Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תראה פשוט כבר אין לי כח לחפש, זה עוד פעם כל הכאבי ראש של להרים טלפונים. לקבוע, לבוא לראות, לקחת חופש מהעבודה לבדיקה. ללכת למוסך, להתמקח על מחיר. לחפש צבע וק"מ שאני רוצה וכדומה.

ולקנות רכב בידיעה שיהיה עליך להשקיע בו 7K וחשש שבהמשך יהיו ביקורים סדירים במוסך? לז היש לך זמן וכוח?

האמת היא שרכישת רכב בן 10 ויותר מצריכה המון סבלנות והרבה מאד מזל. אני מכרתי (לפני 4 שנים) בלנו 1996 עם 120,000 ק"מ שהתקלה היחידה שהיתה בה היתה תיקון חוזר של הסטרטר. אבל מדובר שהכרתי היטב את ההסטוריה שלו כיון שהוא עבר אלי מאבא שלי, וקניתי אותו למרות שידעתי שהיתה לו תאונה משמעותית הרכב זכה לביקורים סדירים במוסך מורשה שגם סמכתי על המקצועיות והיושר שלו. חבר שלי התלהב מהמכונית וזמן קצר אחרי קנה בלנו 1997 (אולי 1998, אני לא בטוח) עם קילומטראז' די גבוה, נסע עליו די הרבה אבל אפה שהוא סביב 220,000 ק"מ וכנרקאה קצת הזנחה הלך לו ראש המנוע והיתה לו סדרת טיפולים די ארוכה שבסופה הוא מכר את הרכב בחצי ממחיר המחירון.

אתה מתאר כאן רכב שגם בעין בלתי קצועית היית צריך לפסול על הסף, בלי לשרוף 500 ש"ח (שחסרים לך) על בדיקה במכון. לפי הפוסטים הקודמים שלך נראה שאתה קצת חסר בטחון עצמי, עליך להיות יותר החלטי, בעיקר בהחלטה איזה רכב ראוי להשקעה בבדיקה במכון. תביא בחשבון שכל 500 ש"ח כאלה יכולים לסיע לך ברכישת רכב יותר חדש, או ביישור קו, או בהשקעה בדברים לא פחות חשובים מרכב.

אני ממליץ לך לבחון מחדש את צרכיך העכשויים - האם רכישת הרכב במועד הנוכחי חיונית? אם כן - המשך לחפש. אם אתה יכול להסתדר עוד כמה חודשים בלי רכב - נצל את התקופה לחסכון (והקפד לסגור סכום קבוע כל חודש) ומהר מאד תגלה שיכולתך לרכוש רכב במצב יותר טוב גדלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום חברים, אפשר לקבל חוות דעת על תוצאות בדיקה במכון קומפיוסט רמלה: 146 אלף קמ.

מנוע: בלוק מנוע: קורוזיה וסימני נזילות מים מחיבורים, נקישות יתר, רעש אביזרי מנוע, רצועה, מותחנים, גלגלות, מנוע מזייף= מערכת תזמון, החלף רצועת זימון לפי הוראות יצרן, רעש שסתומים= ראש מנוע, צריכת שמן מובילי שסתומים.

מערכת קירור: מנוע קורוזיה, אבנית, סתימות ברדיאטור.

מערכת פליטה - לא נבדק.

מערכת היגוי: מיתלה קדמי, לתקן לכוון זוית מתלה = מערכת היגוי. מסרק הגה לתיקון/שיפוץ, נזילת שמן.

שלדת מרכב: משמעות שולית - סימני פגיה מאחור, סימני פגיעה קצות שילדה, מעיכות.

מנגון להרמת חלונות לא תקין, חלקי פלסטיק פגומים.

מערכת בלמים: בלמים קדמיים, לפרק גלגלים לבדיקה.

העברת כח: תיבת הילוכים אוטומטית: בלאי דיסקיות, שמן כהה, נקישות יתר, נזילת שמן = גל הנע - ציריות: לתקן ציריות, החלף גומיות מגן לציריות, מרווחי יתר.

.

מה חריג כאן ברכב בן 11 בדיוק ?

