Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב. עכשיו שיש לי טיפה זמן.

כי אני בבית עם כאבי עיינים אחרי כמה שעות של ריתוך אתמול.

הגיע הזמן להחליף את מסכת הריתוך. יש לי אחת פשוטה יחסית שהיא כמו קסדה ועולה למעלה.

אני לא מסתדר איתה. באור יום. וזה משגע אותי.

אני מחפש קסדת ריתוך כמו שיש בסדרה שבונים אפנועים (אורנג' קאונטרי בייקס OCC)

אני לא רוצה שוב מסכה שפתוחה מאחורה. ושאור יכנס לבפנים. ואז ישתקף לי בחלון.

למי יש פתרונות? רעיונות. וכו.

או שהפתרון.

לקנות מסכה אלקטרונית (אגב מחפש המלצה גם לזה)

ולקחת קסדה ישנה של אופנוע (יש לי אחת אני חושב בבית) ולחבר בינהם.

תודה אלי והעיינים

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

קנה מסיכה אלק' פשוטה (יש לזיקה ול מ.ב. שתיהן סבירות מאוד ועולות מאות בודדות של שקלים). אצלי הרתכים עובדים איתן יום שלם ומאוד מרוצים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בל.כ. יש קסדה אלקטרונית טובה (סינית) במחיר ממש נמוך (שורדת בינתיים פי שלושה מהקסדה האלקטרונית הצרפתית שהיתה לי לפניה, ועלתה פי שלושה).

דוקא ללא מקצועיים מומלץ קסדה אלקטרונית - פותר את בעיית ה"אופס, שכחתי להוריד את הקסדה לפני תחילת הריתוך) וגם מאוד מקל על תחילת הריתוך (גישוש באפלה).

:turn-l:
פורסם
קנה מסיכה אלק' פשוטה (יש לזיקה ול מ.ב. שתיהן סבירות מאוד ועולות מאות בודדות של שקלים). אצלי הרתכים עובדים איתן יום שלם ומאוד מרוצים.

אם באמת לא צריך איזה מסכה (אלקטרונית) מיוחדת ויקרה, אז ראיתי בהום סנטר או ACE מסכה כזו בעלות של 500 שקלים.

נשמע לי זול לעומת מה שראיתי בעבר.

ואולי המחירים עכשיו נמוכים עוד יותר.

לי יש מסכה מתלבשת על הראש אבל לא סגורה, אבל מצד שני, לא יצא לי לרתך באור יום מלא.

פורסם

את שלי קניתי בסביבות ה350 לפני 3 שנים (4 מסיכות) והן מתפקדות יופי.

פורסם

כנראה שנפלת על פגומה.

כאחד שנכווה קשות ממכון התקנים ומכיר את שיטו העבודה שלהם אני אף פעם לא סומך על תו תקן ואפילו לא על הבדיקות שלהם. אני בודק את דוחות הבדיקה ומחליט מה מתאים יותר תוך התייעצות עם הגורמים המקצועיים.

המסכות שקניתי נתנו תוצאות סינון דומות מאוד למסכות של מילר אבל יכול להיות שמאז הם עברו לייבא מסיכות מתוצרת אחרת.

עריכה: אני עובד עם אלק' בקוטר 3.25, 4 ו 5 מ"מ באמפרז' של עד 300 אמפר וגם עם ארקר. מעולם אף רתך שלי לא נזקק למעבר ל 11 ואף אחד לא מתלונן על הצקה בעיניים (הם יודעים שאם יתלוננו המסיכות מיד יוחלפו. אצלי מי שבוחר ציוד הגנה הוא העובד כשאני מציב רף מינימום).

פורסם
כנראה שנפלת על פגומה.

כאחד שנכווה קשות ממכון התקנים ומכיר את שיטו העבודה שלהם אני אף פעם לא סומך על תו תקן ואפילו לא על הבדיקות שלהם. אני בודק את דוחות הבדיקה ומחליט מה מתאים יותר תוך התייעצות עם הגורמים המקצועיים.

המסכות שקניתי נתנו תוצאות סינון דומות מאוד למסכות של מילר אבל יכול להיות שמאז הם עברו לייבא מסיכות מתוצרת אחרת.

עריכה: אני עובד עם אלק' בקוטר 3.25, 4 ו 5 מ"מ באמפרז' של עד 300 אמפר וגם עם ארקר. מעולם אף רתך שלי לא נזקק למעבר ל 11 ואף אחד לא מתלונן על הצקה בעיניים (הם יודעים שאם יתלוננו המסיכות מיד יוחלפו. אצלי מי שבוחר ציוד הגנה הוא העובד כשאני מציב רף מינימום).

חבל שהרבה מקומות עבודה בהם עובדים רתכים, אינם שמים ליבם לעניין בטיחות בעבודה וחוסכים כסף.

בארה"ב ראיתי שהרתכים ממש ממוגנים ע"י חליפות עם צינור להזרמת אוויר וכל הסביבה בטוחה כמה שניתן.

