Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב הינה מצאתי תמונה דומה למנוע של הלנסר ברשת וגם סימנתי את האיזור שבו יש את ה"רטיבות" או הנוזל שדולף.

זה יכול לעזור לכם יותר לכוון אותי? תודה.

אטם מכסה שסתומים.

משהו שולי ביותר שהחלפתו אינה יקרה ולרוב גם אינה נחוצה.

STI 2004

פורסם

במידה ולבחור יש ספר טיפולים מלא על האוטו והוא יכול להוכיח לך שהוא באמת הבעלים ולא איזה סוחר אז הייתי לוקח את האוטו.

סה"כ הבדיקה נראת סבבה יכול להיות שגם הבולם זעזוים תקין, מה שבטוח שזקוק כיוון פרונט.

הנזילה מהמכסה שסתומים זה אכן משהו שולי, האם המנוע היה נראה שטוף? (כלומר עבר הכנה לפני מכירה?)

תפתח את המכסה של השמן כאשר המנוע דומם ובדוק האם יש גושים של בוצה על חלקי המתכת הפנימיים, במידה ואין המצב תקין.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אוקי - mh53 תודה על התשובה שלך.

ToSToS - ציינתי שהרכב הוא פרטי, אדם מבוגר שעובד קרוב לבית, הרישיון על שמו בעלים 00 ברישיון, לקוח מיצובישי כבר מלא שנים כל שלוש שנים הוא מחליף רכב אצלהם. הרכב לא סתם שמור, הוא ממש ממש שמור ונקי מבפנים ומבחוץ.

יש לו ספר טיפולים, הוא טיפל בה ב2 מוסכים מורשים של מיצובישי, בחולון וברמלה, היום הינו ברמלה והוצאנו תדפיס טיפולים, מחר הוא יספק לי בעצמו את של חולון ונבדוק יותר לעומק.

לגבי הנזילה, המנוע לא היה שטוף, הוא בעצמו אפילו לא טרח לנגב את הנזילה כי כנראה שהוא לא ראה בזה משהו חשוד שיגרור בעיות ופחד מצידי להסתעק ולקנות את הרכב. הוא קפץ אליי ספונטני, לקחתי סיבוב, בחנתי את הרכב... בדקתי ספר טיפולים, רישיון, התמקחנו קצת על מחיר, סדרנו, המשכנו לזכרון דברים ומשם הלכנו לבדיקה. בבדיקה כבר הבנתי שאני צריך קצת זמן לבדוק, לברר ולראות אם שווה לי לקנות בכלל. תודה על הטיפ, נבדוק את המכסה מחר. נקווה לטוב.

לגבי הכיונון פרונט - כן אמנם לא אמרו ולא רשמו לי את זה אבל חשבתי שזה נחוץ, הוא גם אמר שהוא החליף לא מזמן צמיגים (מוזר הרכב בקושי עשה 40) אז אולי זה בגלל שחיקה בגלל שלא ביצעו כיוון פרונט?

פורסם
תוריד כמה שתצליח ותקנה את הרכב.

האמת במוסך אמרו לי על הדברים האלה אין מה להוריד כ"כ, רק הקפיץ שעולה 1000 ש"ח והבנאדם מיוזמתו ישר אמר לי "סבבה זה עליי, אני מוריד לך".

שאר הדברים - הוא ביצע טיפול (15 אלף \ שנה ) לפני שנה ועשרה ימים בדיוק, אז זו עילה להוריד אותו עוד קצת לא? כי בקרוב אני זה שאצטרך לעשות את הטיפול הזה.

שריטות - שריטה גדולה שמישהו עשה לו מאחור בצד ימין ליד הדלת - אפשר להוריד גם על זה?

כל השאר תקין לדעתי, מעבר למה שהוא כבר ירד לא רואה עוד סיבות... מה אתה אומר אחי?

פורסם

שוב ממה שאני קורא הרכב סה"כ נשמע במצב טוב.

מה שמפחיד אותי הוא שאתה מגלה המון התלהבות ברכב ואיך אומרים "שהזין עומד השכל בתחת".

אז טיפ ראשון, תוריד קצת התלהבות זה גם יעזור לך במשא ומתן על המחיר וגם יביא אותך להיות שקול יותר.

הדבר השני שאני מצליח להבין הוא שגם המוכר רוצה מאוד למכור את האוטו. (הגיע עליך ספונטנית, ישר היה מוכן להוריד על הבולמים וכו'..)

הדבר היחידי שמדאיג אותי היא אמינות המוכר.

בדוק את הת.ז שלו, תבדוק בדפי זהב שאכן הכתובת נכונה וכו'. תקיש את השם שלו בגוגל, תתקשר למשרד הרישוי ולפי הת.ז שלו תוכל לאמת שהוא הבעלים של הרכב.

תאמת את כל מה שהוא אומר לך כולל מתי בוצעו טיפולים ואיפה, תחקור אותו על כל הפרטים הכי קטנים ותאמת אותם. במידה ואימתת את הכל, כך את הרכב וסע בדרכים ישרות כמו שאומרים.

אני נותן לך את הטיפים האלה, כי גם אני לא מזמן קניתי רכב יד שניה ועשיתי את כל הברדק הנ"ל.

פורסם

ToSToS - כן אולי אני מתלהב מהרכב, אבל זה רק בגלל שאני מחפש כבר רכב הרבה זמן ובד"כ נפלתי על סוחרים, אנשים שהסתירו מידע והמון חולרות כאלו ואחרות...

