Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנושא עלה לפרק פה ושם אבל אני מבקש מידע רק מאנשים שמכירים את הנושא: הגה מקורי שאני מזמין מאיביי, ללא כרית אוויר, האם אני אדרש להציג אישור מסויים ממוסך? חייב מוסך מורשה? איך המוסך ידע לתת את האישור כשההגה בכלל נמצא בחו"ל, לפי תמונה?

כדי שזה לא יהפוך עוד פעם לתרד מבולגן שכל אחד זורק את הדעה שלו אני מבקש מידע רק מאנשים עם נסיון ביבוא הגה ורק עובדות, לא אולי ושמעתי וכו'. תודה.

ניתן ליראות את ההגה בלינק הבא:

http://www.ebay.com/itm/BMW-M-TECHNIC-2-STEERING-WHEEL-E30-M3-NEW-LEATHER-/220868692820?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item336ccccb54#ht_20279wt_1122

פורסם

1. נציג של משרד התחבורה בודק את ההגה אם הוא אכן מקורי לרכב שלך ולא הסמל שמופיע בו .. עליך לבוא עם הרשיון רכב שאכן ההגה הנ"ל מתאים לרכב שלך

2. במקרה של בעיה תצטרך להמציא אישור יבואן שהדגם ההגה הנ"ל מתאים לרכב הזה והוא עומד בתקנים .

3. אישור מוסך זה נוגע לייבוא רכב אספנות והאישור הזה הוא שבעל המוסך הוא מכיר את העבודה על הרכב הספציפי הזה והוא זה שיטפל בו ושאר בולשיט ..

פורסם
1. נציג של משרד התחבורה בודק את ההגה אם הוא אכן מקורי לרכב שלך ולא הסמל שמופיע בו .. עליך לבוא עם הרשיון רכב שאכן ההגה הנ"ל מתאים לרכב שלך

2. במקרה של בעיה תצטרך להמציא אישור יבואן שהדגם ההגה הנ"ל מתאים לרכב הזה והוא עומד בתקנים .

3. אישור מוסך זה נוגע לייבוא רכב אספנות והאישור הזה הוא שבעל המוסך הוא מכיר את העבודה על הרכב הספציפי הזה והוא זה שיטפל בו ושאר בולשיט ..

היו 3-4 סוגים של הגאיים לרכב שלי, איך בדיוק הבוחן ידע לזהות אותם לפי הרשיון רכב? אין שם תמונות שלהם. מזה בדיוק אישור יבואן? איפה נמצא יבואן של במוו ומה הוא זוכר כבר על רכב שיוצר בשנות ה80. אני בא לאיזה פקידה, נכנס לאיביי, מראה לה תמונות ומבקש אישור?

אני מטפל ברכב שלי במוסך במוו בעוספיה, אישור מהם לא מספיק טוב?

פורסם

דבר ראשון לא ייבאתי הגה, אבל ייבאתי הרבה מאוד חלקים לרכבים שלי, חלקם חלפים בטיחותיים, והתהליך זהה גם לכל הגה.

אתה צריך להגיש בקשה לרשיון יבוא חלפים לצריכה אישית (תדפיס הדף בקישור הבא ותמלא הפרטים שלך ושל הרכב שלך לפי הכתוב)

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/BakashaRisuiYevu.pdf

בסעיף "פרוט של חלקי החילוף ו/או המכלולים..." תמלא כך:

"הגה מקורי משומש/חדש"

(תבחר חדש או משומש לפי מצב ההגה שתקנה.)

אתה לא צריך אישור מוסך מורשה כי זה לא רכיב בטיחותי.

תצרף לבקשה צילום ת"ז ורשיון נהיגה של בעל הרכב הפרטי, רשיון רכב בתוקף, דף המכירה מEBAY עם תמונה והסבר המוכר על המוצר.

תשלח בדואר לכתובת שלמטה בטופס או שתגיע בעצמך לשם ותמסור ידנית לשומר.

האישור יגיע בדואר אליך תוך 3 שבועות (אם אין בעייה, ולא צפוייה כזאת).

בהצלחה.

פורסם

ועוד משהו קטן להוסיף

כשתקבל הודעה מהדואר על החבילה שנעצרה במכס בחיפה וצריך לשחרר,

תגיע עם הרשיון יבוא שקיבלת בדואר, ועם צילום של דף המכירה בEBAY או חשבונית, ות"ז למכס שבדואר.

שם יפתחו את החבילה ונציג המכס יקבע האם אתה צריך לשלם מכס וכמה (לפי החשבונית), והוא יבדוק שרשיון היבוא חתום ע"י משרד התחבורה בו במקום, ושהמוצר תואם לתיאור ברשיון היבוא.

וזהו.

פורסם

אני ייבאתי הגה לרכב אספנות בעבר, ורק לידיעה הגה מוגדר כרכיב בטיחותי (כיום לכל הגה יש כרית אוויר , ולכן הוא מוגדר ככה.)

שים לב שאתה צריך לציין שאתה מביא גלגל הגה ולא הגה (כאשר אומרים הגה למשרד התחבורה , יש מחשבה על כל המכלול ולא רק על החלק שאתה מחזיק בידים בזמן הנהיגה)

אצלי זה היה לרכב אספנות , צירפתי מכתב המתאר את העובדה שמדובר בגלגל הגה לרכב אספנות ושהוא אינו מצויד בכרית אוויר. המכתב כלל גם הצהרה שההגה יורכב במוסך מורשה XXX....

