Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל החברים היקרים!

כבר זמן רב אני שוקל לרכוש מכונית ספורט חדשה , ולמכור את המכונית שלי לבעלים ראוי יותר .

אני נוהג ב-S2000 , ולדעתי מדובר באחת ממכונות הנהיגה האולטימטיביות , וגם במכונית לא רעה בכלל , אך כנראה שהיא כבר לא עבורי .

בעבר , עם המכוניות הקודמות שלי , הייתי משכים קום ומגיח בכל לילה לכבישי הנהיגה הראויים למכוניות שכאלו , אך כיום אני רחוק מכך .

את האנדרנלין שלי אני צורך כיום מענפי ספורט אחרים , ורוב השימוש שלי במכונית הוא מנהלתי .

היות ואני אדם שמאוד , אבל מאוד , לא נהנה מנהיגה מהירה כשזו לא נסיעה בגדר טיול נהיגה (למי שחושב שחובב מכוניות אמיתי צריך להנות מכל מצב של נהיגה , המצב הוא הפוך עבור אנשים עם סף ריגוש גבוה , זה מעין מצב של On/Off - או שנהנים , או שלא נהנים) , אני נוסע מאוד לאט (אני מוציא את המכונית בלילות בלבד ככה שאני לא מפריע לתנועה) ולמעשה נוצר מצב שאני לא נהנה מהמכונית בכלל , למעט היום השבועי לטיפול בה והטיול התקופתי (כמה שעות אחת לחודש-חודשיים) .

כאן מתחילה הבעיה , בכל זמן השימוש שאני לא נוהג במכונית , עם כל האהבה שלי לאס , זו לא המכונית הנעימה ביותר לחיות איתה (היא גם לא כזו מזעזעת כמו שמספרים , בטח לא איזו פורש ישנה , אבל כן היא נוראית כשמנסים להפסיק לסלוח לה) .

הייתי שמח לנסוע במכונית "נעימה" יותר , אך מהוקצעת ללא פשרות והארד-קורית באותה המידה כשהיא נדרשת לכך , מעין S2000 מודרנית (אני מאמין שאלו דרישות אפשרויות , באופן יחסי , למשל ה-370Z) .

המכוניות ששקלתי עד כה הן :

1. ניסאן 370Z

יתרונות - איכות גבוה יחסית (למעט כמה דקויות אבל לא נתקטנן) , התנהגות טובה (מרגישה מאוזנת) , ביצועים גבוהים , מומנט , הארד-קוריות קלה , התאמת סל"ד אוטומטית בגיר ידני .

חסרונות - הכל קטנוני , למעט העובדה שהרכב מאוד מרשים בפיזיקה (ניסאן הקשיבו בשיעורי אחיזה בשפע) אבל משהו בכימיה אבד לי .

2. קורבט C6

יתרונות (סדר כרונולוגי ששמתי לב מהנהיגה בה) - מערכת פליטה אקטיבית , מנוע שראוי להתחבר למערכת פליטה כזו (אני לא בטוח אם הרכב התקדם מהר , או שהוא משך את האספלט לכיוונו) , קשה לומר מהנהיגה שעשיתי עד כמה ההתנהגות ניטראלית אבל בהחלט טובה בהרבה ממה שציפיתי (לא כבדה ומגושמת כמו שקורבט נראית , כך גם כתבי הרכב החביבים עלינו טוענים , היגוי נגדי היה טבעי למדי) , אחיזה גבוהה , בלימה אגרסיבית (לא יודע לגבי לינאריות) גיר אוטומאטי (לא לסקול אותי) מצויין (מאסיבי , 6 הילוכים , ממיר מומנט קשה , לא מחליף הילוכים לבד במצב ספורט , הוא איטי אבל אפשר לפתור את זה בתכנות) , נוחה , מרווחת מאוד , תצוגה בחלון .

