Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן הרובוטית.

הסיפור,

איש קבע בתחילת דרכו, נוהג עם ראש, מרחקים ארוכים (במקרה של חסכון אפנה לאוטובוס, עד מתי),

נוסע פעם פעמיים בשבוע לבית. הנסיעות גורמות לי לדכאון ורוצה לשבור שגרה.

הכסף,

20K מקדמה.

550 ל30 חודשים.

21K אופצית רכישה.

הבדיקות,

בקרוב אעשה הכל.

התקציב,

הגדרתי תקציב ל1800 שקל בחודש לרכב.

על הקורולה יוצא לי 1600 שקל בחודש הכל כולל הכל.

כלומר 200 שקל בחודש מהתקציב נשמר לצורך טיפולים וכו.

מבקש דעה.

פורסם

קורלה=גיר רובוטי=צרות.

לא סתם הקורולה הרובוטית נסחרת במחירים נמוכים מאוד בהשוואה לקורולה runx למשל ולא סתם היבואן חזר לייבא את הגיר אוטומטי מהר מאוד.

חשוב לציין! גיר רובוטי בכללותו אינו דבר רע ומשום מה הנהג הישראלי לא מסתדר איתו אבל הקהל מצביע ברגליים כמו שאומרים והקורולה הרובוטית קבילה "אות קלון" בשוק הישראלי ולכן אני במקומך היתי מחפש רכב אחר.

בהצלחה.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

היי,

טויוטה קורולה הוא רכב טוב מאד. בשנת מודל 2008 למדנו להכיר, ולא תמיד לטובה, את התיבה הרובוטית. התיבה הזו, שהרעיון מאחוריה נכון וטוב אך הביצוע של טויוטה אינו מהמוצלחים, מצריכה זמן הסתגלות והתרגלות. יש כאלה שמתרגלים אליה תוך מספר שעות, ויש שגם אחרי שנה עם הרכב עדיין הולכים איתה מכות. עם זאת, ולאור המוניטין הטוב של טויוטה, גם למכוניות עם הגיר הרובוטי יש שוק משומשות טוב. לא טוב מאד כמו לדגמים ה"רגילים" אך עדיין לא קטסטרופה. אמנם אני בעל אינטרס כשמדובר על המלצה על קנייה מליסינג מול קניה מפרטי – אבל נקודה אחת חשובה מעל לכל אינטרס: אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו. כשמדובר ברכב משומש – חשוב מצבו, כיצד טופל והליקויים בו. קח בחשבון שיש חברות ליסינג ששומרות על המכוניות שלהן כמו שצריך, מטפלות במוסכים מורשים וכו', ויש לקוחות פרטיים שלא עושים את זה. כך שחבל להכליל. מצאת רכב במצב שמשביע את רצונך? בדוק אותו בדיקה מקיפה במכון בדיקה שאתה בוחר, ובמידה והבדיקה מניחה את דעתך – בצע משא ומתן על המחיר, ובמידה ואתה קונה מליסינג – דרוש אחריות ופריסת תשלומים נוחה, וכן התחייבות לרכוש את הרכב בסוף התקופה.

בהצלחה,

גיל מאוויס

פורסם

אז ככה!

לאחר התלהבות מהקורולה הרובוטית, הבנתי שזה משהו שבעתיד יכאב, וגם קבלו את ההצעה של שלמה סיקסט:

יונדאי אקסנט 2008

80647 ק"מ

אחריות לשנה על 10 מכלולים.

קבלתי אותה ב:

20K מקדמה

580 שקל בחודש.

שריינתי לעצמי את הרכב, בתהלכי הגעה לנסיעת מבחן ובדיקה במכון שלי.

עדיין שוקל על להעביר לרכב אחר.

באמת שאני אוהב את הקורולה הזו, הלוואי והיתה שלי,

אבל באמת שאני לא אקח את הסיכון הזה אלא אם כן מישהו מוכן לקחת אחריות ולתת אחריות יותר רצינית.

