Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אגב חיסול רנטיסי ואם אנחנו כבר באוף טופיק,

ראיתי איפשהו את משחק המילים הנהדר RUN, TISI, RUN

(לכל מי שמכיר את הסרט RUN, LOLA, RUN...)

:D

אהבתי :p

דבר ראשון רציתי לברך את צה"ל על פעולה מצויינת clap2.gifclap.gif

דבר שני שהתוכנית רשיון להרוג היא בעצם עוד פעם תוכנית שבודקת אם אתה זוכר חוקים מהתאוריה

שזה לפי דעתי לא כל כך עוזר להמנע מתאונה ושחיים הכט יספיק ל***ן את השכל .

לדוגמא העקיפה ה"מטורפת" שנאמר לשבור את ההגה ימינה ,

אם באותו רגע הנהג היה שובר הגה הוא היה נתקע במידרכה ומי יודע איפה הוא היה נעצר , כנראה באיזה עמוד או עץ , אז הם מעודדים תאונות או רוצים למנוע אותם :roll:

כנ"ל לגבי שאסור לעבור את המהירות החוקית שזמן עקיפה , עוד דוגמא שלא נראת לי הגיונית

שמידה ומישהו יוצא לעקיפה משך הזמן שהוא ימצא בעקיפה הקבה יותר גדול ואשר שיגביר מהירות לכמה שניות ויעקוף בביטחה . :?

Mitsubishi Colt 2003

תמונות : http://www.pbase.com/dannir/

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אגב חיסול רנטיסי ואם אנחנו כבר באוף טופיק,

ראיתי איפשהו את משחק המילים הנהדר RUN, TISI, RUN

(לכל מי שמכיר את הסרט RUN, LOLA, RUN...)

:D

קיבלתי את זה בדואר :) (תגדילו את התמונה המצורפת)

7132675.jpg

פורסם

אישית אחרי התוכנית של חיים הכט הרגשתי כמו עבריין ממדרגה ראשונה, אני הולך מכופף וכל צומת מחפש אוטו חצי שעה.

אני עסוק בספידומטר יותר מאשר בכביש ומעדיף בכלל לא לנהוג.

פורסם

לא יודע מה איתכם, אבל מבלי להיכנס ל"קטנות", חיים הכט ותוכניתו, בגדול, עושים רק טוב.

אם הם משפיעים על אבא שלי (אפילו שזה רק לכמה ימים), שנוהג פי 1000 יותר זהיר אחרי שהוא רואה את כל הפרסומות האירופאיות המזעזעות האלה, אז חיים הכט וחבריו עושים רק טוב לדעתי. אבל אנחנו, חובבי הרכב, גאוני מוטוריקה שכמותינו, ממש פנינות על הכביש, קצה האור שבמנהרת תאונות הדרכים, חייבים לקטול כל אחד על דפי הפורום האנמיים האלה.

אני לא מבין בכלל מה יש להתלונן כאן. חיים הכט עושה טובה גדולה לציבור.

ואם תשאלו אותי? אני חושב שצריכים לפרסם יותר פרסומות של תאונות דרכים מזעזעות רוויות דם רק כדי שהציבור יראה בעיניים מה יקרה לו אם ככה וככה..

:idea:

172

פורסם
ראיתם את הרמזור החדש שהירוק לא מהבהב 3 שניות וישר מתחלף לצהוב ?

ממש דפוק מי שהעלה את הרעיון המגוחך והמעפאן הזה.

ילד - אתה כנראה לא ממש מכיר את ההיסטוריה, אבל רמזורים ירוקים שמהבהבים לפני שהם מתחלפים זה פטנט ישראלי שהוכנס לשימוש לפני קצת יותר מעשור (אולי טיפה יותר), אבל בטח שלא משהו קבוע מאז ומעולם. לכן, "הרעיון המכוחך והמעפאן הזה", הוא לא יותר מאשר החזרת המצב לקדמותו במקומות בהם נוכחו לדעת כי ההבהוב מעודד נהגים להגביר מהירות בשביל להספיק לעבור בזמן ועקב כך למעשה נכנסים לצומת במהירות גבוהה יותר ומסוכנת יותר.