חסרונות - נפוצה בעיקר בגיר אוטומטי (ושוב , לא לסקול אותי , אני שוקל אחת ספציפית אוטומטית בגלל המחיר והחבילת אבזור השופעת) , חשש עצום שבכבישים טכניים היא תחשוף את המשקל העודף שלה , איכות חומרים והרכבה הטובה ביותר שהייתה לקורבט ועדיין לא משתווה לניסאן .

3. פורש קאררה 996\997 מהראשות\קאיימן

בלי לחפור , יש לי היכרות מאוד עמוקה עם 997S , אין לי היכרות לא עם 996 ולא עם הקאיימן .

התקציב דליל , ככה ש-997 אופצייה רק אם אמצא דיל טוב , וכל השאר אני חושש מהאחזקה (יותר מידי מנועים מסרו את נשמתם באופן תמוה , בטענה של בעיות שימון\קירור) .

דרישות :

כמה שיותר מהוקצעת (למשל סביבת הנהג באס) , כייפית לנהיגה (בכל זאת , אחריי שנוהגים על מיאטה כמה שנים..) , הנעה אחורית חובה , עדיפות לגיר ידני (פעם שלישית , לא לסקול , אוטומט עם שליטה מההגה שעושה את העבודה יותר טוב מידני הוא גם אופצייה) , אמינות (את ההונדה אני מתחזק בהגזמה ונהנה מזה , אז עלויות ותדירות טיפולים לא רלוונטיים , העיקר שעונה לתואר "יום שבת למסלול , יום ראשון לעבודה , בלי לשבור דבר") , מספיק טובה כמקורית ולא דורשת שיפורים (המקסימום הוא מתלים לקורבט כי אין ברירה) , גג נפתח לא חובה (זה פלוס נחמד אבל) , שני מושבים ודלתות תמיד עדיפים , תא מטען סביר , וכל שאר הדרישות שציינתי (ביצועים , קיצוניות , נוחות , איכות , ידה ידה ידה...) .

תקציב אני מעדיף לא לקבוע , אם זה שווה אז הכל פתוח , אבל אני ארגיש הרבה יותר טוב עם עצמי ככל שארחק למטה מ-300 אלף .

לא מעוניין ב-אופנועים (כשיגיע הזמן לחתום על כרטיס תרומת חלפים , חפשו אותי על 1000RR) וספורטיביות (וואג , טייפ ארים , וואג) .

אני נוסע 5,000~7,000 ק"מ בשנה , למעט טיולים ויום אחד בשבוע יציאה אני אשתמש ברכב מידי פעם בלילות בלבד בלי תנועה ובלי רמזורים .

תודה רבה לכולם!

ובבקשה , בלי לפתוח עיניים , אני עובד מאוד קשה , תורם למדינה בנאמנות , והלוואי והייתה לי יכולת להגמל מהמכוניות האלו (:cry:) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק לי נראה ש-Z4 חדשה עם גג קשיח תענה כמעט על כל הדרישות (ניתן לאבזר בנדיבות והנוחות בטוח לא תהיה גרועה מההונדה).

אני גם הייתי מציע לך לבדוק את האופציה של מיאטה גג קשיח חדשה מהסוכנות. הרכב אומנם לא חזק ברמות של הקורבט וההונדה אבל היא כן מגיעה עם כל הפינוקים (ריפודי עור, חימום מושבים, מערכת משוכללת, קסנון וכו'), הרכב מאוד נח, הדגם לאחר המתיחת פנים מתנהג אפילו יותר טוב מהדגם לפני מתיחת הפנים (ובכל מקרה יש אינספור אופציות לשדרוג מתלים). החסרונות הם:

א) מדובר בדגם ותיק שבקרוב אמור להיות מוחלף.

ב) אם פוזה אתה מחפש אז הסמל מקדימה לא כזה מנקר עיניים.

ג) מדובר בורסיה כזו או אחרת של רכב שכבר היה לך ולרוב האנשים יש בעיה לקנות פעמיים את אותו הרכב.

