Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האג'נדה שלי היא לא לבחון את עצמך בכביש הציבורי כי אתה עלול להרוג אנשים אחרים.

אם זה לא עומד בקנה אחד עם מה שהפורום תומך בו אז באמת אין לי מה לעשות כאן.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
  • תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קורסיקה, אל תיקח את זה קשה, לא תצליח לחנך את כולם.

יש פה שתי גישות שונות לתחום, אל תיתן לאחרים לבאס אותך או לערער אותך.

פורסם
אתם מדברים פה הרבה על מגבלות, נהיגה על מגבלות זה משהו שרק נהגים מאוד מאוד מיומנים ומקצועיים יודעים לעשות, מעבר לעובדה שצריך ביצים של שור כדי לעשות זאת באמת, צריך יכולת שליטה מוחלטת ברכב, בכל מהירות ובכך תנאי דרך.

לא נוהגים על המגבלות בכביש ציבורי. כל נהג תמיד ישמור מקדם בטחון כלשהו בנהיגה על כביש. גדולתו של הנהג המיומן היא לא בכך שהוא יכול לנהוג ללא מקדם בטחון, אלא שהוא מסוגל לנהוג מהר ועדיין לשמור על מקדם בטחון היכן שהנהג ההדיוט ינהג לאט יותר, אך עם מקדם בטחון זהה או אפילו קטן יותר. כאשר נוהגים נכון, אפשר לעתים לנסוע במהירות כמעט כפולה מנהג אחר ועדיין לשמור על מקדם בטחון גדול משלו!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לא נוהגים על המגבלות בכביש ציבורי. כל נהג תמיד ישמור מקדם בטחון כלשהו בנהיגה על כביש. גדולתו של הנהג המיומן היא לא בכך שהוא יכול לנהוג ללא מקדם בטחון, אלא שהוא מסוגל לנהוג מהר ועדיין לשמור על מקדם בטחון היכן שהנהג ההדיוט ינהג לאט יותר, אך עם מקדם בטחון זהה או אפילו קטן יותר. כאשר נוהגים נכון, אפשר לעתים לנסוע במהירות כמעט כפולה מנהג אחר ועדיין לשמור על מקדם בטחון גדול משלו!

וזה בדיוק מה שהיה בסרטון, נהיגה מהירה יחסית לאחרים שנוסעים שם.

אבל עם מקדמי ביטחון עצומים. כמו שרשמתי.

וגם רואים שכן היה לי תת היגוי קל עדין נשארתי בנתיב שלי.

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

אגב oferh אתה מתייחס לסכנה לפרנסה של "מדריכי" נהיגה. אתה מבין שמדובר על אנשים שעושים כסף משימוש בכביש ציבורי תוך כדי שהם מסכנים עוברי אורח?!

אתה אמיתי?

נראה לי שאתה לא אמיתי. מאיפה ההכללה המטופשת הזו שמדריכי נהיגה עושים כסף מסיכון עוברי אורח? עדיין לא פגשתי מדריך נהיגה שהמשפט הראשון שיצא לו מהפה לא כלל את המילה "בטיחות". ואם אפגוש - לא אלמד אצלו. לא חייבים לנהוג כמו מופרעים בשביל ללמוד נהיגה, ובטח שלא מלמדים "נהיגה מופרעת", אלא "נהיגה מתקדמת". ההבדל עצום.

אני למדתי נהיגה והעברתי את השנים הראשונות שלי על ההגה במדינה עם ספורט מוטורי, רכבים חזקים עם הנעה אחורית ומשטרה שבסופ"ש סוגרת כבישים מפותלים במיוחד כדי שנהגים יוכלו ליהנות קצת מנהיגה בטוחה.

יש לך במקרה סימוכין לעניין הזה? כי אני לא שמעתי על מדינות שסוגרות כבישים מפותלים כדי שהנהגים יסכנו את עצמם בהם. אח"כ המשטרות עושות מעבר על הכביש בשביל לאסוף את הפגרים? :-P

עכשיו אתה מבין למה מה שmadriver עושה זה השתוללות?

הוא מגיע למגבלות על כביש ציבורי.

הוא בעצמו קורא לזה "אימון". אתה מבין? הוא מתאמן בכביש ציבורי.

אלא איפה רצית שהוא יתאמן? נהיגה מתקדמת מלמדת אותך דברים שאפשר ליישם בכל נהיגה, לא רק בנהיגה ספורטיבית ולא רק על המסלול. הגיוני לגמרי שהוא יתאמן על הכביש בדברים כמו קווים נכונים, שליטת מצערת ובלם, עבודת הגה וכולי. וזה ממש לא חייב להיות מסוכן.

