Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו לגאסי 92 1800 GL

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק שלא תיפול על רכב מנחוס כמו שכבר קרה,

יש כאן חבר פורום בשם hagggg55 , שהחזיק כזו, ופתח המון שרשורים על בעיות שצצו לו, ניסה למכור, ובסוף נראה לי שמכר בהפסד עצום לעומת מה שהשקיע,

תבצע חיפוש אתה תראה המון צרות שהיו לו ברכב הזה,

אם אתה נעול על רכב כזה, תחפש אחת שמורה במצב טוב, יכול להיות שיש עוד כאלו יד ראשונה שניה, ביד 2.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לאחר היתייעצות עם חבר שברשותו לגאסי הבנתי שמודל 91 1800 DL נחשבת להכי אמינה משום שהיא מצויידת בתיבת הילוכים

ללא מחשב עם 3 הילוכים בלבד וקרבורטור .

בלוח יד 2 ישנה אחת כזו למכירה: יד 4 אחרי פחחות וצבע כללי ,צמיגים ,טיימינג,טיפול ,קרבורטור,מצבר וכו".......

והוא דורש מחיר מחירון ההתלבטת שלי היא בין הרכב הזה שהוא די ישן (20 שנה על הכביש) לבין גאלאנט 1800 96

במחיר זהה לסובארו ,שעם הגלאנט יש לי ניסיון של תצרוכת דלק 1:8 ממוצע עם מזגן ואמינות מופלגת.

מה אתם אומרים???? על מה ללכת???

חג שמח לכולם .

פורסם

תבדוק בכיוון של הגאלנט, קח אותה למכונאי שאתה סומך עליו, אם יגיד לך שהרכב במצב טוב, והמזגן תקין , וכל הכפתורים עובדים , ואין שום דבר מיוחד אז לך על הגלאנט,

פרטים בה"פ .

פורסם

תודה ESTK על התשובה המהירה ,

הגלאנט יד שנייה 155,000 ק"מ מקורית ,יכולה להיות בעתיד הקרוב בעייה של תיבת הילוכים שעלותה המשוערכת הוא

סביב ה 3500 ש"ח כיוון שלא שופץ גיר אף פעם ברכב והממוצע לגיר של גאלאנט הוא 200,000 ק"מ במקרה הכי טוב.

הסובארו נחשבת ליותר אמינה מבחינת תיבת הילוכים לעניות דעתי ,הדילמה היא מבחינת תצרוכת דלק האם השינויים יהיו

גדולים או זניחים? הלגאסי קורצת לי משום מה כיוון שמדובר בבודי יותר עם נוכחות ויותר בטיחותי מין הסתם ומושקעת

ביותר. הגלאנט צריכה השקעה של :טיימינג+2 תושבות מנוע +תיקון דלת אחורית (מכה קטנה) וביטול נזילות ממערכת קירור(לא משמעותי ביותר)

עכשיו לאחר שהתמונה קצת היתבהרה יותר מה כדאי לי לרכוש?

דרך אגב :בלגאסי אם ניקרע טיימינג אין נזק למנוע להבדיל מהגאלאנט.

פורסם

מה שאתה אומר זה דברים שטחיים על כל רכב,

קח את שניהם אם אתה ממש נעול רק על אחד מהם, למכונאי שאתה מכיר שיבדוק את הרכב,

למראית עין לא מקצועית (ואני לא מתכוון לזלזל חלילה) הכל יכול להראות בסדר, אבל כמכונאי מנוסה מרים את הרכב על הליפט ופותח מכסה מנוע, ועושה סיבוב על הרכב, אתה מקבל אנדיקציה טובה יותר ,

בקשר לבטיחות, בלגאסי לא נראה לי שיש כריות אוויר, אלא אם כן אני טועה?

בגלאנאט נראה לי מאוד שיש, אז בטיחות כבר הגלאנאט לוקחת.

פרטים בה"פ .

פורסם

מנסיון, הלגאסי 1800 GL היה מאוד אמין.

צריכת דלק בעיר לא היתה טובה. אבל בנסיעה לאילת הצריכה היתה 14.5 ק"מ לליטר.

בדוק טוב את הלחצנים בצד הפנימי של הדלת, אלה שנועלים את הדלת. יש להם נטיה לשבור את צירי הפלסטיק שלהם.

המנוע מתחיל להגיב רק בסל"ד גבוה יחסית , כ 4000 סל"ד.

לדגם הזה גיר עם 4 הילוכים אוטומטים, מבוקרים אלקטרונית. בזמנו היו טענות נגד הגיר הזה למודלים 90 - 91.

בדגם 1800 DL הגימור נמוך ותיבת ההילוכים בת 3 הילוכים בלבד. התיבה היתה ידועה כאמינה אבל 3 הילוכים פירושם צריכת דלק ורעש יותר גבוהים.

בהצלחה

יהודה

פורסם

שלום אלי,שמי חגי ואני רוצה לעזור לך כאן.

לפני כ3 שנים היה ברשותי סובארו לגאסי 1.8 אוטומט שנת 90 אז ככה מיבחינת רכב זה רכב סופר נוח סופר מפואר

אמין מאד מנוע חזק והתמורה שלו למחיר הנמוך היא לא ניתפסת מה שאני יכול לומר לך כאן שאני נהניתי מאד מהרכב

הוא היה אצלי 4 שנים רק לצערי הייתי פזיז מידי ורכשתי אחת כזאת ללא בדיקה ובשלב מסויים הרכב עשה לי

המון בעיות כמו קרבורטור ראש מנוע בהמשך ועוד הרבה דברים .

