Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוויפט, שרייד או ג'אסטי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב אנשים יקרים,

בתור סטודנט צנוע, אני מחפש רכב בתקציב נמוך גם במחיר וגם בעלות השימוש ( יש לי בסך הכל 5000 ש"ח)

בעיקרון אני מתלבט בין 3 כלי רכב:

סובארו ג'אסטי 1200 ידני שנת 92

סוזוקי סוויפט 1300 אוטומט שנת 91-92

דייהטסו שרייד 92

אם יש למישהו המלצה לדגם נוסף אני ישמח לשמוע...

ואולי יותר חשוב, מבחינת הנוחות ללא סםק הסוזוקי הוא המפנק מבין השלושה, אבל האם למישהו יש מושג לגבי צריכת דלק, עלות טיפולים ואמינות?

בבקשה עיזרו לי, אין לי מקום לטעויות בכיס....

(חשוב לי במיוחד שעלות השימוש תהיה נמוכה!)

מלא תודה :-)

פורסם

ממליץ לך על הג'אסטי, גם לי יש אחת כזו כבר 6 שנים.

אפס תקלות, צריכת דלק אפסית, מנוע 1200 כולל מזגן.. בקיצור אחלה אוטו.

סוויפט אני לא מכיר, שרייד הייתה לחבר שלי,הרכב היה הייתה טוב ואמין אך לא הייה חסכוני במיוחד והמנוע יחסית חלש לעומת המנוע 1200 של הג'אסטי.

פורסם

בסך הכל הן די דומות זו לזו. אם אתה מחפש אחזקה זולה אז כדאי שתתמקד בדגמים הידניים ולא באוטומטיים ותבחר את הרכב שבמצב המכני הטוב ביותר מבין השלוש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ב- 2002 רכשתי סוויפט מודל 92, מנוע 1000 3 דלתות.

חסכונית בטירוף, תקלות בודדת (בכל זאת רכב ישן) ונסעה בלי לצייץ.

הבנתי שמנוע 1300 זה מטוס קטן, אבל ה- 1000 לא אכזבה, ואפילו נסעה לאילת כמה פעמים (מקיבוץ דן - למדתי בתל חי).

כך שחרשתי את המדינה. הספקתי לנסוע עליה כ- 120K ק"מ ומכרתי אותה רק בגלל שהתחתנתי ונולד לי ילד ולך תסביר לאשתך שאתה אוהב את האוטו הזה.

בכל אופן עבור שלושתן תשמע את אותו הסיפור ולמעשה זה לא משנה מה תקנה - רק תמצא אחת במצב טוב, ואל תתפתה לאופציות האחרות באותו המחיר (פונטו, קליאו וכו') בשנתונים האלו - זה רק צרות.

שים לב, אתה הולך להחזיק רכב - אין כזה דבר בלי עלויות אחזקה - קח בחשבון 2000-3000 ש"ח בשנה ותקצה לכך תקציב כדי שלא תאכל את הלב בכל פעם שתעבור במוסך.

הסוויפט יותר יפה בעיניי, אבל מה זה משנה, לצערי עם רכב כזה ממילא אף אחד לא מסתכל עלייך :-)

מצטרף להמלצה של קודמי - רק ידני

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

הרבה תודה אנשים יקרים,

אני מניח שסוויפט או ג'אסטי הן היעד

עכשיו נישאר רק למצוא אחת במצב טוב...

שיהיה יום ניפלא :-)

פורסם

קח בחשבון שנתון של 18 שנה על הכביש. זה אומר שתוך שנתיים אתה במצב של טסט פעמיים בשנה, שזה סיוט.

כל פעם יכשילו אותך על משהו אחר, אישור רכב מיושן פעמיים בשנה ותשלום למכון פעמיים בשנה.

דבר נוסף - פחות ופחות חלקים זמינים לאורך זמן. נתקלתי בזה עם הליאונה 86 שהייתה לי. דווקא אוטו שיש ממנו הרבה חתיכות אבל כל הזמן הייתי צריך לרדוף אחרי זמינות חלקים ייחודיים לשנתון.

