Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחלק הזה אני אסקור את השדרוג וההחלטות בנושא החומרה כאשר הצעצועים יגיעו אתחיל בפרטים האחרים.

כמו ששמתם לב, אני לא נמצא בפורום הרבה בגלל חוסר בזמן, מקווה שעם המגבלות האלה הפרוייקט יהיה מוצלח.

אחרי כחמש שנים של הנאה צרופה מהמחשב הנוכחי ברכב החלטתי לשדרג.

למה?

• יצאו כרטיסי קול חדשים ברמות גבוהות - אני קודם כל חובב סאונד :)
  • ספריית מדיה גדולה שכבדה למחשב נוכחי
  • הופעות DVD, Audio-DVD, Bluray שמתחילות להגיע ולהיות מאד כבדות עד בילתי אפשריות במחשב בנוכחי.
  • התוכנה המצויינת CF התברכה בגרסה חדשה CF3
  • המחשב הישן (VIA MII 12000) יעבור הביתה וישמש כמרכז בית חכם ומרכזיית טלפון IP.
  • סתם כי הגיע הזמן...

היו לי הרבה התלבטויות בקשר ללוח האם וכרטיס הקול, חשוב לי לקנות משהו שיחזיק מבחינת ביצועים אבל יהיה חסכוני מבחינת צריכת חשמל, למרות שיש לי אלטרנטור יחסית חזק, אני מריץ 4 מגברים צמאים שישמחו לחשמל זמין.

לוח אם:

ההתלבטות הסופית היתה בין הלוח "התעשייתי" של פוג'יטסו, הלוח הזה אמור להיות חסכוני ועמיד במיוחד:

http://www.logicsupply.com/products/d2703_s_tl56

לבין לוחות אחרים של Liantec, Commel, MSI, Intel ואחרים.

חשוב היה לי לקחת לוח שתומך במעבד Mobile לשם חסכון בחשמל, כרטיס מסך מובנה מתקדם, לוח בעל יציאת Pci-x לתמיכה בכרטיס קול מתקדם, יציאת Hdmi או DVI למסך, תמיכה בזכרון מורחב והרבה USB.

החלטתי ללכת על הלוח של MSI שאותו בחרתי בסוף אודות לכרטיס מסך חדש יותר ותמיכה במעבדים של אינטל Core2Duo Mobile. הלוח כמובן תומך גם במעבדי Quad mobile החדשים וניתן יהיה לשדרג בעתיד.

http://www.orbitmicro.com/global/ms-9818-010-p-8671.html

מעבד:

המעבד שהתאים ביותר למשימה הוא ה-Core2Duo Mobile P8600 הצורך כ-25W ונותן ביצועים מדהימים (יחסית).

נבדקו גם מעבדי סדרה P9XXX שצורכים יותר חשמל ולא בהכרח נותנים יותר ביצועים וסדרת SU9XXX בעלת צריכת חשמל מצויינת אבל ביצועים פחותים.

אני רק רוצה להוסיף בעניין הזה שההבדל המהותי הוא שמעבד Mobile צורך חשמל רק שהוא צריך לעומת מעבדי desktop שצורכים כל הזמן כמה שיותר.

זכרון:

סטנדרטי לחלוטין Kingstone 2X2G=4G אומנם קצת יותר ממה שצריך, חוץ מעיכוב קטן של זמן כיבוי והדלקה (שנדבר עליו בהמשך) להזיק זה לא יזיק.

כרטיס קול:

אחרי התלבטויות רבות ודיונים כבדים בפורומים, אני לוקח כרטיס שכבר בחרתי לפני יותר משנה, פשוט השדרוג הגיע מאוחר, כמובן שמדובר על ה-Asus xonar 1.3 deluxe המצויין. אני חושב שכבר נאמר עליו הרבה, תחפשו פוסטים שלי מלפני כשנה בנושא...

http://www.silentpcreview.com/Xonar_HDAV

תודה לעתיד שגילה לי שלא צריך שני חיבורי PCI-X לכרטיס הקול הזה :)

מעביר לחיבור לכרטיס PCI-X בתוך המארז:

http://www.orbitmicro.com/global/pe-flex1-p-756.html

מארז:

כיוונתי למארז מובנה,יחסית חזק (לשטח), שיכול להכיל בתוכו את הכרטיס קול וכרטיס ההרחבה שלו יחדיו, מארז נמוך שיכנס בתיבת המגברים הקיימת.

http://www.orbitmicro.com/global/2766-p-8517.html

ספק כח:

גם פה לא השתוללתי למרות שרציתי ודיברתי בעבר על ספקים אחרים בסוף הלכתי על ה-M4-ATX.

http://www.orbitmicro.com/global/m4-atx-p-9483.html

+ מארז נחמד לספק http://www.orbitmicro.com/global/m4-atx-enc-p-13392.html

+ חיבור USB למשחב לשליטה על הספק: http://www.orbitmicro.com/global/usb-5p-p-13391.html

לא מוצר מדהים, יש טובים (ויקרים) ממנו, אבל יעשה את העבודה.

