Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי, לקרוז תהיה ירידת ערך די גדולה - רוב המכוניות הגעיו מליסינג וישוחררו למכירה בכמויות גדולות.

מלבד זאת הרכב מאוד "עייף" וכבד, ומנסיעה די ארוכה ברכב (עם 10,000 ק"מ) הוא מאוד מרשרש ומרעיש.

3 פעמיים במוסך - עדכון תוכנה לאחר שכבה באמצע נסיעה, ופעמיים בעיות בגיר.

אני לא הייתי רוכש אותה כרכב פרטי.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הבקרת יציבות אכן מתפקדת מעולה ולדוגמא בכביש 38 מירושלים לבית שמש עם האוטו הקודם שלי (מאזדה 3 2006) לא יכלתי לנסוע יותר מ70 בכביש ועם הקרוז תודה לבקרת יציבות אני מגיע גם ל 100 ומרגיש בטוח ויציב

בקשר לכל הדברים המתפרקים נחיה ונראה :)

אני מקווה שזו היתה פליטת מקלדת ללא מחשבה כלל.

emotion of motion

פורסם
הקרוז בניגוד לאופטרה (שזה רכב שממש לא הייתי מתקרב אליו) תשמור יותר על הערך, מכיוון שהיא מכונית גלובאלית, בארה"ב היא החליפה את הקובאלט (דגם שהחליף את הקאווליר).

לגבי מחירונים של פולקסוואגן משומשת, תרשה לי להראות לך עובדה.

המחירון של הבורה שלי כיום הוא 32,000 שקלים, לעומתה גולף מאותה שנה, אותו מנוע ואותו רמת אבזור המחירון שלה הוא 10,000 שקלים יותר.

גם גולף דור 5 שנת 2006 מנוע 1600 המחירון שלה הוא 79,000 ולעומתה הג'טה שנת 2006 בעלת אותו מפרט המחירון שלה הוא 74,000 שקלים, הפרש שעם השנים רק עולה.

אני גם חושב שהקרוז תהיה סחירה יותר מהאופטרה, זה בעיקר כי האופטרה היתה זבל אמיתי ואילו הקרוז מכונית לגיטימית ביותר עם מוערבות אמיתית של מהנדסים זוללי דונאטס בפיתוח הרכב (במקום הדבקת תוית לרכב קוריאני קיים וגרוע).

הבורה זה מקרה קלאסי של דגם עם שם חדש ואימוצו בשוק הישראלי. אגב, לא לחינם VW חזרו לשם ג'טה אחרי דור אחד של בורה. הפרש של 5% כמשומשת הוא לא הפרש גדול ויכול בהחלט לנבוע מביקוש גבוה יותר לגולף מאשר לג'טה בשוק המשומשות (על פי הסקרים כביכול של לוי יצחק). אני גם לא יודע מה היה ההפרש של שתיהן כחדשות...בכל מקרה, זה זניח ולא מעיד על מגמה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

דיברו פה ל רמת הבטיחות, האם הקרוז שנבחנה במבחן היא הקרוז שמתהדרת ב96% ציון בNCAP?

לי יצא לנסוע מספר פעמים על הקרוז, והרכב מפתיע לטובה, אם כי לא מצטיין בכלום. מנוע אנמי מעט, וגיר אדיש. (חטיבת הכוח מזכירה קצת את הדור הקודם של האבאו/אופטרה).

משכנתא זה קל

פורסם
דיברו פה ל רמת הבטיחות, האם הקרוז שנבחנה במבחן היא הקרוז שמתהדרת ב96% ציון בNCAP?

לי יצא לנסוע מספר פעמים על הקרוז, והרכב מפתיע לטובה, אם כי לא מצטיין בכלום. מנוע אנמי מעט, וגיר אדיש. (חטיבת הכוח מזכירה קצת את הדור הקודם של האבאו/אופטרה).

כמובן שאותה קרוז שנבחנה במבחן של NCAP היא אותה קרוז שנמכרת בארץ עם כל אביזרי הבטיחות הדרושים כגון 6 כריון אויר סטנדרט בכל הרמות גימור שלא כמו הקורולה תצטרך לשלם בעד זה יש EBD ועוד מערכות כאלה ואחרות.

" מי שמאמין לא מפחד..... :mm_cool:

פורסם
יאללה מכות!!:x

לא סתם (אני מרגיע את עצמי8))...

עכשיו ברצינות, מכוניות אלו מיועדות למשפחה ממוצעת (2.4 ילדים) או לפלח הליסינג,

בקשר למשפחתיות המבחן היחיד הוא מבחן התומאה, כלומר, מי תימכר הכי הרבה עפ"י נוחות(הכוונה לצריכת דלק, מרווח פנימי,

ותדירות ביקור אצל הרופא...) לבעלי המשפחות.

בקשר לליסינג אין מה לחשוש, המאזדה תשלוט בשוק לפחות עוד שנה:-D.

בכל מקרה, מי שמקבל אחת מהן כרכב ליסינג, איך אומרים - "סוס שמקבלים במתנה לא בודקים לו את השיניים" גם אם במקרה

הזה מדובר ביחמור...:wink:

חזק אתה...

חבר'ה לא שמתם לב מאיפה הכתבה? ידיעות אחרונות, מה זה במדור הספורט? חחח...

מי שם מבין ברכב ? (אני חדש בארץ אבל האוטו הזה שם נקרא SUZUKI).

עכשיו יקומו ויגידו: "מה סוזוקי אחלה רכב".

ואז אקום ואגיד: "ראש לשועלים או זנב לאריות?"