מבחינת תיקונים ויישור קו יכול לעלות כך:(כל המחירים הם בערך, לא כולל מע"מ ובמוסך כללי לא מורשה סוזוקי)

טיימינג +מותחנים +מחזירי שמן (כ-800-900 ש"ח,תוספת למשאבת מים עוד כ-300 ש"ח).

בלמים (במקרה הרע אחורה וקדימה כולל הכל כ-1000 ש"ח (כולל משאבות בלם).

ניקוי רדיאטור -300 ש"ח.

החלפת שמן גיר (אם בכלל צבע השמן באמת כהה) - באיזור 400-500 ש"ח כולל החלפת פילטר.

טיפול 10,000 בסיסי: שמן+מסנן שמן+פילטר אוויר בערך 300-400 ש"ח.

מסרק הגה משופץ -בערך 1000-1200 ש"ח כולל שמן הגה.

ציריות: גומיות עולות כולל עבודה באיזור 300 לצד אחד וציריה משופצת עולה כ-400 עד 450 לצד).

במקרה הגרוע ביותר יישור הקו בסה"כ יעלה לך: 4,600 -6,000 ש"ח.

אם נכניס את הטסט בערך 7,000 כולל האגרה וזה בתנאי,שלא יקרו דברים לא צפויים.

חשוב לבדוק ברכב הזה שאין מעבר של לחץ למע' הקירור או ממנה דבר שעלול להעיד על תחילתו של סדק בבלוק המנוע (מחלה ידועה דווקא בשנתונים הנמוכים של סוזוקי עד 97 אבל לך תדע.

קח בחשבון,שבעל הרכב לא חייב להוריד לך את כל הליקויים ואם נהיה הוגנים לרגע ונחלק את 7000 ב-2,דרישת המוכר הגיונית ואם זה היה הרכב שלי בטח שלא היית מקבל אותו ב-10-11.

להערכתי 13,000-14,000 -מחיר הוגן,שמשקף את מצב הרכב פחות או יותר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כן אני רוצה תרכב מיידי, אני כל יום מבלה סתם במוניות, וזה מפריע לי בחיים האישיים סתם. כמו שאמרתי לך אני לא מחפש רכב יוקרה, רק שיהיה נוח ולא ישתה יותר מידי דלק ויספק את הסחורה בגלל זה בחרתי באלנו + זה שהוא קצת זריז.

בוא נאמר שאני יעלה תקציב - טסט, יישור קו ביטוח והכל בנניח 28 אלף שקל. מה אז אני יכול לקחת?

אם אני אלך רק על באלנו 2001-2002 עם ספר טיפולים ושמורה זה יהיה יותר טוב?

פשוט גם רציתי רכב בצבע כסף, ולא האמנתי שיד ראשונה מזקן יהיה רכב כזה גמור והרוס.

מה לגבי מיציבושי קריזמה? מרוב ייאוש חשבתי כבר לקחת קאיה ספיה- שנת 98, 120 אלף קילומטר ב8 אלף שקל.

העיקר רכב שנוסע וזהו :cry:

אני רוצה באלנו כסופה - מהמראה החדש - שמורה ואמינה זהו זה כל מה שאני רוצה.

וכולם או רמאים או נוכלים או גנבים או לא יודע מה. אני מתחרט ממש שלא שילמתי 25 אלף על באלנו שמורה עם 64 אלף קילומטר.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

28,000 ש"ח ברוטו במיאים אותך, בהנחה שאינך נהג צעיר\חדש, לסדר גודל של 18,000-20,000 ש"ח לצרך הרכישה עצמה ומשאירים אותך עם 8,000-10,000 ש"ח לצורך ביטוח+רישוי+יישור קו. אם אתה נהג צעיר\חדש מצבך הרבה פחות טוב שכן הביטוח עולה פי 3, ואני מניח שמצבך הכלכלי אינו מאפשר לך לוותר על ביטוח מקיף הרי שבמצב כזה הביטוח לבדו יכול לעלות כ-10,000 ש"ח לשנה, מה שמשאיר אותך עם סכום ממש סמלי לרכישה עצמה.