דיסק קשיח:

עדיין לא סגור הנושא, אני רוצה לעלות את מערכת ההפעלה מכונן SSD או CF, כמה שפחות חלקים נעים, מצד שני, המדייה העיקרית תשב בכל מקרה על דיסק קשיח סטנדרטי מכיוון שעוד רחוק יחסית היום שאני אקנה כונן SSD בנפחים של 500G.

ברגע שהרכיבים ידיעו אני אעזה ניסוי קטן עם CF32 שיש לי ולפי זה נתקדם.

שאלות, הצעות יתקבלו בברכה...

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

אני באותה נישה בדיוק...

הלכתי על לוח מבוסס ION, מעבד Atom 330 וספק M2.

בחרתי כמובן בדיסק SSD - ללא חלקים נעים / פחות חשמל / פחות חום... והכי חשוב - מהיר בטירוף.

המחשב עולה בפחות מ 20 שניות - ועוד לא התחלתי לשחק עם הסרביסים / MiniLogon / שאר השטויות...

* (CF3 (Centrafuse Auto - בדיוק יצאה והייתי מחכה עוד קצת שיצא ה Build הבא (ועוד קצת Plugins ו Skins)

* אני חושב ש 4G זיכרון זה המון ואולי מיותר (במיוחד ל Hibernate)

* מה אתה עושה לגבי רדיו? HQCT יקר להחריד ואני לא חושב ששווה את המחיר שלו

פורסם

עודד, ברוך שובך:) הרבה זמן לא שמענו ממך

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

עודד שלום,

קראתי את המפרט שלך שוב ושוב ורק ביטוי אחד עבר לי שוב ושוב בראש - "פול-גאז בניוטרל"

ואני אסביר:

הלוח - למה בחרת בלוח הזה, תהרוג אותי אני לא מבין - ה DG45FC של אינטל טוב ממנו בכמה וכמה רמות, זול יותר, זמין בארץ ומגיע עם אחריות לשלוש שנים !! למה ? - כנראה כי הוא לא תומך במעבדי MOBILE, דבר שמביא אותי לעניין בחירתך התמוהה במעבד שכזה.. אם חשקה נפשך "להשתולל" יכולת לבחור ב ZOTAC 9300WIFI שהוא גם זול יותר מה MSI וגם טוב יותר בפיענוח BLURAY וקידודים מתקדמים אבל אני עדיין הייתי בוחר באינטל. הוא מושלם לשימושים שלנו.

המעבד - קצת מצחיק שיש לך 4 מגברים שצורכים בכיף 2000W+ (בהנחה שיש לך אלטרנטור מתאים) ואתה מתקמצן על ה 20W הנותרים שיצרוך מעבד נורמאלי. כל מעבד בסגנון ה E7400 ומעלה יהיה הרבה יותר חזק וזריז מכל מעבדי המובייל למיניהם. (גם כשמדובר על צריכת המעבד מדובר על צריכת הספק בשיא ולא ב IDLE שם המעבד שלך ימצא את עצמו ברוב המקרים. ושם הוא יצרוך +- 10W פחות ממעבד נורמאלי)

ספק כוח - גם לי יש M4, אבל אם כבר עסקינן בצריכת חשמל, הוא הרבה פחות יעיל מה M2 לדוגמא וצורך בעצמו 20W - שאותם יכולת להשקיע בוא נאמר במעבד !!.. (זה גם זול יותר אבל זה לא ה ISSUE..)

