Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצורף טופס בחינה של סיריון מאלבר .

לי הוא נראה קצת "ריק" ...

האם נזק לקרטר היה מונע מכם לקנות רכב ( מי יודע כמה נסעו בלי שמן )?

האם הבדיקות הללו נחשבות אמינות ? אני מעריך שהמכון הזה מרוויח הרבה כסף מבדיקות של אלבר.

IMG_4579[1]55.jpg

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אני יכול לאמר לך מניסיון של עם אוטוסנטר סניף חוצות המפרץ שבזמנו עוד היה סניף גדול,היום לא נשאר כלום.

בקיצור מה שהיה שם,זה שהמקום עובד עם מכון בדיקה ,והם מראים לך דף אחד או 2 מתוך כל הבדיקה,כל מה שטוב היו מראים,כל מה שלא טוב יושב בתיק של הרכב שהיה בחדר ניסתר שרק לעובדים ישנה גישה אליו.

אני לפעמים הייתי הולך מתוך סקרנות ופותח תיקים כאלה.

אני יכול לומר לך שלכל רכב,מאחורי כל רכב במגרש,עומד סיפור.

החל מרכבים של חברות כמו הוט שמורידים להם מדבקות ואתה בחיים לא תדע שזה רכב של הוט לדוגמא.

בכל מקרה אני לא רוצה לומר לך סתאם אבל דעתי היא שאני חושב שלא כדאי להתקרב למקומות כאלה,או יותר נכון להתרחק מהם כמה שיותר רחוק.

אגב, נזק לקרטר בסיריון: סיריון זה רכב גבוהה יחסית, לך תדע עלו איתו מדרכות,נסעו איתו בשטח....העמיסו עליו ציוד כבד.... הכל השערות אבל לא תדע באמת למה יש נזק לקרטר.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

הפגיעה ברצפת תא המטען לא מטרידה אותך? אני מהמר שבבדיקה עליה אתה תשלם אתה תקבל תוצאות קצת יותר חמורות על הפגיעה באחורי הרכב.

וכן, סיריון הוא אכן רכב גבוה יחסית. יש הרבה סיריון אצל הוט (לדעתי כולן לבנות, אבל לך תדע מה מסתתר מתחת למדבקות), אבל זאת לא סיבה לפסול את הרכב. למה רכב של הוט שווה פחות מרכב של, נניח, סוחר סכיני השחזה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני בטוח שבבדיקה לא תלויה יהיו הרבה יותר תקלות , אבל אלה מוטים ואלה מכסתחים , אני מנסה לבדוק אם כדאי לפסול מראש או ששווה לקחת לבדיקה .

פגיעות בודי ללא פגיעת שסי אותי אישית לא מטרידות אם מורידים מספיק במחיר .

מה גם שלפי מה שאני מבין מהכתוב מדובר בפגיעה מאחורה שתוקנה ורואים סימנים .

האם חברות כאלו מתחיבות בבדיקה לשסי מנוע וגיר או משהו בסגנון ?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

המפתח להבנת הבדיקה רשום בתחתית הדף:

מזמין הבדיקה - אלבר

(במילים אחרות,הבדיקה הזאת לא שווה את הנייר שהיא כתובה עליו)

אם אתה רוצה את הרכב,קח אותו לבדיקה אמיתית בלי להסתמך על מילה ממה שרשום בטופס הזה.

נ.ב

עם מה שאני רואה בטופס הזה,לדעתי בבדיקה אמיתית יתגלה קצה שלדה לכל הפחות.

V5

פורסם

פגיעות בודי ללא פגיעת שסי אותי אישית לא מטרידות אם מורידים מספיק במחיר .

מה גם שלפי מה שאני מבין מהכתוב מדובר בפגיעה מאחורה שתוקנה ורואים סימנים .

האם חברות כאלו מתחיבות בבדיקה לשסי מנוע וגיר או משהו בסגנון ?

אני נוטה להסכים איתך, למרות שברכבים מודרניים ההפרדה בין הבודי לשלדה כבר לא חד משמעית כפי שהיתה לפני כמה עשרות שנים. בכל מקרה, הכוונה שלי לא היתה דווקא לכיוון הפגיעה ברצפת תא המטען. לא מן הנמנע שבבדיקה מטעמך תגלה שהפגיעה ברצפה הפכה לפגיעה ברצפה + פגיעה בשלדה.

אני יודע מניסיון אישי שכן אפשר לקבל התחייבות לשלדה בבדיקה של החברות הגדולות. מצד שני, אני ממש לא רואה איך איש מכירות כלשהוא יוכל לתת לך התחייבות לשלדה ברכב כזה.

יש אלפי סיריון ליסינג על הכביש. למה דווקא זאת?

פורסם

טוב זאת כבר נמכרה, לא מעניינת אותי דווקא זו , חברה טובה שלחה לי את הטופס וביקשה עזרה, ואני עד היום קניתי רק חיפושיות ולכן מתייעץ .

