Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רעיון מעניין וביצוע חמוד.

השאלה היא האם הגודל הפיזי הדרוש למתקן "מאכלס" שכזה, כולל הסיכון שישפך שמן ממנו, עדיף משימוש במאווררים?

מתחדשת*

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כול הכבוד,

עכשיו נשאר רק להרתיח את האקווריום ולהכין צ"יפס.:lol:

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
LOL :)

בדיוק גם אני חשבתי היום מה הפוטנציאל מסיבה אחרת לגמרי - שקט!

נמאס לי מהמאווררים - וחוץ מהספק והדיסקים - לא ישאר שום רעש של מאווררים.

ליביו

הפתרון הוא לקנות מחשב מותג של חברה טובה. הוא יהיה שקט מאוד גם עם מאווררים. מחשבים שקונים בדוכנים שמיוצרים משלל חלקים סיניים ללא שם ירעישו כמו טרקטור.

מעבר לזה, אחת הסיבות שבמערכת קירור של מנוע יש מים ולא שמן היא הולכת חום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גם במחשב שמורכב לבד, בוחרים חלקים איכותיים (אפילו הכי זולים של יצרן טוב) והמחשב שקט כמו קבר

מאווררים הכי פשוטים מArctic colling למארז והמעבד.

ספק כוח לא סיני

דיסק קשיח שידוע כשקט כמו סדרת green של WD

אם קונים גם כרטיס מסך לבדוק אם יש לו מאוורר PWM גדול ולא איזה צעצוע רועש.

המחשב שלי ככה והוא לא שמיע.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

tzvipper, ואוו , הלוואי והיה לי מחשב של חברה טובה מחלקים טובים ...

רגע , מארז של טרמלטייק (שהחליף מארז של ליאן לי , שהחליף מארז של סילברסטון) שנבחר במיוחד עקב היותו עם מאווררים מעל 120 מ"מ (1 120 , כל השאר 230).... יש

מאווררים במארז הקודם הוחלפו לכאלו של גליד וכל התושבות לסיליקון - יש

קירור של הכרטיס מסך משופר ושקטן מהמקורי - יש

קירור מעבד של ARTIC COOLING ( גירסאת הEXTREME עם 120 מ"מ ובקרה לפי חום) יש.

ספק 650W מודולארי של סילברסטון + מאוורר יעיל ושקט יותר של EVERCOOL - יש

או בקיצר - יש לי מחשב רחוק מהסטנדרט בקטע של שקט (וגם של ביצועים אבל לא על זה אנחנו מדברים, וגם בלפטופ שלי אני רגיל לסטנדרט די גבוהה שעולה בערך כמו 2 לפטופים ממוצעים - אני ממש לא קונה מחשב ב1500 ש"ח בערוץ הקניות / שופרסל.

ועדיין - זה מאוורר ולכן זה עושה רעש, האם הרעש מפריע ? לי כן כל עוד אני שומע אותו.

כנראה תלוי בסטנדרטים שלכם לגבי מה זה רועש ומה זה שקט.

(וכן המחשב שלי שקט "כמו קבר" יחסית לרוב המחשבים - וזה היה פרמטר סופר חשוב לי כשבניתי את הנוכחי)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני יכול להגיד מניסיון שמחשב שאני מבלה איתו הרבה מאוד שעות כל יום DELL T7400 לא רועש עם המאוררים שלו לדוגמא (וזה לא מחשב פרייר, 2 מעבדים QUAD CORE 12MB כ"א), למעשה גם DELL T3500 שקט מאוד.

גם מחשב ביתי שלי FUJITSU שהוא זול, אבל תוצרת גרמנייה שקט מאוד, בערך ברמה של לפטופ. שקט מוחלט יש רק לדברים כאלה כמו IPAD שאין בתוכו חלקים מכניים, גם דיסק הכי שקט שומעים אותו.

במחשבים מותגים התכנון הוא ספציפי לכל דגם ודגם, מערכת מאוררים, מארז וכל השאר נבחר בצורה אופטימלית.

אפילו שרתי U1 "פיצה" של דל שקטים להפליא בערך ברמה של מחשב שולחני מדוכן, לאומת מחשבי U1 שמורכבים נשמעים כמו שואב אבק תעשייתי.

מערכות שמרכיבים, כל רכיב מתוכנן שיתאים לכמה שיותר אפליקציות, לכן זה אף פעם לא יהיה אופטימלי ל-100% וכל הפתרונות של תושבות סיליקון וכד' זה סה"כ אילתורים לשיפור מצב - זה עוזר אבל לא ל-100%. אז שמים מאוררים יותר חזקים ויותר רועשים בגלל שטרמודינאמיקה לא אופטימאלית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
רעיון מעניין וביצוע חמוד.

השאלה היא האם הגודל הפיזי הדרוש למתקן "מאכלס" שכזה, כולל הסיכון שישפך שמן ממנו, עדיף משימוש במאווררים?

עשיתי את זה לא כדי ממש להפעיל מחשב לעבודה אלא יותר כ"גימיק", אנשים עוצרים לצפות בכזה דבר מעורר סקרנות.

