Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

הרכב הוא פאביה mk2 שנת 2008 בעל מערכת TPM לניטור לחץ האוויר בצמיגים. היום בעת נסיעה בכביש מהיר במהירות המתאימה לתנאי הדרך, נדלקה לפתע נורת TPM בצבע צהוב האומרת שיש ירידה משמעותית בלחץ האוויר בצמיגים (פנצ'ר) וגם נשמע ציפצוף בודד. המשכתי עוד טיפה לנסוע כי לא היו שוליים נורמליים, לאחר ק"מ בודד עצרתי את הרכב בשוליים, עשיתי סיבוב סביב הרכב ולא מצאתי שום פנצ'ר - לא הבנתי מה הבעיה.

התחלתי שוב נסיעה וניסיתי לאפס את המערכת ע"י לחצן SET, הנורה כבתה אבל נדלקה מיד שוב. נסעתי ככה עוד 50 ק"מ לפחות, עד שנכנסתי לתחנת דלק ובדקתי בכל זאת מה מצב לחץ האוויר בצמיגים. בכל הצמיגים היה לחץ תקין לחלוטין (31), חוץ מצמיג אחורי ימני שלפי המכונה הראה לחץ אוויר 36 במקום 31 שאני ממלא. רוקנתי את האוויר חזרה ל- 31, התחלתי נסיעה, לחצתי על SET והנורה כבתה ולא נדלקה יותר. אגב, אותו גלגל ביקר לפני כמה ימים אצל פנצ'ר מאכר לצרכי איזון, כנראה הם ממלאים שם אוויר ע"פ חוש המישוש תוך כדי התעלמות מהוראות יצרן.

בקיצור: האם לחץ אוויר גבוה מידי עלול להדליק את הנורה הנ"ל, או שיש שם בעיה אחרת וזה צירוף מקרים? בנוסף, מישהו יודע איך המערכת הזו בכלל עובדת? ע"פ ההגיון זה עובד ביחד עם ABS או ESP או שניהם? איך המערכת קובעת שחסר אוויר בצמיגים במקרה תקר?

תודה מראש לכל מוסר מידע,

גיא.

פורסם

באחת הפביות אצלנו (אלגנס 08') נדלקה המנורה המדוברת לאחר פנצ'ר.

גם לאחר שתוקן הפנצ'ר המנורה המשיכה לדלוק. מילאתי 32 PSI בכל הגלגלים, איפסתי ע"י לחיצה ארוכה והמנורה לא הפסיקה לדלוק.

מילאתי מקדימה 32 ומאחורה 34 ועכשיו אין בעיות.

מזל שבפביה השניה (ידנית) אין את המערכת המעצבנת הזאת...

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

גיא,

ברכבי קונצרן VAG קיימים שני סוגי מערכות לניטור לחץ אוויר בצמיגים. אחת מבוססת על חיישנים המותקנים בגלגל ומשדרי RF המשדרים את הנתון למחשב בקרת לחץ צמיגים.

המערכת השניה היותר פופלארית בשנים האחרונות וגם זולה יותר מבוססת על תוכנה שהינה חלק מתוכנת מערכת ABS/ESP אשר מסוגלת לזהות חוסר באוויר באחד הצמיגים על סמך מידות הצמיג השמורות במחשב ברכב וניטור תכונות גלגול היקפי של הצמיג.

הפרש גדול מ- 4- 6 PSI באחד הצמיגים על אותו סרן ידליק את מנורת האזהרה של המערכת.

איזה כייף לי :)

פורסם
אני חושב שענית לעצמך על השאלה . :)

טוב, במקרה הזה מדובר בהגיון בלבד...

מזל שבפביה השניה (ידנית) אין את המערכת המעצבנת הזאת...

רכשתם עוד פאביה והפעם ידנית? האם הזמנת רכב מהמלאי או עשית הזמנה מיוחדת למשהו לא סטנדרטי? בכל מקרה אני רואה שאתה יודע להעריך איכות - באמת רכב מצויין. תתחדש.

אני בכל אופן לא הייתי ממהר לקטול את המערכת, אחרי הכל מדובר במערכת בטיחותית (למרות התראות השווא המעצבנות).

גיא,

מרק תודה רבה על ההסבר המפורט, אני מבין שהמערכת גילתה הבדלים במהירות הסיבוב ולכן קיבלתי התראה על הלוח שעונים. בכל מקרה טוב שעליתי על לחץ האוויר הגבוה - זה יכל לגרום לי נזק לצמיג בטווח הארוך.

פורסם
רכשתם עוד פאביה והפעם ידנית? האם הזמנת רכב מהמלאי או עשית הזמנה מיוחדת למשהו לא סטנדרטי? בכל מקרה אני רואה שאתה יודע להעריך איכות - באמת רכב מצויין. תתחדש.

הזמנו רכב מהמלאי.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

• תוכן חדש...