ללא אישור של מוסך. בנוהל היבוא של חלפים רגיל (הנוהל הישן כולל אישור של מר ברדה במשרד התחבורה ברחוב המלאכה 8)

קצת לפני שאני ייבאתי את ההגה ניסה ליאור ברוך לייבא הגה דומה ללא הצלחה. כמדומני (חפש בפורום לפני כשנה אני מניח שתמצא שרשור ארוך בנושא)..

למיטב ידיעתי לא ניתן לבצע את התהליך מראש, היות שלקבלת האישור אתה נזקק להודעת דואר וחשבונית מס , שאותם תקבל כמובן רק לאחר שהחלק בארץ.

בהצלחה

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אם תכנסו לקישור הבא תבינו ממה אני חושש. זה כאילו כל אחד אומר משהו שסותר את דברי השני. יש שם בחור שאומר שגורם מוסמך במשרד התחבורה אמר לו שניתן לייבא רק הגה חדש לגמרי ולא משומש. ההגה הזה שאני רוצה להזמין משומש כמובן שעבר חידוש.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=339751&highlight=%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90+%D7%94%D7%92%D7%94

ציטוט:

לפי מה שנאמר לי מגורם מוסמך במשרד התחבורה - רק הגה חדש לגמרי, ללא כרית אויר, יורשה להכנס לארץ."

אני עשיתי טעות ורכשתי הגה משומש ,מקורי כמובן, לגולף שלי בלי לברר את הכל מראש ועכשיו אני במלחמות עם משרד התחבורה ע"מ לקבל אישור להכניסו לארץ.

כרגע הם מבקשים ממני להמציא אישורים מהמחלקה הטכנית של פולקסווגן שאכן ההגה מתאים לדגם הרכב שלי.

קשה לי להאמין שבסוף יאשרו.."

פורסם

לפי משרד התחבורה, למרות שהגה לא נמצא ברשימת החלקים הבטיחותיים (רשימה מאוד מצומצמת, רפידות בלם לדוגמא) הוא חלק בעל השפעה על בטיחות הרכב ולכן ניתן לייבא רק חלק חדש ומקורי. לא ניתן על-פי החוק היבש לייבא הגה משומש או ספורטיבי.

כמו בכלל, גם כאן הכלל הוא שיש יוצא מן הכלל... ההקלה האפשרית היחידה הינה כשמדובר בגלגל הגה משומש לרכב אספנות (הצהרה במכתב שמדובר ברכב אספנות וכן צילום רישיון שבו רשום "אספנות") וגלגל הגה חדש אך לא מקורי, גם כן כשמדובר ברכב אספנות בלבד.

לאחר ניסיון רע מול משרד התחבורה ומספר שיחות ופגישות עם הנהלת המשרד, הם הודיעו שהם ייאשרו ייבוא הגאים תוך ציון העובדה שמדובר ברכב אספנות. מאז ייבאתי עוד שני הגאים למכוניות אחרות אשר ברשותי, שתיהן אספנות, בשני המקרים ההגה אושר ונכנס ללא בעיה וכך גם היה לאחרים לפי ידיעתי.

משרד התחבורה לפי ניסיוני וניסיונם של רבים אחרים ששיתפו אותי בעניין לא מאשר ייבוא הגה משומש, במיוחד אם יש לו כרית אוויר (לא במקרה שלך) לרכב "מיושן" או חדיש יותר.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

לא מכיר את נוהל איסור יבוא חלקים משומשים שאמרו פה, גם לא לחלקים בטיחותיים, אבל מניח שמישהו פה יפנה אליו.

בתקנה 20/08

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/procedure/Import20_08.pdf

סעיף 5.6

לחלקי חילוף המוגדרים כחלקים בטיחותיים (שאינם בהגדרת פסי קישוט וכיו"צ)

יידרש אישור מקורי ממוסך מורשה, כי החלקים ברכב אינם תקינים וקיים צורך

להחליפם תוך ציון מספר רכב, דגם רכב, מספר מנוע ומספר שילדה.

וסעיף 5.9

הרשות המוסמכת רשאית לדרוש הצגת אישור מקורי מיבואן הרכב ו/או מוסך

מורשה של היבואן על התאמת חלקי החילוף המיובאים לכלי הרכב על פי שיקול

דעתה.

כלומר לדעתי ניתן ליבא גם חלפים בטיחותיים עם אישור מוסך מורשה.

אני עשיתי זאת כבר פעמיים לפחות לחלפים בטיחותיים חדשים, ובנוסף גם יבאתי מנוע משומש.

לצערי לא מצאתי את רשימת החלפים הבטיחותיים, אז אני לא יכול לאמר לגבי גלגל הגה, אבל עם אישור מוסך גם זה יעבור.

אני תמיד מציין בבקשה שהרכב שלי נדיר (הוא לא אספנות עדיין) ולא ניתן להשיג בארץ חלפים חדשים עבורו (וזה נכון).

ועד היום בעשרות בקשות לא נתקלתי מעולם בבעייה.

• תוכן חדש...