לגבי התועלת מתוכניותיו של הכט, אני חייב להצטרף לקודמי שכתב על ההשפעה לטובה.

אנשים - תתעוררו !!!!

מי שעושים הכי הרבה תאונות ביחס לוותק הרשיון שלהם, לזמן שלהם על הכביש וכו' - או במילים אחרות מי שרמת הסיכון בנהיגתם היא מהגבוהות יותר הם דווקא מרבית חברי הפורום !!! כן, גברים צעירים בסוף שנות העשרה ותחילת שנות ה-20 לחייהם, הם המסוכנים ביותר !!

אז לפני שאנשים פה עושים מעצמם פרופסורים בנהיגה ו/או תחבורה, הייתי מציע שתבדקו שוב על בסיס מה אתם קובעים - מה נכון ומה לא !!!

דני 325 G.

נ.ב. - כמי שהיה בגיל המסוכן הזה פעם ואכן עשה שטויות שהיום רק המחשבה על מה שעשיתי מעוררת בי צמרמורת, אומר לכם שקטונתם מלהבין אנשים כמו חיים הכט.

פורסם

כדי להמחיש את מה שדני אומר, אני רוצה להתייחס להערות שעלו כאן לגבי המהירות בעקיפה.

רבותי!! אם אתם צריכים לעבור את המהירות המותרת על מנת לסיים את העקיפה בצורה בטוחה, הרי שעל פי החוק מלכתחילה אתם לא הייתם צריכים לצאת לעקיפה!!!!!!

אז מה הפתרון החוקי אם מישהו נוסע לפניכם 79 קמ"ש בדרך שבה מותר לנסוע 80?

הפתרון החוקי הוא לא לעקוף!

כן, אני יודע שזה קשה לכם, ואני לא אנסה להגיד שאני לא עוקף במצבים כאלה כי אני כן, אבל מבחינתו של חיים הכט ומבחינתם של מאות אלפי הנהגים הממוצעים ומטה בארץ, ההמלצה הנכונה היחידה היא לא לצאת לעקיפה אם צריך לשם כך לעבור את המהירות המותרת!

תוספת להודעה:

חלקכם לא רואים את התמונה הרחבה.

אתם שואלים מה קורה אם כבר יצאתי לעקיפה? מה, אני לא אאיץ כדי להשלים אותה?

אתם נכשלים בכך שאתם לא מסתכלים צעד אחד קדימה כדי להבין שמלכתחילה לא הייתם צריכים לצאת לעקיפה.

זה בדיוק כמו דוגמת הרמזור. יבואו המון חכמים ויספרו לי איך לחמוק אם זינקתי ברמזור ופתאום גיליתי משאית "דוהרת" מהצד עם נהג "פסיכי", אבל הפיקח יעצור רגע ויבדוק אם פנוי, ובכלל לא ייכנס למצב שבו הוא פתאום מגלה את המשאית מהצד.

אגב, יש גם דברים בהם אני חולק עם הכט.

אני באמת לא רוצה לחשוב על כל הטמבלים שימצאו את עצמם בתעלה בפעם הראשונה שמישהו יבצע מולם עקיפה כי הם זכרו שהכט אמר "לשבור ימינה".

התגובה צריכה להיות בהתאם לנסיבות, ולטעמי התגובה חייבת לכלול קודם כל מרכיב של בלימה. הבלימה מורידה מהירות ומשאירה מרווח זמן גדול יותר לקבלת החלטה לגבי המשך הפעולה, והופכת את התגובה שלאחר מכן לבטוחה יותר.

אגב, כבר יצא לי לראות פעם, וגם אבא שלי פעם, מקרים שבהם הנהג שעקף ממול ירד לשוליים הנגדיים כדי להשלים את העקיפה מבלי להתנגש ברכב שבא ממול. במקרים האלה (אמנם סבירות נמוכה) השבירה ימינה תגמר בתאונה חזיתית.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
לא יודע מה איתכם, אבל מבלי להיכנס ל"קטנות", חיים הכט ותוכניתו, בגדול, עושים רק טוב.אם הם משפיעים על אבא שלי (אפילו שזה רק לכמה ימים), שנוהג פי 1000 יותר זהיר אחרי שהוא רואה את כל הפרסומות האירופאיות המזעזעות האלה, אז חיים הכט וחבריו עושים רק טוב לדעתי. אבל אנחנו, חובבי הרכב, גאוני מוטוריקה שכמותינו, ממש פנינות על הכביש, קצה האור שבמנהרת תאונות הדרכים, חייבים לקטול כל אחד על דפי הפורום האנמיים האלה.