אם אתה מתחבר לגג הנפתח אבל מחפש את השקט הנפשי והפרוטה מצויה בכיסך אז גג קשיח בהחלט מציע את הטוב בכל העולמות (לא חוששים מנערים משועממים, לא צריך להוציא פק"ל תכשירים מתא המטען כל פעם שיונה מחליטה לעשות לך "בול פגיעה" על הגג וכו').

אני אישית הייתי הולך על M3 מייבוא אישי (עדיף עם גג נפתח), הבעיה שבשביל להתקרב לתקציב תצטרך לייבא אחת משומשת מעט.

תעשה לעצמך טובה ותתרחק מפורשה בתקציב הנ"ל, העלויות תיקון במידה ומתקלקל משהו (גם אם אתה לא מתקן במורשה) הם אסטרונומיות. אני מודע לעובדה שעד היום תחזקת S2K וגם היא יחסית יקרה לאחזקה אבל פורשה זה 3 רמות למעלה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ה-Z4 החדשה היא רכב יפהייפה , אבל לא בכיוון (גם לא הישנות על שלל גירסאותיהן) , והמיאטה בטח שלא (שכנראה תהיה אחד הרכבים היותר כייפים שאיי פעם נוצרו , אבל אין קשר בין זה לבין הרכבים שאני מדבר עליהם) .

לגבי ה-M3 , אני לא בטוח , אף פעם לא צללתי מספיק לנושא שלהן .

המראה חשוב , אבל לא הפוזה ולא הסטטוס , אתה פשוט לא בכיוון המחשבה שלי (אולי ה-M3 , ששוב , מעולם לא התחברתי או בדקתי את הנושא) .

בחמישי יש לי נסיעת מבחן חוזר על ה-370Z , מקווה לגבש דעה לגבייה .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

אני הייתי ממליץ לך לבדוק את אופציית ה BMW 1M Coupe החדשה.

מכונית מדהימה לכל הדעות...

תעשה בדיקה קצרה בyoutube ותראה מה זה.

ואפשר להוציא אותה חדשה מקמור בפחות מ400 אלף.

דיטיילר בנשמה...

מוכן לעזור בכל שאלה, בעיה ומה לא

פורסם

M1 במידה והיא פחות מ 400 אלף ש"ח בהחלט נראית לי אופציה מצוינת(אתה בטוח במה שאתה אומר?)

אני יודע שהייתה שמח למצוא רכב בפחות מ 300 אלף ש"ח אבל יכול להיות שאם אתה בעל ראש פתוח ואולי יש לך את הממון הייתי בודק את הקאדליק CTS-V רכב מאד מפואר ומאד מאד חזק הביקורת עליו מצוינות ונראה שאתה מקבל את הכל בחבילה אחת.

שיהיה המון בהצלחה

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

אין לי שמץ לא לגבי ה-1M ולא לגבי ה-CTS-V , הראשונה נשמעת יותר הגיוני והשנייה לא נשמעת הגיוני בכלל , אבל שתיהן לא בדיוק מופיעות בכל ההשוואות שאני קורא (כשאני מחפש חוות דעת על קורבט , 370Z ודומותיהן) .

מדוע הן עדיפות , לא רק ממה שכתוב בביקורות , אלא גם לפי הניסיון האישי של מי שנהג בהן?

פורסם

לצערי אין לי ניסיון נהיגה על ה1M כך בוא נגיד שבהשוואות שלה עושים את זה לרוב מול הM3... ככה שאין לך הרבה מה לדאוג זאת מכונית מדהימה.

לגבי המחיר אני בוודאות יודע שאפשר להביא את הרכב הזה מקמור בפחות מ400 אלף (על הכביש)

אני ממליץ לך בחום רב להתחיל לבדוק את האופציה שהצעתי לך. אם תקנה ולא תאהב אני אקח אותה.

שמע כרגע זאת מסומנת כמכונית הבאה שלי אין לי ספק.

דיטיילר בנשמה...

