Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם

לאחרונה כולנו רואים את רכבי ''הספורט'' החדשניים והמודרניים על כבישנו בארץ ובעולם עם תיבות מתחדשות ומתקדמות, מערכות ניהול מנוע משוכללות, מנועי טורבו קטנים עם עוצמות גבוהות מאוד , עיצובים מרהיבים , אבל לכל אלה יש אבא ואמא , ואני רציתי לשמוע מי לדעתכם הדמות או הדמויות שאתם חושבים שראויה להערצה עקב השפעתה על עולם הרכב ועל עולם הספורט המוטורי.

אני בטוח ונעול על זה שיש כאן אנשים עם לא מעט ידע על הנושא, אז ככה שנחכים קצת כולנו ונראה מעבר לצ'יפ החכם והזרקת המתנול stage3333.

אז אני ינסה להתחיל ומקווה שאחרי ימשיכו וייתנו תגובות מעניינות , (מקווה שזה יהיה שרשור ענייני, אם לא אז אל תצאו עליי ,סה''כ ניסיתי משהו שונה, חיפשתי וחיפשתי בפורום ולא מצאתי משהו דומה,אני בטוח שמנהל ייתן פה קישור ויוכיח שאני לא יודע לחפש אבל עד אז...),

אז דמות שאני חושב שהשפיעה המון היא לא אחרת מאשר קרלו אבארט' , בחור שהתחיל בתור רוכב אופנועים שהפך למנהל קבוצת מירוצים , עבר לשיפורי המנועים החלשים של פיאט דאז ונודע במנועים החזקים שייצר לרכבים אלה , והרכב שלדעתי לפחות הכי אהבתי מבחינת ביצועים והיופי לתקופתו הוא הפיאט 500 אבארט'(לא ה600) .

שמו נקשר גם עם הדגמים האחרונים של פיאט כמו הhgt אבארט'(האהובה עליי:-) ) .

מיותר לציין שאינני מומחה ורשמתי את מה שאני יודע מהתעניינות מזה שנים בעשייה של הבן אדם ( אשכרה מעריץ שלו אה).

נ.ב, אם מנהל מסוים או כל חבר פורום רואה זאת כתוכן מיותר ,אז מקובל עליי בהחלט , אבל אשמח לראות שאנשים ישתפו אותנו בדעה שלהם.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
נ.ב, אם מנהל מסוים או כל חבר פורום רואה זאת כתוכן מיותר ,אז מקובל עליי בהחלט , אבל אשמח לראות שאנשים ישתפו אותנו בדעה שלהם.

ממש לא. להיפך, רעיון מבורך!

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

ג'ון קופר...

אחרי מיני קופר המקורית, יש צורך לפרט למה לפי דעתי הוא השפיע על עולם רכבי הספורט (ספורטיביות קטנות)?

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

בדיון כזה חייבים להזכיר את שמו של אנזו פרארי אחת הדמויות שהשפיעו לטובה על עולם הרכב והמירוצים.

אנזו פרארי ( Enzo Anselmo Ferrari )

החל את הקריירה המוטורית שלו כעובד בפיאט לאחר מכן באלפא רומיאו כנהג מירוצים.

ב - 1923 במירוץ ברוונה, רכש את סמל הסוס הקופץ אשר קישט את גוף מטוסו של הלוחם פרנססקו ברקה.

סמל זה חיכה עוד כמה שנים בשביל שיוצמד לרכב ספורטיבי ומשם יהפוף לסמל בעל משמעות .

ב 1929 הקים קבוצת מירוצים בשם סקודריה פרארי עבור אלפא.

לאחר תהפוכות רבות באלפא ושנגמר החוזה של אנזו החליט להתפתח לבד בעולם המירוצים .

פרארי הקים את חברת "אאוטו-אביו קוסטרציוני", אשר סיפקה חלקים לקבוצות מירוצים אחרות. רק לאחר מלחמת העולם השנייה החל פרארי לייצר מכוניות הנושאות את שמו. בשנת 1945 ייסד את חברת פרארי.

משם הכל כבר היסטוריה ובסיס להתפתחות אולי חברת המכוניות הטובה והמוערכת ביותר בעולם בעולם המירוצים ובעולם הרכב ( מכוניות לכביש ).

הכביש הוא כמו בדיקת אק"ג אם זה קו ישר אתה מת -------------

פורסם

אם כבר אנזו פרארי, אז יש להזכיר את שם האיש שהחליט להעמיד במקום את אנזו- הרי הוא פרציו למבורגיני.

לאחר שמר למבורגיני הגיע למר אנזו ואמר לו שניתן לשפר את הקלאץ', ולאחר שהוא זרק משם בטענה של "מה אתה מבין במכוניות ספורט" למבורגיני החליט שהוא ייצר רכב שיהיה טוב בהרבה מהפרארי.