אני לא מבין בכלל מה יש להתלונן כאן. חיים הכט עושה טובה גדולה לציבור.

ואם תשאלו אותי? אני חושב שצריכים לפרסם יותר פרסומות של תאונות דרכים מזעזעות רוויות דם רק כדי שהציבור יראה בעיניים מה יקרה לו אם ככה וככה..

:idea:

[ילד - אתה כנראה לא ממש מכיר את ההיסטוריה, אבל רמזורים ירוקים שמהבהבים לפני שהם מתחלפים זה פטנט ישראלי שהוכנס לשימוש לפני קצת יותר מעשור (אולי טיפה יותר), אבל בטח שלא משהו קבוע מאז ומעולם. לכן, "הרעיון המכוחך והמעפאן הזה", הוא לא יותר מאשר החזרת המצב לקדמותו במקומות בהם נוכחו לדעת כי ההבהוב מעודד נהגים להגביר מהירות בשביל להספיק לעבור בזמן ועקב כך למעשה נכנסים לצומת במהירות גבוהה יותר ומסוכנת יותר.

לגבי התועלת מתוכניותיו של הכט, אני חייב להצטרף לקודמי שכתב על ההשפעה לטובה.אנשים - תתעוררו !!!!

מי שעושים הכי הרבה תאונות ביחס לוותק הרשיון שלהם, לזמן שלהם על הכביש וכו' - או במילים אחרות מי שרמת הסיכון בנהיגתם היא מהגבוהות יותר הם דווקא מרבית חברי הפורום !!! כן, גברים צעירים בסוף שנות העשרה ותחילת שנות ה-20 לחייהם, הם המסוכנים ביותר !!

אז לפני שאנשים פה עושים מעצמם פרופסורים בנהיגה ו/או תחבורה, הייתי מציע שתבדקו שוב על בסיס מה אתם קובעים - מה נכון ומה לא !!!דני 325 G.

נ.ב. - כמי שהיה בגיל המסוכן הזה פעם ואכן עשה שטויות שהיום רק המחשבה על מה שעשיתי מעוררת בי צמרמורת, אומר לכם שקטונתם מלהבין אנשים כמו חיים הכט.

כדי להמחיש את מה שדני אומר, אני רוצה להתייחס להערות שעלו כאן לגבי המהירות בעקיפה.

רבותי!! אם אתם צריכים לעבור את המהירות המותרת על מנת לסיים את העקיפה בצורה בטוחה, הרי שעל פי החוק מלכתחילה אתם לא הייתם צריכים לצאת לעקיפה!!!!!!

כן, אני יודע שזה קשה לכם, ואני לא אנסה להגיד שאני לא עוקף במצבים כאלה כי אני כן, אבל מבחינתו של חיים הכט ומבחינתם של מאות אלפי הנהגים הממוצעים ומטה בארץ, ההמלצה הנכונה היחידה היא לא לצאת לעקיפה אם צריך לשם כך לעבור את המהירות המותרת!

תוספת להודעה:

חלקכם לא רואים את התמונה הרחבה.

אתם שואלים מה קורה אם כבר יצאתי לעקיפה? מה, אני לא אאיץ כדי להשלים אותה?

אתם נכשלים בכך שאתם לא מסתכלים צעד אחד קדימה כדי להבין שמלכתחילה לא הייתם צריכים לצאת לעקיפה.

זה בדיוק כמו דוגמת הרמזור. יבואו המון חכמים ויספרו לי איך לחמוק אם זינקתי ברמזור ופתאום גיליתי משאית "דוהרת" מהצד עם נהג "פסיכי", אבל הפיקח יעצור רגע ויבדוק אם פנוי, ובכלל לא ייכנס למצב שבו הוא פתאום מגלה את המשאית מהצד.

