Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום!

חבר רוצה לקנות לו רכב טורבו דיזל (הרכב שבכותרת, שנת 2005, הדגם עם 100 כ"ס, לצורך העניין).

ממה שראיתי, אין התייחסות מיוחדת למכלולי טורבו בבדיקה לפני קניה במכון (אם יש-אשמח אם תתקנו אותי).

השאלה של החבר, ושלי, היא, איך אנחנו בתור מי שמגיעים לראות רכב כזה (טורבו בנזין/דיזל), יכולים לבדוק

את הטורבו ומכלוליו, כלומר, מה אני צריך לראות/לשמוע (או לא לראות/לא לשמוע) ע"מ להחליט שלא לקחת את הרכב לבדיקה (אם איני רוצה להסתכן בתיקון יקר אח"כ). אני מבין שאפשר אולי לגשת למוסך מורשה להתחבר עם סורק ולבדוק, אולם אני מדבר על השלב הראשוני, שבו אני בא לראות את הרכב ופותח מכסה מנוע.

אני אשמח אם תתייחסו גם בצורה כללית, וגם ספציפית לרכב האמור.

אשמח לתשובתכם.

alfa 156 2.5.

פורסם

טורבו זו מערכת שמאוד קשה לתר תקלה מוקדמת בה בעקרון צריך לפרק צינורות לבדוק חופשים בציר הטורבינה לראות שאני כנפונים שבורים, אבל אף אדם שרוצה למכור רכב לא ייתן לך להתחיל לפרק לו את הרכב.

ועוד משהו יכול מאוד שתלך למוסך מורשה ויראו הי הלחצים תקינים והכל בסדר אבל אחרי שבוע ישבר הציר כך שאין כל כך הרבה אפשרות לבדוק את העיניין הזה פשוט לסמוך על המזל.

פורסם

בשלב ראשוני (ללא פירוק או בדיקות)אפשר לראות הזעות או נזילות שמן מצינורות מעבר אויר של הטורבו .

במיוחד ליד מצנן בניים של הטורבו.

אפשר לשמוע רעשים של הטורבו זו התרשמות ראשונית.

פורסם

מהזעות של צנרת טורבו אין מה להתרשם יותר מידי כי מדובר בתופעה טבעית. מהכרות עם דגם מסויים אפשר אולי לדעת האם ההזעה סבירה או לא וגם זה לא מדע מדוייק כי כמות ההזעה תלויה במצב אטימות ומצב הצנרת אויר והשימוש ברכב.

לגבי רעשים זה נכון. טורבו לא תקין לפני שהוא כושל הוא מרעיש. בעל מקצוע מיומן יזהה בנקל רעש טורבו חריג.

פורסם

תודה על התשובות.

ברשותכם עוד שאלה - מאילו פרמטרים, אם בכלל, ניתן ללמוד על תקינות הנ"ל בהתחברות לסורק ?

ברור שאף אחד לא ייתן לפרק לו את הרכב, למרות שזה יכול להיות מעניין :hihi:

alfa 156 2.5.

פורסם

בבדיקת המכון יבדקו את הספק המנוע, נזילות ורעשים חריגים, אם משהו לא כשר יורגש הוא ירשם. מעבר לכך תדרש בדיקה במוסך מורשה עם סורק וגם לא בטוח שכשל בטורבו בהתהוותו יתגלה.

יותר חשוב לבדוק שהרכב טופל כנדרש, עם שמנים ומסננים (אויר, שמן) מתאימים ובזמן.

• תוכן חדש...