Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכוני בדיקת הרכב לפני קנייה אינם מסוגלים לבדוק את המע' רכב הממוחשבות בכתבה הבאה:

http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/938/143.html

וקונה הרכב המשומש באמת נמצא בבעייה כי לא יתכן שכהשלמת בדיקת הרכב לקנייה הוא גם יבצע סריקת מערכות במוסך המורשה יבואן שהיא יקרה לכשעצמה ולא תמיד שם ניתן לגלות מעקפים, ביטולי מערכות, נטרול ו/או הוצאת כרית אויר פגומה וכו'.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מה שאתה כותב זה בהחלט נכון אבל אני מניח שישנו גם איזה קו גבול של הגיון עד היכן ניתן לבדוק. אני מניח שבדיקה במכון נותנת איזושהיא תמונה על מצב הרכב ותקינותו, יחד עם זה אני מניח שהמכון אינו מעבדת מז"פ וגם לא מתיימר להיות. מרבית הדברים הללו רלוונטיים במיוחד בכלי רכב משנתונים קרובים ואני מניח שמי שרוצה לבדוק יותר לעומק יכול לעשות זאת ע"י בדיקת מעקב הטיפולים של כלי הרכב, מכיוון שבשנתיים שלוש הראשונות בדר"כ מטופל הרכב רק במוסכי היבואן.

פורסם

לדעתי מה שקונה הרכב צריך לדעת זה שבדיקת הרכב במכון מתייחסת רק לכמה פרמטרים ורכיבים ואינה כוללת את כל הרכב ולא את מכללי ורכיבי המע' הממוחשבות.

אם הקונה צריך או רוצה לבדוק זאת לעומק במקומות אחרים ובתשלום נוסף, זה לשיקולו.

בדיקה בהיסטוריית טיפולים ותיקונים במוסכים מורשי היבואן אינה עוזרת, כי רוב המעקפים וביטולי מע' ממוחשבות לא נעשים לבקשת הלקוח או סוחר הרכב במוסכים המורשי יבואן וממילא אין על זאת כל תעוד ואיזכור.

כבר נתקלתי במכוניות שלאחר תאונה שבה נפתחו כריות אויר, הוצאו כריות האויר (נהג ונוסע) ובוצע מעקף לביטול התראת נורת הבקרה (כמופיע בכתבה) וקונה הרכב חשב שיש לו מע' כריות אויר תקינה ברכב שהוא קנה.

במקרה הזה צריך היה לאחר התאונה להחליף את 2 כריות האויר ואת מחשב כריות האויר (הרבה כסף).

פורסם

ניתן לגשת למוסך מורשה שיבצע בדיקת סורק כללית לרכב, כהשלמה לבדיקת המכון, מעקפים ורמאויות כאלו יתגלו בנקל ולא חייבים רק מעבדה למקרים כאלו.

פורסם

וכמובן שצריך שבמוסך גם יהיו חשדניים ויפעילו את הראש ולא רק את הסורק ולדוגמא, יסתכלו אם קיימת באמת כרית אויר או שהסירוה וביצעו התקנת נגד מדמה כך שמחשב/סורק האיבחון אינו יכול לגלות שאין כרית אויר.

פורסם

תמיד יהיו רמאויות שלא יתגלו רק עד אשר תקרה איזשהי תקלה שתצריך פירוק יותר מעמיק.

אי אפשר לכסות את הכל ולבדוק הכל, בעצם אולי אפשר רק שהמחיר פשוט לא יהיה כדאי. יותר פשוט במקום כל זאת זה לדעת יותר טוב ממי קונים מאשר מה קונים.

פורסם

בכתבה דובר על כך שהרכב הגיע עם תקלות העיניין הוא רק למשוך תקלות מהמחשב אלא לדעת גם למה להתייחס, ולעולם בעלי מכוני הבדיקה לא יוכלו להתמחות בכל כלי הרכב, ואני אבסס את דברי במקרה על הרכב המדובר בכתה דיברתי עם איל ואחת מן התקלות שהיו ברכב דיברו על חיישן קרני שמש החיישן הזה אם תבוצע בדיקה שהיא לא במקום שבו הרכב חשוף לשמש המחשב יוציא תקלה על החיישן כי הוא כביכול לא מזהה קרני שמש, ועוד לדוגמא במרבית הרכבים כיום על פי דרישות הביטוח מותקנות קודניות, הקודניות הללו בדר"כ מנתקים המתקינים חיווטי תקשורת אז מספיק פעם אחת שהלקוח יפתח סוויץ ושכח לעשות קוד או שפשוט עשה לא נכון יפתח קוד תקלה.

שורה תחתונה אם אני אישית הייתי קונה רכב הייתי משלם למכון בדיקה מחיר מוזל של בדיקת שלדה ופחחות, לאחר מכן ניגש למוסך מורשה לביצוע בדיקה כללית לרכב.

פורסם

מצד אחד - במכוני הבדיקה טוענים שאין להם/לא ניתן להשיג סורקים לבדיקה ממוחשבת, או שהם לא מוכנים לעשות את זה (מכל מיני סיבות). מצד שני - אם אני הולך למוסך מורשה, יכולים להתחבר לסורק, אבל לא יכולים לבדוק שילדה/עובי צבע/אחר (כעדות לתאונות)? לא ניתן לבצע היום בדיקות קניה במוסכים ?

alfa 156 2.5.

פורסם

בנינו מה הם עושים מיוחד בשביל לזהות מכות בשלדה גם אני וגם אתה יודעים לזהות את זה ובטח שבכל מוסך שיש בעל מקצוע טוב במיוחד שמוסכים מורשים שמכירים את הרכבים בעצימת עיניים.

• תוכן חדש...