Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש המלצות לרכב ראשון, עד 15K, ידני, חסכוני, רצוי מהנה

X plane
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום חברים,

החלטתי שעלי לקנות רכב ראשון, ע"מ להפסיק להתעלק על רכבי ההורים.

התקציב עומד על כ15K.

אני נוהג כ 250-300 ק"מ בשבוע, כ200 מהם בינעירוני.

הדרישות הן: ידני, חסכוני, בטיחותי (לא חובה. סתם בונוס נחמד), ואמין. רצוי גם שבפעמים שאחליט להתעלם מהדלק וללחוץ על הדוושה הימנית- משהו באמת יזוז שם בפנים (אבל גם זה לא חובה, אלא רק בונוס). רוב הנסיעות שלי הן לבד. לפעמים עם עוד אדם אחד.

וחובה חובה חובה- מזגן שאשכרה עובד. ועובד טוב. 80% מהנסיעות שלי הן בשעות היום.

מחיפוש קצר בפורום העליתי כמה שמות שהייתי רוצה קצת הסברים על מה טוב ומה לא:

- קליאו

- פונטו

- גטס (באיזה שנים יש את הבעיה של צריכת הדלק המוגזמת?)

- פיאסטה

- סטארלט

- 206

- סריון

אני יודע שביקשתי המון מידע על המון רכבים, אז אני מודה מראש למי שלקח את הזמן לתת לי תשובות.

תודה,

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קליאו- (או למעשה קליאו B) אפשרות טובה, לא עגלה, הגה די מתקשר ושלדה טובה. רכב טוב ונוח, איכות פלסטיקים קצת נמוכה (יצור בטורקיה)

פונטו (פונטו ספייס למעשה)- שלדה טובה, רכב קליל מאוד וזריז על הכביש. הגה חשמלי חסר תחושה (אבל לפחות נוח לאחיזה...), גרסת ה 60 כ"ס קצת חלשה בעיקר שהמזגן דולק, אז זה לא הרכב ללחיצות. אם אתה יכול, תמתח את התקציב ב 2000 ש"ח ותחפש לך ELX עם 80 כ"ס, מגיבה באופן חביב ללחיצות, ובגרסה הזו בנוסף להיותה זריזה מטבעה, גם מהירה למדי.

גטס- לא בתקציב שלך, אם משהו במקרה כן נופל בתקציב שלך זה מהדגמים המוקדמים וטוחני הדלק. להתרחק. לא נוחה ורחוקה מלהיות כיפית בצורה כלשהי.

פיאסטה- מושבים נוראיים (לדעתי), קטנה ודחוסה מבפנים.

סטארלט- לא נסעתי באחת אף פעם.

206- הכיפית מכולן פה בחבורה, נוחה, הגה מתקשר, שלדה טובה, אבל תחזוקה קצת יותר יקרה מהשאר. בנוסף, אני בספק שתוכל למצוא אחת ב 15 אלף בכלל.

סיריון- מיושנת ביחס לאחיותיה האירופאיות, מומלצת רק למי שמחפש אוטומט אמין בתקציב נמוך מאוד. לא.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל, תודה על התגובה המהירה והמושקעת.

קליאו- קצת מדאיגה אותי האמינות של הרכבים הצרפתיים. למרות שמהשנים הללו אין לי נסיון איתם כלל. האם הדאגה שלי לחינם או שיש דברים בגו? אגב, כמה כ"ס יש לרכב הזה?

פונטו- אוקיי, אני אחפש elx. איזה שנים אני מחפש פה?

גטס- ירדתי מהעניין. רק לידע כללי- מהן השנים שבהן היא טוחנת דלק?

פיאסטה

206- כמה אקזמפלר טוב יעלה לי?

סריון- מה עם הדגמים הידניים? לא שווה?

אורן

hagggg55 כתב:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממה שאני מכיר מנסיון אישי:

רנו קליאו- ללא ספק רכב מהנה יחסית למחיר שלו. המנוע 1.4 16V מנוע חזק יחסית והרכב ביחד עם השילדה של הקליאו מרגיש די כיפי. הצד הפחות יפה הוא האמינות, שזה הרבה עניין של מזל, אבל אין לרכב מוניטין אמינות טוב

טויוטה סטארלט- הרכב חביב למדי, מנוע 1.3 שמפיק 80 כ"ס הוא לא רע בכלל, אבל פחות טוב מהקליאו. שלא נדבר על זה שמבפנים הוא כמו כול טויוטה טיפוסית משנות ה-90, מרגיש מאוד ספרטני ודי עלוב. לזכותו יש לו מוניטין אמינות מאוד טוב, ובכול מקרה צריך לבדוק את הרכב טוב מאוד כי הוא יכול להאכיל ממש הרבה חרא אם לא טיפלו בו טוב.

ודרך אגב,להתרחק כמו מאש מהדגמים שלפני שנת 96!!!(אלא אם בא לך לשלם על קלאץ' מחיר של קלאץ של קליאו ספורט...)

לשיקולך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האזהרה הזאת מתייחסת לקליאו או לסטארלט?

אגב מה עם אפלאוז? איך הרכב?

hagggg55 כתב:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנוגע למה ששאלת בקשר לקליאו-

אתה צריך למצוא רכב שטופל כמו שצריך, ולא צפויות לך בעיות רציניות. הבעיה עם הקליאו היא בדגמים האוטומטיים, שהגיר שם נוטה להתפגר יתר על המידה וההחלפה לא זולה.

בדגמים הידניים המצב די בסדר, רק לוודא שברדיאטור יש נוזל קירור נורמלי ושכל מערכות החשמל עובדות.

האפלאוז אחלה רכב וגם אמין, אבל לא בטיחותי כמו האירופאיות, ותא הנוסעים ממש לא נעים או מעוצב כמו של האירופאיות.

בנוגע לפונטו ELX- שנים 2001-2003. בתקציב שלך נכנסת רק 2001, או עם נס קטן 2002.

פיג'ו 206- תעלה לך כ 16-17 אלף וצפונה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקיי. אני אבדוק את המים ברדיאטור שהם באמת ירוקים, ואת תקינות כל האורות והחשמל ברכב. עוד משהו שצריך לשים לב אליו?

לגבי הפג'ו, במחיר כזה ניתן למצוא אקזמפלר טוב? כי אני מוכן להתגמש קצת בשביל תוסת הפאן שה206 מציעה לעומת המתחרות הנ"ל.

hagggg55 כתב:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גטס- ירדתי מהעניין. רק לידע כללי- מהן השנים שבהן היא טוחנת דלק?

הגטס נחשבת למטחנת דלק מהדגם של ההשקה (2003) עד 2006 כולל, כמובן מדובר רק על גיר האוטומטי.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא טיפולים במורשה, אבל חלפים רצוי שיהיו מקוריים או אם חליפיים, רק תוצרת אירופה ובאיכות גבוהה.

אני בטוח לא צריך להגיד לך מה קורה לגרמניה שמאכילים אותה בחלפים לא מקוריים/באיכות ירודה, ועל אחת כמה וכמה, מה קורה לצרפתיה שמקבלת יחס כזה....

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש המלצות למוסך אמין וטוב לקליאו?

hagggg55 כתב:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איך ה206 בגרסת 1400 ידנית? שווה או שאם כבר 206 אז רק 1600?

hagggg55 כתב:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קליאו 1400 ידנית תאיץ בצורה סבירה? מה לגבי תצרוכת דלק? כמה בערך היא עושה לליטר? בהשוואה ל1600 ידנית.

hagggg55 כתב:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...