Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני זוכר נכון מהשירשור הארוך לגבי המצלמות החדשות יש להן אופציה להיות מצלמות מהירות רגילות בנוסף לפסי דריכה, ומישהו אמר שהוא שמע ממקור מוסמך שהוחלט שהמצלמות החדשות לא יתפקדו כמצלמות רגילות אלא דווקא אך ורק במצלמות בעלות פסי דריכה. מסתבר שהוא כנראה טעה וממשלת ישראל המלומדת החליטה לרקוד על שתי האופציות של המצלמות... :oops:

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איפה במחלף מורשה יש גטסו ?

קוקו זה לא הגיוני מה שאתה אומר

מכמה סיבות :

כל הרעיון בפיתוח מצלמה מבוססת דריכה זה הוזלה במחיר,

מצלמות מבוססות דופלר עולות המון כסף, אם למצלמה יש אפשות לעבוד דופלר לא היו מייצרים שום פסי דריכה

היו משאירים אותה כמו שהיא וזהו.

מה גם שבמצב כזה היית מקבל התראה בתדר KA ולא בתדר X

פורסם

ישר כוח גדול על המציאה! גם אני ישר חשבתי שכנראה זה משהו שקשור בתקשורת שלהם שמשדר בתדר X, הבעיה שהרבה מאוד מכשירים משתמשים בתדר הזה ויהיו הרבה התרעות שווא בעיקר באזורים מיושבים...

פורסם
משהו אחר מוזר פה, וכאן יצטרכו להצטרף המומחים לדיון

המכמונת החדשת עובדת על פסי דריכה, בעצם ברגע שאתה דורך על פס ראשון ופס שני לאחר מכן היא מחשב זמן ואז ממש נוסחא בסיסית מפגרת של זמן כפול מרחק שווה מהירות.

באופן עקרוני אין סיבה שיהיה שם שידור אלחוטי כלשהו אלא אם :

א.המצלמה מקיימת תקשורת אלחוטית עם פסי הדריכה

ב.המצלמה מקיימת תקשורת אלחוטית עם מוקד כל שהו (למכן מניעת נזק\שליחת תמונות וכו')

ככה זה נראה לי בכל אופן

אני לא מומחה אבל לדעתי חייב להיות קשר בין המצלמה לבין הפסים.

כי בלי המצלמה איך יוכלו לראות את מספר הרכב שנסע על הפסים?

קובי

פורסם

ברור שיש קשר בין המצלמה לפסים, יכול להיות שיש כבלים מתחת לכביש, אבל בנוגע לתקשורת שמעתי שהשידור הוא בסלולר, כי כל העיניין הוא דיגיטלי, שאין פילמים במצלמה עצמה...

פורסם
את מגוון הפתרונות שמציעה חברת GATSO ניתן לראות כאן:

http://www.gatsometer.com/index.php?p=5120

מכאן, גם רואים שתי שיטות הפעלה שונות - רדאר ופסי דריכה על הכביש.

כאן מוסבר אופן הפעולה:

http://wiki.answers.com/Q/How_do_gatso_speed_cameras_work

כאשר מדובר בפסי דריכה, בהחלט ייתכן מצב שלא יהיה רדאר. כך כנראה יהיה המצב בצומת מורשה - מצלמת רמזור (שם נחתך האספלט אתמול בלילה לפחות בנתיבים השמאלי והאמצעי לכיוון צפון).

מכיוון שמהתמונות בשירשור זה רואים בבירור שהאספלט לצד המצלמה בין מחלף גהה למורשה שלם, הרי שככל הנראה כאן מדובר ברדאר. ורדאר משמעו קרינה.

כפי שניתן למצוא באתרי אינטרנט רבים ובין השאר כאן:

http://www.ukspeedtraps.co.uk/strategy.htm

http://www.radar-detectors.co.uk/gatso_speed_camera.asp

הרדאר של GATSO פועל בתדרי KU שונים.

המידע המבלבל מופיע כאן:

http://en.wikipedia.org/wiki/Gatso

בבריטניה בתי המשפט לא מסתפקים במדידת המהירות ע''י הרדאר ולכן מחושבת המהירות ***גם*** באמצעות בדיקת המרחק שהרכב עבר (לצורך כך מופיעהסדרה של פסים לבנים על הכביש), חלקי הזמן הקבוע בין שני הצילומים.

(בארץ בתי המשפט מקבלים את קריאת הרדאר כאמינות, ספק אם יהיה שימוש בשיטת הפעלה זו, ובכל מקרה פסים לבנים טרם נצבעו על כביש גהה).

גם GATSO ארה''ב מדברים על שימוש במספר שיטות במקביל לצורך שיפור דיוק המדידה כפי שניתן לראות כאן:

http://www.gatso-usa.com/solutions_speed.php

אך כל עוד הרדאר בתוך מכשירי ה- GATSO יהיה פעיל, אפשר כנראה יהיה לגלותו.

מצאתי!

פורסם

אין שום היגיון להעביר את התקשורת שבין פסי הדריכה למצלמה באלחוט. אבל גם אם כן בחרו משום מה באלחוט, עדיין תחום תדרי הX הוא תחום תדרים לא הגיוני לתקשורת כזאת, והיות שמדובר בתקשורת לטווח קצר מאוד אין הצדקה לעוצמת שידור גבוהה מספיק שתצדיק את המרחק בו התחיל לצפצף הגלאי.

ברור שיש קשר בין המצלמה לפסים, יכול להיות שיש כבלים מתחת לכביש, אבל בנוגע לתקשורת שמעתי שהשידור הוא בסלולר, כי כל העיניין הוא דיגיטלי, שאין פילמים במצלמה עצמה...