כרטיס קול - בתור הראשון פה בפורום עם ה HDAV אני אומר שהוא מעולה ואני מרוצה ממנו מאוד - אבל, הניסיון הקצר שהיה לי עם ה M-AUDIO, על אף שהוא ספציפית היה פחות איכותי מה HDAV, השאיר אותי עם טעם של עוד בכיוון של כרטיסים אולפניים. לדוגמא - את הכסף שהיית חוסך על שלושת הסעיפים מלמעלה, יכולת להשקיע בכרטיס RME AIO או CREATIVE EMU-1820M שהיו נותנים לך 20 ערוצים ומעלה ויכולת (עקרונית - אני ניסיתי, הסתבכתי קצת אבל בגדול הצלחתי בסוף..) לבנות מערכת 5.1 ברכב כאשר הקדמיים מחולקים ל 3WAY אקטיבי..

גילוי נאות - ייתכן ואני לא אובייקטיבי, ה RME הוא כרטיס הקול הכי טוב ששמעתי נכון להיום ואני בונה על אחד כזה בעתיד.

מארז - ה MOREX הוא מארז נחמד וזמין אפילו בארץ במחיר טוב יותR (דגם 2677, 2699) אבל גם בנושא זה, יש מארזים טובים יותר לסביבת הרכב כדוגמת זה:

http://www.steatite-embedded.co.uk/mini-itx/mini-itx-cases/mini-itx-wall-mount-chassis-with-dual-expansion-slots.html

הוא בנוי טוב יותר להתקנה ברכב והוא אפילו זול יותר משמעותית. אני הזמנתי לי אחד כזה מחבר שגר באנגליה.

הזיכרונות - אין טעם להרחיב, נטחן בפורום כאן ו בMP3CAR. מיותר לחלוטין, לא מועיל בכלום - אולי אפילו גורע מהביצועים של המערכת בזמן ההדלקה והכיבוי.

דיסק קשיח - גם כאן, ה SSD הוא מוצר מעולה אבל הנפח הקטן שלו מגביל מאוד (אני כרגע עם מעל ל 230GB של FLAC) וזמני ה BOOT שלו לא כאלו מרשימים שהם שווים את המחיר שלו. הטכנולוגיה עוד לא השילה לכדי מוצר חובה. בטח ובטח שאפשר לרכוש במחיר של SSD אחד קטן, שני דיסקים ניידים בנפח 320GB ובמהירות 7200 (גבוה מאוד ל 2.5). לשיקולך.

אתה משקיע המון בציוד אבל לא במחשבה ותכנון, זו לא חוכמה לזרוק כסף לתוך פרוייקט. החוכמה היא לקבל תוצאות מקסימאליות לתקציב ואם המטרה היא בסופו של דבר "סאונד" אז דעתי היא שמרבית ההשקעה צריכה להיות באודיו (בטח ובטח כשאתה מוציא אחוז לא מבוטל מהתקציב על חומרה שלא מועילה בכהוא זה למחשב רכב. באותה מידה יכולת להתקין כרטיס AMD 5870 - מגניב, חזק ועם 200FPS אבל מיותר לשימוש ברכב)

בקיצור, אם כבר רכשת את הרכיבים - חבל, בתור משתמש ותיק היית צריך לדעת שמתייעצים לפני.. 8)

...CASKA for life

פורסם

אם כבר שרשור על CARPC

אז יש לי שאלה קטנה ,האם CARPC יכול לקרוא דיסקים בפורמט SACD ו- DVD-A..?

נידרש שימוש בתוכנה מסויימת או שמדובר בהתקנת חומרה מסוג אחר ?

או גם וגם.? מישהוא ניסה יודע.?

פורסם

עם מדובר ב RIP אז אין שום בעיה, ניתן ללמד מחשב לפענח כל פורמט והשאלה היא רק האם ציוד הקצה שלך יכול להוציא אות באיכות שכזו.

אם מדובר בדיסקים כשלעצמם, למיטב ידיעתי, עם DVD-AUDIO אין כל בעיה בכונן DVD סטנדרטי עם תוכנה ודקודר מתאימים. SACD דורש כונן תומך.

...CASKA for life

פורסם

ברוך שובך עודד, חסרת לי אישית.:-D

שאפו על הפוסט המפורט והמסודר. נהניתי לקרוא.

אני שמח לראות שבסצינת ה CarPC's יש דיאלוג מצוין בין החברים. שיתוף פעולה ומידע מלא בין החברים, רצון לעזור, הכל הרבה יותר פרנדלי ונינוח. אני מברך על כך.

