Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדקתי בספר וכתוב שכאשר מדליקים את המחשב אז הBIOS עושה SELF TEST שבמהלכה לא מוצג כלום על המסך

אחרי הבדיקה הBIOS מאתחל את הכרטיס מסך ויוצגו הודעות על המסך.

מה שנראה לי :

או שהבדיקה לא מתרחשת,

או שהבדיקה נתקעת באמצע ואז נשארים במצב שהמסך שחור.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אם הביוס נתקע בשגיאה בשלב שלפני שכרטיס המסך מופעל, הוא מדווח זאת על ידי "ביפים". נראה שאצלך הביוס לא מתחיל לרוץ.

:turn-l:
פורסם

ניסיתי לעשות RESET בחומרה , לפי מה שכתוב בספר של הלוח אם,

העברתי איזה ג'מפר למצב מסויים,למשך דקה בערך, ואח"כ החזרתי והדלקתי את המחשב

כלום, לא עזר.

פרטים בה"פ .

פורסם

ניסתי גם להחליף למעבד 486 אחר, אבל אותו דבר.

יש משהו בלוח שכנראה לא מתפקד, בגלל נתק או משהו שרוף, יותר נראה לי נתק,

בדקתי הרגע את המתח על הסוללה שנראית כמו חבית קטנה, שכתוב עליה 3.6 V והמתח היה נמוך מאוד

יש עליה 1.36V

פרטים בה"פ .

פורסם

קיים אצלי לוח של ASUS למעבד 233, ואני כמעט בטוח שהשבב BIOS ניתן לשליפה מהלוח.

יכול להיות שזה גם המצב אצלך ?

במידה וכן, אז אחרי קצת גוגל/איביי תוכל למצוא את הלוח או תואם אחר שלו ולנסות להחליף את השבב.

במידה ולא, זאת קצת בעיה.

רוב ההלחמות בלוחות אם הם הלחמות קרות, מה שיוצר בעיה במידה ואחד הרכיבים נשרף.

Of all the things I've lost, I miss my mind the most

פורסם

השבב נשלף. הוא לא מולחם.

בכל מקרה יש לי 2 ג'וקים של BIOS ספייר

של 386 SX

ואחד של 686

ככה שלא נראה לי שזה מתאים.

פרטים בה"פ .

פורסם

גם היום זה ככה, לחיצה אחת כיבוי רגיל, לחיצה ארוכה כיבוי כשהמחשב נתקע (מחליף את הריסט של פעם)

ההבדל הוא שפעם זה היה מנתק את החשמל, היום זה עושה כיבוי מבוקר של המערכת הפעלה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ניסתי עכשיו להפעיל את המחשב בלי שום דבר מלבד מעבד,

עדיין אין תגובה , אין צפצוף.דרך אגב הג'וק של הביוס ממש ממש חם. אי אפשר לגעת בו יותר מידי זמן, זה אומר שהוא אולי נדפק?

פרטים בה"פ .

פורסם
מורכב עליו 486 DX2

ווינדוס 98 והכל עבד פיקס, אחרי שהמחשב היה עולה.

יש בעיית חומרה, ואני מחפש מישהו שמסוגל להתעסק בזה.

טוב, יש קווים אדומים לסוג הג'נק שאני שומר.

את ה486ים כבר זרקתי ממזמן , בערך בתחילת העשור אז החלו להמכר פנטיום 4 (!!!!)

הדבר הכי ישן שמסרתי בשנה האחרונה היה פנטיום 3 במהירות 1 גיגהרץ.

חשבתי שתצטרך לוח של פנטיום 4 מהשלבים הראשוניים.

הלוח שיש לך : לא מספיק שזו חומרה עתיקה, זה גם לוח אם מהזולים והגרועים ביותר שהיו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הדבר הכי ישן שמסרתי בשנה האחרונה היה פנטיום 3 במהירות 1 גיגהרץ.

חשבתי שתצטרך לוח של פנטיום 4 מהשלבים הראשוניים.

פנטיום 3 או 4 מריץ יפה את puppy linux , ואם יש 500MB זכרון, מריץ טוב את windows tinyXP

יהודה

פורסם
בכל מקרה יש לי 2 ג'וקים של BIOS ספייר

אתה צריך רכיב של אותו דגם של לוח.

דרך אגב הג'וק של הביוס ממש ממש חם. אי אפשר לגעת בו יותר מידי זמן, זה אומר שהוא אולי נדפק?

נשמע ככה. זהו בסה"כ רכיב זכרון קטן, EEPROM או FLASH, ואין סיבה שיתלהט.

:turn-l:
פורסם

ESTK, נסה לנקות מגעים של זכרונות עם מחק לבן. יכול להיות שפשוט אין מגע.

פנטיום 3 או 4 מריץ יפה את puppy linux , ואם יש 500MB זכרון, מריץ טוב את windows tinyXP

יהודה

יהודה, P-III יכול להריץ היום עדיין הרבה מאוד דברים. אצלי דבר כזה עם שני מעבדים ו-2G RAM מריץ מאוד יפה מערכת SOLARIS עם WEB SERVER, FTP ועוד כל מיני חמוצים, בנוסף לכל זה סוחב יפה מאוד גם NET BEANS. אין בעייה ל-P-II/P-III להריץ גם XP, אפילו עם 256M זכרון ומעבד בודד.

מחשב על 486 עדיין יכול להיות שימושי עם LINUX בתור נתב מאוד חכם למשל.

P-IV יכול היום בקלות לספק את כל הצרכים של אינטרנט, החל מגלישה, הורדות, צפייה בסרטים ועוד. מחשבים מרובי ליבות בשימוש ביתי בעיקר נותנים יתרונות למשחקים וסרטי HD (אבל בשביל סרטים סטרימר יותר נוח).

בדיוק לצרכי אינטרנט בסיסיים קיימים היום מעבדי ATOM ו-VIA C7, רק שהם עושים את זה תוך חיסכון באנרגייה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יהודה

אכן מחשב שעבד יפה מאוד , אבל מכיוון שאני לא מעונין להחזיק אצלי מחסן - תרמתי אותו לאנשים שייהנו ממנו (יחד עם מסך CRT חדש לגמרי)

כאן מדובר על 486DX2 שהגיע במהירות 66 מגה"צ , אפשר להריץ על זה בלחץ רב WINDOWS 3.11

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אצלי בעבר מתישהו בקראת סוף שנות ה-90' היה מותקן WIN98 על מחשב 486-120. זה עבד די לאט, אבל עם 95 דווקא לא רע. בכל אופן, יש גירסאות קלות של לינוקס, כמו GOS שמתאימות גם למחשבים חלשים יחסית. אפשר גם להתקים יוניקס BSD להשתמש כמו בנתב (אם תימצא כרטיס רשת ISA, למרות שאני חושב שעדיין יש לי אחד כזה).

לא מזמן תרמתי שני מחשבי פנטיום 2 עם מסכי CRT. יש לי עוד מסך 14" CRT של פקרד בל אם מישהו מעוניין - אמור להיות שמיש, אבל לא בדקתי מספר שנים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

על ה486 DX2 הזה עם 20 מגה זיכרון, שלצערי נאלץ לרדת ל 16 , עבד WINDOWS 98, כמו שצריך,

רק צריך לא להעמיס את המחשב בהרבה ישומים בו זמנית, אחד אחד הוא מעלה מהר.

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...