Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום !

רציתי לדעת מאיזה שנה התחילו ליצר פיאט 600?? ומאיזה שנה הפסיקו ליצר אותם ? ובאיזה שנים שווק הרכב בארץ??

היום ראיתי מודעה למכירה של פיאט 600 מודל 54!!! הגיוני??

תודה מראש!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

כמו שהרבה מדינות התחילו תעשיית רכב בהרכבת צנועים כאלה ככה היינו צריכים כאן ואז אולי היינו היום קוריאה אבל במקום זה נתנו לאילין להרכיב דינוזאורים כמו אירו ויליס לארק והנרי ג'יי ולשובינסקי להדביק יחד את ערימת החלפים של הילמן,פורד,סטנדרד טריומפ,קיטן, אלפא והשד יודע איזה עוד היו עטופים שם ביריעות של סירות על רלסים. ג'יאני אניילי עד כמה שזכור לי לא היה נגדנו.

פורסם

עכשיו אני נזכר שהוא היה אפילו בעד יהודים. כשקדאפי קנה אצלו מניות בעיתון לה סטמפה ורצה להעיף את העורך לוי אמר לו אניילי ואי פא'ן קולו.

פורסם

החודש יש כתבה על פיאט 660 בחוברת "תרוברד אנד קלסיק קארס".

מפאת זכיות היוצרים אני לא מצלם ומעלה את הכתבה.

פיאט 600 הוצגה לראדונהבתערוכת הרכב בג'נבה ב-9 במרץ 1955.

בשנה הראשונה נמכרו 300,000 מכוניות.

המחיר 590,000 לירטות שהן היום שוות ערך לכ- 7300 $ .

נפח המנוע הראשון היה 633 סמ"ק.

בשנת 1961 הופי ע מודל 600D עם מנוע 767 סמ"ק 29 כ"ס .

היתה לי אחת כזו, שנת יצור 1961 עם דלתות "התאבדות". הדגם שהיה לי היה משופר, היחיד שראיתי עם כסאות שמשענת הגב ניתנת להטיה. ברכב היתה מערכת חימום די יעילה שהכניסה אויר חם שעבר דרך המנוע הואגזוסט מניפולד.

המכונית נסעה כמו שד (עד 90 קמ"ש) ובהפעלה נכונה של תיבת ההילוכים הצלחתי לעלות את העליות לירושלים במהירות בין 60 ל 80 קמ"ש . הסוד החלפה מוקדמת להילוך שלישי או שני.

אמרו שהיא יכולה לנסוע 110 קמ"ש אבל ב 100 נדלקה מנורת לחץ השמן...

בשנה שהיתה לי אותה נסעתי בה 40,000 ק"מ (אחרי שמה אחרים נסעו בה 90,000 ק"מ לפני...) בעיקר בין חיפה ירושלים וקרית שמונה ולא נתקעתי אפילו פעם אחת. נסעתי בשלג בירושלים ובהצפות בגליל והאוטו היה ממש "נמר".

כדי למנוע התחממות ניקיתי את הרדיטור כל שלושה חודשים ולמעשה, בגלל המים שהיו אז, הרדיטור היה נסתם מחלקי ראש האלומיניום.

איזה אוטו....:-D

שלמה דן גדרון

פורסם
ברכב היתה מערכת חימום די יעילה שהכניסה אויר חם שעבר דרך המנוע הואגזוסט מניפולד.

...

המכונית נסעה כמו שד (עד 90 קמ"ש) ובהפעלה נכונה של תיבת ההילוכים הצלחתי לעלות את העליות לירושלים במהירות בין 60 ל 80 קמ"ש .

...

כדי למנוע התחממות ניקיתי את הרדיטור כל שלושה חודשים ולמעשה, בגלל המים שהיו אז, הרדיטור היה נסתם מחלקי ראש האלומיניום.

היתה לי 600 1968. מכרתי אותה לפני הגיוס, ב- 1988.

למיטב זכרוני, מערכת החימום קיבלה אויר חם מהרדיאטור.

המכונית נסעה באמת טוב - 100 קמ"ש בכיף - אבל היתה מתחממת בשיוט (בניגוד לרדיאטור קדמי, הקירור לא השתפר עם המהירות). הפתרון היה פולי קטן יותר למשאבת המים ולמאוורר לשיפור הקירור.

:turn-l:
פורסם

הייתה לי פיאט 600D 1964 והכנסתי בה כמה שיפורים למניעת התחממות מנוע:

1. 2 תפסי צד שהחזיקו את מכסה המנוע (מאחור) קצת פתוח ואיפשרו זרימת אויר טובה יותר בתא נמעו.

2. התקנת גלגלת (פולי) למשאבת המיים קטן יותר, מה שגרם למש' המיים להסתובב מהר יותר.

3. התקנת מיכל עיבוי לרדיאטור וכך נוצרה רזרבת מיים/נוזל קרור עפ תנועת מיים חמים אל מיכל העיבו ובהתקררותם בחזרה ממיכל העיבוי לרדיאטור.

