Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש ברשותי דייהטסו שרייד 1300 ידנית מודל 92, פעם היתה לי בעית התחממות ברכב, אז החלפתי רדיאטור והבעיה נפתרה.

עכשיו יש בעיה אחרת:

א. בנסיעות ערוניות ארוכות, מד החום של המנוע נע בין לפני הרבע ללפני החצי, כשבממוצע הוא ברבע,

בנסיעות בין ערוניות רגועות המד יושב על הרבע עד שלפתע נמאס לו הוא עולה בהדרגתיות לחצי ועובר אותו (אז אני עוצר בצד),

אחרי מנוחה קצרה הוא חוזר לרבע וכל הסיפור מחדש.

ב. לפעמים אחרי נסיעות קצרות של כ10 - 20 דקות מהרגע שהמנוע קר המים במיכל עיבוי מתמלאים, ומבעבעים- רותחים.

קיבלתי שלוש חוות דעת ממוסכניקים מוסמכים:

1. צריך להחליף צינור המחבר בין המנוע לרדיאטור תחתון כי הוא בלוי ויוצר קורוזיה וקצת נוזל (לגבי זה אין ספק), צריך להחליף יוניט של הטרמוסטט, טרמוסטט, בית טרמוסטט, יוניט של השעון חום ברכב,

הוא הסביר לי שהשעון חום ברכב מזייף, וגם שהתרמוסטט לא מחליף מים במנוע ולכן הם נרתחים ומבעבעים. 690 ש"ח

2. חוות דעת שניה: הוא רק פתח את המכסה של הרדיאטור כשהמנוע חם, וביקש ממני לשים גז, כששמתי גז מים רבים נפלטו מהמכסה (ממש נזרקו מים, ודי בכמות) הוא טען שהלך ראש מנוע.

(המנוע עובד חלק וחזק, אין כמעט עשן לבן, אין כמעט צריכת שמן, אין קצף. אני אומר כמעט כי בכל זאת מנוע ישן).

3. בוחן רכב בקומפיוטסט שהוא גם חבר טען שזה טבעי שהנוע זרק קצת מים כי מתחולל במערכת קרור חילוף נוזלים או משהו כזה, הוא לא הסכים שראש מנוע גמור, הוא כן אמר שצריך להחליף טרמוסטט, צינור תחתון, ויוניט מנוע.

דרך אגב: מכסה רדיאטור חדש ומקורי.

אני לא חושב שהמוסכניקים מנסים לרמות אותי, אבל כשאף אחד לא נותן תשובה חד משמעית רק מוכיח את רמת הידע הנמוכה פה בארץ, כי בכל זאת מדובר באוטו בסיסי ביותר בטכנולוגיה שלו.

אני קודם כל רוצה לדעת אם באמת חודרים מים למנוע, וסופו קרב.

דבר שני הייתי רוצה שהשעון חום יפסיק לשחק ויתיצב.

פורסם

יונתן שלום רב, וברכות לשחרורך מצהל !

קראתי את השרשור הארוך שפתחת, המלא סתירות, וחוסר מקצועיות, וזאת בלשון המעטה, ופסלתי מראש את חוות הדעת הראשונה והשנייה.

ואני נוטה לקבל את אבחנתו ההגיונית יותר, של בוחן הרכב מקומפיוטסט.

לדעתי התרמוסטט שלך לקוי, ועקב זה הוא משחק עם קריאת הטמפרטורה, ותפוס חלקית במצב פתוח!

המלצתי היא החלפת תרמוסטט למקורי בלבד, יחד עם בית תרמוסטט, וצינור תחתון החשוד כנוזל.

לאחר ההחלפה לבצע נסיעת מבחן, ועדיין לא להחליף יוניט חום, שעל פניו נראה כתקין.

בדיקתו של המוסך הראשון, שפתח מכסה רדיאטור במנוע חם, וטען שיש לפרק ראש מנוע בגלל חדירת קומפרסייה למים, היא שרלטנית, לא מקצועית, וחשודה באמינות מקצועית לקוייה מהיסוד!!

