Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אקדים ואומר שאין לי מושג ברכבים...

1.יש לנו את הרכב הנ"ל כבר שנתיים וחצי. קיבלנו אותו עם 65000 ק"מ וכרגע הוא בכ-120000. אני ממש מקפידה על טיפולי 10000 אבל- האם חוץ מזה יש עוד טיפולים שעלי לעשות באופן שוטף?- לדוגמא טיפולי 75000 או 90000 שראיתי שיש מכוניות שצריכות לעשות זאת.

2.ועוד שאלה, אני משלמת על טיפול 10000 300 ש"ח בלבד במוסך בטבריה- האם המחיר הוא הגיוני( קראתי איפה שהוא- ואני לא יודעת אם להסתמך על זה- שהמחיר צריך להתחיל מ-400 ש"ח)

3. אחרי טיפול 10000 האחרון האוטו לךא עבר טסט בגלל צמיג שחוק וגומיות של הציריות לא תקינות- בטיפול היו אמורים לעלות על זה?

ממש תודה,

אני מעריכה מאד שתתפנו לשאלתי- כולם פה כאלה חכמולוגים בנושאי רכב שאני קצת מתביישת....

פורסם

שלום,

מציע לך לפשפש בפורום ולהבין את התשובה לעומק בעצמך. תגלי הרבה מידע, ומידע=כסף.

עקרונות מנחים:

1) טיפול 10K זה מושג גנרי. טיפול ב-300 או 400 ש"ח יכול לכלול או לא לכלול הרבה דברים.

עצה: בדקי את ספר הרכב לגבי סוג הטיפול הנדרש ומרווחי הטיפולים.

2) טיפולים נוספים - ראי העצה ב1.

3) גומיות - משתמע מ-1. ב-300 ש"ח, יכול להיות שהמוסניק אפילו לא טורח לבדוק את הגומיות.

מצד שני, אולי הוא דווקא בדק, ולא היתה בעיה, אך זו החלה קרוב למועד הטסט.

4) גם הטסט אינו חף מעיוותים, וזה נתון לשיקולו של הבוחן. ייתכן שצמיד במצב סביר- ידרוש החלפה, וייתכן שלא

כנל מצב הגומיות.

לסיכום: רכב זו מכונה מורכבת. זה לא אומר שצריך להיות מדען כדי לטפל בה, אבל כן צריך לדעת מה לעשות ומתי,

כדי לא לדחות טיפולים, וגם כדי לא לשלם סתם כל 10K על טיפול שאפשר היה, אולי, לבצע כל 15 או 20K ק"מ.

פורסם

המחיר של הטיפול תלוי במה עושים לך בטיפול, לפי דעתי לא מחליפים לך את כל מה שצריך, בדרך כלל פילטר שמן,שמן, פילטר אויר,פילטר דלק(שאותו לא עושים בכל טיפול), שמן ברקס אלה הדברים שמחליפים ב10000

וספר טיפולים אי אפשר להשיג זה ספר של האוטו שמאז שקונים אותו רשום איפה האוטו טופל בדרך כלל זה שמטפלים במוסכים מורשים אם את רוצה ספר כזה מהתקופה של עכשיו תתחילי לטפל במוסך מורשה אבל לפי דעתי זה מיותר לשנתון של האוטו שלך וסתם יקר יהיה לך לטפל במוסך מורשה

פורסם

תודה רבה,

אגב הדברים שציינתה הם הדברים שזכור לי שהמוסכניק אמר לי... בכל אופן פעם הבא אני אשאל- יש דרך לדעת האם אכן עושים או לא?

לגבי הספר אני התכוונתי לספר שכתוב איזה טיפולים צריך לבצע וכל כמה ק"מ

תודה רבה רבה

פורסם

הרעיון של טיפול 10,000 הוא קצת בעייתי .

בד"כ מדובר על החלפת שמנים ופילטרים - לכן כדאי תמיד לבקש גם בדיקה כללית לרכב .

צריך לבנות מערך טיפולים שנתי - רצוי לבצע טיפול , חודש לפני הטסט השנתי כאשר מקבלים את ההודעה על תאריך הטסט .

מכניסים את הרכב לטיפול שנתי , כאשר מדובר על ממוצע ק"מ סביר בין 10-18 אלף בשנה .

( השמנים ונוזלי המנוע כיום די איכותיים רובם על בסיס סינטטי או חצי סינטטי ויכולים לעמוד בהחלפה שנתית - נוזלי ממסרות

יחזיקו מעמד כ 3 שנים ויותר , ואותם רצוי לרענן כהחלפה חלקית של מחצית הכמות , נוזל קרור מנוע כנ"ל החלפה חלקית ,

מרוקנים את הנוזל אשר רק ברדיאטור הקדמי , וממלאים נוזל איכותי מתאים )

מצורפים מערך טיפולים ברכבי יונדאי מיצובישי

אקסנט , גטס ,סונטה , מיצובישי גאלנט, " סופר לנסר " - תואם לטיפולים ב " כריזמה "

אפשר לפנות למחלקה הטכנית של " כל מוטור " היבואנים, לבקש, ספר רכב, או טופס שגרת טיפולים, טל' 03-9154444

קישור לאתר יונדאי ישראל

http://www.hyundaimotors.co.il/Content.aspx?id=71

רצוי להזמין ספר רכב מהחברה - לא כל המוסכים מעודכנים בשגרת הטיפולים .