מעבר לכך עליך להביא בחשבון הוצאה שוטפת של 1000-1500 ש"ח לחודש לאחזקת הרכב. אם תחסוך סכום כזה משך מספר חודשים תוכל מהר מאד להגיע למצב הרבה יותר טוב ברכישה, ואולי גם בעלות הביטוח (אם, במקרה, תעבור את אחד הספים המוזילים את הביטוח, כגון מדרגות ותק בנהיגה או גיל).

יש עוד כמה דברים שוליים לחלוטין בבחירת רכב מיד שניה - למשל, הצבע. או אפילו כמה חבטות שטחיות בפח (לא כאלה שמלוות חורים או חלודה).

ולגבי המכונית הנהדרת עם 64,000 ק"מ - יתכן שפספסת מציאה, אבל יתכן גם שניצלת מהונאה. אני הייתי במצב דומה לשלך לפני כ-20 שנה, התלהבתי מרכב מסויים לאור נסיון קודם טוב (רנו 14) - מצאתי "מציאה" בת 8 עם 40,000 ק"מ, בהמשך התברר שכנראה שהספידומטר (בעל 5 ספרות בלבד) היה כנראה בסיבוב השני אם לא השלישי שלו, או שפשוט מישהו טיפל בו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני נהג חדש, אבל לא נהג צעיר. הביטוח מקיף הוא בסביבות 6 אלף לרכב שנת 2000 ומעלה. אני לא רואה סיבה לבטח רכב משנת 99, מי כבר יגנוב אותו? אם אני עושה חובה וצד גימל זה ייצא לי בערך רק 3 וחצי אלף שקל זה לא מספיק? תראה אני מחר הולך למוכר, אם הוא ייתן לי את הרכב במחיר סביר של 10-11 אלף שקל, ויש לי שכן שהוא מכונאי ויכול לשפץ לי לסדר את כל הרכב דרך מוסכים וכדומה אז אולי אני אלך על זה. סה"כ הרכב עשה רק 146 אלף.

גם כל המודעות של הרכבים השמורים משנת 2000-2001 שהם רוצים מחירון ומעל המחירון, חלק מהאנשים האלה בכלל לא רוצים להוריד במחיר גם אחרי המכון בדיקה. והם בכלל לא מודעים לבעיות שיש להם ברכב, לבאלנו שאני בדקתי לא הייתה שום בעיה בנסיעה או רעשים או משהו, כלומר יש פה נזק של 5-6 אלף שקל שגם אפשר לנסוע רגיל בלי לדעת, חוץ מנזילה ברדיאטור.

וכן פה ושם במהלך שבועיים חיפוש נתקלתי ב2 באלנו - אחת רק 78 אלף קילומטר, ואחת 64 אלף קילומטר. שרצו עליהן מחירים ממש גבוהים 25 ו27 אלף שח. אם הייתי יודע שברכב ישן צריך להשקיע כזה שיפוץ כבר הייתי מעדיף לשלם יותר מראש.

בעקרון זה הכל מזל, רוב הרכבים שמוכרים, מוכרים אותם כי הבעלים טחן את הרכב והוא קונה לעצמו חדש. קשה למצוא מישהו ששמר על הרכב, והוא מוכר אותו רק כי הוא קנה חדש.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם
מה חריג כאן ברכב בן 11 בדיוק ?

מבחינת תיקונים ויישור קו יכול לעלות כך:(כל המחירים הם בערך, לא כולל מע"מ ובמוסך כללי לא מורשה סוזוקי)

טיימינג +מותחנים +מחזירי שמן (כ-800-900 ש"ח,תוספת למשאבת מים עוד כ-300 ש"ח).

בלמים (במקרה הרע אחורה וקדימה כולל הכל כ-1000 ש"ח (כולל משאבות בלם).

ניקוי רדיאטור -300 ש"ח.

החלפת שמן גיר (אם בכלל צבע השמן באמת כהה) - באיזור 400-500 ש"ח כולל החלפת פילטר.

טיפול 10,000 בסיסי: שמן+מסנן שמן+פילטר אוויר בערך 300-400 ש"ח.

מסרק הגה משופץ -בערך 1000-1200 ש"ח כולל שמן הגה.

ציריות: גומיות עולות כולל עבודה באיזור 300 לצד אחד וציריה משופצת עולה כ-400 עד 450 לצד).