עריכה:

הקפאתי את היונדאי, התחיל לרדת לי ממנה.

אני חושב על הרכבים הללו כבר חצי שנה, הגיע הזמן להחליט.

פורסם

לא פירטת שום דרישה מהרכב למעט זה שהוא עומד לעבר נסיעות ארוכות.

אם אתה מחפש חיסכון אז דווקא סופר מיני או מיני ידנית וחדשה הכי יתאימו לדרישות. אם אתה בעל משפחה שזקוק גם למרווח ותא מטען אז תהיה עדיפה משפחתית קומפקטית או משפחתית סדאן.

למיטב הבנתי איש קבע בתחילת דרכו - בן 22-23 ולדעתי כדי להשיג מקסימום חיסכון וגם התאמה לצרכים של נהג יחיד או מקסימום עם עוד נוסע או שניים.

לא ציינת גם תקציב, לנסיעות ממש ארוכות למשל תתאים יותר סופר מיני והיום ניתן לקנות גם אחת כזאת חדשה בכ-70 אלף שקלים ולהינות מכל היתרונות של רכב חדש ביחד עם יחידות כוח קטנות וחסכוניות.

כתוב הודעה ובה תפרט את כל הצרכים והרצונות שלך מהרכב ויהיה קל יותר לעזור לך לבחור.

בהצלחה.

פורסם

הבנת נכון לגבי הצרכים אין לי עוד מה לפרט, אבל אפרט בכל זאת.

לא רוצה רכב ספורט, אני נוסע כמו אדם בוגר בלי קיקדאון עם הרבה התחשבות ברכב, אין לאן למהר.

התקציב הוא 1800 שקל בחודש.

כלומר ביטוח + רכב + דלק + טיפולים תיקונים 1800 בחודש.

התקציב לרכב הוא כפי שהוא, אם יש עודף העודף נשאר בצד לצורך תחזוקה עתידית, ואם אין כסף אז חוסכים בדלק ונוסעים באוטובוס.

זאת התוכנית כרגע, רוצה לנסות אם התוכנית הזו תעבוד לי.

הסידור הוא כזה שבסוף יהיה לי קל לקנות או להחזיר את הרכב, עם החזר חודשי נמוך ומקדמה של 20K, לא רוצה יותר מזה.

פורסם

אני מציע לך לחשוב בכיוון של רכבי המיני החדשים והזולים כמו סוזוקי אלטו או פיג'ו 107 שהן מחזיקות בתואר הזולות ביותר בישראל.

לרכב חדש 3 שנות אחריות שבהן תצטרך לממן רק ביטוח, טיפולים שוטפים וצמיגים כשצריך. לדעתי זה הכי קרוב לדרישות התקציב שלך, הכי מתאים לאדם צעיר ורווק ומספק הרבה שקט נפשי משום שמדובר ברכב חדש.

פורסם

יש לי דעה שלילית מטורפת על הרכבים הקטנים הללו. לא מעוניין בהם.

תודה בכל מקרה על העזרה.

החלטתי ללכת על היונדאי 2008 1.4 אקסנט.

היא באמת חסכונית בדלק.

היא יחסית גדולה.

נפילת הערך שלה היא יתרון בשבילי.

בדקתי לעומק וטכלס אין לה תקלות אחרי משאל רציני בין קצינים שעשיתי.

הדעות הקודמות במדינה הזו פשוט מוגזם.

פורסם

האקסנט היא מכונית דיי סתמית, לא חסכונית, לא נוחה, לא זריזה ומשעממת.

אני לא מבין למה אדם צעיר ורווק צריך לרכוש רכב יחסית גדול ומסורבל.

אם המיני לא טובים לך נסה סופר מיני. פולקסוואגן פולו, פיג'ו 206/7, מאזדה 2, יונדאי I20, רנו קליאו שחזרה לאחרונה לכותרות וגם סקודה פאביה.

• תוכן חדש...