אבל וכאן אני חייב לומר לך שכל הצרות האלו התחילו כשהרכב טופל ביידים לא מתאימות ולא מבינות.

למשל ניקויי קרבורטור בוצע אצל חפר שהרס לי את הקרבורטור ומאז האוטו היה מקרטע בלי סוף טורים נמוכים

סחיבה גרועה ועוד ועוד....

עד שהוא הגיע לחבר הפורום צביקה קרבורטורים שעשה ניסים וניפלאות ברכב הכל חזר לעבוד כמו שעון.

שוב הכל תלוי אצל מי אתה מטפל,ובלגאסי הקרבורטור מאד מאד מסובך כך שלא כל אחד שהוא מוסך קרבורטור יודע

לטפל נכון בלגאסי וכאן יש לציין את צביקה ואת הידע הרב שהפגין בטיפול ברכב.

עוד משהו נוסף היה ראש מנוע שהלך לי לאחר כ350000 קמ מקוריים!

וזה בגלל מכונאי טיפש שביצע לי החלפת טרמוסטט ולא ביצע לי ניקוז אוויר!!!

בקיצור עד אותם צרות שפקדו את הרכב בשנה האחרונה שלי איתו הרכב נסע היתנהג והיה אמין יותר טוב מכל רכב חדש באותה תקופה.

נ.ב. חברי הפורום הניכבד ESTK ועלק ד''ר סובארו אתם פשוט מעוררים בי רחמים כלפיכם לצערי אתם לא יודעים לכבד אותי אבל

אני לא אכתוב כאן מה באמת אני עושה כשלא מכבדים אותי אז רק יש לי לאחל לכם חג שמח ושנה טובה !

הא ודרך אגב ד''ר סובארו הגראנד לאונה נימכרה יותר מהמחירון!

בקיצור אלי אים תימצא לגאסי 1.8 אוטומט דגם gl בלבד אל תהסס תרכוש !

מקווה שעזרתי לך אים אתה מאזור המרכז ותיצטרך עזרה לגבי הרכב הזה אשמח לייעץ לך

אז חג שמח לכולם ושנה טובה.

imprza new age

פורסם

תודה על התשובה המפורטת חגי,בינתיים מצאתי 91 1800 3 הילוכים מתוחזקת להפליא,האם תצרוכת הדלק ואיכות הנסיעה

הבינעירונית תיפגם משמעותית בגלל 3 ההילוכים ולא ה4 בגדמי הGL?

פורסם

כן אלי סובארו לגאסי אים גיר 3 הילוכים מכנית אולי יותר אמינה מגיר 4 הילוכים ועל זה לא שמעתי כלום

ותאמין לי שאני מבין בלגאסי אחרי הכל הרכב היה מטופל במוסך מורשה סובארו הרכב יצרוך הרבה יותר דלק

יתאמץ הרבה כי מנוע 1.8 זהו מנוע גדול ואל תישכח שלא יהיה לי הילוך אובר דרייב וזה יפגע לך מאד מהרגשה

שלך בנהיגה כי כשאתה תיצטרך לרדת לכביש מהיר אתה תרגיש בבירור שחסר לך הילוך נוסף,האוטו יצעק שחסר לו הילוך.

בקיצור אלי חפש רק לגאסי 1.8 או 2.0 ליטר אין ביניהם הבדל הלגאסי 1.8 אים 105 כוח סוס הלאגסי 2.0 115 כוח סוס

ובמחיר אין ביניהם הבדל לדעתי.

הא ורק 4 הילוכים אוטומט לא שום דבר אחר!

בצע החלפת שמן ומסנן שמן גיר והכל יהיה בסדר.

אים אתה מאזור המרכז אתה יכול לדבר איתי בפרטי אשמח לעזור לך!

imprza new age

פורסם

היום הכנסתי את הלגאסי שלי למוסך לישור קו . האוטו עלה עליה די רצינית במהירות 3 ספרות בקלי קלות

לגבי החלפת פיטר גיר זה בעיה היות והפילטר נימצא בתוך הגיר וכמעט ולא מחלפים אותו

לגבי הנוחות של האוטו אתה מוזמן לקריות לראות ולהרגיש ,האמת שתמיד קנה אותי הצורה של האוטו במיוחד דיגמי הGL עם הטמבונים הצבועים ,אצלי יש תוספת שאני לא מותר עליה וזה הגג ניפתח. בכל המכוניות שלי יש גג ניפתח ואפילו יש לי אחת ללא גג בכלל(קבריולט)

תקנה את האוטו לא תצטער

פורסם

לפי דעתי: יש רק בעיה אחת עם הרכב הזה והיא צריכת הדלק שלו:

1 ל 6 נחשבת צריכה סבירה.

ולגבי הגלאנט כנ"ל ואף גרוע מכך.

אין ארוחות חינם.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

1:6 ????

ברשותי היות מספר לא מבוטל של וולוו 240 ,740 ו 940 ,צריכת הדלק הממוצעת שלהן בעיר היתה סביב ה 1:6.5

במקרע הגרוע ביותר,אתה רוצה לאמר לי שסובארו צרכנית דלק יותר מוולוו ? נשמע לי תמוה ביותר.

• תוכן חדש...