Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

במהלך גלישתי בפורום ראיתי שאנשים משתמשים במושג "תושבת מנוע"

חיפשתי באתרי מכניקה שונים אודות הנושא ולא מצאתי הסבר מובן...

ברשותכם מקבץ שאלות:

היכן ממוקמת תושבת המנוע? מה תפקידה? איך היא פועלת? איך לבדוק את תקינותה? איך היא יכולה לההרס (או להיקרע[??]), ומה הסימנים של תושבת מנוע קרועה\הרוסה?

תודה מראש!!! מקווה שאני לא מעמיס יותר מידי:loco:

נ.ב. הרכב שברשותי הוא סובארו ג'סטי 1.2 הזרקה גיר רגיל ואם מישהו יודע היכן נמצא תושבות המנוע/הגיר ברכב הנ"ל אני אשמח אם ישתף אותי.

פורסם

שלום רב !

תושבת מנוע היא למעשה כרית מגומי גמיש שיצוק לתוך תושבת ברזל המחוברת לבלוק המנוע, במקומות איסטרטגים, ויש כאלה בין שלש או ארבע תושבות לפחות, התושבות תפקידם להיות מנחת זעזועים של המנוע, משום שמנוע בעת האצה נוטה לנוע קדימה עם האצתו בגלל כוחות צנטרפרוגלים הפועלים עליו בעת האצה ובעת בלימה, מכיוון שלמנוע מחובר תיבת ההלוכים היושבת גם על כריות גומי/ תושבות, ותיבת ההלוכים מחוברת בעזרת גלי הינע לדיפרנציאל אחורי , התנועה הגלית של גלי ההינע, בתוספת התנועה של המנוע ונטיתו לרוץ קדימה, מעבירה וויברציה למרכב הרכב, כדי למנוע זאת, באות כריות הגומי/ התושבות מנוע והגיר נכנסות לפעולה, ומשככות את הוויברציה ואת ה התנועה הגלית שיכולה לגרום לוויברציה, או את המכה של תיבת הלוכים בהנעה קדמית, המעבירה את התנועה לציריות הקדמיות לציריות קדמיות, הנעות כגל לי ישר לא מפרקי, ועד הגעתו לגלגל מתבטלת הוויברצייה ומשככת זאת בעזרת המפרקים של הציריה המחוברים בעזרת מפרק גולות וגרמושקה המלאה בגריז או למניעת בלאי לגולות ולמפרק ולהשקטת הרעש בעת התנועה הסיבובית שעלולה לחזור לתיבה ולסדוק אותה בגלל מהירות הסיבוב של הציריות המחוברות לגלגלים הקדמיים.

בגאסטי יש תושבת עליונה, הנראית ונקראת תושבת משקפים, והין מחוברת עד כמה שזכור,לי לראש מנוע ולאזור קיר האש, אשר בה כרית בגומי היצוקות בה נשחקות מאד בגלל המנוע הרוחבי שמחובר לתיבת ההלוכים ונע קדימה תמיד בעת ההאצה, ויש להחליפו בתדירות גבוהה.

בגאסטי כמדומי קיימים כחמש עד שש תושבות מנוע וגיר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מתעלק על הנושא.

בדקתי מחירים באינטרנט וראיתי שתושבות מנוע לאימפרזה עולות בין 700 ל1000 שקל, לא יודע אם זה כולל עבודה.

באמת המחירים כל כך גבוהים? מה מחיר תושבות גיר וכמה יש תושבות גיר ומנוע באימפרזה 99'?

• תוכן חדש...