כול הכבוד,

עכשיו נשאר רק להרתיח את האקווריום ולהכין צ"יפס.:lol:

מישהו כבר בצע כזה דבר, הכניס כירה חשמלית מתחת למחשב במיכל אלומיניום וטיגן בהם צ'יפסים, בסביבות 105 מעלות המחשב קרס, הצ'יפסים המשיכו בעבודה.

מגניב ביותר - מסקרנות - אתה יכול לבדוק טמפ' אחרי עבודה של כמה ימים?

ליביו

הפעלתי אותו מאתמול והשארתי עובד כל הלילה, טמפ' בבוקר 50 מעלות כאשר היה עם "גג" סגור ותאורה פלורסנטית במכסה האקוואריום.

למה לא קנית שמן במיכל גדול כגון 10 ל'? :)

זמינות.. רצינו לסיים עם זה, אז קפצנו למגה הקרוב, עכשיו לך תוכיח למע"מ שקנית 30 ליטר שמן לצורך מחשב לעסק :roll:.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

tzvipper , יש לי בחדר בעבודה מספיק דלים , HPים וIBMים שולחניים.

עם כל הכבוד - המערכת שלי בבית יותר שקטה , ומה שאתה כותב לגבי האילטורים וכו - זה קישקוש מוחלט.

המחשבים העסקיים האלו עשויים לרף ביצועים יחסית נמוך, רעש נמוך, לאמינות גבוהה (ופה בה הדגש) ולמחיר נמוך.

אין פה שום חישוב של רכיבים כאלו מיוחדים וכו.

פרק כאלו - ותראה מתחת למדבקות ה"סקסיות" של דל מסתתרים אותם מאווררים זולים ואיטיים של מחשבים פשוטים.

אתה לא תראה חברה כמו דל שמה תושבות סיליקון , מאווררי HIGHFLOW שקטים מרובי זרועות עם מיסבים כפולים ופילטרי אבק מתקדמים - רק כי זה עולה יותר.

תבדוק את היעילות קירור ואת הרעש בדציבלים של המארזים האלו ואז תחזור אלי - כל מערכת כזאת שתתחיל לאמץ אותה קצת פתאום תצא מהסל"דים הנמוכים של היום יום ותתחיל להרעיש חבל על הזמן.

אתה יודע כמה עולה מחשב עסקי שולחני לעסק? (רמז , זול מאוד) ולמה קונים דווקא אותם? (רמז אחריות מקיפה עסקית מהירה)

לגבי החלק של שרתי ה1U ושהם נשמעים כמו שולחניים - זו בערך הטענה הכי מגוכחת ששמעתי בחיים שלי.

"במקרה" אני עובד עם די הרבה כאלו ביום יום (רובם גם דלים ... כמובן ... במקרה...) ב5 שנים האחרונות, אין שום שרת 1U שהמטרה שלו זה שקט ושהוא מרעיש כמו שולחני.

זו טענה מגוכחת וזו בכלל לא המטרה שלהם.

אלו לא שרתי שעובדים בחדרים אלא בRACKים בגוה של 2 ומשהו מטר בחדר נפרד - בהתאם לזה הפתרונות קירור שלהם הם מאווררים קטנים בסלד גבוהה , גם על המאבד , גם על המארז וגם על הספקים.

עם דבר אחד אני מסכים - מערכות עם קירור פסיבי או ללא צורך בקירור מבוססות פלאש - זה שקט.

רק חבל שאין שם ביצועים של CORE I7 בOC...

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

השמן יקשה על המאווררים להסתובב ויגדיל את צריכת הזרם מהספק. אם הספק טבול בשמן, התחממות היתר תגרום לתוספת טמפרטורה.

תנסה להפעיל את המערכת רק עם צלעות קירור ללא מאווררים וסביר להניח שהטמפ' תרד.

אם המחשב ימשיך להתחמם, הוספת שמן תסייע להורדת הטמפ'.

אחלה ביצוע - גימיק בהחלט מדליק לחנות מחשבים.

פורסם

לדעתי זה טרלול חסר תקנה. אף אחד מהמחברים במחשב לא אטום ולאורך זמן יווצרו בעיות מגע ובעיות שונות. זהו אחד הרעיונות היותר דביליים ששמעתי עליהם.:loco::screwy:

הדרך הטובה ביותר היא לקרר נקודתית את האיזורים הבעייתיים. אם אתה ממש רוצה להגזים עם OC (ולדעתי גם זה לא רצוי) כי כמות השגיאות עולה אתה יכול להשתמש בקולרים תרמואלקטריים צפציפית למעבד, Heat pipes וכו'. ישנם שלל פתרונות מקצועיים, שמתאימים למכאניקה של ה-PC.

פורסם

Liviur, ביצועים של תחנות עבודה כמו T7400 גבוהים למדי, עם שני מעבדי XEON בעלי 4 ליבות זה עובד לא רע בכלל, במיוחד כאשר יש 64G זיכרון אז גם במשימות מרובות וקשות הכל עובד מעולה. למיטב ידעתי מעבדי I7 מבוססים דווקא על אותם מעבדי XEON, רק במערכות כאלה מעבד אחד.

