Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חושב שאתה לא בכיוון. מי שנוסע ברכב בן 20 שנה, אין להוסיף עוד 50K ש"ח (המינימום כיום לרכב חדש מהסוכנות) בשביל לקנות רכב חדש.

יש לא מעט חריגים.תתפלא .

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני חושב שאתה לא בכיוון. מי שנוסע ברכב בן 20 שנה, אין להוסיף עוד 50K ש"ח (המינימום כיום לרכב חדש מהסוכנות) בשביל לקנות רכב חדש.

הפוך גוטה - הפוך.

נגיד שבפניך עומדים שני מסלולים מקבילים:

1. גריטה רגילה וקבלת 3,000 ש"ח.

2. גריטה במסלול "רכב חדש" וקבלת 10,000 ש"ח בקופון. לך אין כסף לרכוש רכב חדש אבל, עם מעט תושיה הרכב ימכר ביד 2 תמורת 6,500 ש"ח והקונה הוא שיגרוט את הרכב וירכוש חדש.

שניכם מרוויחים וההפרש מחולק בינכם.

באיזה מסלול תבחר?

פורסם

העיניין הוא שאחוז גבוה מהמכוניות שניגרטו היו מסיימות גם כך את חייהן בשנה הקרובה, גם ללא תוכנית הגריטה

כמו גם אלפי מכוניות חדשות יותר, מאמצע שנות ה 90' שמושלכות לפירוקיות עוד לפני שהן חגו יום הולדת 20.

אתה טועה. אני מכרתי סיטרואן קסארה עם תקלה שעלות תיקונה למשתמש הממוצע הוא אלפי שקלים.

הרכב נמכר בסכום מגוחך עם טסט לשנה, בגלל שידעתי שאני אקבל עליו במצב תקין בסביבות 5 אלף ש"ח, ולא היה משתלם לי לתקן.

עכשיו - אם היה אפשר לגרוט, הרכב היה עף לאחר כבוד למגרש הגריטה - והמדינה הייתה מרוויחה רכב אחד פחות על הכביש.

זה רכב עם אבזור בטיחותי לוקה בחסר - שתי כריות אוויר אבל בלי ABS, שבערוב ימיו גם פלט פיח בכמויות.

נכון לעכשיו הרכב תוקן ע"י הבחור שקנה אותו (מכונאי במוסך סיטרואן בעכו) וממשיך לנסוע בכפר יאסיף, במקום שיהיה במקומו הטבעי - בתור פיגום באחד המבנים בסין.

לכן לא כל הרכבים שנמכרים בסכומים מגוחכים בהכרח מגיעים לפירוק. ברור שיש כאלה ביניהם שהגיעו על גרר וקיבלו באמת מתנה משמיים - מחיר גריטה במקום מחיר ברזל, אבל אני בטוח שזה אחוז קטן מהרכבים הללו.

פורסם
אין ספק שלבעלי המכוניות שניגרטו התוכנית הזו אכן טובה.

סוף סוף הם יכלו לקבל תמורה הולמת עבור הגרוטאה שלהם ולא 500 ש"ח בפירוקיה.

העיניין הוא שאחוז גבוה מהמכוניות שניגרטו היו מסיימות גם כך את חייהן בשנה הקרובה, גם ללא תוכנית הגריטה

כמו גם אלפי מכוניות חדשות יותר, מאמצע שנות ה 90' שמושלכות לפירוקיות עוד לפני שהן חגו יום הולדת 20.

חן

כיוון שאני מחזיק ממך כאדם חכם , גם אם לא תמיד אנחנו מחזיקים בדעות דומות.

מסכים איתך שהיא טובה לבעל הרכב , כי אם לא הייתה טובה לו, לא היה מבצע אותה. אבל...

כיוון שבישראל אנחנו חיים והשלטון אינו מיטיב בד"כ עם העם היושב בציון סתם ככה , יש להניח כי טובה היא גם למדינה, ואני בדעה שהיא טובה למדינה , וגם לאזרחים שהם לא בעלי הרכב הנגרט.

הפוך גוטה - הפוך.

נגיד שבפניך עומדים שני מסלולים מקבילים:

1. גריטה רגילה וקבלת 3,000 ש"ח.

2. גריטה במסלול "רכב חדש" וקבלת 10,000 ש"ח בקופון. לך אין כסף לרכוש רכב חדש אבל, עם מעט תושיה הרכב ימכר ביד 2 תמורת 6,500 ש"ח והקונה הוא שיגרוט את הרכב וירכוש חדש.

