Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך ניתן לגרום לרמקול 6X9 לנגן רק בתדר נמוך ללא מגבר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

יש לי מערכת רגילה ללא מגבר וללא סאב. 6X9 JBL וקומפוננט 6.5 מוראל פולס שמוגברים מהמערכת עצמה (פיוניר 22RMS X4)

עכשיו השאלה היא לגבי הרמקולים האחוריים (CS3196 JBL) למה אני צריך סט 3WAY מאחורה כשיש לי סט קומפוננט סביר מקדימה? אשמח להבין איך אפשר להפיק את המירב מהמערכת. האם ניתן לנתק את הטוויטר מן הJBL

שינגן רק נמוך? אשמח גם לדעת מהם התדרים המיטביים שכל אלמנט צריך לנגן (מיד, באס וטרבל)

תודה רבה,

ולילה טוב!

תמיר.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ניתוק פיזי של המיד והטויטר מהרמקול יגרום לדרייבר הגדול (6X9) לנסות לנגן את כל התדרים שהוא מקבל, והתוצאה כנראה לא תהיה משהו טוב.

חיבור סליל בערך מתאים יגרום לרמקול לנגן עד נקודה מסוימת.

איזה ערך סליל לחבר? יש הרבה מחשבונים ברשת לצורך החישוב?

היכן משיגים סליל כזה? או מפירוק של קרוס, או קניה (לא יודע איפה) או ליפוף עצמאי (גם לזה יש מחשבונים).

בהצלחה.

מתחדשת*

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היכן משיגים סליל כזה? או מפירוק של קרוס, או קניה (לא יודע איפה) או ליפוף עצמאי (גם לזה יש מחשבונים).

לא הייתי בונה על ליפוף עצמאי. ללפף סליל זו עבודה מאוד קשה (מנסיון :wink:) וסליל בערך שהוא צריך יהיה פשוט בלתי אפשרי לליפוף ידני. סליל מוכן מחו"ל עולה כמה דולרים בודדים והוא הפתרון האיכותי הזול ביותר. דואק מחולון גם מוכר סלילים מוכנים, אולי שווה לקפוץ אליו.

ניתוק של המיד והטוויטר לאו דווקא יגרום לרמקול להוציא רק באס, הרבה פעמים הוופר חתוך ע"י סליל סימלי ולעיתים לא חתוך בכלל. סליל שינטרל את התדרים הגבוהים (בסביבות 4 מילי-הנרי ל 200 HZ) הוא סליל גדול וכבד מאוד.

אגב, יש מכשירים שיודעים לחתוך תדרים גבוהים בדיוק למטרה של פותח השרשור. הפיוניר 1550 שהיה לי היה יודע לעשות את זה :roll:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

DEH2050MP

לא משהו שאיתו אני יכול לחתוך כמו שאני רוצה.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איתמר

את הסליל שליפפת עצמאית, ליפפת ידנית או באמצעות מברגה/ כלי סובב כזה או אחר?

אני תומך בעבודה ידנית בלבד :wink:

השכבה הראשונה הולכת בסדר, מהשנייה מתחיל הבלאגן.

איך שלא יהיה, לייצר סליל של 4 מיליהנרי (לפחות) באמצעים ביתיים היא משימה בלתי אפשרית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

JUSPER ידידי,

מאחר ואני רואה את כל פורום האודיו מופצץ עם הודעות ותגובות שלך, ומאחר וחלק קטן מהם בלבד נכונות, וכל השאר נועדו כנראה על מנת לנפח את מונה ההודעות שלך, אני אשמח מאוד לדעת בן כמה אתה ומהו הרקע שלך באודיו לרכב, וכמו במקרה דעסקינן - מה הרקע שלך בליפוף והשנאה ?

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם כבר דיברנו על ליפוף סלילים אז זה אפשרי באמצעים ביתיים.

כשחיפשתי מישהו שיבנה בישבילי בס בהזמנה אישית אחת הדרישות שלי הייתה שאותו הבחור גם יבנה את הפיקאפ של הבס מאפס, משמע שהוא גם ילפף את הסליל.

מצאתי בחור בת"א שפשוט הסביר לי איך ללפף את הסליל באמצעות מברגה, זה אפשרי, מסובך, מרושל אבל אחרי כמה ניסיונות זה הולך ומשתפר.

הסוף של הסיפור- הלכתי וקניתי בס אחרת לגמרי ונשארתי עם הסבר איך ללפף סלילים באמצעים ביתיים:lol:

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...