במידה וואתה לא מוסיף מי קירור, בשלב זה אני נוטה להסכים עם הבוחן מקומפיוטסט שהמנוע תקין, ויש להחליף בשלב זה את כל החלפים שציינתי, בתוספת מי קירור ירוקים, מתוצרת פרסטון.

דרישת שלון חמה לשדרות הגעתון בנהריה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
צביקה, תודה רבה...

אבל בכל זאת , זה טבעי שמים יצאו במידה כזאת מהפתח מילוי של הרדיאטור?

ברגע שאתה מעלה סיבובי מנוע ע"י לחיצה על גז אתה גורם למשאבת המיים לעבוד מהר יותר מה שגורם למיים במנוע להיסתחרר מהר יותר ומהמנוע לדלג לכיוון הרדיאטור בלחץ דיי מהיר מה שיעלה את מיפלס המיים ברדיאטור וייגרום למיים לגלוש שהמיכסה פתוח. אם המיים לא מבעבעים בפתח הרדיאטור במצב של סרק ולא קופצים אחוצה שהמנוע מיסתובב בסרק ולא עם לחיצה על גז לא אמורה להיות שום סיבה לדאגה בעניין ראש מנוע. אני ממליץ לבדוק את עניין הטרמוסטט לעומק כי הוא כרגע החשוד העיקרי!

:)
פורסם

שלום יונתן, בבעלותי עדיין דייהטסו שרייד בדיוק כמו שלך מודל 92 ידנית.

היתה לי גם את הבעיה שתיארת פה

החלפתי טמוסטט כולל בית טרמוסטט (מקורי) ובמקרה שלך זה יכול להיות גם הצינור התחתון.

זה תיקן לי את הבעיה והחום מנוע עמד פלס על החצי (בדיוק איפה שהוא צריך להיות) ולא חרג גם לא בנסיעות ארוכות.

מקווה שעזרתי :)

פורסם

יונתן שלום רב !

קרא בשרשור הבא שרשור של בחור צעיר ונחמד בשם פינטו, שביצע החילפת תרמוסטט ובית תרמוסטט בשרייד:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=347650

בדוק באם אתה מסוגל לבצע בעצמך פרוייקט כזה.

דרך אגב הבחור גר בצפון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

*השם הוא דודי

צביקה תודה רבה על הקרדיט ידידי :-)

יונתן אם אתה צריך עזרה ת"שרייד" לי הודעה אני אשמח לעזור

פורסם

דודי, לא רק לך הבאנד הזה הוציא את הנשמה, כמעט שעתיים בזבזתי בנסיון לפתוח אותו, עד שהתייאשתי ואמרתי לעצמי שזה לא שווה את זה, הלכתי למוסך שטיפל לי בבעיה ב70 ש"ח.

פורסם
דודי, לא רק לך הבאנד הזה הוציא את הנשמה, כמעט שעתיים בזבזתי בנסיון לפתוח אותו, עד שהתייאשתי ואמרתי לעצמי שזה לא שווה את זה, הלכתי למוסך שטיפל לי בבעיה ב70 ש"ח.

לי זה לקח 40 דקות וקיבלתי למזכרת 2 צלקות שלא הגלידו מאז :lol:

70 ש"ח על פרוק באנד, או על הרכבת תרמוסטט בית תרמוסטט ובאנד חדשים?

עקוב מעכשיו על מפלס המים באופן יומיומי בשבוע הקרוב על מנת להיות בטוח שאין נזילות קטנות כתוצאה מהרכבה לא נכונה של בית התרמוסטט.

נ.ב

במידה ולא הפעלת עדיין חימום ברכב-

קח בחשבון שברגע שתפעיל, שכיח מאוד שכמות המים במיכל העיבוי תגיע לטיפה מעל המינימום

דבר שאין מה לחשוש ממנו, פשוט למלא שוב עד לקו המקסימום ולהמשיך לעקוב

המשך ערב נעים שיהיה

• תוכן חדש...