Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני חדש פה בפורום.

יש לי קצת בעיה בלקבל החלטה בעניין רכישת אוטו יד שנייה, הצלחתי למצוא בן אדם שמוכן למכור רנו קליאו מודל 2008 אוטומט 1.6 עם 70,000 ק"מ, ב43,000 ש"ח, עכשיו כשלקחתי את הרכב לבדיקה, אין פגיעה בשילדה ואין בעיות במנוע אבל נמצאו ליקויים בגיר (רעש מתיבת הילוכים ונקישות), שהבחור אמר שיתקן ויביא לי קבלה ממוסך מורשה.

ויש מישהו שרוצה למכור את ההונדה סיוויק שלו מודל 93 עם 300,000 ק"מ 1.6, ב12,000 שזה 500 ש"ח מתחת למחירון.

אני צריך רכב לנסיעה די ארוכה 4 פעמים בשבוע (משהו כמו 150 ק"מ ביום) על כביש מהיר, ההתלבטות היא איזה רכב עדיף, כי רכב בן 18 נראה לי יהיה קשה לתחזק והרנו ב70,000 עושה בעיות בגיר אז זה לא נראה טוב (למרות שהבחור אמר שהוא יחליף את הגיר)

חשוב לי מאוד צריכת הדלק והתחזוק השוטף של האוטו.

תודה מראש

פורסם

תשמע, אלו שני עולמות שונים לגמרי, 18 שנה זה הבדל משמעותי מאוד. אם הבחור עושה תיקון מלא של הגיר (בד"כ רעשים ונקישות כל מכון בדיקה כותב כדי "לנקות" את עצמו מאחריות, כי גיר אי אפשר לפתוח ולבדוק במהלך בדיקה) ותעשה בדיקה בעצמך במוסך המורשה שהוא אכן עשה שיפוץ מלא של הגיר או החלפתו. במידה ועשה, ובבדיקתך (כולל סיבוב על הרכב, מומלץ עם מכונאי\מוסכניק שאתה מכיר) הכל בסדר, ללא ספק לך על הקליאו, המודרנית פי בערך 50 מהסיוויק.

אם בכל זאת תרצה ללכת על הסיוויק בגלל המחיר הנמוך, תתעקש לרדת בהרבה יותר מ500 מתחת למחירון. 300K ק"מ זה לא מעט, במיוחד אם עדיין לא החליפו מנוע.

בהצלחה!

הכי שומר בארץ :scatter:

AAA: Audi 80>Audi A6>Alfa Romeo GT

פורסם

אין פה מקום להשוות, שני הרכבים האלו הם בכלל לא באותו המצב,

רכב בן 20 שנה עם יותר מרבע מליון ק"מ לנסיעות יומיומיות, זה עלול להיות יקר .

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

מה זאת אומרת, "הבחור אמר שהוא יחליף את הגיר?"

לא מדובר בנורה, החלפת גיר עולה הון.

מי קבע שצריך להחליף גיר לרכב הזה?

האם מדובר במוכר פרטי או במגרש ?

וכן - "נקישות בגיר " אוטומטי נרשם בחלק גדול מהבדיקות בכדי להסיר אחריות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

X5 או סוזוקי ג'ימני? מה עדיף?

ברצינות, לא הבנתי איך אפשר לעשות השוואה בין רכבים עם הבדלים כ"כ גדולים.

Clarion CZ500 | Infinity CS6500 | Kicker KX650.4 | JBL GTO 1202D

פורסם
מה זאת אומרת, "הבחור אמר שהוא יחליף את הגיר?"

לא מדובר בנורה, החלפת גיר עולה הון.

מי קבע שצריך להחליף גיר לרכב הזה?

האם מדובר במוכר פרטי או במגרש ?

וכן - "נקישות בגיר " אוטומטי נרשם בחלק גדול מהבדיקות בכדי להסיר אחריות.

מוכר פרטי למגרש אני לא מתקרב, והבודק במכון אמר שאני צריך לקחת ממוסך מורשה הצעת מחיר להחליף את הגיר.

פורסם
X5 או סוזוקי ג'ימני? מה עדיף?

ברצינות, לא הבנתי איך אפשר לעשות השוואה בין רכבים עם הבדלים כ"כ גדולים.

כסף..

פורסם
תודה על התגובות, אפשר רק חוות דעת על הקליאו, קצת נתונים (צריכת דלק, עלות אחזקה)

תודה

לפי מה שאני זוכר מנסיעה ברכב הזה, הגיר באמת קצת דופק אבל זה די סטנדרטי לקליאו דור שלישי. שוב, אם הוא אמר שישפץ\יחליף את הגיר ויביא לך אחריות ממוסך מורשה, תבדוק ולך על זה.