4. בוצעה החלפת כנפי מהמאורר שהיו מורכבים על מש' המיים לכנפי מאורר של פיאט 850 (שהיו הפוכים) וכך נוצר מצב חדש וטוב יותר שהכנפיים שאבו אויר מתחת למכונית, לכוון הרדיאטור ותא המנוע והחוצה (דרך חריצי מכסה המנוע והרווח שנוצר מהתפסים שהחזיקוהו קצת פתוח) ובכך מהירות הרכב התווספה לפעולת כנפי המאורר ומגח אויר חזק יותר עבר דרך הרדיאטור וקיקקו.

5. בתחתית הרכב, באזור הרדיאטור, סובב כונס האורי הקטן כך שיהיה לכוון החזית וירכז דרכו את מגח האויר ממהירות הנסיעה.

6. הותקן שעון חום מקורי בלוח השעונים, במקום נורת ההתראה.

מכונית זאת לא התחממה או רתחה גם בנסיעות לטבריה בקיץ.

בברכה - רפי לין

31331200008_large.jpg

פורסם
את זה לא אתה המצאת :-D

אני חושב שב-אבארת' פשוט המנוע לא איפשר פיסית סגירה מלאה של מכסה המנוע והפתרון הפשוט ביותר היה להשאיר אותו פתוח...

פורסם

אם תסתכל על התמונות תראה שלא כך הדבר, והמנוע איננו בולט.

במקרה אחר, מכסה המנוע של ה-124 ספיידר, כשהמנוע גדל (וגבה) עם השנים, נוספו "בליטות" במכסה המנוע כדי לאפשר לו להסגר.

:turn-l:
פורסם

המכונית הראשונה של אבא שלי היתה פיאט 600 מס' רישוי 47-255 לבנה , הייתה נתקעת רק אם הוא היה נוסע בה , בחניה היא הייתה יופי ......

גם לה היו דלתות התאבדות ......

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם
כמו שהרבה מדינות התחילו תעשיית רכב בהרכבת צנועים כאלה ככה היינו צריכים כאן ואז אולי היינו היום קוריאה אבל במקום זה נתנו לאילין להרכיב דינוזאורים כמו אירו ויליס לארק והנרי ג'יי ולשובינסקי להדביק יחד את ערימת החלפים של הילמן,פורד,סטנדרד טריומפ,קיטן, אלפא והשד יודע איזה עוד היו עטופים שם ביריעות של סירות על רלסים. ג'יאני אניילי עד כמה שזכור לי לא היה נגדנו.

מה זה "נתנו"? הממשלה החליטה שהוא ייצור קשר עם קייזר וסטודיבייקר הגוססים? עם הינו? עובדה שכן היה לו קשר עם מפעל לא ידוע ובכלל לא דינוזאור כמו רנו אבל גם בארבע השנים שהוא הרכיב את הרכבים שלהם, הוא לא הרוויח.

דווקא הקונצפט של שובינסקי היה נכון יותר עם כל ההדבקות שלו. כי לא נדרשו אמצעי ייצור יקרים כדי למכור את כמות המכוניות שנדרשה כדי לכסות את עלות ההקמה. ו"יריעות של סירות על רלסים" עוטפים היום וכל השנים, מכונית קטנה ולא ידועה ששמה "קורבט". אבל גם עם קונצפט "פחות לא נכון" שובינסקי נכשל.

ומה עניין אניילי לכאן? מישהו מנע מאליל הנעורים שלך לפנות אליו? אני בטוח שהממשלה היתה מסכימה ונלהבת להרכיב כאן פיאטים...(ולהפסיד עליהם).

קוריאה? הצחקת אותי...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
המכונית הראשונה של אבא שלי היתה פיאט 600 מס' רישוי 47-255 לבנה , הייתה נתקעת רק אם הוא היה נוסע בה , בחניה היא הייתה יופי ......

גם לה היו דלתות התאבדות ......

אותו כנל .. בחנייה נהנתי ממנה מאוד .

כשלון חרוץ !

פורסם
אם תסתכל על התמונות תראה שלא כך הדבר, והמנוע איננו בולט.

במקרה אחר, מכסה המנוע של ה-124 ספיידר, כשהמנוע גדל (וגבה) עם השנים, נוספו "בליטות" במכסה המנוע כדי לאפשר לו להסגר.

ביררתי קצת. אתה צודק. זה בגלל הקירור ולא מגבלה פיסית.

אבל יותר מעניין זה מה שיש לקלרקסון להגיד על זה (דקה 3:25) :

http://www.youtube.com/watch?v=6k7KMJ_j56k

פורסם

מעולם לא נתקעתי עם הפיאט 600 שלי ונסעתי בה המון.

לאמן מפוחית הפה, שמואליק גוגול ז"ל הייתה בזמנו פיאט 600 והוא היה חורש איתה את כל המדינה בנסיעות להופעות,

כולל ירושלים וטבריה.

מכיוון שהוא היה נוסע הרבה בלילות אז הייתה אצלו שריפת נורות ראשיות רבה.

בברכה - רפי לין

129281648_640.jpg

• תוכן חדש...