במקרה הגרוע ביותר יישור הקו בסה"כ יעלה לך: 4,600 -6,000 ש"ח.

אם נכניס את הטסט בערך 7,000 כולל האגרה וזה בתנאי,שלא יקרו דברים לא צפויים.

חשוב לבדוק ברכב הזה שאין מעבר של לחץ למע' הקירור או ממנה דבר שעלול להעיד על תחילתו של סדק בבלוק המנוע (מחלה ידועה דווקא בשנתונים הנמוכים של סוזוקי עד 97 אבל לך תדע.

קח בחשבון,שבעל הרכב לא חייב להוריד לך את כל הליקויים ואם נהיה הוגנים לרגע ונחלק את 7000 ב-2,דרישת המוכר הגיונית ואם זה היה הרכב שלי בטח שלא היית מקבל אותו ב-10-11.

להערכתי 13,000-14,000 -מחיר הוגן,שמשקף את מצב הרכב פחות או יותר.

תודה על התגובה קולאטי, לפי מה שכתבו בטופס צריך לעשות גם טיימינג? אפילו אם הוא יראה קבלה שהוא עשה ב90 אלף?

תראה תוסיף לכל הנזקים האלה גם שאין לרכב רדיו דיסק, יש חלונות חשמליים שלא עובדים. והטסט. אם המחירון זה 18 לרכב שמור - אז הרכב הזה שווה 10-11 גג. למה שמישהו יהיה מוכן לשלם על הרכב הזה 14 אלף? השאלה העיקרית: נניח שאני משפץ את כל הרכב - הוא יהיה אחר כך במצב יותר טוב משל אותו רכב במחירון? ויחזיק לכמה שנים טובות?

פורסם

לא, הרכיבים שתיקנת יחזיקו ל-X זמן. X כי אתה רק אתה יודע איזה חלקים שמת בפנים.

יכול להיות ששמת צינורות איכותיים לרדיאטור, והם יחזיקו כמו המקוריים, ויכול להיות ששמת ג'אנקייה סינית שתתפוצץ לך עוד חצי שנה.

כנ"ל לגבי הרדיאטור.

כנ"ל לגבי מסרק ההגה.

וכו' וכו' וכו'.

בלי קשר, כל רכיב באוטו יכול להתפגר לך בנקודה כזו או אחר.

כבר עכשיו הרכב די דפוק ומבאס - חלונות חשמל שלא עובדים, אין רדיו דיסק, ציריות פגומות, פלסטיקים שבורים.

היום אפשר לקנות רדיו עם MP3 ב-200 ש"ח כולל התקנה, רדיו עם התקן USB שהוא זול בטירוף - אני רק חושב עד כמה קמצן הבנאדם שלא קנה רדיו דיסק אחרי שגנבו את שלו (ובטוח גנבו, כי אחרת היה שם הרדיו טייפ המקורי).

בקיצור - כל הסימנים מראים רכב מוזנח.

תקנה, תשקיע - אולי תהנה ממנו, אולי תאכל חסה.

לא יודע במה אתה עובד - אבל כיום רוב האנשים קונים רכב בעזרת מימון. אתה שם 30% מערך הרכב במזומן, ואת היתרה משלם בתשלומים, תמורת ריבית.

בתמורה אתה מקבל אפשרות לנסוע ברכב חדש יחסית, שלא מתקלקל כל שני וחמישי ולא מצריך יישור קו בעלות אסטרונומית.

סתם לצורך העניין - יונדאי גטס שנת 2008 נמכרת בAVIS במחיר של 42,000 ש"ח בפרוספקט. אני מניח שעם קצת לחץ אפשר לרכוש אותה ב-40,000 ש"ח. שים 12 אלף ש"ח במזומן, ולאורך 5 השנים הבאות שלם את כל ההפרש. התשלום הוא בסביבות 550 ש"ח ביחד עם הריבית.

תוריד מזה זיכוי של 10 אלף ש"ח שתקבל על הגטס במקום 3000 ש"ח שתקבל על הבאלנו בתום התקופה של 5 שנים(רכב לגריטה), ותגיע לתשלום חודשי של 400 ש"ח כולל ריבית.