אגב, יש גם דברים בהם אני חולק עם הכט.אני באמת לא רוצה לחשוב על כל הטמבלים שימצאו את עצמם בתעלה בפעם הראשונה שמישהו יבצע מולם עקיפה כי הם זכרו שהכט אמר "לשבור ימינה".

התגובה צריכה להיות בהתאם לנסיבות, ולטעמי התגובה חייבת לכלול קודם כל מרכיב של בלימה. הבלימה מורידה מהירות ומשאירה מרווח זמן גדול יותר לקבלת החלטה לגבי המשך הפעולה, והופכת את התגובה שלאחר מכן לבטוחה יותר.

אגב, כבר יצא לי לראות פעם, וגם אבא שלי פעם, מקרים שבהם הנהג שעקף ממול ירד לשוליים הנגדיים כדי להשלים את העקיפה מבלי להתנגש ברכב שבא ממול. במקרים האלה (אמנם סבירות נמוכה) השבירה ימינה תגמר בתאונה חזיתית.

At last some intelligent people here

and not a coincidence that two of them teach advanced driving

http://www.scci.co.il/

The Sports Car Club of Israel

פורסם
ראיתם את הרמזור החדש שהירוק לא מהבהב 3 שניות וישר מתחלף לצהוב ?

ממש דפוק מי שהעלה את הרעיון המגוחך והמעפאן הזה.

ילד - אתה כנראה לא ממש מכיר את ההיסטוריה, אבל רמזורים ירוקים שמהבהבים לפני שהם מתחלפים זה פטנט ישראלי שהוכנס לשימוש לפני קצת יותר מעשור (אולי טיפה יותר), אבל בטח שלא משהו קבוע מאז ומעולם. לכן, "הרעיון המכוחך והמעפאן הזה", הוא לא יותר מאשר החזרת המצב לקדמותו במקומות בהם נוכחו לדעת כי ההבהוב מעודד נהגים להגביר מהירות בשביל להספיק לעבור בזמן ועקב כך למעשה נכנסים לצומת במהירות גבוהה יותר ומסוכנת יותר.

עד כמה שידוע לי החוק מחייב אותם להציב רמזור עם התכונה של ירוק-מהבהב בכל צומת בה המהירות המותרת עולה על 50 קמ"ש - האם שינו את זה?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
ושאלות כמו:

לפני רמזור אדום לנסוע, להאט, או לעצור?

מה לעזעזל ההבדל בין להאט ללעצור :?::!::?:

כמובן כשמדובר ברמזור...

אפילו לצה"ל נמאס מהשטויות האלה, אז החליטו להפריע באמצע....

אתה כנראה באמת על גראס...

לעצור זה לעצור, יעני עד שהרכב לא נוסע יותר.

להאט זה לבלום כך שהמכונית תסע לאט יותר, יעני שתעבור ברמזור אדום במהירות איטית.

כנראה שגם אתה לא תגיע לאילת בחיים....

ול roee, אין לי מושג מי זאת לולה.

אני מכיר Run Forrest Run

אני רוצה לראות מישהו (שפוי כמובן) שדופק ברקס שניה לפני הצומת כשאחריו יש משאית.

אם אתה רוצה לצאת בחיים אתה צריך להאט ולא לעצור בפתאומיות (כמו שמר. הכט המליץ לעשות)

"It's always funny until someone gets hurt...

...and then it's absolutely friggin' hysterical!"

פורסם

אני רוצה לראות מישהו (שפוי כמובן) שדופק ברקס שניה לפני הצומת כשאחריו יש משאית.

אם אתה רוצה לצאת בחיים אתה צריך להאט ולא לעצור בפתאומיות (כמו שמר. הכט המליץ לעשות)

כנראה בדיוק יצאת לפיפי...