הבנאדם הזה לא להוט למכור כ"כ, הוא כל 3 שנים מוציא רכב חדש ממיצובישי, הוא באיזה מסלול מיוחד שם, העיניין הוא שראיתי את הרכב שלו כבר לפני שבועיים, התמקחנו קצת על המחיר כי הוא רצה מחיר מוגזם 78000 ש"ח! אז אמרתי לו שידבר איתי כשהוא יהיה ריאלי כי המחירון 66! אז הוא חזר אלי השבוע, אמר שהוא הוריד ל66 כי באמת הרבה שצלצלו אליו התפלאו בגלל המחיר ושבגלל זה הוא מוכן להתגמש, אז הגענו לסכום מסויים מתחת למחירון, הסכמנו, אמרתי לו לקפוץ באור יום שאני אעשה סיבוב ואבדוק את האוטו וניקח לקומפיוטסט. הוא אמר סבבה, כי גם ככה שבוע הבא מגיע הרכב החדש שלו ככה שכנראה שאני הקונה הרציני היחיד שהוא חשב עליו, מה גם שהוא גר קרוב אז גם הוא רוצה למכור בראש שקט כנראה.

לגבי בדיקה ואימות, הוא הביא לי עוד לפני שבועיים את לוחית הרישוי והפרטים שלו, אמר לי תצלצל לסוכנות תשאל מה שבא לך יש לך אישור ממני, תברר גם עליי מה שבא לך. ביררתי, מקום המגורים וכל הפרטים שלו באמת נכונים, משרד הרישוי אומנם לא ניסיתי אבל מכל הבחינות הרכב שלו, גם כשקפצנו למוסך מורשה של מיצובישי היום הוציאו את היסטוריית הטיפולים שלו הכל תקין ואמין.

מדובר באדם מבוגר 60+ שרוצה למכור בראש שקט לפני שהרכב החדש מגיע, בגלל זה הוא גם התגמש ובגלל זה הוא גם הגיע בבוקר אליי (כי לי אין רכב להגיע אליו) והתחלנו בתהליך.

מחר נמשיך לבדוק ולברר עוד ועוד... נראה לאן זה הולך, כי וואלה אם משהו מדאיג אותי זה הרטיבות\הזעה הזו במנוע.

תודה לך על הטיפים! :)

פורסם

שוב עם המוכר נראה לך אמי,ן תיקח את האוטו זה הכי חשוב.

עם הנזילה אכן מהמכסה שסתומים זה שולי.

פורסם

טוב תודה לכם, לגבי המנוע עדיין לא ממש שלם עם זה.

לגבי הקפיץ השמאלי כשאני מחליף אותו, מומלץ להחליף גם את הימני ורק אז לעשות כיונון פרונט או שאפשר להחליף רק את הפגום וישר לעשות כיוונון פרונט? לא מבין בזה ומעולם לא עשיתי את זה... אם יהיה צורך להחליף גם את הימני אז אני רוצה לדעת כדי להוריד אותו עוד קצת במחיר.

תודה.

פורסם

בד"כ הבולמים מוחלפים בזוגות, אתה יכול לקנות תחליפיים של מונרו באוזר ה600 ש"ח ועלות הרכבה +כיוון פרונט עוד איזה 400.

הבולם שם נוזל אתה בטוח?

פורסם
בד"כ הבולמים מוחלפים בזוגות, אתה יכול לקנות תחליפיים של מונרו באוזר ה600 ש"ח ועלות הרכבה +כיוון פרונט עוד איזה 400.

הבולם שם נוזל אתה בטוח?

מה הכוונה "בולם" נוזל? אני אומר את זה ע"ס מה שהצגתי בתמונות שהעלתי, הבולם הקידמי השמאלי פגום.

וניתן לראות שגם הגלגל השמאלי הקידמי סוטה הצידה קצת.

פורסם

אחד מהתופעות של בולם זעזויים מקולקל, היא נזילת שמן מהבולם החוצה.

זה שהגלגל לא מכוון לא אומר שהבולם זעזויים דפוק.

יכול להיות שהם כתבו את זה כתור כסת"ח, גם אצלי בבדיקה כתבו נקישות במתלה. מסתבר שזה בכלל גלגל שלא היה מנופח ללחץ המתאים והכל תקין.

תקשיב תסגור איתו מחיר כאילו צריכים להחליף זוג בולמים, לך איתו למוסך ותבדקו מה הנזק האמיתי.

לאחר מכן תסגור איתו את העסקה סה"כ רכב נשמע במצב טוב.

אם אתה מחפש רכב משומש תדע שתמיד ימצאו לך בו איזה פיצ'יפקס. לא צריך להתרגש מכל פיפס.

תוודא רק שלא היה תאונה באזור הגלגל הזה, ותברר איתו טוב טוב למה החליפו צמיגים ולא עשו כיוון פרונט.

פורסם

שמחליפים בולמים מחליפים בזוגות כמו צמיגים.

בולם אחד איכותי עולה מ500 ומעלה אז תכפיל בערך ב2 פלוס עבודה של הרכבת הבולמים החדשים שהיא גם איזה 500.

אחרי החלפת הבולמים עושים כיוון פרונט.

עוד משהו שחשוב לדעת בעת החלפת הבולמים שלא יווצר מצב לא נעים, יש בולמים איכותים שעולים כמו שאמרתי ויש סינים זולים שעולים חצי מהמחיר, תשים לב ששמים לך משהו איכותי שהם חברות כמו מונרו, קוני kyb וכו

• תוכן חדש...