Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תתחדש, אופניים פ33ה!

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

למען האמת חרגתי ב400 ש"ח מהתקציב, אבל קיבלתי גם קסדת חצי של Specialized.

שוב תודה לטל ולאיציק שתרמו הרבה מזמנם ומרצונם לעזור בהודעות פרטיות.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
טוב, הייתי בסרט הזה... ואלו המסקנות:

1. אין הבדל מהותי בין המותגים השונים, אך יש מותגים שנותנים חלקים קצת יותר טובים לכסף. בסופו של דבר, קנה מה שנוח, מחנות קרובה, שתיתן לך שירות.

2. ה-GT נחשבים כתמורה מעולה לכסף, אבל אתה צריך לוודא שהם נוחים לך.

3. אין סיבה לא לקנות 2009. זה שמחליפים מודל כל שנה, לא אומר שיש שינוי/שיפור, בהכרח (להוציא הצבע, שתמיד משתנה).

4. אופניים מרמה גבוהה יותר, נותנים חלקים עמידים יותר. יותר חשוב מדיסק הידראולי (בשבילי זה סתם עוד משהו שעלול להתקלקל, ומכני מספק לי בהחלט), זה חישוקים, חישורים (שפיצים) ונאבות עמידים יותר. גם בולם יותר איכותי (עם נעילה, שימושי לעיר) זה נחמד ונעים יותר.

5. יש היום לטרק אופני 29", רמת כניסה (ל-29), בסביבות התקציב שלך (אולי לעוד מותגים). מדובר באופניים עם גלגלים יותר גדולים. יש לי אופני 29". נתחיל מהחסרונות:

א. יותר מאמץ בהאצות (עד שמזיזים את המאסה). זה בייחוד בולט אם רוצים להאיץ בעלייה.

ב. גלגלים פחות עדינים.

ג. חלקים פחות טובים לכסף (יש מחיר פרימיום לעצם העובדה שאתה קונה את הטרנד החדש...).

ד. פחות זריזים לשינוי כיוון.

היתרונות:

א. יותר שיכוך מהצמיגים (משמעותית יותר נוחים מ-26" מקבילים).

ב. דורסים מכשולים יותר בקלות

ג. יותר מהירים, ברגע שתופסים מומנטום.

ד. יותר יציבים.

בעיני, לרכיבה עירונית (רציפה, מהירה), הגלגל הגדול לוקח, אם כי המבצע על ה-GT נראה מאוד מפתה (יש מפרט?).

לא לשכוח להוסיף לתקציב: קסדה, מכנס מרופד, חולצה מנדפת, נצנצים, חומר איטום פנצ'רים לצמיגים, כפפות.

מתעלק:wink:

Falou ההודעה הזו גרמה לי להתחדש באופני 29" של 2012 TREK WAHOO (מוכרים אותם בCTC ב2350 אם עושים חבר מועדון, אני קניתי בחנות פרטית ב2180). אז תודה!

כעת מתלבט קצת אם להוסיף כיסוי ג'ל סיליקון לאוכף (אני מזמין מEBAY גם את המכנס רכיבה אבל את השורט, חוץ ממנו הטייטס מגיע כחלק מהחבילה וגם לו יש רפידה שאמורה לשפר את נוחות הישיבה), שלא הכי נח בדגם הזה. המוכר בחנות הציע לי להחליף את הכיסא המקורי, אבל חשבתי שביום שארצה למכור עדיף שישאר המקורי.

החלפת הפדלים של הפלסטיק לM530 שימאנו. http://shop.harim.co.il/product_info.php?products_id=4670

מבחינת אביזרים , אני מתכוון לרכב לא מעט בשעות הערב אז התחלתי לחפש פנס שיתן תמורה למחיר. לא יודע עד כמה יעשה את העבודה.

XC-997B Cree 3W 200LM 3-Mode White LED Bicycle Bike Light (4 x AA)

http://www.dealextreme.com/p/108640

מבחינת מיגון (חוץ מקסדת ETTO שקיבלתי בעת הקניה) אחכה עם זה קצת, ביינתים אני לא מתכוון להיכנס לדאון היל , רק רכיבת שבילים וקצת עירוני.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

אל תשכח להצטייד בפנימיות ג'יפה וקצת כלים להחלפה בדרך.

הריפוד של הטייץ יספיק לך לדעתי ואין צורך בכיסוי ג'ל שעוד יזוז לך ברכיבה ולא יהיה נוח

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לאחרונה לא רוכב בכלל. בתחילה הקיץ ובנוסף פציעה ביד (לא קשורה לאופניים).

לגבי מיגון, הבאתי כמה חליקות והתחלתי לחשוב בכיוון של הגנה משפשופים, למרות שאני מתעקש לא לריב עם כוח המשיכה ועושה רק סינגלים שנחשבים קלים. לרב אני מסיים על הרגליים ורק האופניים עפים, אבל לפעמים לא.

ממליץ בחום לא לוותר על כפפות בשטח. בסופו של דבר, חליקות עוצרים עם כף היד...