זאת הסיבה שהרבה אנשים בכלל לא קונים את הרכבים שאתה מתעניין בהם מלכתחילה...למה להתברבר עם זבל ישן ובעייתי כשאפשר בלי יותר מדי בעיות להשתדרג למשהו נורמלי? (וכן, עדיף גטס 2008 על באלנו 99).

פורסם

לגבי הביטוח - תביא בחשבון עוד כ-3-4K עבור החובה. לגבי המקיף - זה כבר שיקול אישי, משום שאם לא תבטח כל פגיעה קטנה תביא להשבתת הרכב ותשאר בלי ההשקעה שלך ובלי רכב. מקיף יוכל לסייע לך במצב כזה. לשיקולך.

לגבי הרעיון של סובארו - הדבר תלוי מאד במצבך הפיננסי ובהכנסותיך. בתחשיב שלו מתאים, כנראה, למי שמצבו בבנק טוב, אבל אם אתה לווה קצת יותר מסוכן (הכנסה נמוכה ו\או לא יציבה) תקבל הלואה בתנאים פחות טובים, כלומר ריבית יותר גבוהה. יהיה עליך לברר בבנק או בחברת מימון אחרת. ואני בכלל לא בטוח שיהיו מוכנים לתת לך הלוואה כנגד שעבור רכב ישן.

פורסם

ד"ר סובארו, אתה דוחף את המשוואה הזאת כל הזמן, אבל אתה שוכח שהיא נכונה רק אם הרכב החדש יותר לא נזקק לתיקון הקטן ביותר למעט טיפולים סדירים במשך כל תקופת אחזקה. בנוסף, אתה עדיין משלם 40,000 על רכב ולא לכולם יש את הכסף לא משנה אם זה בתשלומים או במזומן. ולא, רוב האנשים קונים רכבים ישנים כי הם מבינים שתשלומים זו רק אשלייה הגורמת להם לרכוש רכב מעבר ליכולת הכלכלית שלהם.

פורסם

עובדה היא שחברות המימון משגשגות, בעיקר בגלל העובדה שהכסף זמין דרכן בצורה קלה יחסית.

אם הייתי רוכש רכב לפי היכולת הכלכלית הנוכחית שלי, הייתי נוסע כיום בפיאט פונטו 98, מעלה כל שבוע שרשור חדש על איך מטפלים בהתחממות ומטייל בין מוסכים - ובסופו של יום מוציא את אותו כסף.

הבחור הולך לשים סכום רכישה ראשוני זהה למה שהוא ישלם על רכב חדיש יותר. זוהי נקודת הפתיחה.

אח"כ הצעתי לו תשלום של 500 ש"ח בחודש - הוא בעצמו מציע לשלם במכה אחת 7000 ש"ח. זה 14 תשלומים בתוכנית המימון - ז"א שהוא בכל מקרה מכוסה מבחינת השנה וחודשיים הבאות.

אני מבטיח לך דבר אחד פשוט - שום רכב משנת 2008 לא יזדקק לטיפולים כ"כ תכופים כמו הבאלנו שלו, שכל חודש תקרא לו למוסך.

מספיק תיקון קריטי אחד, כמו ראש מנוע או תיקון גיר, כדי שיתעופף דרך החלון גם סכום שזהה ל-10-12 תשלומים חודשיים (וסביר להניח שאם הוא מחזיק את הרכב ל-5 שנים, זה יקרה).

ההצעה שלי תקפה רק אם חשבון הבנק שלו יכול לתמוך בהוצאה שוטפת כזו - אבל היא הרבה יותר הגיונית מאחזקה של רכב ישן.

חביבי - רכב ישן רכב לעשירים, וכן, כולנו שמענו על ההוא שקנה מאזדה 323 שנת 95 ונוסע איתה כבר 160 אלף ק"מ בלי להחליף שום דבר חוץ מפילטרים. לרוב האנשים זה לא תופס והם עדיין עושים ראש מנוע, קונים מנועים משומשים (גם של יפאניות) ומתקנים גירים - ובנוסף מפרנסים את המוסכים בצורה טובה.

פורסם

טוב שלא לקחתה סובארו ג'סטי לבדיקה .

במחיר הזה של הבלאנו והשנתון שלו לא לוקחים לבדיקה .