כמו כן - חלונות חשמל, הגה כוח ומזגן. דברים נחמדים שאין לא בג'אסטי ולא בשרייד ולא בסוויפט. יש אולי משהו שדומה למזגן, זה כן. אבל מזגן אמיתי, לא.

נכון שכל אלה הם דברים שיכולים להגדיל הוצאות, אבל מצד שני - אם היית רוצה להגיע ללימודים מיוזע, היית נוסע באוטובוס, לא ככה?

בקיצור - כדאי להתחיל להסתכל לכיוון של רנו 19, סיטרואן ZX או פיאט פונטו. כל אלה יהיו זולות מאוד לאחזקה ומציעות איכות חיים שאין בסקייטבורדים שחשבת לקנות.

אה, והן לא נושקות ל-20 שנה על הכביש, שזה גם משהו.

פורסם

החזקתי שרייד ידנית 1300 משך כשנה.

האחזקה היתה ממוצעת [ראש מנוע על חשבון מי שממנו קניתי את הרכב]. 2 ציריות, אלטרנטור משופץ, 2 צמיגים ו2 טיפולי 10K.

חשוב להדגיש שהרכב לא הפסיק לעבוד. נסעתי איתו למעלה מ25K ק"מ בקצת פחות משנה.

צריכת הדלק הממוצעת אחרי ניקוי וכוון קרבורטור - 1/13.7 לא אלוף החסכון אבל עם מזגן ובעליות של ירושלים זה מעולה.

הדגש הוא על ידני בלבד. האוט' מרגיש מדי עגלה ושותה דלק יותר מהאמר.

לדעתי אקזמפלר שמור יעשה את העבודה. חשוב לבדוק שימוש בנוזל קירור יעודי איכותי כמו פרסטון, ותקינות מע' קירור.

בהצלחה.

אגב, אח"כ רכבתי על קליאו 96 קרוב לחודשיים. סיוט מתמשך מבחינת תקלות חשמל וגיר [ידני]. הנוחות - מדהימה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ברשותי סויפט שנת 90 ידנית, יש לי ניסיון נהיגה על ג'סטי גם.

הסויפט יותר נוחה בהרבה, יש תמיכה צידית מה שאין בג'סטי, הגיר נוח יותר לשימוש מאשר הגיר משאית של ג'סטי (על אף שמתרגלים עם הזמן) רוב הסויפטים מגיעים עם מזגן מקורי שמקרר ומחמם מעולה, מנוע 1.3 שמחזיק 850 קילו פח זה יחסית מהיר (140 קמ"ש מניסיון חד פעמי) חלקים זולים, כל תיקון נגמר ב50-100 שקל (בלי עין הרע הרכב קצת מעל חודש אצלי ורק חור באגזוז שעלה לי לתקן 50 שקל) בג'סטי אתה רואה את הפח בתוך האוטו כאילו סובארו עושה טובה שהיא שמה ריפוד בדלתות, עוד משהו שלא יטעה אותך הגודל הסויפט לעומת הג'סטי היא ממש מרווחת ויש מלא מקום לרגליים ולראש ואני מטר 83, בג'סטי הרגשתי לא בנוח מבחינת מרווח מבחינת נוחות נסיעה ומושבים ומבחינת ההרגשה הכללית.

ולכן אחרי נסיעת מבחן בכמה ג'סטי וכמה סויפט בחרתי בסויפט.

מבחינת אמינות וסחירות לכולם יש שם טוב והם מעולות, צריכת הדלק אצלי 1-13 בתוך חיפה שזה אומר מלא עליות, וגם פה אני חייב לציין שגם אם מזגן בימים הכי חמים הרכב סחב את פרויד בעלייה ב80 ולא התחמם והראה סימני זקנה גם אחרי 20 שנה, ואני עומד על מעל 260 אלף ק"מ.

בגדול אני ממליץ לך לחפש כל אחת מהם ולבחור את האחת שתמצא במצב הכי טוב (מים ירוקים,תיעוד קבלות וכו') ושים דגש על סויפט.

• תוכן חדש...