נוחות לתחת זה עניין מאוד מאוד אינדבידואלי. אוכף קשה זה... קשה. אוכף רך, לי לפחות, עוצר את הדם. יש לי אוכף, שמבחינת מקצוענים נחשב כורסא, אבל לי הוא נוח. בנוסף, טייץ או תחתונים מרופדים ומכנסיים (ברכיבות קצרות אני לא צריך ריפוד בכלל).

ברכיבות היותר אינטנסיביות אני רוכב עם טייץ, כי לא נתפס בכסא כשעומדים/מתיישבים ונעים ומאוורר בביצים (בד מנדף טוב).

בגילי, נעים בביצים יותר חשוב מלהראות גברי...

העצה היחידה שאני יכול לתת לגבי אוכפים היא: תנסה בעצמך. זה תלוי אנטומיה, רגישות אישית וכו'. אין חוקים. יש חנויות שנותנות להתנסות (עד כמה שרכיבה קצרה יכולה ללמד אותך).

תראה קודם איך הולך לך עם ריפוד.

גם התחת מתרגל עם הזמן.

לגבי תאורה, לא מבין בזה...

נ.ב. תתחדש ותהנה מהאופניים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הבנתי שיש כיסויים שלא זזים, ואני לא בטוח שארכב כל הזמן עם המכנס , למרות שהכוונה זה רכיבות יזומות פעמיים בשבוע.

פעם למטרת ספורט, הפעם השניה טיול שבת.

שכחתי לציין שקיבלתי בחנות ערכה לציוד תיקון פנצ'רים, כלומר את החומר עצמו בבקבוקון (לא יודע אם זה הג'יפה) וערכה נוספת של מדבקות)

יש בDX וEBAY אולר כזה ב6$ שיש שם מפתחות , תיק שמתחבר לכיסא האופניים שניתן לשים בו את הערכה לתיקונים.

ומתקן עם משאבה שמתחבר לשילדה (מתחת לבקבוק).

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

הבקבוקון זה החומר ג'יפה אותו צריך למלא בתוך הפנימית. ברגע שיש חומר הוא אמור לסתום את החור בפנימית ולכן אין צורך במדבקות. מה גם שלפי מה שידוע לי מדבקות לא נתפסות על פנימית שיש בה חומר כי החומר מונע הדבקה של המדבקה.

כיסוי תמיד יזוז אלא אם הוא תפור במיוחד עבוד האוכף שלך. אני לא קניתי טייץ אלא תחתוני בוקסר עם ריפוד, מעל זה לובש כל מכנס שבא לי ונגמר הסיפור. אף אחד לא רואה ולי נוח.

לגבי DX, אני לא מתלהב מזה, זה זול וכנראה לא שווה כלום. תבדוק איזה דברים איכותיים קיימים ותזמין מאיביי. מפתחות של 6 דולר כנראה או יהרסו בפעם הראשונה במקרה הטוב או יהרסו לך הברגות של ברגים באופניים ואת זה אתה לא רוצה. אני קניתי מולטי טול בסביבות 20 דולר ויש בו את רוב המפתחות שצריך כולל כפות לחליצת צמיג.

כפפות גם אני ממליץ, נותן אחיזה טובה יותר וגם נוחות.

בשביל טיולי עיר (סידורים וכאלה) אני לא לוקח איתי כלום, לכן יש לי תיק גב לרכיבות ארוכות שמתוכננות כולל שקית שתיה וכל הציוד נכנס לי שם. אם אתה לא בכיוון גם תיק מתחת לאוכף יספיק לך.

ערכת תאורה שתספיק לך

http://www.ebay.com/itm/Mini-CREE-LED-XML-XM-L-T6-LED-1600Lm-Bicycle-Light-Bike-Lamp-HeadLight-headLamp-/280921231823?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item416835d1cf#ht_4961wt_1397

in the face

with a chair

פורסם

אני לא קניתי טייץ אלא תחתוני בוקסר עם ריפוד, מעל זה לובש כל מכנס שבא לי ונגמר הסיפור. אף אחד לא רואה ולי נוח.

יש לי גם וגם.

לטייץ שני יתרונות ברורים, הוא מאפשר מעבר קל לעמידה וחזרה והוא יותר מאוורר. אם אתה "נותן עבודה" זה מורגש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה גם יותר מאוורר מאשר לשים גם תחתון ועליו מכנס. אבל אני לא סובל את ההרגשה של הטייץ על העור, לכן קניתי תחתון בוקסר רשת הכי פשוט של פאנקייר רק לטובת הריפוד וזהו.

in the face

with a chair

פורסם

רק יד"ש ,

אני עם KHS ALITE 500 [אופניים של 3K+ ז"ק יחסית אגרסיביות]

שרכשתי במחיר של 800 שקל מציאות תחפש ותמצא :)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין במפץ הגדול? מזל טוב, גם לך יש תאוריה דמיונית. :-P

• תוכן חדש...