Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

בעקבות הרכש החדש, אני נוטה לאחרונה להפציץ את הפורום בהודעות ושאלות מציקות. מצטער מראש.

אשמח לדעת מה הדרך הטובה ביותר לשימור מצב דאשבורד מפלסטיק. כמובן מעבר לניקוי אבק בתדירות גבוהה.

מים מספיק? סבון כלשהו? ספריי? סיליקון/לא סיליקון? האם יש חומרים שיכולים להבריק ולהגן מפני נזקי שמש? המלצה לחומר ספציפי תעזור מאוד (במיוחד אם מכיל מעט בושם).

פורסם

יש היצע רחב של חומרים לדשבורד,אך אני ממליץ להתרחק מכל הספריי למיניהם, במיוחד אם מוסיפים להם בשמים.

דווקא התרסיסים המבושמים עושים את כל הנזק. התרסיסים הללו מכילים ארוסול ועוד חומרים נדיפים, שבשימוש עם פלסטיקה בשמש ובחום גורמים לפיצוץ וסדקים של הפלסטיק לאחר כמה שנים ולדהיית הצבע. מים עם סבון יכולים לגרום לפלסטיק להבריק אך בחום, המים מתאדים ומשאירים כתמים על הדשבורד. גם החום בתוך הרכב כשהוא סגור (יכול להגיע ל70 מעלות) לא מיטיב עם המים,שמתחממים על הדשבורד.

יש כמה חומרים שאני עובד עמם בנוגע לפלסטיק ברכב. החומר שאני משתמש בו ללוח השעונים ולפלסטיקה הפנימית הוא

STP SON OF A GUN שקראתי עליו ביקורות טובות בחו"ל והרבה משתמשים בפורומים טוענים שזה החומר היחידי שלא גורם להם לדהיית צבע ולפיצוץ בפלסטיקה.

עוד חומר שאני משתמש בו (לגומיות של הדלתות,לפלסטיק שליד הדלתות ולפלסטיקה חיצונית) הוא ספריי סיליקון של מוטיפ (בקבוק כסוף). עושה עבודה נפלאה ונשמר טוב.

את 2 החומרים הללו ניתן להשיג באוטודיפו. הSTP עולה 25 לבקבוקון קטן ו45 לספריי גדול יותר, אך מצאתי את הספריי הגדול יותר בסניף "חצי חינם" במחיר של 30 שקל במקום ה45 של אוטודיפו :evil:

אני ממליץ לך בחום לרכוש כיסוי לחלון הקידמי,ולהניח אותו כך שלא יוצמד לחלון אלא "ישכב" על הדשבורד כך שכמעט לא תיפול עליו שמש.

והכי חשוב-תהנה מהאוטו :-P

פורסם

תודה תודה ושוב תודה על התגובה ממצה!!

בדיוק כל המידע שהייתי צריך! אני בדרכי לחצי חינם ברגע זה.

תגובות נוספות יתקבלו בברכה!

פורסם

תגובה יותר טובה משל מתן לא יכולת לבקש,רציתי להודיף שגם אני משתמש בSTP SON OF A GUN בשני הרכבים שיש בבית,והוא עושה עבודה מעולה,מי שמחפש ריח שיקנה ריחן! :)

פורסם
אני ממליץ לך בחום לרכוש כיסוי לחלון הקידמי,ולהניח אותו כך שלא יוצמד לחלון אלא "ישכב" על הדשבורד כך שכמעט לא תיפול עליו שמש.

אפשר לדעת למה עדיף כיסוי ששוכב על דשבורד? כיסוי שנצמד לחלון, כמו "משקפיים" אוטם את כל השמשה הקדמית ובכך מוריד חום ברכב.

יש לי ניסיון מאוד טוב איתו על מספר רכבים במשך מספר שנים. לאף רכב מאלו שהשתמשתי בדבר כזה לא היו סדקים בדש בורד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אפשר לדעת למה עדיף כיסוי ששוכב על דשבורד? כיסוי שנצמד לחלון, כמו "משקפיים" אוטם את כל השמשה הקדמית ובכך מוריד חום ברכב.

יש לי ניסיון מאוד טוב איתו על מספר רכבים במשך מספר שנים. לאף רכב מאלו שהשתמשתי בדבר כזה לא היו סדקים בדש בורד.

אכן,כיסוי שנצמד לחלון כמו "משקפיים" אוטם את כל השמשה הקדמית ומוריד חום בדיוק כמו הכיסוי ששוכב.הבעיה היא שרוב הפומפות ש"נצמדות" לחלון משאירות כתם מכוער על הזגוגית בצידה הפנימי ויש להן נטייה לאבד אחיזה בקלות (לפחות מהכיסויים שעבדתי עמם).