מדובר ברמזור ירוק מהבהב כשאתה עוד רחוק מהרמזור. לא שניה ולא עצירה פתאומית.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

ג'רמי ודני, אתם יוצאים נגד הביקורות על חיים הכט... אני חייב חצי-להסכים וחצי-להתנגד. התכנית ברמת המוטיבציה והקונספט היא טובה, ואתם יודעים מה - אפילו לא מעניין אותי שהיא ערוכה במטרה להגביר את הרייטינג. ברור שתכנית כזו, אם לא יהיה לה רייטינג ואף אחד לא יצפה בה, לא תעזור גם אם תהיה נפלאה.

אבל - יש הרבה מה לבקר את התכנית, והפורום הזה בהחלט מקום מתאים לעשות זאת. לדעתי רוב התגובות פה (טוב חוץ מההתיחסות לרנטיסי. זה לא קשור. אבל זה כיף) דווקא כן ענייניות, גם אם לעתים מנוסחות בעצבנות, וכן מתייחסות לבעיות אמיתיות בתכנית. אז קודם כל, צריך לשמוח שחברי הפורום - גם ה-100% יודעים כבר הכל שביניהם - מסתכלים בתכנית ומתעמקים בה ולא סתם מזפזפים לערוץ הבא; ושנית, אילו אני במקום חיים הכט, ומתוך ההנחה שכוונותיו טהורות ואלטרואיסטיות לחלוטין, הייתי שמח מאוד לקבל ביקורת.

מתוך הסתכלות על תכניות בנושא בזמן האחרון (כמו התכנית של אילנה דיין), יש בהחלט עליה ברמה של התכניות וההתיחסות התקשורתית לבטיחות בדרכים, כמו גם הטמעה די ברורה של ההבנה שהמהירות היא לא הגורם הבלעדי. סביר שחלק מעליית הרמה נובעת מביקורות שהועברו, בעיקר ע"י עיתונאי תחבורה ורכב על תכניות שהופקו בשנים עברו. לכן - יש מקום, ויש תועלת, ויש אפילו חובה לבקר את חיים הכט, לדרוש ממנו בתור המפיק המוביל בתחום לשפר את התכניות עוד ועוד. אין בכך כל פגיעה באיש ובמטרותיו.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

.

ג'רמי מה שרשמת לגבי העקיפה , זה פשוט דיקלום חוק ואתה יודע טוב מאוד שחוקים הם לא תמיד הנכונים .

בוא אני יתאר לך סיצואציה , אתה נוסע בדרך לאילת אתה תקוע אחרי אחרי מכונית שנוסעת

על 80 קמ"ש שכביש של 90 קמ"ש , אתה מחליט שאתה רוצה לעקוף , אך אין מצב שאתה

תצליח לסיים את העקיפה במהירות 90 קמ"ש בביטחון , אז אתה לוחץ קצת יותר על הגז מגיע ל 100 - 120 קמ"ש

ומסיים במהירות ובצורה הבטוחה ביותר את העקיפה למרות שזה

חרג מתחום המהירות המירבית , אבל אני אישית מוכן לקבל את הדו"ח של לא יודע כמה וזה

לא עקרוני עכשיו ואשר שאני עוד יתנגש שאיזה משאית ויגמור את החיים שלי .

אז בוא נגיד שמה שמר חיים הכט היקר שלנו וגם ה"מומחים" שישבו איתו באולפן חושבים

זה לא הפעולה הנכונה שאתה יכול לבצע באותו רגע .

אז עכשיו אתה תגיד שעצם לא הייתי צריך לעקוף מלכתחילה , אבל נראה לך הגיוני שאני יגרר

אחרי מישהו על 80 קמ"ש , אני עוד ירדם באמצע הנהיגה .

בנוגע לכביש דו מסלולי , זה כבר עניין אחר לגמרה !

Mitsubishi Colt 2003

תמונות : http://www.pbase.com/dannir/

פורסם

טוב,

אחרי שקראתי את כל התגובות פה, אני חושב שסה"כ מדובר ביוזמה מבורכת.

בנוסף, אין ספק שהועלו כל מיני מצבים שקורים (סטטיסטית) לאלו שאוחזיםבהגה.

לדעתי, בכביש כמו בהרבה תחומים: עדיף להיות חכם ולאו דווקא צודק.

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...