על מיני מחפרון בעבודות חפירות ופיתוח קטנות,

אני מחפש כלי קטן יחסית במשקל 1.5 טון עד 2 טון, ורציתי לשאול בעלי מקצוע על איזה דגמים הם ממליצים?

מאיזה יצרנים?

מה יש לדעת לפני הקנייה? מה לבדוק בדיוק?

והאם כדאי לקנות חדש מהחברה או לקנות עכשיו משומש ואחרי שנתחיל לעבוד ולהתקדם אז לקנות חדש?

אני מחפש כלי אמין וזול לאחזקה וכמה שיותר חסכוני בסולר,

מה בערך צריכת הסולר של הכלים האלה?

ומה עדיף, לקנות טנדר סלבראדו עם עגלה ולגרור את הכלי, או לקנות משאית קטנה כמו איסוזו סומו?

תודה רבה,

ואני לא יודע אם הנושא מתאים לפורום הזה אבל לא מצאתי מקום אחר לשאול , אז בבקשה קצת עזרה.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

אתחיל מהסוף דווקא....

הבחירה שלך בין משאית לטנדר עם נגרר תשפיע מאוד על נוחות ומהירות הפריקה\העמסה של הכלי מהמוביל שלו.

פריקה מנגרר קלה יותר משמעותית.

אתה צריך לבדוק את כל הפרמטרים שמסביב ליתרונות שבגרירת הכלי או העמסת הכלי כמו רשיון הנהיגה שיש ברשותך, רמתם וניסיונם של מפעילי הכלי (אני לא הייתי נותן למפעיל שאינו מיומן לפרוק ממשאית מחשש שיפול עם הכלי מהרמפות) סוג רשיון הנהיגה שיש למי שאמור להוביל את הכלי (לגרור אתה יכול גם עם רכב ברשיון B, העמסה רק ברשיון C)

לגבי חדש או משומש, הכל שאלה של תקציב, כשמדובר בחדש רוב החברות משווקת הצמ"ה מפעילות מסלולי ליסינג בדומה לרכבים פרטיים גם לרכישת כלים מסוג זה, מרבית הכלים היום גם אצל קבלני העבודות הגדולים נרכשים בצורה זו.

רכישה של כלי משומש יכולה להיות אופציה טובה במידה ואתה מוצא כלי טוב עם מעט שעות עבודה, היסטוריית טיפולים מסודרת ומתועדת ממש כמו ברכב רגיל וחשובה מאוד מאוד מאוד היא המערכת ההידראולית שצריכה להיבדק באופן קפדני ומקצועי, תקלות או הזנחה של המערכת ההידראולית שהיא לב ליבו של הכלי יכולה להשבית את הכלי ולגרור עלויות כבדות מאוד לתיקון.

צריכת הסולר היא משהו שאתה צריך לבדוק לפי הנתונים הטכניים של כל מכשיר, חשוב לציין שאופי העבודה משפיע באופן משמעותי על צריכת הדלק של הכלי, עומס עבודה גבוה מגביר את צריכת הדלק ולכן לא הייתי מציע "לאנוס" את הכלי למשימות שלא יועדו לעבודה של כלי בסדר גודל כזה כמו חפירת בריכת שחיה למשל או חפירת תעלות בקרקעות קשות במיוחד, לזה יש טרנצ'רים יעודיים וכלים עם קצת יותר כוח.

שם המשחק כאן הוא יעילות, מקסימום עבודה:מינימום הוצאה.

כשאתה עובר את מקסימום היכולת מבחינת יעוד של הכלי אתה מקטין את היעילות ומגדיל את ההוצאה, אם אתה חדש בתחום אתה תצטרך ללמוד את זה בדרך הקשה....(לא סתם לבאגר יש עשרות נפחים וצורות של כפות חפירה.....)

בהצלחה!

פורסם

אוקי,

לגבי רשיון נהיגה יש לי רשיון ג' עד 12 טון, אז אין לי בעיה לנהוג על משאית, (אני אהיה המפעיל וגם הנהג והכל),

אני מעדיף לגרור אותו על עגלה כי ראיתי איך מעמיסים ומרוידים את הכלי אז יותר נוח וקל זה בעגלה,

שאלתי על משאית כי רציתי לדעת אם יש הבדל בין העמסה על משאית ובין העגלה חוץ מהנוחות בהעמסה ופריקת הכלי?

ולגבי העבודה עצמה, אני כבר כמה שנים עובד עם כלים כאלה אבל לא אני הנהג , הם עשו לי חפירות ותעלות אז ראיתי פחות או יותר איזה כלי מתאים לי ואיזה גדלים,

לגבי המשחק עם הכלים בשטח ואיך לתמרן ואיך לחפור בלי לפגוע בצנרת ודברים זה אני ראיתי ולאט לאט אני אתחיל ללמוד יותר וככה נעבוד.

רציתי יעוץ מהנסיון של אנשים איזה כלים יותר טובים ואמינים? למשל JCB או KUBOTA או CAMS?

בקיצור אני רוצה כל מידע שיכול לעזור לי בנושא הזה.