פורסם

אין לי נסיון אם הקאדליק (לא חושב שלמישהו מהפורום יש) רק מביקורות שיצא לי לקרוא, אבל אם הניסאן בהחלט יש נסיון ובגלל כמה עיקובים קטנים שנפתרו לאחרונה זה הרכב שהולך להיות לי מתחת לחנייה, אתה מסכים איתי שההשוואה בין הניסאן לקורבט די רחוקה מהמציאות הקורבט זהו רכב שחזק משמעותית מהניסאן והם נמצאים בקטגורויות שונות, יכול להיות שאיכות החומרים של הניסאן עדיפה אבל פה זה נגמר.

לשם כך הייתי ממליץ בכל זאת לבדוק את הקאדליק מדובר ברכב עם מנוע V8 ו 560 כוחות סוס שמצוי גם בקורבט, רק שכאן אתה מקבל רכב שהוא מאובזר בהרבה ובעל איכות חומרים עדיפה(ציינת בעצמך שאתה רוצה רכב שיהיה לך נוח ליומיום ואני משער שגם מפנק כמה שיותר)

הבעיה שלא נראה לי ניתן לתאם נסיעת מבחן לרכב וניתן להזמין אותו רק בהזמנה מיוחדת.

פורסם

אלא אם שיעורי הבית שלי לא נכונים , אתה לגמריי לא בפרופורציות .

המשקל של הקאדילק כבד מכדי לכתוב אותו בפוסט הזה , תהיה טובה ככל שהיא תהיה (ואין לי שמץ אם היא בכלל טובה , אבל אין טעם להתחיל לברר עם כזה משקל) , היא לא ברת השוואה עם הקורבט ששוקלת כמה מאות ק"ג פחות .

עכשיו אם נחזור לנקודת המוצא , S2000 , ונגדיר שהמטרה היא למצוא את הרכב הטוב ביותר בהתאם לדרישות והתקציב - הקורבט והניסאן נכנסות למשוואה , מי עדיפה?

זו שאלה שגם אחריי נהיגה , התייעצויות עם מנוסים ממני , וקריאת אינסוף השוואות עדיין אני לא יודע לענות עלייה (ולכן הזמנתי נסיעות מבחן חוזרות) .

שתיהן יהיו טובות מה-S2000 ברוב הפרמטרים (אמינות בטוח לא , מבחינת תחושת הנהיגה יהיה קשה להגדיר אבל אני מאמין שהן מעט פחות מהוקצעות , אבל עדיפות בכל פרמטר אפשרי אחר) , כשה-370Z תהיה מעבר טבעי יותר , וה-C6 תהיה מעבר שידרוש יותר התאקלמות (יכול להיות שהקורבט תהיה עדיפה על הניסאן בהרבה , אבל אני מאמין שבהשוואה ל-S הניסאן תשמר חלק נכבד מהחדות של הרכב , הרבה יותר מאשר הקורבט שכנראה חדה כמו גרזן) .

פורסם

ידידי אני בטוח שעשית שעורי בית, אבל הייתי שמח אם הייתה נכנס ליוטיוב ורואה קצת ביקורות על הרכב מבטיח לך שגם אתה תופתע

ולגבי השאלה שלך מי עדיפה הקורבט או הניסאן אני די בטוח שהקורבט, באמת עדיין מוזר לי שאתה משווה בינהם.

פורסם

אני עדיין מסנן את השרמן CTS-V .

בוא נחליף תפקידים לרגע , מדוע אתה חושב שהקורבט עדיפה על הניסאן?

עכשיו , נסה למנות סיבות שבגלל הניסאן עדיפה?

שמור על יחס ל-S2000 כל הדרך , אני מבטיח שהתוצאות מעניינות .

פורסם

אני גם הייתי חושב בכיוון הניסאן,היא כמו שאמרת מעין שדרוג מקובל וטבעי מהS שלך.

רכב יותר מתנהג ואתלטי,מכונת נהיגה שמבצעת יותר טכני.