עם זאת, לא ראיתי את הסרטון אז קשה לי להעריך בנוגע לנהיגה שלו ספציפית. סרטונים כאלה משעממים אותי - אין אקשן והם נמשכים שעות. מה גם שמהכמה שניות שראיתי הצילום ממש גרוע.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יש לך במקרה סימוכין לעניין הזה? כי אני לא שמעתי על מדינות שסוגרות כבישים מפותלים כדי שהנהגים יסכנו את עצמם בהם. אח"כ המשטרות עושות מעבר על הכביש בשביל לאסוף את הפגרים? :-P

הרעיון הוא לעשות ספורט עממי (בערך).

זה דומה למסלול של מונקו, שסוגרים בו רחובות בצורה מסודרת, או פייקס פיקס ומסלולים אחרים שלמעשה הם כביש ציבורי רוב הזמן, חוץ מבזמן אירוע ספציפי.

עושים את זה המון עם ראלי של אספנות (Mille Milia) למשל.

זה עולה כסף ואני מעולם לא השתתפתי אבל יש את זה בכמה מקומות.

גם בארץ יכולים טכנית לעשות את זה, אם היו מקצים כבישים ספציפיים לנושא הזה.

באופן אישי מעולם לא השתתפתי במשהו כזה (הייתי צעיר מדי) אבל רק העובדה שזה קיים ויש ספורט מוטורי "יחסית עממי" משפרת את תרבות הנהיגה.

פורסם

יוסי, המסלול של מונקו נסגר לטובת מירוצי מכוניות (בעיקר פורמולה 1) ולא לספורט עממי.

פייקס פיק - אותו הדבר.

מירוץ המילה מילייה מתקיים על כבישים ציבוריים שבהחלט לא נסגרים לתנועה לנהגים רגילים. אני יודע את זה גם כי נהגתי בכבישים האלה בזמן המירוץ (חוויה מדהימה!).

בקיצור - תביא סימוכין, או שאל תגיד סתם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני לא אומר סתם.

זה מה שזכור לי.

אני זוכר כבישים סגורים כמו בראלי, רק שהרכבים הם סטנדרטיים ויומיומיים ויש להם רק מספר על הצד כמו בימי מסלול.

אין לי מושג מי הנהגים אבל הרכבים היו רכבים יומיומיים לחלוטין.

המקום היה אזור שקוראים לו La piramide בסנטיאגו.

זה היה גם לפני שהייתי בכלל מעורב בתחום הרכב ולא הבנתי הרבה.

פורסם
אני לא אומר סתם.

זה מה שזכור לי.

זה היה גם לפני שהייתי בכלל מעורב בתחום הרכב ולא הבנתי הרבה.

בקיצור, אתה בעצמך מודה שאתה לא באמת יודע. מבחינתי זה נקרא להגיד סתם, מצטער.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני זה קורה המון בבריטניה

אני יחפור ב106owners ויביא דוגמאות

אבל אפשר לחפש auto-x ביו טיוב ולראות המון דוגמאות לסגירת כבישים

שאני יהיה יותר מאוחר מול מחשב אני יחפש.

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

auto-x ביוטיוב מוביל להמון ג'ימקאנות במגרשי חנייה סגורים. לא קרוב אפילו לסגירת כבישים.

אני לא טוען שזה לא קיים. יש מרוצי כביש ספציפיים שבהם כבישים מסוימים נסגרים לתנועה לצורך התחרות, אבל זה מאוד נדיר ולמיטב ידיעתי לא קורה בכבישים מפותלים ורק לצורך "אימון נהיגה", אלא לצורך תחרויות מוסדרות. בארה"ב, למשל, מתקיים במשך שנים מירוץ כביש שבו המכוניות צריכות לעבור כך וכך ק"מ במהירות ממוצעת מדויקת מאוד. גם כבישים מסוימים באי מאן נסגרים לפעמים לצרכי מירוצים או בחינת מכוניות ע"י יצרנים שמשלמים כסף טוב בשביל זה. אבל סגירת כבישים סתם בשביל שנהגים יסעו מהר?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני גם יודע רק אל תחרויות רישמיות. לא על אימונים.

מה שמבדיל שלכולם יש מסלולים:bigcry:

פורסם

חבר שהתחרה בפינלנד (יניב בוסקילה), סיפר לי שהוא נסע באיזה אזור כפרי עם מנהל קבוצת המרוצים שממנה שכר את הרכב.

בשלב מסויים יניב התלהב מאיזה קטע כביש מאוד ארוך.

המנהל שאל אותו אם הוא רוצה להתאמן על הקטע הזה, כי אם כן אפשר לשלם למועצה ואז הם דואגים לסגור את הקטע ולהפנות את הנהגים לכבישים אחרים.

לפי מה שהבנתי ממנו זה אפשרי כמעט בכל מקום (אני מניח שבמרכז העיר הלסינקי זה לא כל כך אפשרי, אך בכל מקום שהוא לא ממש מרכזי, כן אפשר)

עודד.  

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

• תוכן חדש...