Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב בבעלותי כ-3 שנים בהם נסע מעט מאוד (כ-30k). גם עכשיו השימוש בו מועט בנוסף הוא לא שווה הרבה אז אני לא רוצה להשקיע סתם. בנוסף אני לא יודע מתי החליפו רצועה בפעם האחרונה... איך לבדוק את הרצועה? או שאין דרך בדוקה לזה?

שוב אני מתלבט כי האוטו שווה מעט מאוד ובנוסף מחירי החלקים אסטרונומיים...

תודה לעוזרים

פורסם

הרצועות האלה מוחלפות בדר"כ ע"פ ק"מ מסוים או זמן מסוים לפי הוראות היצרן.

ממה שאני יודע, אין דרך לבדוק אותן כי צריך לפרק חצי מנוע כדי להגיע אליהן.

לסיכום, 2 דברים:

- לך למוסך המתמחה ברכב שלך (עדיף מומלץ), תתייעץ ותקבל הצעת מחיר.

- אם נקרעת הרצועה הזאת אפשר להגיד שהלך הרכב - קריעה בדר"כ גורמת לנזקים שגומרים מנוע, וברכב במחיר כזה אף אחד לא יתקן אותו בדיוק כמו שאתה לא רוצה להשקיע בו. ובצדק, התיקון כנראה יעלה יותר מערך הרכב.

תעשה את השיקולים.

Bimmer

פורסם

מחירי החלקים הם בדיחה, אתה פשוט לא מעודכן ומהמר על שטויות.

תחליף רצועה ומותחן ושלום על ישראל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מחירי החלקים כלל אינם בדיחה- 700 שקל בקירוב לרצועה ושתי מותחנים מקורי, תוסיף 600 שקל עבודה ומע"מ והגענו ל-1500 שקל פלוס...

פורסם
דיזל 1800 סמ"ק

דיזל משנה את התמונה לגמרי (אינני זוכר את המחירים של החלקים למנוע הזה בעל-פה), אך בבנזין מדובר בעניין של 150 שקל בערך, לרצועה+מותחן.

האם ניסית לבדוק עלויות בחנויות חלפים לרכב ? ייתכן ותוכל להוזיל משמעותית את העלויות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש חלקים תחליפיים באיכות ממוצעת בעלות של 350+- (רצועה ושני מותחנים) הבעיה שהמוסכים שאני מכיר לא יתנו אחריות על העבודה עם חלקים כאלה, כך שזה לא נראה כדאי. לא יודע מה להחליט...

פורסם

אל תתיאש, מה שאתה צריך לעשות זה פשוט להסתכל סביב.

העבודה לא חייבת להיעשות במוסך מורשה סטרואן, מה שחשוב הוא שמי שעושה את העבודה יודע בדיוק מה הוא עושה ומוסך מורשה כללי לעיתים לא פחות מקצועי בעבודות מסוימות ממורשה יבואן.

תקפוץ לכמה מוסכים ותשאל, קבל כמה הצעות מחיר אבל אל תצפה לניסים כי אף אחד לא יעשה לך טיימינג בחינם-זה עולה כסף.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם
אל תתיאש, מה שאתה צריך לעשות זה פשוט להסתכל סביב.

העבודה לא חייבת להיעשות במוסך מורשה סטרואן, מה שחשוב הוא שמי שעושה את העבודה יודע בדיוק מה הוא עושה ומוסך מורשה כללי לעיתים לא פחות מקצועי בעבודות מסוימות ממורשה יבואן.

תקפוץ לכמה מוסכים ותשאל, קבל כמה הצעות מחיר אבל אל תצפה לניסים כי אף אחד לא יעשה לך טיימינג בחינם-זה עולה כסף.

הייתי נזהר מההמלצה של "לקפוץ לכמה מוסכים".

רבים המוסכניקים שישמחו לקבל כמה מאות שקלים עבור החלפת טיימינג (שנחשב כטיפול מורכב מאוד יחסית בגלל פירוק המכלולים), אבל מעטים הם אלה שיודעים לעשות זאת לכל רכב.

קח בחשבון שטיימינג, כשמו כן הוא, אחראי לתזמון השסתומים של המנוע.

ועקב הדיוק של הפעולה שלו, הרצועה עשוייה מ"שיניים".

חשוב וקריטי שבזמן החלפת הרצועה, כל גלגלי השיניים שמחוברים לרצועה יהיו ב-ד-י-ו-ק במקום שלהם.

טעות של שן אחת קדימה או אחורה, יכולה לפגוע משמעותית בביצועי המנוע, תוך יצירת תופעות לוואי כמו:

חוסר סחיבה, השתנקויות, בלאי מוגבר למנוע, זיהום אוויר וצריכת דלק מוגברת.

נסיון עבר לימד אותי שלא משנה באיזה אוטו מדובר - הפתרון הזול יוצא בטווח הארוך היקר מכולם.

תעשה את השיקולים שלך, אבל לפי דעתי אם אתה מתכנן להישאר עם האוטו אפילו עוד שנה, שווה להשקיע את ה1-1.5 אלף האלה.

תחסוך בפילטרים, תחסוך בצמיגים, תחסוך איפה שאתה רוצה - בטיימינג לא הייתי חוסך אגורה.

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...