הקורבט נראית לי גדולה מדי ומגושמת,נכון שהיא חזקה יותר אבל לא רואה היכן זה יתבטא בטיולים טכניים,אולי טיול חוצה ישראל בקו ישר ולמרחקים(ידוע לי כי הקורבט איננה עוד אמריקאית שאיננה מסוגלת לפנות).

אם אני מבין את הראש שלך אז חבל שלא מייבאים לארץ לוטוס אליס\אופל ספידסטר זה היה עושה עבורך בחירה קלה יותר.

פורסם

אם התקציב יאפשר לדעתי אתה צריך לשאוף לקיימן. אולי לא הכי חזקה אבל הכי מכונית לנהג. זו הבחירה השניה שלי. אחרי זה תהיה ה- Z. האחזקה של קורבט נראית לי על פניו יותר מורכבת (זמינות חלפים וכו') אז הייתי יורד מזה.

הבחירה הראשונה זה משפחתית מפנקת כלשהי + S1000RR.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

אם הבמוו לא באה בחשבון אז הייתי הולך על הניסאן מבין השתיים שכן היא יותר חדה/טכנית/מדוייקת מאשר הקורבט.

הניסאן היא מכונה יפנית מעולה והיא רכב מצויין.

לא יצא לי לנהוג על הקורבט אבל הניסאן היא אחלה מכונה.

וגם מבחינת אחזקה לדעתי היא תהיה יותר קלה ונוחה.

דיטיילר בנשמה...

פורסם

אתם מתייחסים יותר מידי לנושא התחזוקה , לא ממש איכפת לי , אלא רק שהמכונית תהיה אמינה (לכן לא איכפת לי מהבדלי האחזקה בין קורבט לבין הניסאן ששתיהן אמינות יחסית עם מחלות ספציפיות לכל אחת מהן , אבל כן איכפת לי בהשוואה לפורש הקודמות שנוטות לשפוך מנועים) .

גם ככה , את כל המכוניות שלי אני מתחזק באותו האופן הקפדני והעלות תהיה זהה (מרווחי הטיפולים לא משתנים , הנוזלים לא משתנים , ומה שמשתנה זה הבדלים זניחים בעלויות של פילטר שמן וחלפים דומים) .

GTI33 , הנקודה החשובה היא , שהקורבט C6 מתנהגת הרבה יותר טוב מקודמותייה , ולמרות המראה המאסיבי שלה (שבפועל המידות שלה לא כאלו גדולות , וגם המשקל סביר) היא לא מרגישה כמו ספינת משא .

בנסיעת המבחן חששתי בכל פנייה , הדוקה או על הצד , שהקורבט תתננהג כמו שמצפים ממנה , והיא הפתיעה אותי לטובה (הייתה יחסית נטראלית , והיה קל מאוד להחזיק אותה על הצד) , בדיוק כמו שכתוב בכל הביקורות .

למרות זאת , אם הייתי יודע שהיא אכן בעלת התנהגות טוב וחדה כל כך , ממזמן הייתי רוכש אותה , לצערי מקריאה באינטרנט או מנסיעת מבחן בסיסית קשה נורא לעמוד על עד כמה באמת ההתנהגות כזו (וקרא את החלק האחרון של תגובתי , שם אני דורש יכולות טכניות , אבל מפקפק בזה שלא ניתן לפצות עליהן ביכולות אחרות) .

oferh , הקאיימן היא בהחלט שיקול , רק שאני לא בטוח איך להתקדם איתו (נתחיל מנושא נסיעת המבחן) .

Sabotage , אין שום התנגדות ל-BMW , רק שמעולם לא "נמשכתי" ל-M3 (וסביר להניח שגם לא ל-1M) .

אתה אכן צודק שהניסאן טכנית יותר מהקורבט , אבל באותה המידה גם ה-S2000 טכנית יותר מהניסאן , ואפילו מיאטה יותר טכנית מהניסאן - הנקודה היא שטכניות זה קלף הכרחי , אבל לא בהכרח מכריע .

• תוכן חדש...