Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתה לי שרייד 93 1300 לפני כמה שנים

גם אצלי היה מקרטע לפעמים בגלל כיוון פלטינה זה עסק מאוד מעצבן

תמורת 300 החלפתי את ההצתה לאלקטרונית ופה נגמר הסיפור

הרכב נסעה חלק ללא קירטועים הסחיבה הייתה מעולה

ממליץ בחום תברר אצל חשמלאי רכב

בהצלחה

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן שדרוג להצתה אלקטרונית הוא מומלץ בחום, לשיפור האמינות, קלות ההתנעה והסחיבה.

די מדהים שבשנת 93 עוד יצרו מכוניות עם הצתת פלטינות.

:turn-l:
פורסם
הנה הסיפור המלא:

הקבל סופג את המתח שמתפתח על גבי הפלטינות כתוצאה מהפסקת הזרם דרך הסליל הראשי, ומונע הווצרות ניצוץ בין הפלטינות, ומגן עליהן מבלייה.

בנוסף, הקוייל (סליל) והקבל יוצרים מעגל תהודה (מעגל L-C) והמטען שנצבר בקבל יכול להתפרק דרך הסליל הראשי (וליצור בכך ניצוצות נוספים (או להאריך את משך הניצוץ הנראה לעיין). אי לכך, בהעדר קבל עשוי להראות ניצוץ קצר יותר.

הסיפור הוא בדיוק מה שרפי הסביר. התפקיד הראשון של הקבל הוא לסייע בהפסקת הזרם לסליל ההצתה, גורם להתמוטטות מהירה של השדה מגנטי בסליל הראשוני ואז למתח גבוה יותר, ועל ידי כך בהגברת הניצוץ גם במתח המשני.

פורסם

במה הקבל עוזר להפסיק את הזרם בסליל הראשי? אם כבר, הקבל ממתן את שינוי הזרם בסליל הראשי (שזה בדיוק כמו למתן את המתח שנוצר על הסליל הראשי - המתח פרופורציוני לנגזרת הזרם).

במערכת הצתה טרנזיסטורית , הטרנזיסטור ממתג את הזרם דרך הסליל הראשי, ולכן ניתן להפסיק את הזרם בסליל הראשי במהירות רבה יותר. כתוצאה מכך המתח המושרה בסליל המשני גדול יותר.

פורסם
שלום רב !

.

קבל שומר על הפלטינות ולא להפך, משום שהוא אוגר את הניצוץ אליו, קבל מקוצר ישרוף פלטינות, תופעת לוואי נוספת, המנוע יתקשה לעלות סלד, ויצור בק פיירים.

בברכה

צביקה

בנוסף: תפקיד הקבל:

1. למנוע ניצוץ בין מגעי הפלטינה .

2. הקבל גורם,להפסקה מהירה של זרם במעגל הראשוני ,ובכך גורם, להשראה עצמית גבוהה ומהירה, בערך V 300 .

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יובל צודק בכך שהקבל לא יכול לסייע בזירוז הפסקת הזרם לסליל, אלא הוא ממתן אותה. עם זאת יובל אני לא יכול לקבל את ההסבר הפשטני שהקבל יוצר מעגל LC, שיש בו תהודה ובכך נוצרים ניצוצות נוספים. לא בכדי נמנעתי מלנסות להסביר, משהו שהוא כנראה קצת יותר מסובך לניתוח תיאורטי ממה שאתה חושב.

ראשית לא נוצרים כמה ניצוצות בכל פתיחה של הפלטינות.

מעבר לזה אתה מתעלם מהעובדה שגם לסליל המשני יש תפקיד במערכת הזאת. יש כאן השראות הדדית שלא ניתן להתעלם ממנה. הרי ברור שכל מה שקורה במשני (למשל ניצוץ) משפיע על מה שקורה בראשוני.

אם אני צריך לנחש- בהעדר הקבל פתיחת הפלטינות תגרום למתח גבוה מידיי בראשוני, שבתורו יגרום למתח גבוה מידיי במשני. מתח זה ייפרוץ את מרווח האלקטרודות מוקדם מידיי, בניצוץ בעל מתח גבוה, אך בזרם נמוך מידיי ולכן יתקבל ניצוץ חלש.

הסבר אלטרנטיבי- המתח הגבוה מידיי בראשוני יפרוץ את הסליל הראשוני ויתפרק לאדמה.

עוד הסבר אפשרי- קפיצת הזרם בראשוני מהירה מידיי מכדי שההשראות ההדדית בין הראשוני למשני תאפשר העברת אנרגיה מספקת לסליל המשני.

מה באמת קורה שם אני לא יודע להגיד. סביר להניח שזה אחד מההסברים הנ"ל ואולי אפילו שילוב שלהם.

פורסם

אתה לא רואה מספר ניצוצות כי תדר התהודה גבוה, כמובן.

אני יודע שויקיפדיה זה לא בהכרח מקור אמין, אבל עד שאמצא משהו טוב יותר, הנה

שים לב לפסקה:

As the engine turns, so does the cam inside the distributor. The points ride on the cam so that as the engine turns and reaches the top of the engine's compression cycle, a high point in the cam causes the breaker points to open. This breaks the primary winding's circuit and abruptly stops the current through the breaker points. Without the steady current through the points, the magnetic field generated in the coil immediately and rapidly collapses. This change in the magnetic field induces a high voltage in the coil's secondary windings.