אני לא אסע על סוזוקי. כי אני לא קונה מזרן שלא נקרע. אלא אחד שנוח לישון מעליו!!!

קודם משפרים את הנהג, אחרי זה את הרכב.

צמיגים רחבים = נהג גרוע.

אין על "לסד" (לא, לא הסם. התמסורת).

פורסם

נכון, סוזוקי רכב עלוב, יצרנית קטנה ומוזרה כזאת, מי שמע עליהם בכלל? מכוניות לא נוחות ששוברות את הגב, איך הם העיזו לכתוב על SUZUKI (חברה עם דגם אחד?) בעיתון?

Insane things comes from insanely people.

פורסם

חבר'ה לא שמתם לב מאיפה הכתבה? ידיעות אחרונות,

דווקא על הכתבה הספציפית הזו חתום אדם שההבנה שלו ברכב היא בין הנרחבות בארץ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני עם קרוז כבר חודשיים ו 6000 ק"מ ואני מרוצה מכל רגע.

נכון, הגיר קצת מעצבן אבל בכללי הרכב נוח (למרות מושבים קשים) נראה יפה מבחוץ (לטעמי) וממש כיף לשבת באוטו, עיצוב הפנים ממש יפה והנדסת האנוש נוחה מאוד ואין בלאגן.

למרות יחס ההעברה הארוך בגיר בהילוך 6, עדיין צריכת הדלק יחסית גבוה.

שוב, בחרתי בקרוז ולא מתחרט לרגע. אחלה אוטו.

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם
דווקא על הכתבה הספציפית הזו חתום אדם שההבנה שלו ברכב היא בין הנרחבות בארץ.

וכנראה גם ההבנה בצרכי המו"ל ;-)

אני לא חסיד גדול של פורום נטקאר, אבל שם יש הסברים לא רעים לכתבה :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

זה יכול להיות. אני התייחסתי רק לבוחן שהשתתף בהכנתה.

לגבי הכתבה עצמה ככתבה כבר הבעתי את דעתי כאן.

פורסם

אתמול נהגתי בקרוז 130 ק"מ, המושב מלבד שהוא קשה, הוא גם צר מאוד.

הנסיעה היתה נוחה מאוד אבל מנותקת לגמרי, לא מרגישים כלום ולא שומעים כלום.

הגיר מעצבן ביותר במיוחד בהילוך ראשון ושני שמורגשת השהייה במעבר בין ההילוכים (מרגיש כמו החלפה בגיר ידני), גם באוטומט וגם במצב "ידני". כדי לעלות עוד 10 קמ"ש במהירות צריך להוריד הילוך (לפעמים גם 2), ומצאתי את עצמי כל העליה לירושלים מוריד 2 הילוכים, ואז היה מעלה לבד 2 הילוכים, ואז בגלל שהמהירות צנחה שוב נאלצתי להוריד שוב 2 הילוכים.

אפילו כדי להבהב עם האורות צריך לחכות כמה שניות כי יש איזו השהייה מעצבנת!

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אתם חייבים להסכים שאם שני מוצרים נותנים פחות או יותר את אותה תוצאה

אבל אחת באה עם שם והשניה לא (לצורך העניין סוזוקי היא חברה בת של שבי כבר שני עשורים אם לא יותר)

ושברולט פושטת רגל מסיבה טובה

אז אשאר אני עם ה VW

כשהייתי נהג מתחיל יותר אמרתי VW כבדות לא זריזות.

אמריקאיות נוחות.

כמה שנים בארצות הברית שינו לי השקפת עולם יופי

במיוחד בגלל זמינות מסלולים כנראה

אבל עכשיו אני מסתכל אחורה

ואני בחיים לא אסע על אמריקאי או על יפני

ולי הייתה מקסימה גודשת ידנית למי שמבין

על המסלול השבלול היה מיותר

כי כמו שלמדתי מאיזה בחור עם 325I שנת 85 שבלי שיפורים עשה לי בי"ס בעקומות

power is nothing without control

ובהחלט הג'טה עדיפה

צמיגים רחבים = נהג גרוע.

פורסם

ההצהרה ש"ואני בחיים לא אסע על אמריקאי או יפאני" בניסוח עדין היא לא חכמה.

רכב לא בוחרים לפי ארץ מוצא אלא לפי הרכב הספציפי. אני עד היום לא מצאתי רכב יפאני שקלע לטעם שלי ולמה שאני מחפש ברכב אבל כל פעם שאני מחליף רכב אני בודק את כל האופציות שיכולות לבוא בחשבון ללא קשר לארץ מוצא או לסמל המתנוסס מקדמת הרכב ובוחר את מה שהכי מתאים לי בשיקלול כל הפרמטרים שחשובים לי.

אתה רוצה להגיד לי שאם מחר מאזדה תקנה ידע בשלדות מBMW וטכנולוגית מנועים מ VAG ותצליח לפתח רכב עם התנהגות של BMW ומנוע חזק וחסכוני כמו סדרת ה TSI אתה לא תיגע בו כי הוא יפאני?

פורסם

תודה על התיקון.

אם זה יקרה ארוץ לקנות מאזדה.

למרות שמיאטה לא רעה בכלל

בישיבה על הכביש כמובן

רק חבל שהפלסטיקה מצחיקה.

הנקודה שלי היא שמטרת הרכב היפני הוא A2B

ואני צריך יותר מזה.

אבל אתה צודק זה לא הסמל אלה רכבים ספציפיים.

:oops:

צמיגים רחבים = נהג גרוע.

• תוכן חדש...