שמן מנוע כל 15K - או שנה, הקודם בניהם. ( חצי סינטטי - 40 - 10 ) או 15-40 - פילטר מקורי. או חליפי ( MANN ) בלבד.

פילטר אויר כל שלושים אלף (אבל מומלץ לנקות כל 15K) - או שנתיים .

פלגים כל 30K - או שנתיים . מיועד לפלגים רגילים ( לבדוק סוג הפלגים שהותקנו בטיפול הקודם )

בדיקת בלמים , ובדיקה כללית למרכב , ומערכת ההגה .

מערכת קרור כל שנתיים - נוזל קירור איכותי - אפשרי פרסטון ירוק .או מקורי - ( החלפה חלקית ) כ 4 ליטר .50-60 ש"ח .

רצועת תיזמון - כל 5 שנים או 90,000 ק"מ .

( הטיפול היחיד שהייתי ממליץ לבצע במוסך מורשה יבואן - יש אחריות מורחבת - שאר הטיפולים במוסך כרצונך

נוזל ממסרה ATF סינטטי בלבד , בתקן SP 3 - החלפה חלקית כל 45K - או 3 שנים - סינטטי מלא בלבד - לא דקסרון 3 DEXRON מינראלי

( יש הבדל בין טמפרטורת העבודה של הנוזלים )

יש נוזלי ממסרה סינטטיים תואמים תקן SP 3 - כגון B. G - או A.E - אוVALVOLINE

ו דלקול ATF סינטטי ( 160ש"ח לגלון 4 ליטר )

http://www.delkol.co.il/subs_info.as...AA%D7%98%D7%99

פז אוניברסל סינטטי B.G , אמריקן איגל סינטטי , התואמים למפרט היצרן .

- או מקורי בלבד ( החלפה חלקית ) אפשר לקנות, במוסכי החברה - ולבצע טיפול, במוסך אחר .

(כ 4 ליטר - מחיר 250 ש"ח ) אם יש, פילטר שמן חיצוני לממסרה החלף , תואם פילטר שמן מנוע .

- חשוב מאוד - ולא כל המכונאים מבינים, בסוגי הנוזל הסינטטי בממסרה האוטומטית, ברכבים אלו.

בדיון המצורף יש גם הבהרות נוספות לטיפול

http://www.carsforum.co.il/vb/showth...A0%D7%A1%D7%A8

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אחי, תודה. חייבת להגיד שהפחדת אותי...

מה אני אמורה לעשות עם כל השמות האלה? ....

אני צריכה להגיד למוסכניק מה לעשות? כלומר מה לבדוק הפעם ואיזה שמן לשים?

לגבי הטיימינג, שכתבת כל 90000- גם אני קראתי כך- אך המוסכניק אמר שעדיף כל 60000- הוא סתם מנסה להרוויח עלי? או יש טעם בדבריו בהתחשב בוותק של הרכב?

שוב תודה

תודה

פורסם

ביצעתי פעמיים החלפת טיימינג אחרי 5 שנים - והרצועות והגלגלות שפורקו היו תקינים .

כך שאלו גם הוראות היצרן והיבואן - אם היו כשלים , אני מאמין כי היבואן היה מבקש להקדים את הטיפול .

העתיקי למחשב - פתחי דף Microsoft Office Word - והעתיקי את כל התשובה הקודמת לדף .

אח"כ הדפיסי , וקחי את הדף למוסך ובקשי שיבצעו את ההוראות הכתובות .

כנסי גם לקישורים שצרפתי - זה לא החלטות שלנו :roll: כך מבקשים היצרן והיבואן .

קישור לאתר יונדאי ישראל

http://www.hyundaimotors.co.il/Content.aspx?id=71

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

החלפת טיימינג למודל שלך נעשית כל 60,000 אלף ולא 90,000.בהוראות שניתנו בקישור,מדובר על מכוניות ממודל 2000 ומעלה!

בכל מקרה בתור אחד שמחזיק אקסנט 96 כבר 8 שנים,עם טיימינג לא מתעסקים! עושים כל 60 אלף וראש שקט.

ועוד הצעה על הדרך,בשנתונים האלה יונדאי ידועה בפלסטיקה "האיכותית" בפנים הרכב.אז המלצה שלי להשתדל כמה שפחות להחנות תחת השמש,במיוחד בקיץ!

פורסם

אחלה! תודה.

נחמד שיש לך אותו אוטו- אשמח להמלצות נוספות על סמך נסיונך.

או כל דבר חשוב ו/או קריטי לתחזוקה ראויה לרכב

תודה

פורסם

איו שום צורך לעשות טיימינג במורשה.האוטו הזה הוא לא מורכב או מסובך,וכל מוסך יכול לעשות לו טיימינג.

החלפת רצועת טיימינג צריכה לעלות במוסך רגיל 800 ש"ח פלוס מינוס.

בעיקרון האוטו שלי כבר עשה 280 אלף,והבלאי שיש אצלי הוא קטסטרופה.אבל אני מחזיק אותו כי יש לי סנטימנטים אליו.

בכל מקרה על כל שאלה שיש לך או בעיה,את מוזמנת לשאול אותי.

יום טוב.

• תוכן חדש...