Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולבעלי טויוטה בפרט

לאחר התרחבות משפחה החלטנו להצטייד גם ברכב משפחתי שיענה לצרכינו החדשים

אחת הבחירות שלנו היא טויוטה קורולה מדגמי 2001-2,לכן החלטתי לחקור אודות דגם בפורום לפני קבלת החלטה סופית והתמונה כללית אינה אופטימית כפי שחשבתי לפני,מסתבר שבשנתונים אלה ישנה בעיה חריפה של בוצה אשר מופיע ככל הנראה בין 110K-130K (לקוח מתוך שרשורים של חברים שהעלו את הבעיה-ויש הרבה)

הפטרונות שהועלו בפורום (פירוק אגן שמן וניקוי רשת משאבת שמן,פלשינג,ועד החלפת מנוע) הינם יקרים מאוד מה עוד שזה מצתלב עם רצוני לרכוש רכב זה מ אחד הטריידים למיניהם שברובם מציעים שלל שנתונים וצבעים מדגם זה אך רובם נעים סביב קילומטר'ז הנ"ל

כמו כן הבנתי מתוך השרשורים כי בטויוטה עלו על הבעיה וזימנו את בעלי הרכב לביצוע שינוי\החלפה\תיקון של הבעיה ואף סימנו את ביצוע שינוי ע"ג מד שמן ,האם נכון הדבר

לכן,מה עלי לבדוק לפני הרכישה,האם היא בכלל כדאית? , ממה יש להיזהר בדגמים אלו חוץ מבעיית בוצה?

והאם תיקון מסוג זה אמור להיות מצויין בספר רכב?

מודה מאוד על עזרתכם

פורסם

בקורולה של 2001 לא הייתה בעיה של בוצה במנוע ,

דרך אגב בבעלותיי קורולה משנת 2003 שעברה פירוק קרטר ופלאש למנוע העלות 1000 ש"ח כולל מע"מ במוסך מורשה

מאז עבר 35 אלף קילומטר ואין זכר לתקלה

פורסם

לנו יש קורולה 02 עם מעל 200000 ק"מ.

לא היתה שום בעייה. הרכב בנוי לשרוד ואמין באופן יוצא דופן.

כמה נקודות מאפיינות ונושאים לבדוק:

הרכב צורך באופן טבעי חצי ליטר שמן מנוע ל1000 ק"מ.

יש את בעיית הממיר הידועה שניתן לאפס על ידי ניתוק המצבר לפני הבדיקה ואז (לדעתי) לא ניתן לעלות עלייה עד שהרכב "מגלה" מחדש שיש לו בעייה (100-200 ק"מ)

לשים לב לבליית לכה בגג

הרכב קצר מאוד במימד האורך- לא ממש מתאים להובלה של מבוגרים או כיסא תינוק במושב האחורי.

מזגן פצצה

מאוד חסכוני

טיפולים זולים

מרגיש בכללי כמו מקרר: עושה את העבודה ביעילות ואמינות אבל ללא טיפת נשמה

עריכה:

שים לב שרוב הרכבים על הכביש הם גרסאות ליסינג עם 2 כריות אויר בלבד. אנחנו הבנו עם התרחבות המשפחה שהרכב לא מתאים לנו יותר ועובדים עכשיו על החלפה ברכב גדול ובטוח יותר

פורסם

asa160 כנראה דיבר כבר על 03' (אצלינו, בעולם אכן מודל 02')כי לא הייתה שום בעיה של ממיר (PO420) בשנים 01'- 02' וגם הדגם המפואר היה עם 2 כריות אוויר.

לי הייתה אחת כמו שאתה מתאר מהסוכנות, הייתה אצלנו 9 שנים עם 130K, חוץ מדברים טובים אין לי מה להגיד, נכון מדובר ברכב לא מרגש במיוחד וגם שים לב לבטיחות - 3 כוכבי ריסוק וזה בעצם מאוד נפוץ במכוניות בשנתונים דומים.להלן קישור לEURONCAP

http://euroncap.com/tests/toyota_corolla_1998/43.aspx

אל תשים לב שמדובר במודל 98' השילדה היא בדיוק אותה שילדה עם שינויים מינוריים

שום תקלה , טיפולים מצבר וזהו.

דלק הייתה עושה בנסיעה פקוקה במרכז ולפעמים בין עירוני בנסיעה די מתונה כ 1-11 .

שים לב כי הרכב מאוד צפוף בפנים במיוחד מאחור, אבל מאוד צפוף. תא מטען די גדול

טיפולים בוצעו לא במורשה כמובן אך רק בחלקים מקוריים, שמן 10-40 חצי סינטטי טוב ולא הייתה שותה גרם שמן, שכן שלי מחזיק עדיין שנת 01' יד ראשונה ולא מתכוון למכור.

בשורה תחתונה מדובר בסוס עבודה די בסיסי בעל יכולת דינמית,אבזור ונוחות בינונית אך בהלט מניחה את הדעת, אמין מאוד ולא יקר במיוחד לאחזקה. וגם שומר יחסית על הערך.

כמוכן הבעיה של בוצה שאתה מדבר לא קיימת בשנתונים 01 - 02 מדובר ברכב ביצור והרכבה יפניים, הבעיה קיימת בדגמים משנים 03' דגם וצורה חדשים שהורכבו בטורקיה, הבעיה נפתרה כמדומני ב 06' כשהחזירו את הייצור ליפן.

פורסם

שים לב- ברשותי מודל 02 ("עיצוב ישן") ואני חוויתי את בעיית הממיר (יש טרד שפתחתי בנושא). אייל נוימן שטיפל בבעייה היה מופתע מאוד לראות את הבעייה במודל 02- עיצוב ישן אבל לאחר חפירה אמר לי שבדגמי 02 עיצוב ישן המאוחרים יש אלקטרוניקה או חיישן או השד יודע מה שונה ממה שמותקן בדגמי עיצוב ישן המוקדמים וזהה למעשה למה שמותקן בדגמי 03 ומכאן הזהות בתקלה

אורן

פורסם

תודה לכם רבותי בהחלט ציינתם דברים חשובים,אך מכל הנאמר צפיפות במושב אחורי יהיה גורם מכריעה בהחלטת רכישה, כי נכון להיום אני נוהג ב 205 וכל פעם שאני מרכיב סלקל אלי להזיז את המושב הקדמי מקסימום קדימה ואם זה המצב גם בקורולה אזי אני אחפש רכב אחר,בכל מקרה תודה רבה עזרתם מאוד

פורסם

תודה על המלצתך כי אכן מדובר על רכב מפנק הן בהבט נוחות והן במרווח פנים שהוא מציע,אך חשבתי יותר לכוון פורד פוקוס בשנתונים 03-04,נראה

• תוכן חדש...