שניכם מרוויחים וההפרש מחולק בינכם.

באיזה מסלול תבחר?

קומבינטור ישראלי :-D

מסחר בקופונים!!

לכן יש לבטל את מגבלת השנים ולהעלות את הסכום ל 5000 ש"ח שלגבי בעל הרכב הנגרט מאפשר לו להשתדרג לרכב חדיש יותר ולאותו אחד להשתדרג עד שנגיע לאותו אחד שירכוש רכב חדש.

לא צריך לתת את הבונבון של רכישת רכב חדש לזה שנמצא בתחתית הסולם, אלא לגרום לו שיגרוט, ישתדרג או יעבור לתחבורה ציבורית המהוללה :-D שיש בארצנו.

ולאלה שנוסעים ביומיום ברכב בר גריטה גרוטאה , ויש בידם את הכסף לקנות חדש , אעיר שחיים רק פעם אחת ורצוי לחיות אותם טוב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
חיים רק פעם אחת ורצוי לחיות אותם טוב.

העצה שלי במקרה הזה הוא : תגרטו את הרכב, תוססיפיו כמה שקלים ותקנו כרטיס טיסה לאיזו מדינה נורמלית.

haters will hate

פורסם

לכן לא כל הרכבים שנמכרים בסכומים מגוחכים בהכרח מגיעים לפירוק. ברור שיש כאלה ביניהם שהגיעו על גרר וקיבלו באמת מתנה משמיים - מחיר גריטה במקום מחיר ברזל, אבל אני בטוח שזה אחוז קטן מהרכבים הללו.

זהו, שזה ממש לא אחוז קטן.

מכונית מגיעה לסוף דרכה לרוב לאחר שמכלל עיקרי בה נופח את נשמתו - לרוב מנוע או גיר.

ברגע שהתיקון יקר או שהוא הופך לא להיות כלכלי - המכונית מושלכת אחר כבוד לגריסה, וזה לא משנה עם הגריטה ממשלתית או "פרטית", התוצאה זהה.

מעטים ביותר האנשים שיסכימו להשקיע שיפוץ מנוע במיצובישי לאנסר שנת 90' או בדייהטסו שרייד, ולכן הן הגיעו לגריטה, וטוב שכך.

באותה מידה קשה לי לראות מישהו שישקיע שיפוץ מנוע בסקודה פייבוריט 94' או בלאדה סמארה 93' ולכן הן נעלמו מהכבישים גם בלי התמורה מממשלת ישראל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
חן

כיוון שאני מחזיק ממך כאדם חכם , גם אם לא תמיד אנחנו מחזיקים בדעות דומות.

מסכים איתך שהיא טובה לבעל הרכב , כי אם לא הייתה טובה לו, לא היה מבצע אותה. אבל...

כיוון שבישראל אנחנו חיים והשלטון אינו מיטיב בד"כ עם העם היושב בציון סתם ככה , יש להניח כי טובה היא גם למדינה, ואני בדעה שהיא טובה למדינה , וגם לאזרחים שהם לא בעלי הרכב הנגרט.

קומבינטור ישראלי :-D

מסחר בקופונים!!

לכן יש לבטל את מגבלת השנים ולהעלות את הסכום ל 5000 ש"ח שלגבי בעל הרכב הנגרט מאפשר לו להשתדרג לרכב חדיש יותר ולאותו אחד להשתדרג עד שנגיע לאותו אחד שירכוש רכב חדש.

לא צריך לתת את הבונבון של רכישת רכב חדש לזה שנמצא בתחתית הסולם, אלא לגרום לו שיגרוט, ישתדרג או יעבור לתחבורה ציבורית המהוללה :-D שיש בארצנו.

ולאלה שנוסעים ביומיום ברכב בר גריטה גרוטאה , ויש בידם את הכסף לקנות חדש , אעיר שחיים רק פעם אחת ורצוי לחיות אותם טוב.

ומי אמר שסימפטום ללחיות טוב זה לקנות חדש ? כל אחד ותפיסתו ,כאשר הנכונה בתפיסות היא לחיות ולהתנהג הפוך מהעדר .

פורסם
זהו, שזה ממש לא אחוז קטן.

מכונית מגיעה לסוף דרכה לרוב לאחר שמכלל עיקרי בה נופח את נשמתו - לרוב מנוע או גיר.

ברגע שהתיקון יקר או שהוא הופך לא להיות כלכלי - המכונית מושלכת אחר כבוד לגריסה, וזה לא משנה עם הגריטה ממשלתית או "פרטית", התוצאה זהה.

