Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

יש לנו בעיה של תוספת בנייה בבניין ואשמח לעזרה ממביני עניין. בעל הדירה בקומה ראשונה (דירת קרקע) החליט לבצע תוספת בנייה בשני צידי דירתו. כל השכנים הסכימו והבנייה החלה, מאז יש לנו כבר חודשיים אי שקט מקדיחות ושבירת קירות. לצערנו כולם חתמו אז לגבי מצב זה לדעתי אין מה לעשות.

הסיבה העיקרית שאנו חתמנו על אישור בנייה היא כי הוריי בעתיד הקרוב גם כן מתכננים לבצע תוספת בנייה לדירה שלנו (קומה 3). לכן לפי מה שנודע לי הדייר בקומה הראשונה אמור להשאיר ברזלים או הכנות לתחילת הבנייה ולא כך המצב.

הבעיה שהתעוררה היא כזאת:

הדייר התקין מזגן על גג התוספת הבנויה אשר כמעט נושקת את חלונם של דיירי הקומה השנייה ובנוסף מתכנן להתקין קולט שמש לדוד מים (ישנן הכנות לצנרת, רואים בתמונה). לדעתנו התקנת המזגן וההכנות לקולט שהוא עשה הן לא חוקיות ולא נותנות אפשרות לתוספת בנייה בעתיד. בעל הדירה לא יידע או עדכן אף אחד לגבי ההתקנות על גג התוספת החדשה לדירתו.

תמונה של ההתקנה והמדחס מסומנת באדום, קומה 3 זאת דירה של הוריי.

2e3aoom.jpg

אבקש לדעת אל מי לפנות במקרה זה ע"מ לבדוק את חוקיות הבנייה כולה ובפרט התוספת על גג הבנייה החדשה של דייר בקומה א'. מה בדיוק אני צריך להמציא ואיך לנסח את התלונה?

תודה וחג שמח!

פורסם

מדחס המזגן המותקן כעת על הגג לא חוקי בשום פנים ואופן, הוא מותקן על הקיר המשותף של קומה 2. כמו כן קולטי דוד השמש והדוד עצמו אשר יותקנו בקרוב על הגג לא חוקיים.

פנה לאגודה לתרבות הדיור, הם ישלחו מכתב לשכן עם בקשה להסרת המפגע, במידה ולא יעשה כן תוגש תביעה כנגדו אצל המפקח על רישום מקרקעין.

במידה ואתה בוחר בדרך המהירה, ניתן לצאת מהחלון של קומה 2 ישירות על הגג של התוספת בנייה בקומה 1, ולהוציא את הגז מהמזגן. יש שם 2 כניסות לגז, תברר קודם איזה צינור צריך לנתק כדי שהגז ייצא (או את שניהם).

פורסם

גיא יש לך את מספרי הטלפון הרלונטיים של האגודה לתרבות הדיור באזורינו?

ידעו לך אל מי לנפות שם ע"מ לקצת הליכים?

אנחנו לא הולכים לפעול בזדון והשחטת רכוש.

תודה על התגובה!

פורסם

רומן, אתה צריך את מחלקת ייעוץ משפטי (הם מעניקים ייעוץ בחינם במידה ואתם חברים באגודה).

לפי מה שאני רואה בפרופיל אתה גר כעת באיזור חיפה, יש להם סניף ברחוב חסן שוקרי 14 (בביניין העירייה). מחלקת ייעוץ משפטי פעילה רק בימי ראשון וצריך לקבוע פגישה מראש, הטלפון הוא 04-8356989.

כל הפרטים כאן:

http://www.tarbut-hadiur.gov.il/Default.aspx?set=2:4&id=92&back=2:3&sorting=0:0&paging=0:0:0&filter=1:0

בהצלחה - ואם אתה מגיש תביעה, אל תשכח לבקש את הוצאות המשפט.

פורסם

במידה ואתה בוחר בדרך המהירה, ניתן לצאת מהחלון של קומה 2 ישירות על הגג של התוספת בנייה בקומה 1, ולהוציא את הגז מהמזגן.

ההמלצה הזו היא לא חוקית, אם תפעל בדרך זו יש לשכן 2 אפשרויות. האחת לפעול משפטית נגדך. והוא יזכה. השניה - לעשות כמוך, לקחת את החוק ליידים ולפעול נגדך. שניכם תפסידו.

לא מומלץ.

גש לעיריה, לארכיון.

הוצא את התוכניות האחרונות של הבנין.

אם יש היתר "תכנית שינויים" עכשיוית - עם תוספת החדר הזו - היא חוקית.

אם השכן סימן על הגג של החדר הזה דוד ומזגן, והם מופיעים בבקשה להיתר - גם הם חוקיים.

אם אין היתר בכלל - כל הבניה לא חוקית.

מכתב לעיריה, ומחלקת פיקוח תפעל להוצאת צו הריסה.

אם אין "קוצים" על המעקה של החדר שבנה - הוא לא מתכנן שאתם תמשיכו לבנות מעליו, ואולי מבחינה הנדסית בכלל לא עשה הכנות לנשיאת עומס של קומות נוספות מעליו.

בדירות יש ממ"דים ? התוספת של השכן לא נראית כמו ממ"ד (לפי החלון שרותים הקטן שבנה. הוא אינו חלון ממ"ד תקני).