At the same time, current exits the coil's primary winding and begins to charge up the capacitor ("condenser") that lies across the now-open breaker points. This capacitor and the coil’s primary windings form an oscillating LC circuit. This LC circuit produces a damped, oscillating current which bounces energy between the capacitor’s electric field and the ignition coil’s magnetic field. The oscillating current in the coil’s primary, which produces an oscillating magnetic field in the coil, extends the high voltage pulse at the output of the secondary windings. This high voltage thus continues beyond the time of the initial field collapse pulse. The oscillation continues until the circuit’s energy is consumed.

אני לא יודע להסביר מתי תרומתו של הקבל לעיל עולה על הנזק שהוא גורם בהקטנת שיפוע הזרם. במערכת שחקרתי ושיפרתי בפיאט (כמובן) ישנה, הניצוץ היה חזק יותר ללא קבל. שכהפלטינות הוחלפו בטרנזיסטור ממותג על ידי הפלטינות (הצתה טרנזיסטורית פרימיטיבית, מה שכונה על ידי חשמלאים "מגבר הצתה"), מה שהבטיח בניית שדה מגנטי חזק יותר בחיבור, ומיתוג מהיר ומוחלט של הזרם בניתוק, התקבל ניצוץ חזק בהרבה (כמובן, שאר רכיבי המערכת ללא שינוי).

פורסם

ההסבר מקובל והוא תואם את ההשערות ואת מה שראיתי בתמונות מסקופ שדניאל שלח לי וגם בתמונות שראיתי באינטרנט. חפש ignition waveforms בגוגל.

האוסילציות שרואים מיועדות להאריך את זמן התהליך (כך גם כתוב בהסבר, שוב שלא ברור כמה ניתן להסתמך עליו) אך לדעתי לא מדובר בסדרה של ניצונות, אלא על אות AC שיוצר ניצוץ רציף הדועך מן הסתם. כמו pattern טיפוסי של הרמוניות מתרסנות.

פורסם

בוודאות שאין מספר ניצוצות וסקופ הצתה מספר מהיר כדי לקלוט את זה ובהצתה תקינה רואים בבירות ניצוץ אחיד ובודד כל פעם שהפלטינה נפתחת. אחרת, הייתה לנו בעיה אמיתית של תזמון הצתה ושריפת תערובת שהיה משפיעה על עבודת המנוע.

פורסם

חיפוש בגוגל של המלים ignition points capacitor oscillate LC מוצא מספר אזכורים לאותו הסבר.

קיומם של ניצוצות נוספים תלוי בעוצמה ותדר התנודות ומהירות דעיכתם, וברור שלא ניתן להבחין אם יש ניצוץ יחיד או כמה. מכיוון שהניצוץ הנראה לעיין הוא התלהטות של האויר עקב האלקטרונים ה"מזנקים" דרך מרווח האויר, אז אפשר להסכים שיש ניצוץ אחד מתמשך, גם אם האלקטרונים קופצים שם לסרוגין (לפי אות ה- AC). בכל מקרה, כל התהליך נמשך זמן קצר יחסית לפעולת המנוע, ולכן אין בו כדי לשבש את התזמון.

פורסם

זה בערך כמו להגיד שברתכת ישנה (AC מבוססת שנאי) הקשת שנוצרת כתוצאה מאות AC (שחוצה את האפס בהחלפת הקוטביות) מורכבת מאוסף של ניצוצות. אינטואיבית זה לא נשמע לי נכון אך אני לא מבין מספיק בפיזיקה של קשת חשמלית כדי לענות על זה. כדי לקצר תהליכים אני אבדוק עם אנשים שכן מבינים בזה.

פורסם

השאלה כמה מהר האויר מתקרר, ומהו תדר התנודות של ה- LC.

נורת ליבון שזורם דרכה AC בתדר 50 הרץ לא מפסיקה להאיר גם כשהמתח מתאפס. לד שמופעל בגל ריבועי בתדר 50 הרץ מהבהב.

בקשת של רתכת לא רואים הבהוב, אבל בזמן הריתוך בהחלט יש זמזום בתדר של 50 הרץ.

אזהרה: לא לנסות להסתכל על ריתוך כדי לראות אם הוא מהבהב. העיניים שלכם יהבהבו עוד הרבה זמן :-)

פורסם
חיפוש בגוגל של המלים ignition points capacitor oscillate LC מוצא מספר אזכורים לאותו הסבר.

קיומם של ניצוצות נוספים תלוי בעוצמה ותדר התנודות ומהירות דעיכתם, וברור שלא ניתן להבחין אם יש ניצוץ יחיד או כמה. מכיוון שהניצוץ הנראה לעיין הוא התלהטות של האויר עקב האלקטרונים ה"מזנקים" דרך מרווח האויר, אז אפשר להסכים שיש ניצוץ אחד מתמשך, גם אם האלקטרונים קופצים שם לסרוגין (לפי אות ה- AC). בכל מקרה, כל התהליך נמשך זמן קצר יחסית לפעולת המנוע, ולכן אין בו כדי לשבש את התזמון.

המשפט האחרון שלך לא מדוייק, מספיק חצי ms שיבוש במצבי מנוע מסויימים כדי לגרום לבעיות של זיופי מנוע.

פורסם

נותר רק לברר מה התדר של התנודות (מה ערך L של הסליל ו- C של הקבל). חצי מילי זה המון זמן במונחי מנוע אבל מעט מאוד בחשמל (2 kHz).

• תוכן חדש...