פורסם
תגובה יותר טובה משל מתן לא יכולת לבקש,רציתי להודיף שגם אני משתמש בSTP SON OF A GUN בשני הרכבים שיש בבית,והוא עושה עבודה מעולה,מי שמחפש ריח שיקנה ריחן! :)

ריחן זה גם זוועה לא קטנה. במיוחד עצי הריח האלה או השעווה בתוך הפחיות. מספיק שאתה נוגע בו כשהרכב חם ולאחר מכן נוגע בריפוד או בבגדים ואתה מקבל כתם נאה שרק 2 כביסות מצליחות להוריד אותו. ריחן שנגעתי בו עשה לי כתמים על המושב ברכב, רק תרסיס לניקוי ריפודים לרכב הצליח להוציא את הכתם משם.. :evil:

פורסם

כשאני לוקח את הרכב לשטיפה בסוף הם מרססים לי בפנים מן תרסיס סקאי כזה על כל הפלסטיק והדשבורד בתוך האוטו ובנוסף גם בפלסטיקים השחורים מסביב לרכב, זה מבריק הכל, האם מדובר בחומר טוב או שזה ממש לא מומלץ?

פורסם
כשאני לוקח את הרכב לשטיפה בסוף הם מרססים לי בפנים מן תרסיס סקאי כזה על כל הפלסטיק והדשבורד בתוך האוטו ובנוסף גם בפלסטיקים השחורים מסביב לרכב, זה מבריק הכל, האם מדובר בחומר טוב או שזה ממש לא מומלץ?

קודם כל,נתחיל מכך ששטיפות הרכב למיניהן לא מחליפות סמרטוטים בכלל. שים לב לסמרטוטים שהם מנקים בהם את הרכב שלך-בשטיפות שאני ראיתי, הסמרטוטים שחורים ומסריחים ומלאים בלכלוך. כל הג'יפה הזו עולה לך על הדשבורד והפלסטיקה. לא רוצה לחשוב מה זה עושה לחומרים שמהם הם בנויים וזו הסיבה שגם אני לא נכנס לאף שטיפת רכב אלא שוטף בעצמי.

כל החומרים המבריקים שהם משתמשים בהם הם מהסוג הזול ביותר-כל התרסיסים שהזכרתי אותם. הנזקים בהתאם.

חוץ מזה, לא חייב גם שחומר שמתאים לדשבורד יחזיק על הפלסטיקה החיצונית. בגלל זה אני משתמש בספריי הסיליקון שהזכרתי כדי להגן על הגומיות והפלסטיקים מהנזקים שבחוץ.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מצטרף להמלצות על התכשיר הזה son of a gun אני ממש מרוצה ממנו.

כשעושים לך ניקיון פנימי תבקש שיעשו רק שאיבה ושטיחים, את הפלסטיקים לדעתי עדיף לנקות אחרי זה לבד- לוקח מקסימום 10 דקות לעבור עליהם טוב עם תכשיר נורמלי וסמרטוט נקי.

בקשר לריחן, אם אתה משתמש במתקן עם נוזל שנתלה מהפתח של המזגן תזהר מאד שהבושם לא יטפטף לך על הפלסטיקים, זה מוריד את כל הצבע ונראה זוועה!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גם אני משתמש כבר המון זמן בSTP SON OF A GUN, אך בתקופה האחרונה שמתי לב שלאחר שימוש בספריי הזה על חלקי פלסטיקה ברכב נוצר מצב של "ערפל" שמנוני על השמשות והחלונות לאחר מס' ימים של חניות ממושכות בשמש.

פורסם

matanfr, אשמח אם תוכל לתת לי את השם המדוייק של של הבקבוק האפור של מוטיפ. האם התרסיס של STP יכול לעשות את אותה העבודה לחלקים החיצוניים?

האם מוכרת לך התופעה של השכבה השמנונית על השמשות לאחר חניה ממושכת בשמש כפי ש Aviran_n טוען?

שאלה נוספת, האם יצא לך להשתמש ב STP Son of a Gun - One Step Tire Care לצמיגים? האם נמכר בארץ בכלל? האם מומלץ/יעיל?

תודה.

פורסם

הSTP מצויין, משתמש בו כמה שנים כבר, וכן העיניין עם השכבה השומנית מוכר לי, אם לא מנגבים את החומר טוב ומייבשים את הדש בורד אז מופיעה שיכבה שומנית לאחר חניה ממושכת בשמש. לא רציני וספריי חלונות ונייר סופג מעלימים את זה בשניה.

פורסם

גם אני ממליץ מנסיון:

SON OF A GUN מיכל צהוב של STP עושה את העבודה הכי טוב.

הוא משאיר את הדש ללא כתמים לבנים ,מבריק ונותן מעיין "שימון"

לדשבורד כך שהדש נראה חדש.

בנוסף אין לו בשמים והוא נטול ריח שגורם לכאב ראש

29.ש"ח באוטודיפו הקטן ו45 הגדול.

יש אם אתה רוצה עוד סוג טוב בערך באותו מחיר של

ARMORALL שגם היא חברה אמריקאית מוכרת.

אל תשתמש בשום אופן באחרים יש מאות סוגים שרובם מאיכות ירודה .

ו רק יגרמו נזק לדש ולסדקים בו.

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

• תוכן חדש...