Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

הייתי מעוניין לקבל ממכם הבהרה באשר לסוגיית שנתוני הרכב בעת מכירה. אם אינני טועה, לפני שנים רבות מודל (שנתון) רכב היה מתאפיין מחודש מסוים ועד חודש מסוים (אם זכרוני אינו מטעני מדובר בחודש מאי, כאשר חודש יוני איפיין כביכול כבר שנתון מאוחר יותר).

האם תוכלו להסביר לי כיצד כל העסק הזה מתנהג כיום? אם למשל רכשתי רכב חדש בחודש מרץ 2008, ומצאתי קונה שירכוש ממני את הרכב בחודש אוגוסט 2011, בהנחה והמחיר שיסוכם יהיה מחיר מחירון (של לוי יצחק לצורך העניין), האם אקבל סכום כסף ע"פ שנתון 2011 או שנתון 2012?

על פי מיטב ידיעתי, מחירוני הרכב (של לוי יצחק ושל אתר יד 2) אינם מצוידים במחירים שמסודרים לפי חודשים, דבר שלדעתי היה הוגן מאוד (וגם עוזר מאוד) בעת מכירת הרכב.

אודה לעזרתכם.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

הנושא הזה מתחלק לשתי תקופות :

עד אפריל 2008 ואחרי אפריל 2008.

עד אפריל 2008 מה שקובע את מחירון הרכב זה שנת הייצור הרשומה ברישיון.

דוגמא :

אני קניתי מאזדה לאנטיס בחודש יוני 2002, הרכב שלי הגיע לארץ כמה חודשים לפני כן, והוא נרשם ברישון כשנת ייצור 2002.

אתה באותו יום קנית מאזדה לאנטיס, אבל הרכב שלך יוצר מאוחר יותר משלי, והוא כבר נרשם ברישיון כשנת ייצור 2003.

נניח, השנה אני ואתה רוצים למכור את המכונות, גם כן באותו יום. אני מקבל מחירון של 2002, ואתה מקבל מחירון של 2003, למרות שהמכוניות שלנו בנות אותו גיל בדיוק.

אחרי אפריל 2008 לא רושמים יותר שנת ייצור ברישיון הרכב.

מה שקובע את המחירון זה תאריך עליה לכביש בפועל.

רכב שעלה לכביש ב1.1.2009 נחשב שנת 2009.

רכב שעלה לכביש ב31.12.2008 נחשב שנת 2008.

במחירונים (גם בלוי יצחק וגם באתר יד 2) יש התייחסות לחודשים, ולא רק לשנים, כשמדובר במכוניות חדשות יחסית - משהוא כמו שנה וחצי עד שנתיים אחורה. כלומר רכב שעלה לכביש בדצמבר 2009 עולה יותר מרכב שעלה לכביש בינואר 2009, למרות ששניהם "מודל 2009"

במכונות יותר ישנות רק השנה קובעת.

• תוכן חדש...