בקשר למאוררים אני גם חולק איתך. במחשבי IBM (לא LENOVO שהם גם שקטים למדי ד"א) היו מאוררים תוצרת יפן (NIDEKC או משהו בסגנון - לא בדיוק זוכר שם מדוייק), למחשבי HP מאוררים תוצרת חברת PANASONIC. לא זוכר של איזו חברה מאוררים לדל.

עם מיזוג טוב גם שרת PE1850 של דל שקט, מכיוון שמאוררים שלו מסתובבים על סל"ד נמוך. נכון בסביבה חמה הוא יהיה רועש (למאוררים האלה יש תחום סל"ד מאוד גבוה). כל העיניין שמחשב מותג בעומס רגיל יומיומי יהיה שקט, אפילו אם יש לו מעבדי AMD (מחשבי HP לדוגמא עם מעבדי OPTERON כפולים). במחשבי IBM מאוררים ישבו על תושבות סיליקון ד"א.

במחשבי דוכנים, אפילו עם חומרה שנחשבת טובה, מיקום רכיבים לא אופטימלי, לא תמיד ספר ופתחי אורור שלו במקומות נכונים ביחס למעבד וזכרונות, מיקום מאוורר אחורי וכד'. במחשבי מותג שיצרן מייצר עבורו לוח אם שהוא מתכנן, הכל נימצא במקומות שצריך, הספק, מאוררים וכד'. עם כל הכבוד לדוכנים, אבל 99.99% הרכבות הן לא אופטימליות. מספיק ליראות איך כבלים מסודרים - כמו ספגטי לרוב. אז אולי מחשב שלך ספציפית שאתה בנית בשביל OC קצת יותר טוב. אבל במחיר ששילמת אני בטוח שאפשר לקנות מחשב מותג עם ביצועים מעוליםף אחריות עדיפה וכד', למשל DELL T3500 שעולה בסביבות 6,000ש"ח ללקוח פרטי. כמובן הוא בא עם מערכת הפעלה עם רישיון, שעולה לפחות 500 ש"ח (תלוי מגירסא).

בשבילי אמינות יותר חשובה מנאונים צבעוניים על המאורר וחלון שקוף כדי ליראות לוח אם. גם אחריות שלוש~חמש שנים באתר לקוח זה מעולה. אם חס וחלילה יילך ספק או צורב DVD, אני לא רוצה לרוץ לדוכן, להוכיח שזה אכן התקלקל כתוצאה מבלאי או פגם בייצור. מעבר לזה, בד"כ עם מחשב מותג באה מערכת הפעלה עם רישיון ולא צריך לקנות בנפרד שזה לרוב יקר יותר (אה, נכון שכחתי: בארץ זה חינם - מערכת הפעלה מורידים ופורצים אקטיבצייה).

פורסם
השמן יקשה על המאווררים להסתובב ויגדיל את צריכת הזרם מהספק. אם הספק טבול בשמן, התחממות היתר תגרום לתוספת טמפרטורה.

תנסה להפעיל את המערכת רק עם צלעות קירור ללא מאווררים וסביר להניח שהטמפ' תרד.

אם המחשב ימשיך להתחמם, הוספת שמן תסייע להורדת הטמפ'.

אחלה ביצוע - גימיק בהחלט מדליק לחנות מחשבים.

אולי באמת אוריד את המאוורר מהספק ואבדוק אם יתרום להורדת הטמפ' מאוורר מעבד אשאיר כדי שיראו שהמחשב באמת פועל.

באמת הוספתי היום עוד כמה ליטרים להורדת הטמפ'.

לדעתי זה טרלול חסר תקנה. אף אחד מהמחברים במחשב לא אטום ולאורך זמן יווצרו בעיות מגע ובעיות שונות. זהו אחד הרעיונות היותר דביליים ששמעתי עליהם.:loco::screwy:

הדרך הטובה ביותר היא לקרר נקודתית את האיזורים הבעייתיים. אם אתה ממש רוצה להגזים עם OC (ולדעתי גם זה לא רצוי) כי כמות השגיאות עולה אתה יכול להשתמש בקולרים תרמואלקטריים צפציפית למעבד, Heat pipes וכו'. ישנם שלל פתרונות מקצועיים, שמתאימים למכאניקה של ה-PC.

אביב, לא מדובר כלל על הטבעת המחשב לטובת אוברקלוק, יש לי מספיק אפשרויות לOC באמצעות מים/אויר/גז/DICE וחנקן, הכל עניין של תקציב. הביצוע הזה הוא נטו לטובת STOPPER, אנשים לא הולכים ליד דבר כזה ללא להסתכל או לעצור לראות במה מדובר וזו מעין "אטרקציה" בחנות.

כשיתקע, אפרק, אנקה, אבדוק ואתקין מחדש.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תוכן חדש...