Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מבקש הסבר על אופן פעולה של מנגנון כיוון אוטומטי בכבל מצמד של רכבי סיטרואן (קסארה, ברלינגו).

זה החלק שנמצא מתחת לגרמושקה שמסומנת בירוק.

קראתי כמה הסברים בנושא, זה מנגנות עם כדוריות, לא ממש הצלחתי להבין איך הוא מבצע כיוון מתיחה של הכבל.

תודה.

1.jpg

2.jpg

פורסם
שלום,

אני מבקש הסבר על אופן פעולה של מנגנון כיוון אוטומטי בכבל מצמד של רכבי סיטרואן (קסארה, ברלינגו).

זה החלק שנמצא מתחת לגרמושקה שמסומנת בירוק.

קראתי כמה הסברים בנושא, זה מנגנות עם כדוריות, לא ממש הצלחתי להבין איך הוא מבצע כיוון מתיחה של הכבל.

תודה.

שלום

זהו סוג של רצ'ט, מוט אוקולון משונן שהתנועה שלו חד כיוונית בכיוון של קיצור הכבל , כאשר יש חופש גדול מדי של הדושה.

אם מאיזה שהיא סיבה הכבל קצר מדי יש צורך ללחוץ על החלק הקשה עם שתי אצבעות באופן שמשחרר את השיניים ומאפשר

למשוך את הכבל כדי להאריך אותו.

מקוה שזה מספיק ברור, תנסה לבד עד שתבין

פורסם

בעיקרון, אין שירטוט (ברשת) שניתן להסביר איך בדיוק זה עובד.

בגדול, זה כמו שאמנון אמר: מדובר במנגנון ראצ'ט. להערכתי יש לו 2 קפיצים פנימיים - אחד לכיוון הדוושה והשני לכיוון הגיר. המטרה של הכבל היא לאפשר את תנועה המזלג של הקלאץ' (בשיחרור) עד הסוף, ע"מ שלא יווצר מצב שמזלג תמיד "לחוץ" מעט - ומצד שני מאפשר חזרה של הדוושה עד לנקודה שבה הדוושה לא תחת "לחץ".

לאיטלקים יש כבל דומה עם מנגנון גדול יותר (פיזית) באופן משמעותי. לא יודע אם הוא יותר טוב מהמקורי או לא, אבל הצטיידתי באחד כזה בשביל לנסות. הוא עושה רושם מבטיח יותר מהמקורי - אבל אין לדעת.

בנוסף, בכבל האיטלקי יש הנחיית יצרן מפורשת לגרז את הכבל עם גריז לבן (ליתיום) באופן קבוע לצורך שמירה על הכבל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה לכם,

ההסבר מובן, אבל לא מובן לי איך זה בנוי תכלס.

קילפתי את הגרמושקה, רואים שם רק קפיץ גדול אחד וזהו.

אגב, ראיתי באינטרנט כבל של SACSH ללא מנגנון מתיחה הזה, עם כיוון ידני, ראו תמונה.

נ.ב. איציק, כמה עלה הכבל האיטלקי ?

על המקורי שילמתי 300 ש"ח.

1.jpg

פורסם

הכבל האיטלקי עולה כ 140-150 שקל (לדגם 2.0HDI - מק"ט מקורי 2150CX). קניתי ב EBAY UK.

אני יודע שגם בארץ מוכרים משהו תחליפי, אך לא ידוע לי אם זה בדיוק כזה או חיקוי אחר.

ב 1.6HDI יש גם 2150CX (עד תאריך יצור מסויים) ולאחר מכן 2150CY (מעט יותר יקר).

כבדרך אגב: בארץ מדובר ב"מכה" רצינית של הכבלים האלו - ואילו בחו"ל (בדגמים שההגה שמאלי כמו אצלנו, עם כבל ולא משאבות) לא שמעו על בעיות בכבלים האלו בכלל. המק"טים זהים 1:1.

הבעיות בכבלים מסתכמים רק במותחן האוטומטי - ואם יש אפשרות לשים כבל עם כיוון רגיל (באופן אישי לא נתקלתי בכזה, אבל אם אתה אומר שיש אז תבדוק היטב שמדובר בכבל שמתאים לרכב שלך) נראה לי שזה עדיף לאורך זמן.

דרך אגב II:

את הכבל התחליפי יותר קל להרכיב. הוא בא עם מעין "ניצרה" חיצונית ואפשר להרכיב את הכבל ממש בקלות. הכבל המקורי לא מגיע עם "ניצרה" חיצונית ואתה נאלץ ללחוץ על מעין "כפתור" בקצה הכבל (צד הדוושה) בשביל לשחרר אותו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כבדרך אגב: בארץ מדובר ב"מכה" רצינית של הכבלים האלו - ואילו בחו"ל (בדגמים שההגה שמאלי כמו אצלנו, עם כבל ולא משאבות) לא שמעו על בעיות בכבלים האלו בכלל. המק"טים זהים 1:1.

ישבתי קצת על הפורומים הרוסיים, וגם הם מתלוננים הרבה על הכבל הזה, בעיקר בדגם 1400 בנזין שהוא הנפוץ ביותר שם (אבל מנגנון המתיחה שם למייטב הבנתי זהה לדיזל)

וגם מדווחים על אורך חיים של 40-50 אלף קילומטר.

נתקלתי גם במספר שירשורים שמתארים שיפוץ של הכבל - של אותם חברה שמשפצים כל דבר אפשרי ובילתי אפשרי.

• תוכן חדש...