פורסם

מסכים עם הקיפוד על חלק רב מהדברים

לוח אם > מעבד,

גם בנוגע לHD אני מסכים

אתה יכול לרכוש 3 דיסקים 2.5 של 250GB יעלה לך מעט מאוד כסף

ולהרים מערך RAID, מקסימום שרידות, במינימום כסף :)

פורסם

תומר, כל לוח אם בשקל תשעים תומך היום במערך RAID

:)

RAID 1 יכול להיות אחלה פתרון, אבל אתה מפסיד כונן אחד במערך

ב-RAID3 יש אחלה פשרה, אתה שם 3 כוננים רואה נפח של 2,

ויש לך שרידות מעולה.

פורסם

אני עדיין לא מבין למה צריך מערך RAID ברכב?

מה יש שם נתונים חשובים של חברה גדולה? סה"כ כמה שירים.

ומי ישמע כמה זמן הHD עובד כדי שהוא יקרוס פתאום.

בקיצור, אין טעם לבזבז סתם כסף בRAID.

Mazda 3 Integrated HU + JBL MS-8 | Audison Voce 3Way | Nakamichi PA-2100 | Helix B4 Precision | Hifonics 1206D | AA Arsenal 12

פורסם

וואלה הרמתי אקטיב דירקטורי על PC דואל קור, כרגיל

עם מערך RAID3

3 כוננים רגילים

הכל על DELL אופטיפלקס רגיל לחלוטין

וואלה עשה עבודה סוף וגם שהלך כונן הוחלף עלה ושוחזר בקלות

אומנם לא "החלפה חמה" אבל בסדר,

פורסם

קודם כל תודה לכולם על התגובות.

לגבי הקנייה, עדיין לא ביצעתי הזמנה סופית ואני אכן מתייעץ, בשביל זה הפורום קיים.

אני חייב לציין נימיקיפוד ש-RME היה מאז ומעולם החלום שלי ברכב, אפילו הייתי בקשר עם בחור מטורף שעשה את זה לפני חמש שנים. העניין "קצת" יותר מורכב והרבה יותר יקר...הנושא כבר עלה בדיונים ישנים מאד בפורום, יש עוד מספר חסרונות לעניין הזה חוץ מהמחיר.

בנוגע למעבד והלוח שם המחלוקת העיקרית, אני עדיין שוקל את הנושא, המגברים שלי אכן צורכים מאות וואטים (לא קרוב ל-2000), ההבדלים בין פתרון מבוסס מובייל לפתרון אחר לפי דעתי מסתכמים בכמה עשרות וואטים גם במצב של Idle.

ה-P8600 לא רחוק בכלל מה-E7400 מבחינת ביצועים, הוא אכן עולה יותר וזו נקודה למחשבה.

אל תשכח שמעבד דסקטופ, מתחמם יותר ומצריך איוורור מאסיבי יותר (אצלי המחשב יושב בתוך Amprack) ולכן יכול להתאים יותר לרכב.

מבחינת הלוח, שקלתי גם את הלוחות הצעת, הלוח שהצעתי, בהתעלמות לרגע מהמעבד, לא נופל מהלוח של אינטל בשום פרמטר טכני. במידה ואחליט ללכת על מעבד רגיל בהחלט הלוח של אינטל עומד בראש הרשימה שלי. כמו כן, שקלתי גם לוחות מבוססים AMD.

המארז: אכן המארז שהצעת יותר טוב מהמורקס, פשוט לי אין חבר באנגליה, ואם תוסיף משלוח לארץ זה יוצא כבר אותו הדבר, קשה למצוא חנות באינטרנט שיש לה את כל החלקים שאתה רוצה.

לגבי השאלה על Audio-DVD, כן עובד, כרגע רק עם הנגן "המיוחד" של קריאייטיב שהגיע עם הכרטיס, נשמע מעולה, המעבד הזקן שלי מתרומם ל-100% ונאבק קשות...עד כדי הפסקות מעצבנות כל כמה שניות...אמרנו שידרוג, לא? :)

לגבי הנושאים האחרים, לא רוצה לסטות מהנושא.

לסיום יש לי גם שאלה לנימיקיפוד, באיזה פלאג-אין של אקולייזר אתה משתמש ועל כמה אחוזים המעבד שלך רץ במצב של FLAC או ווידאו?

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

הערה קטנה, המתאם לכרטיס קול יכול להיות שלא יעבוד, בחלק מהלוחות אם בשילוב עם כרטיסים מסוימים (אין על זה מידע) המאריך הזה לא מעביר את האות כמו שצריך, המתאמים שהם לא גמישים הרבה יותר מומלצים.

כדאי לך לברר בכיוון של הנושא הזה קצת.

• תוכן חדש...