נתונים תמצא פה:

http://www.kml.co.il/Car/%D7%A8%D7%A0%D7%95_%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95_2008_8885

יש לרכב הזה יתרון עצום על מתחרותיו לאותן שנים, הקרוז קונטרול הסטנדרטי (תפעול קצת מסובך, אך כשמתרגלים זה מסתדר)

הכי שומר בארץ :scatter:

AAA: Audi 80>Audi A6>Alfa Romeo GT

פורסם

אל תגע בקליאו.

רכבים לא אמינים וזולים, אתה תשלם עליה במוסכים.

אני הייתי הולך על סיוויק אבל לא 93 כי אם יש לך 43 לקליאו לך על סיוויק 2001 ב30 אלף שח

אין כמו סיוויק

מנסיון-

יש לי אקורד פרטית אני בן 17 מודל 2006 מנוע 2400

ולהורים אקורד 2011 2400 סמק

פורסם

ואיך אתה יכול להשליך מנהיגה על אקורד 2.4 2006 עם 200 כ"ס, ורשימת איבזור עשירה מאוד על הנהיגה בסיויק 1600 2001 בסיסית שאפילו הגיעה ללא ABS סטנדרטי על אף היותה יקרה ממתחרותיה?

אתה רוצה לסוע בזול? תקנה ג'אסטי ותתקן מה שתצטרך תצא בגרושים. אתה רוצה לסוע כמו בנאדם בעלויות סבירות סע בקליאו.

נ.ב.

לשלם 12 אלף שקל על רכב משפחתי סטנדרטי בן 18 עם 300 א' ק"מ זה טירוף!!!!!

פורסם
ואיך אתה יכול להשליך מנהיגה על אקורד 2.4 2006 עם 200 כ"ס, ורשימת איבזור עשירה מאוד על הנהיגה בסיויק 1600 2001 בסיסית שאפילו הגיעה ללא ABS סטנדרטי על אף היותה יקרה ממתחרותיה?

אתה רוצה לסוע בזול? תקנה ג'אסטי ותתקן מה שתצטרך תצא בגרושים. אתה רוצה לסוע כמו בנאדם בעלויות סבירות סע בקליאו.

נ.ב.

לשלם 12 אלף שקל על רכב משפחתי סטנדרטי בן 18 עם 300 א' ק"מ זה טירוף!!!!!

עומר אני החזקתי סיוויק 2001 חודשיים קניתי אותה עם טסות וסנרוף והשקעתי עליה מסך ומגנזיום רכב פצצה זה סיוויק יותר מקליאו

אמין.. לא הכי יקר לאחזקה.. חזק ונוח אז לא 2001 אפשר ב-43 גם 2004

רנו זה זבל של רכבים.. שמירה על המחיר שלהם בתחתון תראה כמה עולה מגאן 2008 וכמה הונדה סיוויק 2008 ותבין.

היחיד שמרוויח ממי שקונה רנו הוא המוסך של רנו. לא לגעת ברנו. נקודה.

וסתם שאלה עומר, איזה אוטו אתה מחזיק שאתה משבח את הצרפתיה?

פורסם

עוד משהו... סיוויק מודל 93 עולה כמו מגאן 2001, 2002. או קליאו באות שנתון.

מה זה מראה?

על רמה של רכב.. כמעט פער של 10 שנים ועולה אותו מחיר,

כואב הלב לקנות מגאן בניילונים ואחרי 3 שנים למכור אותה בפחות מחצי זה נשמע אמיתי?

צרפתית זה חרא ססליחה על הביטוי

פורסם

עם כול הכבוד, אני שילמתי בזמנו כשלא הבנתי כלום, 8500 על טויוטה שנת 92 שזה היה המחירון. גם החסידים הכי גדולים של טויוטה הסתכלו עליי כאילו אני מפגר ברמות של איך לעזאזל שילמתי 8500 שקל על רכב שנת 92?, אז באמת ניראה לך שמישהו ישלם 13,000 על רכב שנת 93??? ועוד עם 300 אלף קילומטר???

מצטער, המחירון של הונדה וטויטה מנופח, לרוב אנשים זה עדיין ניראה סביר והם בכול זאת קונים , אבל לכול דבר יש גבול, ובמקרה הזה ,הגבול כבר עבר מזמן.

פורסם

tk94 היקר. ברשותי מכונית צרפתיה, לפניה הייתה יפנית, לפניה גרמניה ולפניה שבדית.

ברשות משפחתי הקרובה היו הרבה מכוניות צרפתיות, גרמניות ויפניות (ובתור "קצין הרכב המשפחתי" כל בעיה/תקלה/שאלה/תהיה מגיעה אליי).

בנוסף במסגרת עבודותיי שתמיד בקשר ובשימוש, ובתחזוקת רכב נתקלתי מכל המינים והמוצאות ואני ממש לא גזען ברכב.

צריך לבחון כל מקרה לגופו, לכל מקרה יש את המכונית שהיא המתאימה לו.

אני מסכים איתך שבקנית רכב חדש ליצרן כמו הונדה יש יתרון כלכלי מול רנו. זה לא המקרה בו מדובר!

• תוכן חדש...