אשמח לשמוע כל מידע על מה לבדוק ברכבים כאלו בכללי.

פורסם

נסה חברות השכרה\ליסינג אחרות, לאו דווקא אוטו סנטר.

SUBARU LOYALE - אל תשכח שעבדת באוטו סנטר בתקופה אחרת. היום הם עובדים בעיקר עם השוק המוסדי, דהיינו דברים שחוזרים מחברת הליסינג\השכרה של הרץ - זה אומר חברות הייטק שעשו ליסינג וגם חברות כמו הוט.

אין אפשרות לדעת מאיפה הגיע הרכב במקור, אבל הרכבים הגרועים באמת - אלה עם הק"מ הגבוה או בעיות השלדה הרציניות, מגיעות בעסקת BULK לסוחרי רכב מקצועיים כמו "אבא'לה אוטו ובניו" בקסטינה (המצאתי סוכנות).

פורסם

למה מדברים על אוטו סנטר כאשר הבעלים של הרכב הוא אלבר ?

אף אחד בשוק הרכב לא צדיק תמים- גם לא אלו בעלי החליפות המעונבות בחברות הגדולות.ידוע שבשוק המכוניות אין ארוחות חינם גם לא בחברות הליסינג,מי שיש לו שם רכב שמור,יקבל עליו מחירון מינוס הפחתת ליסינג,לא יוריד שקל יותר או שיבקש אפילו אלף-אלפיים מעל המחירון אם הקילומטרא'ז נמוך מהממוצע לליסינג טיפוסי.

אבל הסיכוי שאלבר /אוויס/דומיהם לא יספרו לך שהרכב עבר תאונת שילדה /יקנו מכוניות כאלו קלוש.

כאשר חיפשתי לאבי לפני שלוש שנים הונדה סיוויק/פוקוס/אלמרה,היינו באוויס,ראינו פוקוס יפייפיה ושאלנו את המוכר:

הוא העלה במחשב שלו את דוח הבדיקה ואמר שהרכב נפגע בקורה (יש פגיעת שילדה) ולכן הרכב המדובר לא ימכר על ידם אלא יגיע לסוחרים-ז"א שיש שקיפות לפחות בעניין התאונות.

אלבר יצאה במבצע של מכירת רכב ב-30% הנחה כאשר בד"כ הם מוכרים את הסחורה שלהם קרוב למחירון,האם זה נראה למישהו שהמבצע בגלל העיניים היפות שלהם? זהו שממש לא !.

יש רכבים עם תאונות כאלו ואחרות (לאו דווקא בעלות משמעות בטיחותית,אלא יותר מסחרית) או כאלו בעלי ק"מ גבוה לשנתון וגם לליסינג,שמעוניינים להיפטר מהם ואני משער שהסיריון הזו במבצע של ה-30%.

למשל באוויס יש פוקוסים משנת 2007 שהגיעו ל-100,000 ק"מ שזה נחשב יחסית הרבה/מאזדות 3 בבאדג'ט שעברו אפילו את ה-100,000 -המחיקים בהתאם.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

טוב אז הסיריון ההיא נמכרה ואחרת באה.

יד 1 ליסינג שניה פרטית .

להלן טופס הבדיקה , וציטוט של הבודק .

אבא שלה היה היום במוסך ואלו הדברים שנאמרו לו בע"פ במקביל להסברת הטופס מפי המכונאי:

1. לגבי הרעש בגלגלות ורצועות- יש קצת רעש מהרצועה של המזגן, כדאי להחליף בקרוב.

2. מערכת הקירור- רשמתי, אבל זה לא בדיוק צריך... (היה מאוד לא ברור)

3. זווית היגוי- ההגה לא יושב 100% ישר כשנוסעים ישר. המליץ ללכת לבדיקת פרונט מלאה.

4. על הפגיעות פח- יש שריטות, אבל לא משמעותיות (משהו שגם אנחנו ראינו)

5. בלמים- תקינים, 2 בלמים, דיסקיות וצירייה הוחלפו בטיפול לפני כ-5000 ק"מ.

6. צמיגים לא זהים- כל הצמיגים לא זהים, יש בלאגן, אסור שיהיה באותו ציר צמיגים לא זהים, בפועל, 3/4 זהים, הצמיג הרביעי כנראה הוחלף בעקבות פנצ'ר.

7. גיר- הגיר מחליף בצורה טובה מאוד בעליה וירידה.

מה דעתכם ?

ועד כמה הליקויים הרשומים שווים להפחתת מחיר ממחיר מחירון???

Scann001.pdf

פורסם

אם נניח שמערכת החימום/קירור תקינה ומדובר בכסת"ח, הרכב במצב סביר ואין יותר מידי על מה להוריד.

כמה מאות שקלים על זוג צמיגים חדש ועוד כמה על כיוון פרונט.

• תוכן חדש...