בארץ ...:cry:

כן ירבו כמוך שי.

פורסם

שי, כנראה לא קראת את הדיון עד הסוף - בדקתי מסיכה נוספת מאותו הדגם במפעל לייצור נירוסטה - התוצאה אותה התוצאה.

בדוק את המסיכות שלך וחזור עם תוצאות ( אובייקטיביות....).

אם אתה עובד עד 300 אמפר אז זכוכית 11 לא מתאימה, פשוט לא.

זה כבר לא עניין של נוחות, או כהות העיניים - אלא של רמות סינון.

ארקר? יענו Carbon Arc ? אתה מודע לזה שאף אחד לא מתיר להשתמש בהם עם זכוכית פחות מ14?

ואם כבר - אז יש לי שאלה אליך, איך אתה יודע שהזכוכיות עומדות בתקן?

אני מחפש בכל הארץ זכוכיות ריתוך "עם אבא ואמא", לא מצאתי בשום מקום (זה מצויין שם בדיון).

פורסם

זכוכיות עם תקן גם אני לא מצאתי ומניסיון הזכוכיות של מילר ושל זיקה היו טובות (לא יודע מה היום כי כיום אני רק עם אלק').

עם ארקר עובדים גם עם מספר 11 ואין עם זה שום בעייה (הכל מגובה במידע ממשרד העבודה. אני לא מכניס תהליך שדורש ציוד מגן או תהליך שדורש מיגון מיוחד בלי להתייעץ איתם לגבי מיגון ולגבי אם קיים תהליך עם תוצאה זהה שלא מצריך מיגון).

לגבי ריתוך רגיל, אני משאיר לרתכים לבחור עם מה נוח להם לעבוד. אני מחזיק את כל המספרים וההחלטה היא שלהם. אישית אני לא עומד לרתך כל היום (מקסימום כמה פיקים או ריתוך קונטרוקציה קטן) כך שההשפעה על העיניים שלי היא לא קריטריון.

פורסם

שי, המקובל בתעשייה הוא שימוש בזכוכית 14# לכל שימוש בחיתוך באלקטרודות פחמן משום שהקשת חזקה משמעותית.

בכל מקרה גם עם זכוכית 14 אתה רואה את סביבת העבודה נהדר (מניסיון).

המינימום לשימושים כאלו היא זכוכית 11 ( עד 200 אמפר+-) זה נכון, אבל למה ללכת על המינימום?

מהדיונים בנושא בפורום עושה רושם שאתה מעסיק הגון, דאג לרתכים שלך גם למיגון נשימתי ראוי ואיורור

סביבת העבודה, ואף חשוב יותר - מיגון עיניים איכותי, אין מחיר לעיניים שלך או שלהם וריתוך היא כנראה הסביבה הכי עויינת.

ולא , הקסדה של זיקה לא נחשבת מיגון כזה.

פורסם

אני מקפיד שלא ירתכו חומרים מגלוונים וכל רתך עובד עם מאורר מאחוריו.

מעבר לזה משרד העבודה עושה בדיקות תקופתיות שבודקות מה העובד נושם, עם איזה חומרים הוא עובד ומה רמת הרעש.

פורסם

אם כבר מדובר על רתכות ועל עיניים יש לי שאלה.

קניתי לפני כשנה רתכת פשוטה של יונדאי באייס.

בדיוק היה חסרלהם אלקטרודות ולכן הלכתי לחנות חומרי בנין גדולה ורכשתי אלקטרודות.

במקרה היו שם כמה רתכים שדיברו בניהם והם שאלו אותי אם אני יודע לרתך, עניתי להם שלא ממש אבל אני הולך להתאמן סתם על ברזלים ולאט לאט אלמד. הנסיון היחידי שהיה לי עם רתכת הוא שכאשר בניתי קונסטרוקציה גדולה בעסק, עבדו אצלי 4 רתכים במשך שבועיים ואחד מהם לימד אותי קצת "לתפור" והשתעשעתי עם הרתכת שלו ולמדתי קצת.

מיד ארבעתם התחילו להפחיד אותי מהבזקים בעיניים כשהולכים לישון ומהרגשה של חול בעיניים גם עם מסכה טובה, לטענתם, "אלא חיי הרתך".

להגיד לכם את האמת, הם כ"כ הצליחו להפחיד אותי שמאז ועד היום, הרתכת עדיין בקופסא ואני מפחד להשתמש בה.

אז מה אתם אומרים, לתפוס אומץ או שהם צודקים ולשים מודעה ביד 2 "רתכת חדשה, מעולם לא הייתה בשימוש".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אז מה אתם אומרים, לתפוס אומץ או שהם צודקים ולשים מודעה ביד 2 "רתכת חדשה, מעולם לא הייתה בשימוש".

תתחיל בלתת לעצמך התראה על הפרסום הסמוי בפורום לרתכת שאתה הולך למכור.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...