אם הוריך יחוייבו בממ"ד, והשכן לא בנה ממ"ד בקומת הקרקע (לפי החלון שמופיע בתמונה) לא ניתן יהיה לבנות ממ"ד בקומה שלכם, כיוון שהג"א דורשים ש-70% מקירות הממ"ד ירדו לקרקע, ואם השכן בנן בקרקע קירות בלוקים - לא תוכלו לבנות ממ"ד. אלו דברים שהיה עליכם לבדוק לפני שחתמתם לו.

אם בדירה יש ממ"ד, הסעיף הנ"ל לא רלוונטי.

לסיכום - הוצא את ההיתר, גש לאדריכל והוא יבדוק מהי תוספת הבניה הזו, האם היא חוקית, האם בולטת מקוי בנין בניגוד לחוק (קו בנין אחורי), האם ניתן לבנות מעליה, מהיכן יש לשכן הנ"ל אחוזי בניה וכו'.

תוספת קטנה - גם המזגנים שאתם תליתם על החזית, וגם המזגנים שבקומה שניה - לא חוקיים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לפי מה שנראה בתמונה אולי כולכם חתמתם על היתר לבנית התוספת אבל השכן בנה לפי המפרט שלו ולא התחשב בכם.

אני לא מאמין שהוא יצק עמודים כמו שצריך בשביל שתוכלו לבנות מעליו.

מישהו מהשכנים ראה את התוכניות ואת היתר העירייה לבניה.

כמו שכתבת אין את המשך העמוד אין מרזבים בתוך העמודים כנראה שהשכן סגר לו חדר בעלות הכי נמוכה מבחינתו.

פורסם
גם המזגנים שאתם תליתם על החזית, וגם המזגנים שבקומה שניה - לא חוקיים.

ממתי התקנת מזגנים בצורה הזו לא חוקית? כל התקינים בארץ מתקינים את המזגנים ככה.

פורסם

עדיין, זה לא חוקי.

העיריה ביוזמתה לא תפנה אליו ותדרוש להסיר זאת, אבל אם מישהו יפנה לעיריה עם תלונה, על "שינוי חזית", העיריה תדרוש להסיר את המזגן. הוא אינו מופיע בהיתר שניתן, ולכן אינו חוקי.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

תוספת קטנה - גם המזגנים שאתם תליתם על החזית, וגם המזגנים שבקומה שניה - לא חוקיים.

נצל"ש,

למה זה לא חוקי? אשמח להסבר.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• ספונסר פורום
פורסם

תגיד,חשבת אולי לפנות לשכן עם התלונות הללו? אם תסביר לו את מהות ההתנגדות והשכן אדם מיושב בדעתו אני לא רואה סיבה שלא ישנו את מיקום המדחס והקולטים.

אורן

פורסם

מצטרף לשאלה (לגבי חוקיות התקנת מזגנים).

במקרה אצלי המזגן מותקן במקום המיועד לו (מרפסת כביסה, בדירה יש הכנה למזגן עם צנרת, חיבורי חשמל, והכל).

אבל אשמח לדעת מה החוק אומר לגבי התקנת מזגן.

נ.ב. נראה לי שאתה גם יכול לטעון שהבנייה פוגעת במראה הבניין (יש לי שכן שלא נתנו לו לסגור את המרפסת מהסיבה הזאת).

נ.נ.ב. לדעתי התוספת הזאת באמת מכוערת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
נצל"ש,

למה זה לא חוקי? אשמח להסבר.

ישנן מספר סיבות לחריגה מהיתר.

שינוי ייעוד, שינוי במ"ר, חלוקה למספר יחידות דיור שונה (פיצול דירה) וכו'.

גם "שינוי חזית" מהווה הפרה של היתר הבניה.

אם המזגנים מותקנים בתוך "מסתור כביסה", או על הגג מוסתרים מאחורי המעקה - אין בעיה.

אבל אם בהיתר לא הופיע שם מזגן, והדייר הוסיף אותו על החזית - זו חריגה מהיתר, והמזגן אינו חוקי.

פותח השרשור מתלונן על המזגן הלא חוקי של שכנו, בשעה שיש לו עצמו חריגה זהה.

ב-99.99% מהמקרים שנתקלתי בהם, העיריה לא תפנה עם צו הריסה בגלל מזגן. אבל מבחינה חוקית, על הנייר - זו עבירת בניה, ואם שכן יתלונן - העיריה תפנה בהליכים נגד הדייר.

לעניינו - אם השכן, הוציא היתר בניה לחדר הזה, וסימן על הגג שלו מזגן וקולט שמש - המזגן והקולט שלו חוקיים, ושל פותח השרשור - לא חוקיים.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

הוא בנה את זה לבד? זה נראה בנוי רע. גם אם היה משאיר את הסיכוי לבנות מעליו, לא הייתי לוקח את הסיכון.

משכנתא זה קל

פורסם

אני מאוד בספק אם ישב שם דוד ו/או קולט שמש. כך או כך לא יהיו לו מים חמים מהשמש.

לדעתי כדאי לבוא קודם "בטוב" , לדבר עם השכן ולהבין מה בדיוק הוא מתכנן שם.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תוכן חדש...