מעטים ביותר האנשים שיסכימו להשקיע שיפוץ מנוע במיצובישי לאנסר שנת 90' או בדייהטסו שרייד, ולכן הן הגיעו לגריטה, וטוב שכך.

באותה מידה קשה לי לראות מישהו שישקיע שיפוץ מנוע בסקודה פייבוריט 94' או בלאדה סמארה 93' ולכן הן נעלמו מהכבישים גם בלי התמורה מממשלת ישראל.

יש די הרבה מקרים שכדאי לתקן שרייד או מיצובישי וזו רק דוגמא אחת ,מאשר להשתעבד למנהל הבנק ולשלם ביטוח מקיף .

שוב , הממשלה עושה זאת בעקבות התחייבות של מר פרס למדינות החברות בעולם ירוק יותר ,שום דבר אחר.

שטייניץ הקמצן לא היה משחרר פפלוס אילולא התחייבות זאת .

פורסם

ומי אמר שסימפטום ללחיות טוב זה לקנות חדש ? כל אחד ותפיסתו ,כאשר הנכונה בתפיסות היא לחיות ולהתנהג הפוך מהעדר .

ישן יכול להיות יפה , גרוטאה זה לא יפה ומסוכן.

בחירה שלך מה הכיוון הנגדי לעדר.

כל שאמרתי הוא, שצריך לחיות טוב ולכל אחד יש את הפרשנות שלו מה זה לחיות טוב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
יש די הרבה מקרים שכדאי לתקן שרייד או מיצובישי וזו רק דוגמא אחת ,מאשר להשתעבד למנהל הבנק ולשלם ביטוח מקיף .

.

משפט חכם מאוד.

אני מכיר מישהו שתיקן פיאט פונטו 96 בעלות של 6000 ש"ח, כאשר המחירון הוא 6200 ש"ח.

מה לעשות - פשוט לא היה לו כסף לקנות אוטו אחר.

יכול בהחלט להיות, שאם היו מציעים לו 3000 ש"ח עבור הפונטו הנוכחית - הוא היה קונה פונטו אחרת, תקינה, ב-6000 ש"ח - ומשקיע את ה-3000 ש"ח מהגריטה ביישור קו.

הרווח של המדינה היה שיש רכב מיושן אחד פחות על הכביש - לפונטו הזו אין כריות אוויר ואין ABS - ב-6000 ש"ח רוכשים היום דגמים של פונטו שיש להם אבזור בטיחותי עדיף בהרבה.

אבל...הפונטו הזו עדיין נוסעת בכבישי הארץ - דבר שלא היה קורה אם הייתה גריטה בתוקף עבור כל השנתונים.

פורסם

אני תיקנתי את הוולוו עכשיו בעלות 3X המחירון שלה.

החלפתי מנוע, מליון רכיבים והנה, יש לי רכב שפועל כמו שצריך ואני לא צריך להחליף אותו ב5 השנים הקרובות לפחות.

אגב, אני נוהל על שתי מכוניות שאפשר לגרוט כבר שבועיים (שתיהן שנת 91').

אין לי תוכניות להחליף אותן בזמן הקרוב כי אני שומר עליהן כמו שצריך (בלי קשר, אני לא רוצה למכור אותן לעולם, גם אם יהיה לי רכב חדש מהניילונים).

פורסם
אני תיקנתי את הוולוו עכשיו בעלות 3X המחירון שלה.

החלפתי מנוע, מליון רכיבים והנה, יש לי רכב שפועל כמו שצריך ואני לא צריך להחליף אותו ב5 השנים הקרובות לפחות.

אגב, אני נוהל על שתי מכוניות שאפשר לגרוט כבר שבועיים (שתיהן שנת 91').

אין לי תוכניות להחליף אותן בזמן הקרוב כי אני שומר עליהן כמו שצריך (בלי קשר, אני לא רוצה למכור אותן לעולם, גם אם יהיה לי רכב חדש מהניילונים).

פרנקוס רעי וידידי

חשוב לציין

שאם אתה לא עושה מקיף ב5 שנים הבאות ,או לא עשית ב3 האחרונות ,הפרופורציות משתנות לחלוטין ומבטלות באחת את 3K שהן למעשה נדבת הממשלה לחסרי היכולת (ניחא) .