ועוד שאלה,

אם למשל יש לי טנדר סלבראדו עם ארגז אחורי מקורי (לא פח ולא כלום מיוחד), אני יכול לפתוח את הדלת האחורית ולהניח עליה את המסילות ולהעמיס את הכלי? זה לא ישבור את הצירים של הדלת? (בהערכה שמשקל הכלי 1.5 טון?), האם חייב דלת כמו של העגלה שהיא נפתחת למטה עד הסוף?

ולגבי רשיונות וביטוחים וטסטים,

איך זה הולך? כמו רכב רגיל? חייב ביטוח חובה+מקיף?

חייב טסט כל שנה? אם כן איפה עושים? גם במכון רישוי?

וכמה עולה ברעך אגרת רישוי שלו?

וכמה עולה ביטוח בערך?

ולגבי פטיש חציבה, האם כדאי לקנות משומש או רק חדש?

ואיזה חברות הכי מומלצות?

וכמה עולה בערך פטיש מתאים לכלי במשקל עד 1.7 טון?

תודה.

פורסם

הלוואי והיו לי תשובות לכל השאלות ששאלת....לגבי חלק מהן תצטרך לכתת רגלים ולבדוק בעצמך כמו סוגיית הביטוח, רישוי וכדומה....

את כל המידע הזה לדעתי תוכל למצוא באותה הדלת - היבואנים והמשווקים של הכלים הללו.

לגבי הדלת האחורית בסילבראדו - תישבר בוודאות!

מותגים בולטים בתחום: בובקאט, קאטרפילר, ג'יי סי בי, היטאצ'י, קובוטה.

לגבי העמסה\פריקה ממשאית לעומת נגרר, ההבדל היחידי הוא בגובה כאשר מתעלמים מסוגיית הגבלת המשקל, סוג הרכב, רשיון וכדומה....

לגבי משומש או חדש, זאת שאלה שאותה יכול לשאול כל אדם על כל מוצר שהוא קונה.

לכל אופציה יש את היתרונות והחסרונות שהם מאוד כוללניים ואינם רלוונטים אך ורק למקרה הפרטי שלך שעוסק בפטיש....

חדש מגיע עם אחריות, עם 0 שעות עבודה, עם הדרכה, עם התאמה מלאה לכלי שברשותך, עם שירות וגב שעומד מאחוריך למקרה של תקלה ומחיר גבוה.

כלי משומש מגיע עם שעות עבודה שיהיה לך קשה מאוד לכמת, בלי אחריות, סביר להניח שאולי יתגלו תקלות, אין לך אחריות ובמקרה של תקלה תוכל לדבר אל הלמפה ולשלם על התיקון אך מחירו לרכישה יהיה זול.

לכאן או לכאן, לכל החלטה יש השלכות, יש יתרונות וחסרונות.

זו סוגיה שתצטרך לפתור לעצמך בעצמך.

בהצלחה

פורסם

טוב תודה רבה גבר, עזרתה לי .

ומשבוע הבא אני מתחיל לחפש בסוכניות פה ושם ולראות כלים ולבדוק מחירים, ואני אעדכן מה יתפתח.

תודה.

פורסם

עוד שאלה,

ראיתי שרוב הכלים במשקל עד 1.7 טון הם ללא תא מפעיל סגור, חלקם רק עם גגון קטן ומסגרת מסביב למפעיל,

אז השאלה האם כלים אלה עמידים בגשם?

האם מערכת החשמל שלהם לא חייבת איזה כיסוי או שהיא מוגנת מים?

האם אפשר לעבוד איתו בגשם ?חוץ מהבעייה של מים על המפעיל יש עוד בעייה?

והאם חייב מחסן סגור לאחסן אותו או שהוא יכול לעמוד בחנייה בגשם?

פורסם

כל המערכות צריכות להיות מוגנות מים, אבק וכדומה.

כמו שאתה יודע, החיים של הכלים הללו הם לא פיקניק בלשון המעטה.

הכלים האלה נכנסים בתוך בוץ, בתוך מים, אוכלים סופות אבק וחול שנכנס לכל חריץ שאפשר לחשוב עליו, נרטבים, נצלים בשמש, קופאים בחורף ונרטבים מהגשם, הם בנויים לעבודה 24/7 365 ימים בשנה.

תא מפעיל הוא פריווילגיה למפעיל, לכלי עצמו אין שום תועלת בכך מלבד תוספת מיזוג האויר שלרוב מצטרפת עם השימוש בתא.

קח בחשבון שהלוקסוס הזה מעלה את המחיר באופן משמעותי כאשר קיימת האופציה (והיא לא תמיד קיימת)

חסרונות בולטים של תא מפעיל הוא הצורך לנקות את החלונות כל הזמן בשביל שתוכל לראות דרכם משהו ואובדן התקשורת עם החוץ.

(דמיין סיטואציה שהפועל צועק לך מתוך בור להיזהר מקו של בזק שאתה חופר לידו ואתה לא שומע כלום)

אם השארת אותו פתוח, איבדת את כל התועלת שלו ואז זה סוג של בשביל מה בכלל?

פתרון סביר הוא התקנת ברזנט על התקרה של הכלוב שבד"כ מרושתת ולא אטומה.

אם לכסות באחסנה....חייב? - לא. אפשר? בטח! אפילו רצוי, קצת מבאס לשבת על כסא שהיה חשוף לפגעי מזג האויר כמה ימים כשהכלי באחסנה.

בהצלחה!

• תוכן חדש...