Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

התחדשתי מלפני שבועיים באופל טיגרה שנת 2000

הרכב המצב מעולה, למעט דבר אחד מוזר:

כנראה שהבחור הקודם שם מים רגילים במקום נוזל קירור ייעודי,

ועכשיו כשאני פותח את הפקק אני רואה קצת חלודה באזור של הפקק והפייה עצמה.

אתמול היה חסר קצת מים, אז הוספתי קצת מים ירוקים (הבנתי שצריך לעשות את זה בהדרגה ולא במכה אחת?)

יש לכם עיצות מה אני צריך לעשות בנושא הזה?

האם זה בסדר שהוספתי קצת מים ירוקים? (מים ירוקים מחברת פרסטון אם זה משנה)

בעקבות ההודעה הבאה:

אתה לא צריך לשמוע כלום , אתה לא צריך אוזניים.

אני מציע את המערכת שלי בלוח המכירה!

פורסם

אתה יכול לבצע חיפוש בפורום בנושא החלפת נוזל קירור.

צריך לגשת למוסך, לבצע שטיפה למערכת הקירור ומילוי של נוזל קירור איכותי.

פורסם

את האמת שחיפשתי (בנוסף גם לשרשורים שעלו עם השרשור הזה)

לא ממש הצלחתי להבין אם מה שעשיתי זה בסדר ולא יגרום נזק.

אגב, אני לא יודע כמה זמן המערכת עם קירור מים רגיל, אבל בגלל החלודה - אני מניח שלא מעט זמן.

האם כל נסיעה שלי במצב הזה יכולה לגרום למשהו חמור (צריך לציין שהמנוע לא מתחמם מעבר לגבול המותר)?

האם זה משהו שאני צריך לעשות אותו ממש באופן מיידי? (הניקוי שדיברת עליו)

נ.ב - הרדיאטור חדש לחלוטין (עדיין עם המדבקות עליו)

בעקבות ההודעה הבאה:

פורסם

לאופל טיגרה ראש מנוע מסגסוגת מתכת קלה ("אלומיניום"). שימוש בנוזל קירור איכותי ומתאים הינו חיוני לשמירת הראש , המנוע

ומערכת הקירור עצמה לאורך זמן. מערכת קירור תקינה אינה מאבדת מהמפלס ואינה זקוקה להוספה.

מהעובדות שציינת - המצאות (הרסנית) של מי ברז במערכת והצורך להוסיף נוזל(נזילה,אבדן מים) - ברור שמצב המערכות אינו

"מעולה" כפי שציינת.

שתי העובדות הנ"ל גם מהוות מדד לאיכות הטיפולים וההבנה של בעל הרכב הקודם והמוסכ/ים בו טיפל.

עליך לעשות מה שהמליץ לך אביב , בתוספת בדיקה מקצועית של כל המערכת לנזילות , אי מקוריות ותקלות .

העניין דחוף למדי , אם כי לא בדחיפות קריטית כמו, למשל, תקלה בלחץ שמן מנוע. בהצלחה.

פורסם

תודה רבה על התגובה :)

אגב, איך חוסר בנוזל יכול להעיד על תקלה?

אני לא איש טכני כ"כ, אבל מההבנה הבסיסית שלי, נוזל הקירור "נגמר" עם הזמן

(אתה רוצה להגיד לי שמערכת קירור תקינה כביכול, לא אמורה לאבד בכלל מים, אף פעם?)

אני בשבוע שבועיים הקרובים מתכנן להכניס את הרכב לטיפול מקיף וגדול, וכל מה שצריך לטפל בו - יטופל.

בעקבות ההודעה הבאה:

פורסם
תודה רבה על התגובה :)

אגב, איך חוסר בנוזל יכול להעיד על תקלה?

אני לא איש טכני כ"כ, אבל מההבנה הבסיסית שלי, נוזל הקירור "נגמר" עם הזמן

(אתה רוצה להגיד לי שמערכת קירור תקינה כביכול, לא אמורה לאבד בכלל מים, אף פעם?)

אני בשבוע שבועיים הקרובים מתכנן להכניס את הרכב לטיפול מקיף וגדול, וכל מה שצריך לטפל בו - יטופל.

מערכת הקירור הינה מערכת סגורה שלא אמורה להיות כלל בחוסר של מיים או שנחוץ להוסיף מיים. כאשר יש חוסר קיימת בעיה כל שהיא. יכולה להיות בעייה הכי קטנה כמו פקק רדיאטור/מיכל עיבוי פגום ולא יוצר לחץ ואטימה כמו שצריך ואז דרכו נאבד מיים. יכולה להיות בעייה כל שהיא בצנרת המיים שדרכה יש נזילות קלות, רדיאטור נוזל מעט, משאבת מיים תקולה, ובמיקרה הכי קיצוני בעייה של ראש מנוע. תתחיל מהקל לכבד.

:)
פורסם

כל הפקק מלא בחלודה (מהחלק הפנימי שלו)

וגם באופן כללי המיכל לא נראה משהו חיצונית.

האם (באופן כללי) החלפה של המיכל לאחד חדש (ואולי גם צנרת?) היא סיפור יקר יחסית לשאר החלפים ברכב?

כמה לדעתך יוכל לעלות טיפול כזה גדול של כל נושא הקירור (המיכל עצמו בעיקר, ואולי גם הצינורות עצמם)?

בעקבות ההודעה הבאה:

פורסם

האם (באופן כללי) החלפה של המיכל לאחד חדש (ואולי גם צנרת?) היא סיפור יקר יחסית לשאר החלפים ברכב?

כמה לדעתך יוכל לעלות טיפול כזה גדול של כל נושא הקירור (המיכל עצמו בעיקר, ואולי גם הצינורות עצמם)?

חבל סתם לרוץ ולהחליף רדיאטור ואת מערכת הקירור עצמה כל עוד היא מתפקדת כמו שצריך. זה שיש חלודה במערכת זה בעיקבות שימוש במיי ברז או מיים ירוקים באיכות ירודה. רוקן את המערכת מהמיים הרגילים ושים מיים ירוקים וסע לשלום ופשוט תעקוב אם יש חוסר במיים ברמה סידרתית. יכול להיות שיצא לך למלאות מעט מיים כי בעל הרכב הקודם הזניח את מערכת הקירור לחלוטין ולא בדק מיים מעולם למרות שהיה חסר לו מכל סיבה שהיא. השאלה מה יאמר המצב העכשוי אחרי המיים החדשים שתשים.

:)
פורסם

אחלה.

תודה רבה חבר'ה, עזרתם לי מאוד! :-)

(אתם מוזמנים לקפוץ לשרשור החדש שלי על צמיגים P:)

בעקבות ההודעה הבאה:

פורסם

לא הבנתי מה רע במיכל. זה הרי פלסטיק לא ? אם המים עכורים אז הבעייה במים ואותם ממילא אתה הולך להחליף.

את הפקק הייתי מאד מאד ממליץ לך להחליף. זה רכיב זול, לפני כחודש קניתי לבלנו שלי - 25 שקל.

אני החלפתי בבלנו עכשיו רדיאטור + כל הצנרת במכון לרדיאטורים, ועלה לי סה"כ כ 1450 ש"ח הכול כולל עבודה. 

כולל

רדיאטור

פלאנג' (מכסה טרמוסטט)

צינור עליון ותחתון

2 צינורות חימום לתא נוסעים

2 צינורות צ'וק

טרמוסטט החלפתי בעצמי עוד קודם -עלות הרכיב כ 100 ש"ח

• תוכן חדש...