Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקב הבעיה האחרונה שהייתה לי ברכב, החלפתי היום במוסך משאבת אוויר (לא זוכר את השם המדוייק).

הוחלף אטם ראש מנוע והוחלפו פלאגים והרכב נוסע מצויין עכשיו.

אבל... בדרכי חזרה מהמוסך לאחר כ-4 ק"מ נדלקה לי מנורת Check Engine ולא כבתה עד הגעתי לבית.

יש למישהו מושג מה המנורה הזאת אומרת? והאם יש קשר בין המנורה לטיפול שעשיתי במוסך?

תודה מראש, זיו.

:scatter:
פורסם

אין אפשרות לשייך את התקלה לעבודה על ראש מנוע .

יכולה להיות תקלה של חיישן חמצן או ממיר קטליטי וזה לא קשור לעבודה על ראש המנוע.

לדעתי גש למוסך בו בוצעה העבודה במידה והתקלה קשורה לעבודה של המוסך. המוסך יטפל בתקלה במסגרת אחריותו.

פורסם
אין אפשרות לשייך את התקלה לעבודה על ראש מנוע .

יכולה להיות תקלה של חיישן חמצן או ממיר קטליטי וזה לא קשור לעבודה על ראש המנוע.

לדעתי גש למוסך בו בוצעה העבודה במידה והתקלה קשורה לעבודה של המוסך. המוסך יטפל בתקלה במסגרת אחריותו.

אממ... העניין הוא שבחיים הנורה הזאת לא דלקה לי עד היום.

שלום.

באיזה רכב מדובר? האם הרכב שבתמונה?

אכן, מדובר ברכב שבתמונה.

יונדאי אקסנט 96' ידנית 1.5 GS.

פורסם
קודם כל, אני מניח שהוחלף אטם מכסה שסתומים ולא אטם ראש מנוע.

שנית, האם יש הרגשה שונה כלשהי ברכב או שרק הנורית דולקת?

הוחלף אטם ראש מנוע שיושב מתחת למכסה של המנוע עקב נזילת שמן שהייתה לי בעקבות התייבשות הגומייה.

כמו כן, עקב הנזילת שמן ביקשתי ממנו שיחליף לי את הפלאגים.

ולא, לא הרגשתי הבדל בנסיעה או בסחיבה של הרכב, הוא נסע רגיל כמו תמיד רק שהנורה נדלקה לאחר מספר ק"מ של נסיעה.

מאז לא התנעתי את הרכב על מנת לבדוק אם הנורה עדיין דולקת.

פורסם
חשוב שנדע איזה עבודה בדיוק בוצעה לרכב כדי שנוכל להעריך מה אולי השתבש. ברר זאת המדויק.

כפי שאמרתי, הוחלף אטם ראש מנוע.

הוחלפו פלאגים + חוטי הצתה.

הוחלפה משאבת אוויר (שנקראת גם מד כמות אוויר) שיושבת לפני הפילטר אוויר.

תמונה להמחשה:

F0_0244_0000_AirAccentB.jpg

וזהו, זה היה כל הטיפול.

פורסם
הוחלף אטם ראש מנוע שיושב מתחת למכסה של המנוע עקב נזילת שמן שהייתה לי בעקבות התייבשות הגומייה.

כמו כן, עקב הנזילת שמן ביקשתי ממנו שיחליף לי את הפלאגים.

ולא, לא הרגשתי הבדל בנסיעה או בסחיבה של הרכב, הוא נסע רגיל כמו תמיד רק שהנורה נדלקה לאחר מספר ק"מ של נסיעה.

מאז לא התנעתי את הרכב על מנת לבדוק אם הנורה עדיין דולקת.

אתה רק מחזק את מה שאמרתי: מתחת למכסה המנוע יושב אטם מכסה השסתומים ולא אטם ראש המנוע!

לכן כנראה שהוחלף אטם מכסה שסתומים ולא אטם ראש מנוע. והחלק השני שהוחלף אכן נקרא מד כמות אוויר ואין לו שום קשר לשאיבה.

הנורית יכולה להדלק כתוצאה מערכים שגויים שמגיאים מהחיישן שהוחלף.

פורסם
אתה רק מחזק את מה שאמרתי: מתחת למכסה המנוע יושב אטם מכסה השסתומים ולא אטם ראש המנוע!

לכן כנראה שהוחלף אטם מכסה שסתומים ולא אטם ראש מנוע. והחלק השני שהוחלף אכן נקרא מד כמות אוויר ואין לו שום קשר לשאיבה.

הנורית יכולה להדלק כתוצאה מערכים שגויים שמגיאים מהחיישן שהוחלף.

אה אוקי, אז כנראה זה אטם מכסה שסתומים שהוחלף.

ולגבי הנורית, אז בעקבות החלפת מד כמות אוויר יתכן ונדלקה הנורית?

והאם זה יכול להזיק למנוע שלי? או שאני יכול להמשיך לנסוע עם הנורה דולקת?

והאם סה"כ צריך רק לאפס את המחשב של הרכב או להוציא את המינוס על מנת שזה יסתדר?

פורסם

במידה והעבודה לא בוצעה במוסך מורשה הייבואן קיים סיכוי סביר שחיישן כמות אוויר שהותקן אינו מתאים.

בדוק במוסך המורשה את המק"ט של החיישן לעומת זה שהותקן ברכב שלך.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...