בהחלט הגיוני שהתקשורת תיהיה סלולרית, זאת האופציה הכי קלה למימוש אבל לא היחידה האפשרית.

אני חושב שכולם צריכים לנשום עמוק ולחכות עוד קצת לפני שיוצאים בהכרזות מפוצצות.

עד כמה שידוע לנו, נכון לעכשיו המצלמה הזאת עדיין בשלב הניסוי. מה עוד שכל התיאוריות מבוססות על סרטון אחד שאמינותו עדיין לא ברורה לנו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מה עוד שכל התיאוריות מבוססות על סרטון אחד שאמינותו עדיין לא ברורה לנו.
תודה.

כן, אני עד כדי כך משועמם שהמצאתי את זה. לא רק זה, גם צילמתי את זה בשביל להטעות את כולם פה. נו באמת!

ודרך אגב, אני לא יודע מה אתכם, אבל אני נוסע יום יום בגהה ומעולם, אבל מעולם, לא ראיתי עבודות של "חיתוך" הכביש לרוחבו. לדעתי, הכל בלבולי ביצים.

לדעתי אילו שתי מצלמות שמשדרות בגדול בטווחי הX. קריאה קצרה של KA מראה גם מצלמה נוספת.

רוצים עוד סרטון?

יעזור למישהו במשהו? אני מוכן לנסוע רק בשביל החבר'ה שמפקפקים ב"אמינות" הסרטון..

בנוסף, ניסוי שמיסוי. את המולטנובה הישנה כבר הורידו, ניסוי? אני מבטיח לך שמי שיעבור שם יחטוף ניסוי או לא.

בנוסף, עובדה בשטח, ועזבו אתכם מכל התיאוריות שכולם מעלים כאן.

לא מאמינים? תנו קפיצה ותנסו בעצמכם.

אני רק משתף.

פורסם

עוד כמה שעות אני אצא לסיבוב ואבדוק את הסוגיה.

לפותח שרשור. איזה גרסת תוכנה אצלך?

האם U קטנה פעילה אצלך או U עם פס מלמעלה?

פורסם
תודה...

כן.. אני עד כדי כך משועמם... שהמצאתי את זה... לא רק זה.. גם צילמתי את זה בשביל להטעות את כולם פה.. נו באמת..

ודרך אגב... אני לא יודע מה אתכם, אבל אני נוסע יום יום בגהה.. מעולם, אבל מעולם, לא ראיתי עבודות של "חיתוך" הכביש לרוחבו.. לדעתי, הכל בלבולי ביצים...

בן אדם, אני מבין שהטמפרטורות הגבוהות שהיו היום השפיעו עליך. קח רגע להירגע.

לא כתבתי שזייפת את הסרטון או שהעלאת אותו בכוונת זדון, אבל אי אפשר לקבוע מסקנות חד משמעיות על סמך ניסוי חד פעמי שלא בוצע בתנאים סטריליים. אם זה מעודד אותך, אז מבחינתי גם הסרטון הבא שיעלה ויראה את אותו הגלאי מצפצף לפני אותה מצלמה לא אמין מבחינתי. יש 1001 דברים שיכלו לקרות באותו הרגע ולהשפיע על הגלאי שלך ולגרום לו לצפצף, אז אל תיקח את זה אישית.

אגב, את אלעד יצא לי לפגוש איזה פעם או פעמיים ולרוב הוא לא הטיפוס המבלבל בביצים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הלוואי והטמפרטורות היו יותר נמוכות. לא אני לא עצבני בכלל, להפך - רגוע.

לא זו הייתה הכוונה שלי אני מתנצל מעומק ליבי אם זה נשמע כך.

תראה, אני לא מנסה לשכנע אף אחד, א-ב-ל הסבירות שבדיוק ליד המצלמה הגלאי ישתולל וככל שאתה מתרחק הוא ירגע (כנ'ל לכיוון השני) מאוד לא הגיוני שזה משהו מקרי.

לשאלה שעלתה, U קטנה, 3.872

פורסם

1.הוולנטיין של ETERNITY הוא הגרסא האחרונה וכזו גם שלי, אמנם אין לי מצלמה בכדי לצלם את הניסוי, אבל בשביל הכיף אעבור שם מחר ובעצתו של ETERNITY, עם אטמי אזניים... :)

אגב, אני מסכים עם ETERNITY לגבי עבודות בכביש, אין שם שום סימן לחיתוכים באספלט ומעבר לכך, במקרה וישימו שם פסים מגנטיים, מישהו באמת חושב שיתקינו בכביש משדר סלולרי??? עמוד המצלמה נמצא מטרים משם.

המצלמה הזו נראית כמו קומבינה ישראלית וכנראה כזו היא גם מבחינה טכנולוגית, טווחי X הם ישנים מאוד ומתגלים על ידי הגלאים הכי פשוטים בשוק.

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם

יש מצב הוא מצפצף בגלל המצלמות וידיאו של הבקרה? יש על העמוד שם שנים כאלו.. אחת לכל כיוון, כדי שאף אחד לא יתעסק איתם והן משדרות לעמדת בקרה בכל רגע נתון.

כי לי אישית קרה כמה פעמים שהולנטיין קצת השתגע שהיו מצלמות אבטחה ליד מקום שעברתי.

פורסם

במקרה יצא לי לעבור היום ליד המצלמה שפותח השרשור מדבר עליה, תחום ה X היה כבוי אך למרות זאת קיבלתי מספר התראות קצרות וחלשות לפני שחלפתי על פני המצלמה.

הסברים לעניין?

• תוכן חדש...