מחיר הבדיקה זה כמעט עשירית מהאוטו:lol:

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם
טוב שלא לקחתה סובארו ג'סטי לבדיקה .

במחיר הזה של הבלאנו והשנתון שלו לא לוקחים לבדיקה .

מחיר הבדיקה זה כמעט עשירית מהאוטו:lol:

כן אז לא הייתי לוקח לבדיקה, קונה את הרכב ב15 אלף שקל. ואז מגלה שיש לי 7 אלף שקל טיפולים?

במקרה הכי גרוע הפסדתי 300 שקל- אני מחזיר למוכר את החוברת ומקבל ת200 שקל שלי בחזרה.

במקרה הטוב אני לוקח את הרכב למוסכניק שאני מכיר שמשפץ את כל הרכב במחיר משתלם ונהנה ממנו לכמה שנים.

תקחו בחשבון שאני לא רוצה לשלם ביטוח מקיף, כי המחירים של המקיף בשמיים וחובה + צד גימל יעלה לי בערך 3500-4000

יש לי כמה אופציות - אני מחפש מה הכי נורמלית וזולה ואמינה לנהג חדש בן 25 שנוהג רק חצי שנה:

1. לחכות לאיזשהי באלנו במציאה עם קילומטרז נמוך של איזה 80-100 אלף ק"מ, וישר לקפוץ על המציאה.

2. ללכת על יונדאי אקסנט שנת 2005 - עם קילומטרז נמוך של 30 אלף בערך ולבזבז איזה 40 אלף כולל ביטוח והכל

3. לקחת את הרכב הנוכחי לעוד מוסכניק וחוות דעת לשפץ אותו ולקנות אותו במחיר זול

4. לקחת איזה רכב ישן העיקר שנוסע, כמו מיצובישי לנסר, או קיה ספיה או העיקר רכב שנוסע ב7-8 אלף שקל ושלום על ישראל?

5. הקטע של המימון הזה הוא רע: למה שאני אשלם ריבית? תבינו יש לי 35-40 אלף שקל לרכב, אבל אני לא הולך לשלם את זה. זה רכב ראשון שאני קונה ואני לא צריך רכב מפואר. חוץ מזה אני צריך תחסכונות שלי לדברים יותר חשובים מאשר רכב, מבחינתי איכות נסיעה של באלנו 96 היא אחלה ומספיקה לי. רכב חדש אני יכול לשרוט, ואני לא רוצה להפסיד את הירידת ערך שלו. אני סה"כ מחפש רכב נורמלי שמביא אותי ממקום למקום עם צריכת דלק נורמלית בגלל זה אני מחפש את הבלנו בנרות.

6. הנקודת מוצא שלי זה שאני מביא בלנו שמורה - ומשקיע בכל חודש רק 1000-1200 שקל על דלק - בלי להכנס למוסכים

פורסם

אז הנקודת מוצא שלך שגויה. אין רכב משנת 99 שלא צריך מוסכים.

עלויות אחזקה של רכב ישן הן גבוהות יחסית לעלויות אחזקה של רכב מודרני.

הריביות של חברות המימון הן בדיוק התשלום עבור הנוחות של השארת החסכונות שלך עבור דברים אחרים.

אגלה לך סוד כמוס - רכב ישן הוא רכב לעשירים. אם יש ביכולתך לקנות גטס ישירות מחברות הליסינג, תעשה את זה ואל תתקע עם רכב ישן. יש סיבה שהמחירון יורד מדי שנה - הוא משקף את הבלאי שעובר האוטו.

אם רכב ישן היה כזה אטרקטיבי, כולם היו נוסעים ברנו 5 שנת 88.

פורסם

כן אז איך אבא שלי נוסע על באלנו שנת 96. וחוץ מלשים דלק שהצריכה היא 1 ל11 ככה. ופעם אחת שיפוץ רדיאטור הוא לא עוש כלום כבר 6 שנים הרכב אצלנו עם קילומטרז של 153, ואין אפילו בעיה אחת...הקטע שזה פשוט נדיר למצוא רכב שמור.

אפילו אם אני אקח באלנו שנת 2000 עם קילומטרז נמוך גם יהיו בעיות?

• תוכן חדש...