לדעתי הוא אכן עשה זאת (לפני זה הוא היה יצרן טרקטורים לצבא).

לדעתי יש עוד כמה אנשים שהשפיעו על תעשיית הרכב, לדוגמא הנרי פורד עם שיטת פס נע, אנדרה סיטרואן (באמת צריך להרחיב?), ג'ון קופר ולנצ'יה (במיוחד ברכבים שניצחו במירוצי הראלי).

פורסם
ולנצ'יה (במיוחד ברכבים שניצחו במירוצי הראלי).

וינצ'נזו לנצ'יה, ועל המותג הזה רשומים מס' פטנטים / המצאות ששינו את עולם הרכב:

לנצ'יה אוריליה - הרכב הראשון שתוכנן עם מנוע V6 בייצור סדרתי ומתלים אחוריים עצמאיים (זרועות עוקבות).

לנצ'יה למבדה - הרכב הראשון שתוכנן עם שלדת "מונוקוק" למכוניות (עד היום הרכבים בנוים כך), מתלים עצמאיים קדמיים, מנוע עם גל-זיזים עילי כפול (!) וכל זה ברכב משנת 1922...

ויש עוד הרבה, מומלץ לקרוא את המאמר הזה.

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

לנצ'יהוליסט,

אני יודע, ולכן רשמתי גם יצרן זה כיוון שגם הוא הביא לא מעט לעולמנו. :wink:

פורסם

אכן אוי לציין את שמם לשבח, אך לצערי הרבה וצער רבים אחרים דגמים אלו היו ויישארו מחוץ לטווח ידינו (לפחות לרובנו).

אבל אברט היה ידוע בתור אחד שלקח רכבים קטנים זולים ובעלויות נמוכות היה הופך אותן למכונות מהירות וחזקות מאוד.

לראיה לכך ישנם דגמי סימקה, 600tcr וכומבן ה500 הייחודית, אברט' הצליח להגיע איתה לשיא של 180+ עם מנוע 2.0 ואפילו חצה את גבול ה200 קמ''ש.

אלו רכבים שלפחות חלק מהאוכלוסיה הבורגנית הייתה יכולה להרשות לעצמה , להינות מרכבים עוצמתיים מבלי להשקיע סכומים אסטרונומיים, כמו שאנו רואים ההיחודיות שלו נשמרה מקורית על ידי פיאט .

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אהוב לא (הוא היה אנטישמי דוחה) אבל משפיע בחלט כן, הנרי פורד שהפך את המכונית מצעצוע לעשירים למשהו נגיש לאזרח הממוצע. נכון שזה לא ממש ספורט מוטורי אבל הנגשת המכוניות לכלל האזרחים פתחה את השער גם לזה.

פורסם

עשר פוסטים ואף אחד לא מזכיר את פרדיננד פורשה?

כל אוטו שניצח במשהו בשנות ה-30, היה פרי תכנונו;

• ה-SSK וה-SSKL של קארצ'יולה (אחד השימושים הראשונים במגדשי על)
  • האוטו יוניון של שטוק, רוזמאייר ונובולארי.
  • הציזיאיטליה 360, בה היה אמור לנהוג נובולארי.
  • וכמובן החיפושית ודגמי פורשה הראשונים.

שימו לב שבפרק זמן קצר יחסית, הוא הועסק ע"י יצרניות הרכב הגדולות של אותה תקופה, מרצדס-בנץ ואאודי.

אחת הטענות שהועלו נגד פרארי היא, שהוא ויצרנית הרכב שנושאת את שמו לא המציאו מעולם שום דבר אלא רק שיפרו את הקיים והוסיפו לו את ההילה שבאה עם השם פרארי.

אגב, באותו הקשר אי-אפשר שלא להזכיר חלוץ אמיתי בתחום המירוצים, נהג בחסד ומנהל קבוצה כישרוני- קולין צ'אפמן ז"ל, המייסד של לוטוס.

רשימה של אנשים בולטים מעולם הרכב והספורט המוטורי ניתן לראות פה.

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

רנסום אולדס - היחיד ששמו מפאר 2 יצרני רכב:

אולדסמוביל (גיר אוטומט, טיפטרוניק מכני', הנעה קדמית במנוע V8 וכו')

משאיות ריו (REO) - שבעים שנה ועדיין נוסעות

old-army-trucks-sept05-091.jpg

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

אכן אתה צודק, עוד מהצבא אני זוכר את העבירות שהפגינה הריו , אגב שאלה בקשר לריו, האם היא נקראת ריו עקב טעות קריאה כלומר השם האמיתי הוא r10 ופשוט אנשים לא הבינו את זה והחליטו להגיד ריו או שהשם פשוט ריו וזהו?

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תוכן חדש...