לפי שציין המומחה פרחי ,רק מי שהרכב שלו קרס ושלדתו קרסה מרקבון ,יצא מורווח מגריטה , האחרים קיבלו דמי גריטה וניצבו מיד לאחר מכן בפני הוצאות עצומות על הרכב החדש שרכשו .

כל זאת מבלי לציין את הדאגה המעצבנת של רכב יקר העומד ברחוב ועל מנת להפיג את המתח רצים לשלם מקיף .

למי שאינו מעוניין להתעסק במספרים מדובר כאן על עשרות אלפי שקלים ולעיתים היה צריך גם להשתטח בפני מנהל הבנק.

פורסם
משפט חכם מאוד.

אני מכיר מישהו שתיקן פיאט פונטו 96 בעלות של 6000 ש"ח, כאשר המחירון הוא 6200 ש"ח.

מה לעשות - פשוט לא היה לו כסף לקנות אוטו אחר.

יכול בהחלט להיות, שאם היו מציעים לו 3000 ש"ח עבור הפונטו הנוכחית - הוא היה קונה פונטו אחרת, תקינה, ב-6000 ש"ח - ומשקיע את ה-3000 ש"ח מהגריטה ביישור קו.

הרווח של המדינה היה שיש רכב מיושן אחד פחות על הכביש - לפונטו הזו אין כריות אוויר ואין ABS - ב-6000 ש"ח רוכשים היום דגמים של פונטו שיש להם אבזור בטיחותי עדיף בהרבה.

אבל...הפונטו הזו עדיין נוסעת בכבישי הארץ - דבר שלא היה קורה אם הייתה גריטה בתוקף עבור כל השנתונים.

אין כאן מדע מדוייק,איני יכול להעיד על מצבם הכספי של אחרים,מלבד על עצמי ,כמו שכתב פרנקוס ,הוא לא יחליף את הרכבים גם בחדש, מצבי מאפשר לי להחליף לחדש , אין סיכוי שאכנע למאמצי השכנוע של תועמלני איכות הסביבה ומ.התחבורה .

יש אפיקים מניבים פי כמה מרכב נוצץ ...

פורסם

רן, חשוב שתשים לב להבדל בין אדם שלא יכול להחליף לחדש ואדם שיכול אבל לא רוצה (כמוני).

אני לא רואה הצדקה בהשקעה של מינימום 60000 על רכב חדש, ועוד לספוג את ירידת הערך של השנים הבאות.

זה פשוט לא משתלם כלכלית ורכב חדש הוא הרבה הוצאות מעבר למה שמשלמים על הרכב עצמו (ביטוחים, אגרות יקרות יותר ועוד).

יש אנשים שלא מעוניינים להחליף לחדש כי אנחנו לא מסתכלים על הערך של הרכב בשוק, אלא על הערך של הרכב בשביל עצמנו.

היום נודע לי שאני צריך להחליף אגזוז בפיאט שלי ואחר כך לסדר את הבלמים.

העלות של זה תהיה בערך כמו של כל האוטו אבל זה לא משנה כי אני לא משווה את זה עם ערך שוק אלא עם היכולות הכספיות שלי, ובמובן הזה אין יותר מדי בעיות (יש לי שלוש עבודות אז ראבק!)

פורסם
רן, חשוב שתשים לב להבדל בין אדם שלא יכול להחליף לחדש ואדם שיכול אבל לא רוצה (כמוני).

אני לא רואה הצדקה בהשקעה של מינימום 60000 על רכב חדש, ועוד לספוג את ירידת הערך של השנים הבאות.

זה פשוט לא משתלם כלכלית ורכב חדש הוא הרבה הוצאות מעבר למה שמשלמים על הרכב עצמו (ביטוחים, אגרות יקרות יותר ועוד).

יש אנשים שלא מעוניינים להחליף לחדש כי אנחנו לא מסתכלים על הערך של הרכב בשוק, אלא על הערך של הרכב בשביל עצמנו.

היום נודע לי שאני צריך להחליף אגזוז בפיאט שלי ואחר כך לסדר את הבלמים.

העלות של זה תהיה בערך כמו של כל האוטו אבל זה לא משנה כי אני לא משווה את זה עם ערך שוק אלא עם היכולות הכספיות שלי, ובמובן הזה אין יותר מדי בעיות (יש לי שלוש עבודות אז ראבק!)

חשוב שהסבת תשומת ליבי להבדל בין אדם שלא יכול להחליף לחדש ואדם שיכול אבל לא רוצה (כמוני).

ספר לי על זה פרנקוס ...:lol:

• תוכן חדש...